Viidakkobileiden herkkupöytä

22.04.2015

Tänään ei olekaan luvassa perinteistä viikon arkiruokapostausta, vaan postauksen täydeltä Zeldan synttäriherkkureseptejä. Me haluttiin runsas herkkupöytä, ja vähän sellaisella jokaiselle jotain -periaatteella mentiin. Yritettiin keksiä mahdollisimman erilaisia juttuja, suolaista ja makeaa, kasvisjuttuja ja lihaisampia vaihtoehtoja. Viidakkoteemaa tietenkin mietittiin myös, ja ehkä parhaiten teemaan sopiva tarjottava olikin meidän herkulliset banaanitikkarit, jotka tuntuivat maistuvan sekä isommille että pienemmille vieraille paremmin kuin hyvin.

Meillä oli n. 25 hengen juhlat eli ei mitkään hirmuisen isot mutta ei ihan pienetkään. Tarjolla oli banaanitikkareiden lisäksi suolaisia kinkku-paprikamuffineja, feta-pinaattipiirakkaa, poppiksia coctailtikuissa, mokkapaloja, keksejä, marja-valkosuklaatäytekakkua ja rocky roadia. Kakun teki mun ystäväni, joten me päästiin sen suhteen vähän helpommalla. Muutenkin yritettiin stressata tarjottavista mahdollisimman vähän, ja siksi valmistettiin sellaisia helppoja juttuja jotka eivät vaatineet hiusten halkomista tai kauheasti uuden opettelua, paitsi ne banaanit, niiden kanssa meinasi muutama ärräpää lennellä, mutta oli sen arvoista ehdottomasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joku kommentoikin hauskasti, että meillä oli ihanan tavalliset synttärit tavallisine synttäriherkkuineen ja rennosti kotona. Se tuntui tällä kertaa parhaalta ratkaisulta, ja mä en ole herkkujen ja koristeiden suhteen mikään hifistelijä vaikka kuinka haluaisin. Niin kauan kuin mä olen puikoissa, tulee meillä aina olemaan kaikki tarjottavat joko suhteellisen yksinkertaisia, tai sitten sellaisia hifistely-yrityksiä jotka ovat vähän sinnepäin. Tähän asti ovat kelvanneet, toivottavasti jatkossakin!

Feta-pinaattipiirakka

Pohja:

2,5dl Myllärin piirakkapohja-ainesta*

100g sulatettua voita

1dl vettä

Täyte:

1 ps pakastepinaattia

1 prk kermaa

3 kananmunaa

200g fetajuustoa pilkottuna

1 sipuli

suolaa ja mustapippuria

Sekoita piirakkapohjan ainekset keskenään ja painele vuokaan, maailman helpointa. Sulata pakastepinaatti ja sekoita yhteen kerman, munien ja fetajuuston kanssa. Esipaista pohjaa 10min 180-asteisen uunin toisiksi alimmalla tasolla. Pilko sipuli ja kuullota nopeasti pannulla. Lisää se muiden joukkoon, ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos esipaistetulle pohjalle, ripottele halutessasi juustoraastetta päälle ja paista uunissa vielä n. 25-30min.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kinkku-paprikamuffinit (40kpl)

300g palvikinkkupala

1 iso paprika

9dl vehnäjauhoja (Myllärin leivontakarkea vehnäjauho*)

6tl leivinjauhetta

6 kananmunaa

375g leivontamargariinia

150g mozzarellajuustoraastetta

200g kermaviiliä

1-1,5tl suolaa

välimeren yrttimaustetta

tukevia muffinivuokia tai muffinipelti

Pilko kinkut ja paprikat. Sulata margariini ja sekoita joukkoon munat, kermaviili, kinkku ja paprika. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot keskenään ja lisää seokseen varovasti sekoitellen. Lisää suola. Täytä muffinivuoat taikinalla (3/4), ripottele päälle juustoraastetta ja yrttimaustetta koristeeksi. Paista uunin toisiksi alimmalla tasolla 225 asteessa n. 15 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Banaanitikkarit n. 30kpl

15 banaania

150g valkosuklaata

150g tummaa suklaata

150g maitosuklaata

50g cashewpähkinöitä

nomparelleja

coctailtikkuja

Kuori ja puolita banaanit. Laita coctailtikut niihin, ja laita sitten banaanit pakkaseen pariksi tunniksi. Sulata suklaat erikseen mikrossa tai vesihauteessa laakealle lautaselle. Murskaa pähkinät ja laita myös ne omalle lautaselleen. Ota banaanit pakkasesta, ja pyörittele banaania aina ensin haluamassasi suklaassa, ja sitten joko pähkinämurulautasella, tai ripottele nomparelleja päälle. Laita sen jälkeen banaanit vielä takaisin pakkaseen siihen asti että ne tarjoillaan. Tärkeintä on että banaanit on kylmiä silloin kun ne kuorrutetaan, koska suklaa on kuumaa. Muuten banaanit menee löllöksi ja tikut irtoilee ja banaanit lentelee ja saattaa päästä niitä aiemmin mainittuja ärräpäitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rocky Road

200g maitosuklaata

200g tummaa suklaata

100g cashewpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)

pari desiä minivaahtokarkkeja (esim Tiger)

(keksinpaloja, lakua, kuivattuja hedelmiä, ihan mitä vaan)

Tähän on kaikenlaisia ohjeita, mutta meillä toimi niin yksinkertaisesti että sulatin suklaat yhtäaikaa mikrossa isossa kulhossa, sekoitin vaahtikset ja pähkinät sekaan ja kaadoin mössön isolle lautaselle jonka olin päällystänyt leivinpaperilla. Sitten tunniksi pakkaseen, ja sen jälkeen leikkasin sopiviksi paloiksi isolla veitsellä. Maailman helpoimmin valmistuva synttäriherkku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mokkapalat me tehtiin Myllärin valmiista mokkapala-aineksesta*, ja oli muuten super iisiä. Sekoitettiin vaan ainekset yhteen, paistettiin pohja uunissa, ja levitettiin valmis kuorrute päälle, jonka jälkeen koristeltiin ne eri värisillä nomparelleilla. Maistuivat muuten aika hyvältä, autenttisemmalta kuin tälläiset ”lisää vain vesi ja munat” -leivonnaiset yleensä. Erittäin hyvä pikatarjottava! Yhdestä paketista tuli puoli pellillistä.

*Myllärin Mokkapala-aines, vehnäjauho ja piirakkapohja-aines saatu  blogin kautta testattavaksi.

Kyllähän tästä voi arkeenkin napata vinkit, ketäpä ei piristäisi ihana itsetehty fetapinaattipiirakka lounaana tai toimistolle muffinien vieminen tuliaisina! Kieltämättä tuli vähän nälkä ja ikävä juhlaherkkuja tätä tehdessä. Toivottavasti pidätte resepteistä.

Ihanaa keskiviikkopäivää kaikille <3


17 Responses to “Viidakkobileiden herkkupöytä”

 1. ... sanoo:

  Kinkku-paprikamuffinit menee kyllä testiin parin viikon päästä kun on pojan synttärit :) kaikki näyttää hyvältä :)!

 2. lillamy sanoo:

  Kivoja tarjottavia ja mun mielestä aika sopiva määrä. Ja jotenkin kivaa, ettei pöydässä ilmeisesti ollut karkkeja ja sipsejä, niinkuin synttäreillä yleensä? Hienoa saada ideoita, miten toteuttaa synttärit ilman noita perus”herkkuja” :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon<3 Määrä oli aika hyvä, muffinsseja jäi vähän ja banaanitikkareita ehkä yksi, kakkua pari hassua palasta! Hyvin menivät kaupaksi :D Mä en muistanut koko karkkeja tai sipsejä kun mietin vaan niitä banaanitikkareita :D Ei onneksi kukaan tuntunut kaipaavan niitä!

 3. kaisla sanoo:

  Ihanat tarjottavat tiellä! Niin kiva kun olet leiponut itse, tuntuu että jossain vaiheessa kaikkialla oli pelkkää valmista tarjottavaa. Tietenkin joskus kiireessä ei vain ole aikaa leipoa, mutta kiva kun ehdit! Pitää testata tuota rocky roadia, koska siitä olen kuullut niin paljon mutta en ole kokeillut ikinä :D

  Viime postaukseen liittyen; näytät aivan super kauniilta noissa vaatteissa! Mäkin olen himoinnut vaikka mitä pastellisävyjä, mutta ne ei oikein sovi mun omiin väreihin :( Sulle noi sopii aivan täydellisesti! Hahaha ja ihanat noi sukat!!! :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 Musta on ihanaa leipoa synttärijuttuja, ja tykkään just kokeilla aina kaikenlaista! Eikä ne valmistjutut yleensä ole yhtä hyviä, mut noi Myllärin puolivalmiit maistui kyllä! :D Kiitoksia sulle ihan hurjasti kauniista sanoista <3 Ne sukat oli kyllä huiput, mut niihin tuli reikä, yhyy :DD!

 4. jenna sanoo:

  Meilläkin oli viime kuussa 2v synttärit. Rakastan leipomista ja mulla olikin ongelmana ku oli niin paljon ideoita leipomusten suhteen mutta kaikkia ei voinut toteuttaa, muuten ois syöty niitä herkkuja vielä kesälläki :) päädyin sitten lopulta tekemään pojan toiveen mukaisesti salama mc queen täytekakun, valkosuklaa-mustikka muffinseja, cake popseja, pätkiskakkua. Suolaisissa menin vähän helpomman kautta enkä varsinaisesti leiponut mitään. Tein munavoita karjalanpiirakoiden päälle, ruisnappeja+kinkkutäytettä sekä nachoja jauheliha-ananas täytteellä.
  Ihanan näköisiä tarjottavia teidänkin juhlissa ollut ja kiva kun ollut tietty teema.
  Nyt ootan innolla äitienpäivää että ois taas hyvä syy leipoa täytekakku :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Oi hurja miten ihanilta teidän tarjottavat kuulostaa, voi nam nam!! Valkosuklaa-mustikka on mun lemppariyhdistelmä, toimi myös meidän hääkakussa reilu vuosi sitten! :D Kiitos paljon<3

 5. Iitu sanoo:

  Yritin tehdä tuollaista pinaattifeta-piirakkaa viikonloppuna eri ohjeella ja se jäi (jälleen) löysäksi keskeltä vaikka paistoin yli ohjeen ajan ja puristin sulaneen pinaatin nesteet siivilän läpi. Kysysisinkin vinkkiä sinulta, kun sait tuosta piirakasta noin herkullisen näköisen! Puristitko pinaateista siis nesteet pois ja millä tavoin? Kiitoksia jo etukäteen! Taidan napata samalla tuon muffinssirseptin talteen :) nam!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä en valuttanut niitä nesteitä ollenkaan mihinkään :D! Sulatin ne vaan lautasella mikrossa ja sekoitin kerman ja munien joukkoon, mutta ihan kiinteä se sisus oli paiston jälkeen! :D En tiedä mikä tuuri mulla sitten kävi? Ehkä se että oli monta munaa vaikutti :O :D

 6. AnnaR sanoo:

  Kiitos vinkeistä! ^-^

 7. Tiia sanoo:

  Nam! Noita muffineita on kyllä pakko kokeilla pian, sen verran simppelin ja hyvän näköisiä. Voisi kokeilla miten nää toimii kasvisversiona :)

 8. Juulia sanoo:

  Tosi herkut tarjottavat! Suolaiset muffinsit ainakin pitää kokeilla! :)

 9. titti sanoo:

  Myöhästyneet onnittelut Zeldalle :) Ja onpas kiva idea ja herkut tarjottavat. Mä en kans oo se hifistelijä, mennään sieltä mistä aita on matalin – usein liian kiire ja liikaa pieniä apureita että ehtis hifisteleen :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.