Viikon arkiruoka #10

18.03.2015

Kymmenen viikkoa  arkiruokapostailua takana, ja monta uutta reseptiä kokeiltuna! Täytyy sanoa että tämä postaussarja on ollut yksi meidän arkiruoan suurimpia monipuolistajia, ilman tätä olisin sortunut niin monta kertaa useammin tekemään jotain tuttua ja tylsää, ja kokeillut paljon vähemmän uusia ainesosia ja ideoita. Tällä viikolla mä olen opetellut syömistä uudestaan, koska ainakin mulla jo se että vatsa on yhden päivän sekaisin eikä syöminen luonnistu normaalitapaan aiheuttaa sen että syömiseen on vaikea päästä uudelleen kiinni ja annoskoot ovat ihan minikokoisia, ennenkuin pikkuhiljaa pystyn ne taas kasvattamaan takaisin normaaleiksi. Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa, kyllä eilen sain syötyä jo huomattavasti paremmin vaikka normaalisti pelkkänä janojuomana kaiken muun kyljessä juotavan (tällä kertaa pelkän) smoothien jälkeen tulikin ähky.

Tämän viikon arkiruokareseptiin sain idean teiltä lukijoilta ensimmäisten arkiruokapostausten aikaan, kun jaoitte teidän vinkkejänne. Kyseessä on siis pestopasta broilerilla ja tuoreilla tomaatilla ja basilikalla. Tarkoituksena oli esitellä tällä viikolla kasvisruokaresepti, mulla on erittäin hyvä resepti takataskussa jota aion kokeilla ja sen kuvata, mutta tosiaan kun tässä on syömingit ollut tämän viikon aika sekaisin niin en ole viitsinyt alkaa hifistelemään, kun ei ole ollut edes takeita että saa mitään syötyä. Tämä resepti on kuitenkin superherkullinen, ja mä lupaan että ensi viikolla luvassa on pelkkä kasvisruokaresepti, kunhan pääsen testaamaan sitä ennen keskiviikkoa. Ensi viikon reseptistä vielä sellainen pikku teaser, että se on jotain mitä söin kesällä meidän häämatkalla Berliinissä, ja johon ihastuin totaalisesti siellä, voi kun vain onnistuisin tekemään edes puoliksikaan yhtä hyvää itse niin olisin maailman onnellisin!

Pestopasta

IMG_2142x

(4 annosta)

300g tummaa pastaa

600g broilerinfileitä (suikaleita tai pihvejä, pintamaustettuja tai au naturel)

1 prk tuorepestoa (esim. Lidl Nonna Mia tuorepesto, supernamia)

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

1 rs kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja

1 prk ruokakermaa

50g Grana padanoa tai parmiggiano reggianoa eli parmesania

mustapippuria

tuoretta basilikaa

Keitä pastavesi ja laita pastat kiehumaan. Pilko sipulit, paista broilerinfileesuikaleet tai pihvit pannulla, lisää joukkoon sipulit. Kuullota hetken aikaa, lisää kerma ja pesto. Huuhtele ja pilko basilikat ja halkaise tomaatit. Raasta juustoa (tai lisää valmista raastetta) pannulle, sekoita, basilika. Tarjoile juustoraasteen sekä tomaattien kanssa. Nam!

Tämä on yksi iiseimpiä arkiruokia mitä on, sen valmistaminen kestää tasan sen vartin, ja tämä onkin sellainen helppo ratkaisu niinä päivinä kun ruuanlaitolle on energiaa kaiken muun jälkeen enää minimaalinen määrä. Silti se on joka kerta yhtä hyvää ja lapsetkin tykkäävät!

Ihanaa keskiviikkopäivää kaikille <3


12 Responses to “Viikon arkiruoka #10”

 1. kaisla sanoo:

  Tää on kyllä ihan mahtava postaussarja!

  Mulla ei oo nyt täällä Italiassa keittiötä käytössä, joten ei too kokkailtua, mutta kaivan kyllä nämä ohjeet esiin kun palailen Suomeen. Liian usein sitä tulee tehtyä niitä samoja perusruokia, jotka valmistumat toinen silmä ummessa vasemmalla kädellä. Näistä oon saanut tosi paljon inspiraatiota yrittää keksiä jotain uutta sitten kun pääsen taas kokkailemaan. Ja vähän huippu juttu, että on toiminut teillä myös tuollaisena motivaationa laittaa jotain uutta.

  Viimeiseksi pitää vielä sanoa, että ihan mahtavaa, kun opetatte teidän tytöt syömään kunnolla. Tiedän, että jotkut lapset ovat luonnostaan huonompia syömään (mä olin), mutta silti varmasti auttaa, kun tarjoatte monipuolista ruokaa ja uusia makuja. Lapset kyllä kiittävät tulevaisuudessa, kun ei ole kilometrin pitkää listaa ruoista, joista ei tykkää.

  Aurinkoista keskiviikkoa teille, kiva, että voit jo paremmin!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia hurjasti <3 Aivan ihana kuulla että tykkäät! :) Ja voi Italia, nauti siellä munkin puolesta niistä ihanista herkuista! :)

   Mäkin tiedän että osa lapsista on vaan luonnostaan sellaisia tosi epäluuloisia uusia makuja kohtaan ja syö vain jotain tiettyä, mutta toivon että just se auttaa että tarjoaa paljon uusia makuja! Mut en ikinä vois pakottaa syömään jos toinen ei missään nimessä halua, mä aina tarjoan ja he saavat maistaa (yleensä tykkäävät) mutta jos eivät niin sitten ei tarvitse maistamisen jälkeen syödä! :)

   Ihanaa viikonloppua sinne ja kiitos vielä<3

 2. Milla sanoo:

  Vitsit kun näyttää herkulliselta! Pakko kokeilla, ei ihan samalla tavalla tule itse tehtyä pestopastaa. :)

 3. lillamy sanoo:

  Hyvältä ja tarpeeksi helpolta vaikuttava ohje, kiitos! :)

 4. Anne sanoo:

  Heippa! Aloin lukea blogiasi noin kuukausi-pari sitten, ja oon jääny ihan koukkuun. Kirjotat tosi kivasti ja on paljon kuvia. Vaikuttaa oikein unelmaperheeltä ja lapset on tosi söpöjä. Kauhea vauvakuume vaan lisääntyy, mutta ei auta, kun ei oo edes miestä vielä löytyny :D Hassua miten erilainen elämäntilanne voi olla, vaikka ollaan synnytty samana vuonna!

  Pari päivää sitten aloin lukea blogia alusta asti, ja nyt sain vuoden 2011 loppuun. Oot kehittyny kirjoittajana tosi paljon, ekoista postauksista tähän päivään ja siis jo ton ekan reilun puolen vuoden aikana. Noita raskausajan juttuja on ollu kiva lukea (vauvakuume!) ja Tiara on ollu vauvana ihan supersöpö (molemmat tytöt on kyl vieläkin:)). Harmittaa vaan, ettei ne videot näy ollenkaan, olis ollut hauskaa nähdä erityisesti se, kun vauva potkii mahassa :D Löytyisköhän niitä vielä jostain, esim YouTuben syövereistä?

  Ei kai tässä enää muuta, jatka samaan malliin! :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! Kiitos ihan hirmuisesti sun ihanasta kommentista, voi vitsit miten hyvä mieli tuli :)!<3
   Mullakin oli ihan kamala vauvakuume jo paaaljon ennen kuin tapasin Oton, osaan samaistua noihin tuntemuksiin! Ja oli ihana silloin just lukea vauvajuttuja ja haaveilla :) Ne videot ei toimi kun oon joskus piilottanut ne kaikki, en muista enää edes miksi, mutta voisin joskus laittaa niitä takaisin esille ja mainita vaikka postauksessa :)!

   Aivan ihanaa kevättä sinne ja paljon aurinkoisia päiviä! Toivottavasti pysyt lukijana jatkossakin<3

 5. Nora sanoo:

  Voi hitsi, tein tätä just toissapäivänä :D pitää taas viikko odottaa että saan sulta ruokaidean :(

 6. Elisabet sanoo:

  Syöttekö kuinka paljon riisiruokia tms? Täällä yksi, joka ei oikein pysty pastaruokia syömään. :( Tulikin vain mieleeni, että oliskos sulla jakaa jotain herkullista ruokaa, jossa vaikka riisiä olisi!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.