Kiva keskiviikko

18.03.2015

Moikka! Viikonlopun ikävistä sairastelutunnelmista huolimatta tää viikko on alkanut kyllä tosi kivasti, onneksi ollaan ainakin toistaiseksi nyt koko porukka terveenä. Lapsilla on nyt toka virallinen päiväkotiviikko takanapäin, ja tällä viikolla olen päässyt kokemaan ensimmäisen kerran sen kun on vaan pakko lähteä töihin vaikka toinen tytöstä itkee. Se oli kauheaa, se tapahtui tänään. Mutta onneksi sain myös kuulla että itku loppui heti kun minä olin hävinnyt näköpiiristä, ja onneksi mulla on myös arvaus siitä miksi tänään tuli hätä kun lähdin vaikka yleensä on sujunut hyvin. Tänään tyttöjen ryhmillä oli eri ohjelmat silloin juuri kuin mä lähdin, isompien ryhmällä sisällä ja pienemmät olivat ulkona, joten varmaan nuorempi neiti ei oikein händlännyt tätä uutta tilannetta kun äiti lähtee ja siskokin oli jossain hukassa yhtäaikaa, vaikka yleensä he jäävät sinne yhdessä aamuisin ja tekevät erikseen juttuja vasta myöhemmin.

IMG_3954

Luulen että ensi viikolla kun on taas päiväkotipäiviä, molemmat lähtevät ilomielin sinne leikkimään kavereiden kanssa. Kummallekin tuntuu löytyneen jo tärkeitä kavereita päiväkodista, ja sellaisia tuttuja juttuja muutenkin joita he siellä odottavat. Kielen kehitys on lähtenyt etenemään hienosti molemmilla, puhutun ruotsin ymmärrys on kasvanut hulluna kummallakin, ja etenkin isompi poimii joka päivä uusia sanoja ja lauseita varastoon ja käyttää niitä sujuvasti. Mä luulen että tässä nyt vaikuttaa vähän se, että isompi on hurjan kiinnostunut kielestä ja haluaa oppia puhumaan samalla tavalla kuin kaveritkin ja oppia mahdollisimman nopeasti, ja pienempi taas ei ehkä vielä koe tarvetta opetella puhumaan toista kieltä kun tulee ymmärretyksi suomeksi ihan yhtä hyvin. Mutta toisaalta ”kokonaisia” hoitopäiviä on nyt takana vasta kuusi, että eipä tässä voi vielä mitään hurjia odottaakaan, eikä tarvitsekaan.

IMG_3434x

Töissä on sujunut oikein kivasti tällä viikolla, onneksi pystyn tekemään töitä myös etänä kotoa niin pystyin tekemään töitä vailla pelkoa työkavereiden tartuttamisesta jo heti maanantaina. Muiden juttujen lisäksi mä olen tällä viikolla suunnitellut hullun kasan koruja, ainakin mun mielestä ihan mielettömän siistejä koruja. Olen jäänyt aivan koukkuun siihen suunnitteluun, ja mä tässä samalla kun kirjoittelin tätä niin värkkäsin muutaman ihan huvin vuoksi kun odotin että kuvat latautuu, multitasking much? Mun tekis mieli esitellä noita mun suunnitelmia kaikille mutta onhan ne siellä EYE -sovelluksessa nähtävillä lookbookissa jos joku haluaa kurkkia, kun olen niitä julkiseksi tallentanut.

Tänään piipahdin iltapäivällä myös blogitapahtumassa, jonka jälkeen käytiin Oton kanssa ostamassa mulle uusi Olympus OM-D E-M10 vihdoinkin! Mulla oli silloin talvella pari kuukautta sellainen lainassa, ja sen jälkeen ei kyllä mikään kamera ole tuntunut (eikä näyttänyt) yhtä hyvältä. Ostin pelkän rungon ja siihen suoraan 25mm objektiivin jonka havaitsin mun omaksi lemppariksi testijakson aikana. Se on monipuolinen, valovoimainen ja sopivan pieni. Nyt loppuu blogissa harmaiden mössökuvien aikakausi. Ehkä Olympuksessa se hienoin juttu on se, että kuvien laatu ei ole käyttäjän taidoista kiinni. Olen mä saanut satunnaisesti canonillakin hienoja kuvia, mutta Olympuksella se ei vaadi mitään erityistä panostusta että saa otettua kuvan jolle voi huudahtaa ”wau!”.

IMG_3875x IMG_3963x

Tietenkin myös lisääntynyt valo ja valoisien tuntien määrä vuorokaudessa helpottaa tätä kuvaamista entisestään, sekä Olympuksen pieni koko, jolloin sitä ei ärsytä raahata mukana vaan sen haluaa ottaa iiiiihan joka paikkaan. No okei ei ehkä uimahallin saunaan, mutta melkein. Tässä postauksessa siis viimeiset mössöiset kuvat ikinä tässä blogissa, mä lupaan, ellen sitten satu joskus tekemään jotain puhelinkuvapostausta (en tiedä miksi tekisin mutta jos tekisin, on pakko jättää tämä optio).

Huomenna meillä on ihan vaan kotipäivä lasten kanssa, ja se on ihan parasta! Lisäksi meille tulee kylään tyttöjen ihana pikkuserkku, melkein yksivuotias minineiti, sekä hänen ihana äitinsä, joten me taidetaan lasten kanssa aamulla leipasta jotain herkkuja pöytään ja tehdä äkkiä noille viikon aikana kertyneille pyykkivuorille ja pölypalleroille jotain.

Ihanaa, aurinkoista huomista kaikille ja hyvää yötä<3


12 Responses to “Kiva keskiviikko”

 1. Ansku sanoo:

  Mutta eihän nämä kuvatkaan mitä mössöä ole! 😀 Onnea uudelle kameralle anyway 🙂

  http://www.peaceandstyle.fi

 2. Se on inhottavaa kun lapsi jää itkemään päikkyyn,nim. Kokemusta on. Meillä ekat 3 viikkoo meni itkien,sitten helpotti kunnes viime viikolla hoitoaika vaihtuu ja Eetu hämmentynyt siitä ja itkee taas jätettäessä :/.

  Onnee uudesta kamerasta :)! Kokeilin viime vkl kaverin Olympysta ja se oli ihan huikee! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No se on kyllä :/ Voi että, toivottavasti Eetulla helpottaa pian! niin paljon kivempi jättää lapset sinne kun ne jää iloisena ja tyytyväisenä. <3

   Kiitoksia! Se kyllä on huikee!

 3. Kaisa sanoo:

  Ei sun kuvat kyllä mitään harmaata mössöä oo ollu!! 😀 mutta hyvä jos nyt oot sitten ite tyytyisempi 🙂

 4. lillamy sanoo:

  Ei varmasti ollut kiva tunne kun Zelda jäi itkemään, siinä vaiheessa täytyy vaan koittaa ”kovettaa” itsensä hetkeksi niin, että pystyy lähtemään joka tapauksessa töihin. Kyllä se siitä helpottaa tosiaan useimmiten parin minuutin kuluttua siitä, kun äiti on poistunut näköpiiristä 🙂 JA muutenkin, eihän meistä kukaan voi olla aina iloinen! 😀

 5. Juulia sanoo:

  Ei mun mielestä nykyiset kuvat ole mössöä, mutta kiva että nyt sulla on kamera mistä tykkäät! 🙂
  Pimeän talven jälkeen on ihan erilailla intoa kuvatakin! Itsellä ainakin on kamera kädessä huomattavasti enemmän 🙂 Mun minijärkkäri meni rikki viime vuoden lopussa ja ostin sitten yli puoli kiloa painavan nikonD5200, joka on ollut tosi hyvä. Työläämpi ottaa matkaan, mutta kyllä kulkee ihan hyvin 🙂
  Ikävä, että itkun kanssa jäi päiväkotiin, mutta tosi hyvä, ettei jatkunut pidempään! 🙂 Varmasti on tyytyväisenä hoidossa tytöt olleet 🙂
  Onko sitä eye-sovellusta muuten tulossa androidille?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Jee kiitoksia paljon<3 Siis todellakin kuvausinto kasvaa kun valon määrä lisääntyy! Ihanaa kun on nyt helpompaa kuvata 🙂 Mulla on kokoajan läppäri ja ipadi (+ tuhat muuta tärkeää ja vähemmän tärkeää asiaa) mukana ja sit jos vielä pitää iso kamera raahata niin olkapää huutaa hoosiannaa, siksi toi pikkukamera on oikea pelastus :D!

   Eyestä on tulossa myös android-versio, mutta sen tekeminen ei ole ihan niin yksinkertaista kuin apple-version koska applella käyttöjärjestelmiä ja laitteita on niin vähän ja androidilla taas satoja erilaisia. Mutta eiköhän se sieltä tule, toivottavasti pian! 🙂

 6. Niiskuneiti sanoo:

  Ihana lukea näitä päiväkotipostauksia ja kuulla, miten tytöt ovat sopeutuneet sinne. Mäki oon menos parin viikon päästä LTO-opintojen takia harjotteluun päiväkotiin! 🙂 On kiva lukee vanhempien näkökulmasta, mitä he ajattelevat lastensa päiväkotipäivistä ja miten lapset suhtautuvat päiväkotiin

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.