Viikon arkiruoka #16

13.05.2015

Viime viikon salaatin jälkeen on näin sateisen päivän kunniaksi vähän tuhdimman pastan vuoro. Parsakausi on parhaimmillaan, ja parsapiirakkaan rakastuneena päätin kokeilla tehdä myös herkullista parsapinaattipastaa. Tuore babypinaatti on parsan lisäksi yksi maukkaimpia vihreitä vihanneksia tai salaatteja tai mikä-se-nyt-onkaan, ja etenkin pastan joukossa se  toi uskomattoman ihanasti makua. Ruoka on supernopea ja helppo valmistaa, ja parsan nuput näyttävät niin kauniilta lautasella että se antaa ehdottomasti pientä luksusta arkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parsa ja pekoni ovat lyömätön pari, ja pekoni on myös ihanan nopea ja helppo liha arkeen vaikka ei ehkä se maailman superterveellisin vaihtoehto olekaan. Miksei Suomesta saa jenkkityyliin Turkey Baconia? Mä olisin ainakin ihan vakkarikuluttaja kun tykkään pekonista niin kovasti. Tai jos jostain saa niin hihkaiskaa ihmeessä kommenttiboksiin, mä ryntään samantien ostoksille!

Herkullinen parsa-pinaattipasta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 puntti parsaa

170g pekonia

100g tuoretta babypinaattia

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 prk ruokakermaa

1tl mustapippuria

suolaa

1/2 sitruunan mehu

50g grana padano juustolastuja

250g nauhapastaa

Laita pastan ja parsan keitinvesi kiehumaan. Huuhdo parsat ja pilko n. parin sentin pituisiksi pätkiksi. Keitä pastaa ohjeen mukaan, ja keitä parsaa n. 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Pilko sillä aikaa sipulit ja valkosipulit, ja huuhdo pinaatinlehdet. Paista pekonit pannulla, nosta talouspaperin päälle lautaselle ja puristele ylimääräinen rasva pois paperilla. Paista pannulla sipulit ja pinaatit yhdessä, ja lisää joukkoon keitetty parsa ja pilkottu ja paistettu pekoni. Lisää sekaan ruokakerma ja purista vielä mukaan puolikkaan sitruunan mehu. Mausta mustapippurilla, ja suolalla mikäli tarvetta. Tarjoile pasta ja kastike yhdessä Grana padano -juustolastujen kanssa. Nauti, ja ota vielä ainakin kahdesti lisää!

Ensi viikon arkiruokana luvassa bataatti-päärynäsalaatti jota on toivottu!

Ihanaa keskiviikkopäivää kaikille <3


20 Responses to “Viikon arkiruoka #16”

  1. Nimetön sanoo:

    Rautatientorin S-Marketissa olin näkevinäni kalkkunapekonia 🙂

  2. Tytti sanoo:

    Taas kiva ohje, kiitos tästä! 🙂

  3. pannukakku sanoo:

    Ainakin Rauman Prismassa olen nähnyt kalkkunapekonia joten eiköhän muistakin Prismoista löydy!

  4. Emma sanoo:

    Ihanan näköistä! Taidan kokeilla tätä jo tänään, kuvia katsellessa nousi ihan vesi kielelle! Tosin itse teen kerman sijaan kaurakermaan ja jätän juuston pois, koska olen maidottomalla imetysdietillä, mutta eiköhän se herkkua ole niinkin tehtynä.
    Olen etsiskellyt kovasti erilaisia reseptejä ja ruokaideoita tämän maidottoman aikana ja tuntuu, että niitä löytyy huonosti ja itse pyörittää samoja tiettyjä ruokia koko ajan. Haluaisitko tarttua haasteeseen ja ideoida joskus viikon arkiruoan maidottomana? 😉

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Voi kiitos paljon :)! Varmasti on herkkua noillakin aineksilla! 🙂 Ja voisin mä oikein mielelläni, meillä on melkein aina joku juusto tai muu mukana, mutta se olisikin hyvä haaste kokeilla jotain erilaista :)!

      • Emma sanoo:

        Pakko oli nyt tulla vielä kommentoimaan, että testattu on ja oli NIIIIN hyvää, vaikka maidoton olikin. Mieskin haki 3 kertaa lisää. 😀
        Kiitos Iina superisti tästä ja muistakin herkuista arkiruokaresepteistä, pelastit kyllä vähintään mun viikon, kun sain tähän tylsältä tuntuvaan ruokavalioon tälläisen herkkureseptin lisää! <3

  5. veera sanoo:

    Ihan loistava resepti ! 🙂 tää taitaa olla seuraava hittiruoka meidän taloudessa, edellinen oli lihapullaspagetti ja ihan loistavaa sekin !

  6. Tiia sanoo:

    Hanna Gullichsenin sanoin: parsa aika vuodesta. Näyttää älyttömän hyvältä! Me syödään parsaa pääasiassa joko keitettynä tai grillattuna lisukkeena, välillä piirakassa, mutta pastaa en oo siitä vielä koskaan tehnyt. Täytyy kokeilla!

  7. Tää ohje menee ehdottomasti kokeiluun meidänkin taloudessa! 🙂

    Täällä Englannissa ollaan keväisin ihan innoissaan parsasta ja tehtiin mekin parsa-pekonirullia tässä pari päivää sitten. Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan: kiedottiin pekonit parsapunttien ympärille ja tökättiin vuoassa uuniin. Lisättiin hieman kevätsipulia joukkoon sekä aivan himppu öljyä ja voila, ihan superhyvä ruoka on valmis. Jaan täysin tämän pekoni- ja parsafanituksen!

  8. sallamalla sanoo:

    Julkaisit eilen tän postauksen aivan kreivin aikaan ! Olin just lähtemässä töistä kaupan kautta kotiin ja tuskailin, että mitähän sieltä kaupasta tällä kertaa ostaisin. No, ostinpa tämän reseptin ainekset ja tein ruuan tänään, TOSI HYVÄÄ ! kiitos siis jälleen ! (t. uskollinen Viikon arkiruokiesi testaaja ! ;))

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Hei ihan mahtavaa, kiva että maistui!! Ja ihan huippua jos näistä resepteistä on ollut iloa, toivottavasti on jatkossakin :)! Kiitos paljon sulle vain<3 Tällaista palautetta on ilo saada!

  9. jennasinikka sanoo:

    Testattu ja makoisaksi todettu! 🙂 Teen aina viikonloppuisin seuraavalle viikolle töihin eväät valmiiksi, että tulisi edes yksi lämmin kunnollinen ateria syötyä päivässä. Niinpä tuleekin jatkuvasti erilaisia reseptejä testailtua, ettei vallan ehdi kyllästyä. Täytyy noita vanhempiakin arkiruokareseptejä selailla ja katsella löytyisikö sieltä muutakin kiinnostavaa kokeiltavaa! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.