Viimeisen kerran

14.05.2015

Aika moni teistä varmaan on lukenut Oton postauksen, jonka mäkin jaoin. Ajattelin ensin etten halua puhua sanallakaan mun blogissa siitä, mistä postaus sai alkunsa. Enkä oikeastaan haluaisi vieläkään, mutta pakko mun on jotain sanoa. Otin tietoisesti hetkeksi etäisyyttä blogiin, koska en vaan tiennyt miten voisin itseäni ilmaista. Mä tiedän että 99,99% teistä tyypeistä jotka mun juttuja luette, on ihania mahtavia ihmisiä jotka aidosti välitätte, iloitsette ja myötäelätte meidän jutuissa. Siksi haluankin pyytää teiltä kaikilta anteeksi tätä tekstiä. Mutta sitten on se pieni osa, pieni osa joka ei ymmärrä milloin yksityisyyden raja ylittyy pahasti.

Toivoin että taannoinen #oikeanainen -haasteeni olisi toiminut, ja ehkä säästänyt mua itseänikin mun  vartalon arvostelulta edes vähän. Kerroin siinä rehellisesti omista kokemuksistani, vartaloni muutoksista ja siitä miten itse koen asiat. Silti se pieni osa siellä haluaa nähdä jotain väärää kaikessa, mitä teen. Eniten mua loukkaa se, miten sokeana nämä ihmiset pitävät mun läheisiä. Ajatellaan että itse sieltä tietokoneiden ja puhelimien näyttöjen takaa nähdään paremmin kuin Otto, mun äiti tai mun ystävät. He ihan oikeasti kuvittelevat, että jos jokin olisi pielessä, jos sairastaisin anoreksiaa niinkuin he väittävät, mun lähipiiri ei huomaisi mitään. Mua loukkaa se, miten kukaan voi ajatella että mun kaikkein rakkaimmat ihmiset jotka mun kanssa ovat tekemisissä, eivät tajuaisi mistään mitään.

Totta hemmetissä he huomaisivat, jos jotain huomattavaa olisi. Mutta kun ei ole. Mä sanon tämän nyt viimeisen kerran, ja sen jälkeen en aio enää koskaan julkaista yhtäkään kommenttia jossa jollain tavalla viitataan mun sairastavan syömishäiriötä. Mulla ei ole sellaista. Joku siellä miettii mihin mun tissit on kadonneet ja miksi olen laihempi kuin vuosi sitten. Vuosi sitten mä lopetin imetyksen, vuoden kestäneen imetyksen, jonka myötä mun entuudestaan pienet rinnat pienenivät entisestään. Ja siinä missä Tiaraa imetin vain pienen hetken, ja palauduin vajaassa vuodessa omaan normaalipainooni, Zeldan jälkeen tämä palautuminen alkoi täysillä vasta sitten kun imetys loppui ja hormonitoiminta tasaantui. Siihen asti mun kroppa oli muodokkaampi, ja mulla oli muutama kilo enemmän painoa.

Mä viihdyin siinä kropassa, ja mä viihdyn tässä kropassa. Mä olen itse täysin tyytyväinen mun kehoon, mutta kieltämättä ei se mukavalta tunnu kuunnella kuinka oksettavalta näyttää ja kuinka mun pitäisi hävetä ja peitellä kroppaani. Mun ei tarvitse. Tämä on teksti jota mä en halunnut koskaan kirjoittaa, mutta en voi jatkaa normaalisti iloisella tyylillä höpötellen, jos en sano näitä asioita nyt. Mä en halua miettiä jokaista ruokapostausta julkaistessani, että nyt ne siellä ajattelee taas kuinka anorektikko siinä kokkailee mutta ei syö muruakaan, tuo on niin tyypillistä anoreksiaa. Mä teen arkiruokapostauksia, koska niitä on toivottu ja koska rakastan ruokaa.

Toivon, että huomisesta alkaen voin jatkaa tämän blogin kirjoittamista ihan samanlaisena kuin ennenkin, ei ollut nimittäin tämä alkuviikko mikään huippuluokan aloitus viidennelle blogivuodelle. Mutta ehkä se tästä taas lähtee. Haluan kiittää jokaista teistä, jotka ovat tukeneet, ymmärtäneet ja välittäneet. Te olette se syy, miksi en ikinä harkitse edes blogin lopettamista, vaikka tällaiset idioottimaiset kohut välillä pohjamutiin vetävätkin. Kiitos teille ihanille <3

Meillä on ollut tänään hauska ja aurinkoinen vapaapäivä joka vietettiin lasten kanssa pyöräretkeillen, herkkuja kokkaillen ja kirjoja lukien. Huomenna mä suuntaan työn merkeissä Pasilan Haaga-Helian kampukselle We Do -häämessuille, jonne on muuten vapaa sisäänpääsy. Siellä on huikea kattaus hääalan toimijoita esillä, ja tapahtuma kestää klo 12-18. Toivottavasti törmäillään!

Mukavaa torstai-iltaa kaikesta huolimatta, ja pidetään peukkuja Suomelle!


98 Responses to “Viimeisen kerran”

 1. Tiia sanoo:

  Sä olet aivan mielettömän kaunis! <3
  Suututtaa sun puolesta tommoset kommentit, mutta pää pystyyn vaan. Sä olet upea nainen ja äiti ja sulla on aivan ihana perhe ja varmasti myös lähipiiri. Tsemppihaleja täältä!
  Tiia

 2. Karoliina sanoo:

  mie en yleensä kommentoi blogeihin mutta nyt oli pakko tulla sanoon et oot iina aivan ihana<3 oot saanu kaks lasta ja oot aivan upeessa kunnossa! moni tekis mitä vaan saadakseen raskauden jälkeen kroppasa takasin tai edes parempaan kuntoon. mutta halusin tulla vaan sanomaan että oot aivan upea ihminen ja teidän perhettä on ihana seurata. kiitos ihanasta blogista:-)!

 3. Jellu sanoo:

  tärkeintä että sä itse oot tyytyväinen ittees<3 ja sä oot kaunis nuori nainen,älä välitä niistä paskapäistä jotka on vaan kateellisia eikä oo omaa elämää! 😀 ah ja mä oon kateellinen sun hiuksista! <3 😀

 4. Emilia sanoo:

  Olet upea <3 Ei muuta sanottavaa!

 5. Juulia sanoo:

  Olet täydellinen juuri tuollaisena kuin olet ja niin on jokainen muukin <3 Ihanat kuvat! Mukavaa loppuviikkoa! 🙂

 6. eve sanoo:

  En monestikaan ole blogiasi kommentoinut, mutta lukenut sitä kuitenkin melkeen alusta asti. Oltiin samassa koulussa yläasteella ja ollut hauska seurata teidän nuoren perheen elämää blogin kautta. Ihailen teitä ja teidän rohkeutta! Minusta on hienoa että teet ”töitä” sen eteen että jokainen voisi olla sinut itsensä kanssa. Todella ikävää että sinuun kohdistuu tuollaista arvostelua. Kaikkea hyvää teille, sinulle, otolle ja teidän ihanan oloisille kauniille lapsille. Niin vaikee kuin se varmasti onkin, niin älä anna tuollaisten hirveiden ihmisten kommenttien sanomisten viedä teidän hyvää draivia 😉 olet todella kaunis ja ihana ihminen juuri sellaisena kuin olet!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä muistan sut kyllä, nimestä tunnistin! Hauska kuulla että säkin luet täällä meidän juttuja, toivottavasti sulle kuuluu hyvää nykyään ja ihana että tulit kommentoimaan :)! Kiitos ihan mielettömän paljon sun sanoista <3 Kaikkea hyvää sullekin ja oot kyllä ihana Eve! <3

 7. Dora Marie sanoo:

  IINA olet ihana juuri tuollaisena kuin olet! Pidä pääsi pysyyssä ja anna ihanan aurinkoisen hymysi loistaa 🙂 tosi kurjaa, että tuommoisia kommentteja tulee, mutta rohkeasti vain pois sitten sieltä pohjamudista. Meitä on täällä paljon, jotka haluavat antaa sinulle vain hyvää mieltä! Pysy vahvana, oot aivan ihana 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihan hirmuisesti <3 Mä onneksi tiedän että teitä ihania on niin hurjan paljon enemmän, ei tämän blogin kirjoittamisessa muuten mitään järkeä olisikaan! Kaikkea hyvää sinne ja aurinkoista kesää<3

 8. Heidi sanoo:

  Voi Iina, oot upea, sädehtivä ja kaunis nainen! Susta aivan huokuu onnellisuus ja rakkaus. Yritä sivuuttaa muiden puheet ja mielipiteet, niillä ei oo mitään merkitystä! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos, ihan hurjasti<3 Mä yritän parhaani, ei niillä ookaan merkitystä, mutta sitten kun vedetään mun läheiset mukaan menee mun mielestä jo yli! :/

 9. Mari sanoo:

  Harmi kun kateelliset ihmiset ovat pahoittaneet mielesi. Mun mies on samanlainen kuin sinä – syö kaksi pitsaa päivässä ja painaa saman verran kuin lukiossa 20 vuotta sitten. Itse lihon vähästäkin ja kyllä se mua harmittaa. Mutta ei se mitään auta vaikka miestäni haukkuisin tai vittuilisin päin naamaa. 🙂 vedä raja tähän ja pidä tiukka linja!!!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ihanaa, että joku ymmärtää, että jotkut voi syödä paljon ja se ei silti vaikuta mihinkään, toisille se tuntuu olevan mahdoton yhtälö käsittää. Mulla oli imetysaikana sama, että kaikki mitä söin näkyi heti kropassa, joten osaan samaistua kumpaankin näkökulmaan. Mä vedän rajan tähän, ja aion pysyä tiukkana. Kiitos kun kommentoit<3

 10. Laura sanoo:

  Voi että mua inhottaa sun puolesta! Ihmiset vetää omia johtopäätöksiä ja luulee tietävänsä kaikesta kaiken.. Pistää miettimään millaisia ne tyypit on jotka siellä ruudun takana anonyymina kommentoi noin. Haluaisin vaan hehkuttaa taas kuinka ihana oot ja kuinka sun postaukset saa aina hymyilemään aitoudellaan. Ei vaan käsitä kuinka kukaan jaksaa kirjotella tollasia kommentteja..

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No niin se tuntuu olevan :/ Mä en tiedä ketkä siellä keksivät noita juttuja, mutta toivottavasti lopettavat. Sä olet itse ihana, kiitos ihan hirmuisesti sun sanoista ja kaikkea hyvää<3

 11. Amma sanoo:

  Tulin jotenkin surulliseksi tästä postauksesta. En siis oo juurikaan lukenut postausten kommentteja, mutta mua inhottaa se, että jotkut ottavat asiakseen kommentoida toisten painoa tehden ties mitä oletuksia.
  Oot kirjoittanut tästä aiheesta mun mielestä ihailtavan avoimesti, joten tuntuu pahalta ajatus, että joidenkin mielestä on ihan fine vielä senkin perään täysin tarkoitushakuisesti yrittää pahoittaa sun mieli. Tai jotenkin sitä vaan miettii, miten vialla täytyy ihmisellä olla asiat ja se pelottaa mua. Niin helvetin rumaa.

  Mun silmissä oot tosi rohkea ja kiitän, että oot kirjoittanut tästä aiheesta jopa niiden ilkeiden kommenttien uhalla, koska mut ainakin saanut ajattelemaan asioita ja tuntunut hyvältä lukea jonkun muun samankaltaisista kokemuksista.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   En mä kaikkia ole julkaissutkaan, eikä tämä jäänyt valitettavasti vain kommentteihin :/

   Mä oon tosi kiitollinen sun sanoista <3 Kiitos ihan hirveän paljon. Mä oon halunnut kirjoittaa avoimesti vertaistuen antamisen – ja saamisen – toivossa. Se onkin surullista, että vaikka avoimesti kertoo, silti ihmiset spekuloivat ja tekevät aivan omia tulkintojaan. En varmaan tule koskaan ymmärtämään, että mistä se tarve jollain tasolla sekaantua tuntemattoman ihmisen elämään kumpuaa.

   Ihana kuulla, että mun kirjoitukset on herättäneet ajatuksia ja antaneet vertaistukea. Kaikkea hyvää sulle ja kiitos vielä<3

 12. essi sanoo:

  Oi! Jotenkin tosi ihana toi viiminen kuva! Ja hyvä että sanoo asiasta mikä tuntuu itellekin tarpeelliselta. Musta on niin tyhmää arvostella mihin vaan asiaan liittyen ketään, varsinkaan jos ei tunne! Rakentava palaute tai oikea huoli ovat sitten erikseen… musta sä oot kaunis tuollasena enkä ole ikinä ajatellutkaan että sulla ois anoreksia. Se sairaushan on pään sisällä, ja sun pääkoppa vaikuttaa kirjotusten perusteella tosi valoisalta ja terveeltä kaikinpuolin! Toivotaan että nää postaukset sais huutelijat hiljenemään, Otollaki oli hyvä postaus, terkkuja! Mukavaa loppuviikkoa teille 🙂

 13. Miina sanoo:

  Vaikka itse painan varmaan 20 kiloa sua enemmän, oot mun silmissä täydellinen! Ja oon itseenikin tyytyväinen. Antaa kaikkien kukkien kukkia <3 täältä ruudun takaa ei kenenkään pitäisi tehdä diagnooseja mistään. Ja sun ruokapostaukset on ihan parhaita! Mun uus ruokalemppari on se avokado-mango täytteinen kanatortilla, nam!

 14. jassu sanoo:

  Taitaa kyseessä olla vain kateelliset ihmiset. Sä olet ihan mahtava just tollasena kun oot. Ärsyttävää kun ihmiset valittaa et ylipainoisia haukutaan ja ne on just täydellisiä sellaisena kun on, mutta kun asia on näin päin, niin se onkin yhtäkkiä kamalan ällöttävää. Mun mielestä on ihan mieletöntä että näytän noin hyvältä kahden lapsen jälkeen, ei siinä oo mitään pahaa, päinvastoin. Anna tollasten haukkujen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ne haluaa vaan saada jonkun mielen pahoitetuksi. Jatka samaan malliin, sä oot hyvä just noin!

 15. Inka sanoo:

  Iina sä olet aivan uskomattoman kaunis niin sisältä ja ulkoa!! Mun mielessä ei ole ikinä käynyt että sussa ois jotain vialla kun oot niin hoikka, päinvastoin! Oon aina ihaillut kuinka terveen ja urheilullisen näköinen sun kroppa on!! ja kyllä sen muutenkin kasvoista näkee jos sairastaa anoreksiaa, sun kasvot hohtaa terveyttä! Pistää vihaks tollanen paskan jauhanta! Mistäköhän asti hyvä ruoansulatus ja liikunta on olleet pahasta!

 16. darzan sanoo:

  <3 <3 <3 sä olet kaunis, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

 17. Henna sanoo:

  Upea nainen olet! En käsitä miten joku kokee oikeudekseen arvostella toisen ihmisen ulkomuotoa (ja vielä pahempaa että väittää toista sairaaksi!) Meitä on niin moneen junaan, ohuempaa ja paksumpaa.

 18. Sanna sanoo:

  Voi ei, en tajuu miten ihmisiä liikuttaa niin paljon muiden asiat ja kuinka paljon kukakin painaa. Musta näytät upealta, sirolta joo, muttet mitenkään sairaalta. Oton postaus tästä samasta aiheesta oli ihan huippu ja toivottavasti ihmiset tajuu jättää tän asian sikseen. Ihanaa kesän odotusta teidän perheelle 🙂

 19. Olivia sanoo:

  Nauran kyllä paskaset naurut kaikille jotka jaksaa oikeesti tulla inisemään jonkun ihmisen, jota eivät edes tunne, painosta. 😀 Ja naamioivat sen vielä niin että ”OON TOSI HUOLISSANI VAAN, SYÖTKÖ MITÄÄN, NÄYTÄT ANOREKTIKOLTA, EIKÖ SUN LÄHIPIIRI HUOMAA MITÄÄN” voi hyvä jumala sentään… Ei muutaku pidä lippu korkealla, oot upea nainen ja ihminen! Me kaikki ollaan erilaisia, osa laihoja ja osa isompia. Varmaan vituttaa niitä suklaata mässyttäviä elämäänsä kyllästyneitä mammoja lukea teidän rakkauden täyteisestä elämästä ja sen takia sitten noita kommentteja laittavatkin, kun kokevat ettei se oma elämä ole kovin hohdokasta. ;D Kaikkea hyvää sulle Iina ja teidän koko perheelle♥ Toivottavasti idiootit tajuavat jo pitää päänsä kiinni.

 20. Sininen sanoo:

  Tosi harvoin kommentoin mitään, mutta nyt halusin kirjoittaa, että olet mielettömän upea, rohkea nainen, jonka elämänasenteesta voisi moni ottaa oppia! Aurinkoisia alkukesän päiviä sulle ja perheellesi ja kiitos blogistasi, joka piristää raskaankin päivän jälkeen 🙂

 21. emmu sanoo:

  Anna kateellisten jauhaa. Aina mukaan mahtuu niitä joiden on pakko kommentoida ja sanoa negatiivisia asioita. Valitettavasti joidenkin oma elämä on nii tylsää että pitää puuttua muiden elämään. Mutta sä olet mahtava, kaunis ja sulla on mieletön kroppa, saat kantaa sitä ylpeydellä. Tiedän paljon ihmisiä jotka voivat syödä mitä vaan ja kuinka paljon tahansa eikä se näy heidän kropassaan. Pidä pää pystyssä ja kohti uusia seikkailuja. Ihanaa kesän alkua sinulle ja ihanalle perheellesi! <3 🙂

 22. Iina sanoo:

  Oot upea ja kaunis nainen, hyvällä nimellä varustettuna! Ihailen. 🙂

 23. Emppu sanoo:

  Sun blogi on ehkä ainoa blogi, jota enää luen säännöllisesti, nyt kun olen tykästynyt enemmän tuohon vlogimaailmaan 🙂

  Sun kirjoituksista välittyy niin ihanasti elämänilo, onni ja kiitollisuus elämästä. En ymmärrä miksi jotkut ihmiset kommentoi sun painoa tuolla tavoin. Ainakin mun mielestä kuvien ja videoiden perusteella susta huomaa, että oot elinvoimainen ja terve!
  Kiitos ihanasta blogista, ja hauskaa kesää teidän perheelle 🙂

 24. Maikku sanoo:

  Pakko kompata edellisiä! Sä oot upea nainen, äiti, vaimo ja tytär! Kaikkee mahollista! <3 Kaikkee hyvää sulle ja sun perheelle, oot inspiraationa mulle ja varmasti monelle muulle.

 25. cici sanoo:

  Sulla on kaunis iho. Kuulas ja kivan värinen. Käytätkö mitään rusketusvoidetta tms?

 26. Johanna sanoo:

  Voi ihana, suloinen Iina! Älä lannistu ihmisten kommenteista! Toisilla on aina jotain sanottavaa..kateellisten panettelua sanoisin. Sä oot aivan upea nainen! Toisille se rasva ei vaan kerry kroppaan niinku toisille, oo vaan ylpeä siitä:) Täytyy vielä sanoa että vaikka oot nuori niin oot kyllä tosi fiksu ja sulla on viisaita ajatuksia. Ennen kaikkea ihailen sun viisautta äitinä! Voimia siihen mitä käytte Oton kaa läpi!

 27. Julia sanoo:

  Ihania kuvia, ootte kyllä todella kaunis perhe <3 Aina löytyy joukosta niitä arvostelijoita ja jotka jatkuvasti spekuloi, silti vaikutat ihanan positiiviselta ja vahvalta – tsemppiä! 🙂

 28. Pikku-Heidi sanoo:

  Harvoin kommentoin, vaikka blogiasi olen lukenut alusta alkaen 🙂 Luulen, että jotkut ovat vaan tosi kateellisia siitä, miten hyvältä näytät. Siihen kun lisätään vielä menestynyt blogi sekä ilmeisen onnellinen parisuhde sekä perhe-elämä, niin ehkä se on joillekin katkeria ihmisille liikaa. Kaiken kokoiset naiset voivat olla upeita, ja olisihan tylsää jos me kaikki olisimme samasta muotista tehtyjä. Olet kaunis, mukavaa kesän odotusta!

 29. Tiia sanoo:

  Kommentoinkin jo pitkästi Oton blogiin, mutta tuntuu aina yhtä pahalta lukea tällaisesta. Sä olet ihana ja täydellinen juuri sellaisena kuin olet, ihan niin kuin kaikki muutkin. On surullista miten ihmiset kokee voivansa tulkita ja arvostella sun ulkonäköä. Kellekään ei tulisi mieleen sanoa isokokoiselle ihmiselle että ”hei, on epäterveellistä olla ylipainoinen, kannattaisiko katsoa mitä syöt”, mutta sitten on muka ok sanoa jollekin: ”sä oot sairaalloisen laiha, kamalan näköistä tollanen”. Ne on aivan sama asia, kumpaakaan ei pitäisi sanoa, mutta valitettavasti osa ihmisistä ei vaan tajua. Ihanaa kun silti jaksat kirjoittaa meille sua tukeville. Olet ihana, tsemppiä!

 30. milja majala sanoo:

  Sun blogia on kyllä niin ilo lukea. Sä olet nainen josta monen pitäis ottaa mallia. Hyvä että otit asian puheeksi ja niiden omilla nimillä. Kellään ei ole oikeuttta tuomita sua tai syömisiäs, joku raja on vedettävä. Maailmaan mahtuu monenlaisia ihmisiä.. mutta sä olet yks niistä mahtavista vahvoista naisista joita tää maailma tulee tarvitseen. Tsemppiä tänkin asian kanssa! Onneksi sulla on tukijoita. 🙂

 31. santsu sanoo:

  Mua suututtaa sun puolesta niin paljon.. Mitä ihmettä ihmisten päässä liikkuu että täytyy muiden asioita alkaa ruotimaan kaiken maailman keskustelupalstoilla.. En tajua.

  Sulle haluan sanoa että sä oot sekä ulkoisesesti että sisäisesti kaunis ja vaikutat ihanalta ihmiseltä muutenkin! On pääasia että olet itse tyytyväinen itseesi sanoi muut mitä tahansa!!

 32. Minävaan sanoo:

  Olet upea! Ikävää, että aina löytyy myös niitä jotka unohtavat, että bloginkin takana on ihan oikea ihminen. Musta on ikävää kuulla miten ilkeästi jotkut ihmiset kommentoivat toisten ominaisuuksia ja yrittävät tehdä jotai tautiluokituksia.
  Usein blogimaailmasta sanotaan, että ”se joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön” mutta olen itse ainakin tosi kyllästynyt tohon sanontaan.
  Joo, totta on et blogimaailmassa oleminen on jokaisen ihan oma valinta, mutta mun mielestä se ei ole minkäänlainen perustelu sille, että sitten voi anonyyminä sanoa ihan mitä huvittaa.
  Aina kun luulee olevansa muka oikeuteuttu sanomaan jotai ”rakentavaa” tai puhtaasti vain ilkeää niin tietenkin se sanotaan. Mutta miksi? Miksi niistä ilkeilyn mahdollisuuksista otetaan niin helposti koppi, mutta ne kivat teot niin helposti unohdetaan. Pitäisi muistaa, että hyvät sanat ja teot saa aikaan uusia hyviä sanoja ja tekoja ja niitä saa itsekin osakseen kun muistaa olla mukava, myös netissä. Toisaalta onneksi on myös paljon niitä fiksuja ihmisiä, jotka osaavat pitää mölyt mahassaan ja osaavat löytää ihmisistä ne hyvät puolet ja tuoda ne esiin 🙂
  Pakko sanoa vielä sadannen kerran, että teet kyllä upeaa työtä tän blogin parissa ja hienoa, että ajat eteenpäin tärkeitä asioita. Respect, pidä toi 🙂

 33. Saara sanoo:

  Mä en niin tajua inhottavia ihmisiä taas! Ensinnäkin, anoreksia ei ole vain painoindeksi. Nämä sua sairaudesta syyttelevät eivät taida tietää kyseisestä taudista paljoakaan. Kyllä se näkyisi hiuksien ja ihon kunnossa, kasvoissa ja energiatasossa, jos et söisi niin, että saat tarvittavat ravinteet ja vitamiinit. Ja todellakin sen näkisi lähipiirisi. Toiseksi, tämä on taas niitä asioita, että mitä se kenellekään kuuluu, onko joku toinen psyykkisesti, fyysisesti tai vaikka molemmin sairas?? Ei sulla tai kenelläkään ole mitään velvollisuus julkisesti kertoa terveydentilastaan jokaista yksityiskohtaa!

  Ärsyttää sun puolesta. Kateus on jotenkin niin naurettavaa, tuskin kenellekään tulee oikeasti edes parempi olo tai lisää itsevarmuutta sillä, että loukkaa jotakin toista. Kukaan ei saavuta eikä voita mitään.

  Jokainen vartalo on kaunis, mutta sinä olet kyllä poikkeuksellisen upea <3 lähetän sinne kauniita ajatuksia ja positiivisista energiaa! Toivottavasti edes osa ilkeämielisistä, kateudesta vihreistä inhottavuuksista osaa mennä nyt itseensä ja lopettaa haukkumisen.

  • mies73 sanoo:

   Paitsi että anorektikot ovat maailman ovelimpia ja kekseliäimpiä salaamaan sairautensa, voin kertoa näin anorektikon veljenä ja heitä työkseni hoitaneena..(en listaa niitä tähän, ettei kukaan saa ideoita)

   En siis väitä ettäkö blogistilla olisi anoreksia. Tosin, hän on kalektisen rajamailla, näin ruudun takaa arvioiden. Pääasia toki on, että saa tarvittavat ravinteet ja jaksaminen on kunnossa.

   Kaikkea sitä päätyy lukemaan kun tyttären jäljiltä jäi kone auki.

   Kaikkea hyvää.

   -kahden isä

 34. Jelena sanoo:

  Oothan sä pieni ja hoikka, mutta alusta asti blogia seuranneena totean vain sen, että sitä sä olet ollut ilmeisesti aina 😀 Ja jos kukaan on sun blogia lukenut niin varmasti ymmärtää sen, että sä oot ehkä kiinteytynyt/laihtunut myös sen sun urheilukauden jäljiltä. Mutta vaikka sä (tai kuka tahansa muu hoikka ihminen) urheilee ja syö suhteellisen terveellisesti, ei se mun mielestä tarkota viivana syömishäiriötä!

  Mä itse mietin blogin perustamista tuossa jokunen aika sitten ja pakko myöntää, että en ehkä uskalla ruveta bloggaajaksi, kun on näitä blogikohuja lueskellut. En kyllä uskoiskaan, että mun haaveilemasta käsityöblogista tulis mikään tuhansien ihmisten menestysblogi, mutta siitä huolimatta pelottaa tollanen arvostelu.

  Mutta mun mielestä sä oot upea ja vahva ihminen ja piristyn useimmiten sun blogia lukiessa. Ihanaa, että jaksat kaikesta paskasta huolimatta jatkaa blogisi pitämistä. Olisi nimittäin oikeasti sääli, jos lopettaisit tollasten kohujen takia blogisi pitämisen…

  Ihanaa kevättä ja kesän odotusta teille. Toivottavasti tää kohu loppuisi nytten… Ja tosiaan, vaikka ootkin todella hoikka niin siitä huolimatta oot mun silmissä terveen ja elämäniloisen valoisa persoona! 🙂

 35. Nimetön sanoo:

  sulla on hassun söpö napa 🙂

 36. roosa sanoo:

  Mun mielestä tässä oli jotain surkuhupaisaa, että tällanen kohu nousi näin pian #oikeanainen -tempauksen jälkeen. Kyllä sä munkin mielestä olet siro ja todella äärimmäisen hoikka, mut mitäs sitten. Tiedän muitakin terveitä samankokoisia. Huomasin iteki kuvista, et olit pienentynyt entisestään, mut kyllähän sitä muillakin paino vaihtelee. Tietty ero on siinä jos muutenkin hoikalta henkilöltä lähtee kiloja, kun sitten jos sama määrä kiloja karisee vähän isommalta.

  Häntä pystyyn ja viskaa ne muutamat märisijät johonkin mappi ö:hön, kuka niitä kaipaa 😉 Hyvää kevään jatkoa! Toivottavasti siellä Suomessa saadaan kohta nauttia lämmöstä ja auringosta 🙂

 37. Tiina sanoo:

  Olet kaunis! <3 Koskaan en peittelisi tai häpeäisi itseäni jos omistaisin samanlaisen kropan! Kanna itseäsi ylpeydellä ja nauti elämästä! <3
  Pakko vielä sanoa, että olen lukenut blogia Tiaran odotusajasta asti ja kyllä nyt olet kauneimmillasi. 🙂

 38. jonu sanoo:

  Olet upea juuri tuollaisena kuin olet! ymmärrän että tuollaiset kommentit loukkaa vaikka niistä ei pitäisi välittää. Tuntuu että nykyisin arvostellaan koko ajan kaikkien ulkonäköä, mutta jokainen ihminen on omalla tavallaan kaunis!! Haleja ja mukavaa kesän odotusta ! <3

 39. Riina sanoo:

  tää postaus oli mun mielestä todella surullinen. Ihmisillä on sananvapaus, sä käytät sitä blogissas ja toiset näköjään jossain muualla. Silti, raja menee siinä, missä vaiheessa sananvapautta käytetään väärin. Missään vaiheessa ihmisen elämää ei saisi tulla piste, jossa pitää alkaa puolustamaan omaa olemistaan. Sulle on valitettavasti käynyt näin. Oon siitä hyvin surullinen. Summasummarum, mielestäni olet kaunis, naisellinen ja onnellisuutta huokuva perheenäiti. Mikäli sitä ei joku huomaa, niin oma vika. Pidä edelleen lippu korkealla ja muista: sinä olet oikea nainen. Kiitos Iina!

 40. Amppu sanoo:

  Sä olet just hyvä tuollaisena kuin olet! Uskon että ilkeät kommentit tuntuvat pahalta mutta älä anna niiden vaivata sua turhaan ja viedä sun energiaa. Olet inspiroiva ja kaunis :3

 41. Julia sanoo:

  Ihmiset osaa kyllä olla ihan käsittämättömän ilkeitä, tuli paha mieli mullekin sun puolesta kun tätä tekstiä luki. Toivottavasti tiedät että oot ihan mielettömän upea ja freesin näköinen ja todellakin hyvä just noin! <3 mahtavaa kesänodotusta sinne ja jättäkää juoruilijat sinne alas pohjamutiin mihin he kuuluvatkin :)!

 42. Kaisu sanoo:

  Ne jotka luulevat että sinulla on syömishäiriö niin kannattaisi hieman ottaa selvää että miten se näkyy ja millaisesta sairaudesta on kyse.
  Olet hoikka mutta hyvin terveen näköinen!!! Joillakin ihmisillä on sellainen ongelma että liikaa painoa tulee kun vaan katsoo keksiä ja toisella ei tule yhtään lisää painoa vaikka söisi 500 keksiä. Tämä on elämän totuus. Joistakin paino ei lähde millään ja joillekin riittää se että stressaa hieman. Näin se vaan menee, kaikista ei ehkä reilua mutta näin ne kortit vaan tässä elämässä jaetaan.
  Minun lähipiirissä on useampi joilla samantyylinen keho kuin sinulla ja kenelläkään heistä ei ole syömishäiriöitä. Terveitä naisia ovat niin kuin sinäkin!
  Tsemppiä nyt, ymmärrän että pahoitat mielesi, kuka ei niin tekisi???? Mutta toivon että iloinen Iina palaa ja jatkaa niin kuin ennenkin.

 43. krista sanoo:

  En oo varmaa moneen vuoteen kommentoinu sun postauksiin vaikka koko aika sun blogia oonkin lukenut! ite en oo ikinä ajatellut että sulla ois syömishäiriö, ihmiset nyt vaan on eri kokoisia ja mallisia! mä ite oon aina ajatellu että sä oot aivan uskomattoman kaunis nainen ja vaikutat niin ihanalta äidiltä! sun postaukset on aina sellasia että niistä tulee iloiseks. jatka samaan malliin ja ihanaa kesän odotusta! ♡

 44. Susanna sanoo:

  Kaikkia ei voi koskaan miellyttää, vaikka haluaisi 🙁
  Sä olet aivan mielettömän kaunis äiti ja yksi mun esikuvista. Juuri tuollainen äiti minäkin haluan olla 🙂 Kanna ylpeänä kehosi <3

  T. Odottaja rv24+1

 45. On todella väärin ja surullista kuinka ihmiset arvostelevat tietämättä mitään. Me bloggaajat ollaan toki itse itsemme laitettu nettiin, mutta ei se mun mielestä anna silti anteeksi sitä jatkuvaa arvostelua. Nämä syömishäiriökommentit todellakin saa jättää omaan arvoonsa, sillä todellisuudessa ihmisen kroppa ei ole ainoa mittari sille, onko ihminen sairas.

  Olet Iina äärettömän kaunis ja upea nainen, tiedä se! 🙂

 46. Linta sanoo:

  Tää on kyllä niin kökkö juttu! Mun poikaystävä on monta vuotta paininut sen kanssa että vaikka syö kun hevonen, niin painoa ei vaan tule. Ja vielä kun on pitkä niin kun säkin, niin näyttää helposti tosi hoikalta. Miehellä se on ehkä vielä isompi kolaus itsetunnolle, kun miesten kauneusihanne koko ajan syöttää että pitää olla lihaksikas ja iso. Mutta niin hänelle kun sullekin ei auta kuin sanoa että olette täydellisiä sellasena kun olette, piste.

  Musta tällaset anoreksiapuheet jopa tavallaan loukkaa niitä jotka oikeasti painii sen sairauden kanssa. Ton sairauden vakavuudelta viedään pohja kun jokaista vähänkin hoikempaa tituleerataan anorektikoksi. Toisaalta kuitenkin hyvä että kyseisestä sairaudesta ollaan nykyään tosi tietosia, mutta näköjään sen sairauden ydin on vähän hämärtynyt. Eihän siinä ole kyse siitä minkä kokonen on, vaan siitä miten ittensä näkee täysin väärin. No, joka tapauksessa, sä olet ihana ja älä välitä hölmöistä puheista! 🙂

 47. maria sanoo:

  Muistan vielä sillon, kun asuit oulussa, että kuinka lapsellisena ja ylimielisenä ihmisenä sua pidin, mutta nyt on aivan ihanaa huomata, kuinka kaunis, ystävällinen, itseä arvostava ja hyvä äiti/vaimo sinusta on kasvanut. Sen vaan sanon, että kanna jatkossakin ylpeänä kehoasi ja älä anna tollasten kommenttien vaikuttaa suhun millään tavalla! Itsekkin olen 166cm pitkä ja painan vain 52kg ja useasti kuulen muilta, että he pitävät mua anorektikkona yms vaikka syön paljon ruokaa, joten tiedän miltä tollaset kommentit susta tuntuu.

 48. Katarooma sanoo:

  Vasta oli Älä laihduta- päivä, jonka tarkoitus oli se, että jokainen saisi painorauhan ja olla edes hetken tyytyväinen omaan kroppaansa ilman paineita lihottaa tai laihduttaa. Tän päivän viesti ei oo menny perille näille sua loukanneille idiooteille!
  Sää oot just hyvä tuollaisena ku olet. Niin oon minäki. Jos sun ”laihuus” tai mun lihavuus kutittaa jonku pyrstöä, ni se on sen pyrstön omistajan ongelma. Ei sun, eikä mun.
  Nautitaan omasta kropasta sellaisena kuin se on! <3

 49. Eena sanoo:

  Useimmitenhan se on juuri se lähipiiri, joka ei huomaa läheisen sairastumista. Siksi sairaus voi päästäkin niin pahaksi. En ole kommentteja lukenut, mutta ehkä sellaiset huolestuneet kommentit voisi ymmärtääkin, mutta jos ne on kirjoitettu vain ilkeilyn ja arvostelun vuoksi, niin huhhuh!

 50. Ansku sanoo:

  Toista kertaa kommentoin blogiisi… Tällä kertaa koska oikeasti ärsyttää ihmisten ilkeämielisyys. Ei sillä ole väliä miltä näyttää kunhan itse on tyytyväinen, terve ja onnellinen.
  Pidä Iina pää pystyssä äläkä koskaan lakkaa olemasta ihana ja aito itsesi!
  Tsemppihalit!

 51. Nelli sanoo:

  Voi että, sä olet mielettömän kaunis sisäisesti JA ulkoisesti! Kunpa ihmiset tajuaisi, minkälainen vaikutus sanoillakin voi olla.

 52. Nimetön sanoo:

  Ymmärrän sua täysin!! Mä itse kuulun myös sellasiin synnynnäisiin ”kukkakeppeihin”, enkä yksinkertasesti onnistu lihoamaan millään keinolla! Aina löytyy joku, joka vihjailee siitä, etten varmaan syö yhtään mitään. Paitsi, että mä syön kuin hevonen Anna palaa Iina!!

 53. aannika sanoo:

  Moikka! Kommentoin myös kyseistä aihetta Oton blogissa. Kirjoitan nyt vain lyhyesti aiheesta. Olet todella kaunis, hoikka ja pukeudut upeasti! Jotkut tuntuu vain olevan kateellisia tai sitten he vain haluavat loukata sinua/teitä tarkoituksella. Eihän kukaan voi olla hoikka ja kaunis luonnostaan – silloin täytyy olla varmasti syömishäiriö tmv. Tommoiset kommentit vaan toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos!
  Terv. Sinun ja Oton blogien pitkäaikainen lukija 🙂 olette mahtavia!

 54. jenna sanoo:

  Näytät hyvää esimerkkiä ihanille tytöillesi siitä että jokainen nainen on hyvä juuri sellaisena kuin on! Sinun tyttösi eivät koskaan kuule äitinsä sanovan pahaa itsestään peiliin katsoessa ja se on todella tärkeää! Ihailen rohkeuttasi ja olet kertakaikkisen täydellinen nainen juuri tuollaisena!

  Hyvä ettet päästä ikäviä kommentteja läpi, roskakoriin vaan heti kun ensimmäiset sanat negatiivisestä kommentista on luettu, turha tuhlata aikaansa sellasille.

  Jatka samaan malliin, suurinosa meistä lukijoista kuitenkin tiedämme että olet täysin terve ja onnellinen ihminen.

 55. lillamy sanoo:

  Koita vaan olla välittämästä, vaikka vaikeaa varmasti onkin. Jokaisen painoasiat ovat ihan jokaisen oma juttu, ei kenelläkään ole oikeutta arvostella toista. Kaikkihan me täällä ollaan erilaisia, mutta silti lähtökohtaisesti ihan yhtä arvokkaita. Ihana olet <3 Aurinkoisia päiviä teille!

 56. Tanja sanoo:

  Iina olet ihana ja niin on perheesikin! Muista, että ihmisten ilkeät sanat eivät suinkaan kerro yhtikäs mitään sinusta, vaan sen sijaan ne kertovat sanojasta itsestään ja hänen tavastaan suhtautua asioihin ja katsoa maailmaa. Kyllä täytyy olla jotain pahasti vinksallaan ihmisen elämässä tai ajatusmaailmassa, jos kokee tarvetta tehdä tai sanoa jotain niin hirveää toiselle ihmiselle ja loukata toista.

  Kiitos ihanasta, lempeästä ja aitoa meininkiä henkivästä blogistasi, sitä on ollut ilo seurata! Halauksia ja kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi. <3

 57. Stellanen sanoo:

  Hyvä et teet selkeän linjan siihen, ettet julkaise törkykommentteja. Somessa jotkut vaan kehtaa sanoa toiselle ihan kauheita asioita. Onneksi oot niin sinut itsesi kanssa et pysyt olemaan asioiden yläpuolella, mut kyl se silti varmasti sattuu. Sulla on kaunis ja ihmeellinen kroppa, joka on kantanut sisällään kahta ihanaa lasta<3

 58. Noora sanoo:

  Hei Iina. Oon lukenu sun blogia monta vuotta mutta ikinä en oo tainnut kommentoia, nyt on pakko. Tää aihe on mulle tosi läheinen kun itsellä on/on ollut syömishäiriö, joten ne ”sun pitää syödä, oot kohta anoreksisen laiha” satuttaa vaikka ne yrittäisi pistää toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Olet aivan uskomattoman positiivinen ihminen, pidä siitä kiinni. Itsekin saan kuulla jatkuvasti että miten oot nuin positiivinen, mutta aina ei jaksa eikä tarvitsekaan. Olisin tosi otettu jos jaksat vastata tähän tai kirjoittaa sähköpostia. Se merkkais mulle tosi paljon:) huippua kevättä sinne!

  • Noora sanoo:

   Semmoinen lisäys vielä, että se #oikeanainen postaus sai lisättyä mun itsevarmuutta ja siitä oli apua tässä paranemisprojektissa.:)
   Kiitos siis siitä(kin).
   Olen siis tuo sama Noora kuin tuossa ylempänä.

 59. Lea sanoo:

  en ole ennen lukenut blogiasi joten en tunne sinua yhtään, mutta pakko kommentoida että sinä näytät upealta. törkykommentteja jättäneet ihmiset ovat selvästi vain kateellisia, koska sinulla on vartalo jollaisesta muut haaveilevat.

 60. Kia sanoo:

  Olet Iina täydellinen just tollasena kun olet <3 Harmittaa sun puolesta joidenkin idioottien kommentit 🙁 Yritä jättää ne omaan arvoonsa, sä et ansaitse haukkuja vaan kehuja!

 61. Ann-Marie sanoo:

  Sulla on aivan mielettoman hyvannakoiset hiukset ! ja iho ! en sano olevani katellinen koska se ei ole tervetta 😉 (okei ehka vahan olen! ) itse painiskelen iho ongelmien kanssa, ja nyt ulkomailla asuessa aurinnko on polttanu hiukseni, huh !

  Uskomaton kroppa , ja ihana perhe, pusuja !

 62. Myy sanoo:

  Tiedän omasta kokemuksesta, miten ikäviä nuo jatkuvat kommentit kropasta ja painosta on. En ymmärrä, mikä ihme saa ihmiset kohisemaan jonkin toisen ihmisen painosta niin paljon!!? Edelleen mietin myös sitä, miksi jotkut näkevät oikeudekseen arvostella nimenomaan hyvin hoikkia, mutta ylipainoiset pitäisi kyllä säästää kritiikiltä. Eikö kaikkien kropat voisi vaan jättää heidän omiksi asioikseen?!

  Ihanaa kesää sulle! 🙂 Olet kaunis.

 63. Sonja sanoo:

  Oon hiljattain alkanut lukea sun blogia ja siitä on tullu täysin mun lemppari, oon ihan koukuttunut 😀 Sulla on kaunis vartalo! Harmi, että tuollaisia typeriä kommentoijia löytyy, toivottavasti pystyt jättämään ne omaan arvoonsa. Varmasti herättää kateutta, kun sulla on ihana perhe, tykkäät sun työstä, oot kaunis ja teidän arjesta välittyy tänne blogiin mukava fiilis. Niiden, jotka ei ole omaan elämäänsä sitten tyytyväisiä, on pakko sitten keksiä kaikkea ikävää susta, kun ovat niin katkeria. Mutta älä välitä! Ja jatkathan please noita ruokapostauksia! Just mies pyysi kauppaan lähtiessään mua nopeesti keksimään jonkun ruuan huomiselle, niin heti tulin tänne katsoo jonkun reseptin! Oon tehny monia sun antamia reseptejä ja on ollu super hyvää! 🙂 Kivaa kesän odotusta teidän perheelle!

 64. Sanna sanoo:

  En tiedä oonko koskaan kommentoinut sun blogiin (mitä varmemmin en, koska lukeudun niihin jotka kyllä lukevat säännöllisesti, mutta kommentointi on tasoa 0), mutta sun blogi on ollut jo pidemmän aikaan mun suosikkeja. Sun kirjoituksissa ja kuvissa on niin positiivinen ja elämää täynnä oleva fiilis että eihän tästä voi kuin tykätä ihan älyttömästi.

  Musta on aina niin harmillista lukea ja kuulla kuinka joillakin ihmisillä tuntuu olevan melkein pakonomainen tarve aiheuttaa muille pahaa mieltä. En tiedä tuleeko se näiltä ihmisiltä tarkoituksella vaiko ”vahingossa”, mutta on niin kovin hankalaa aina ymmärtää että miksi täytyy olla ilkeä. Ymmärrän kyllä kateuden ja sen tuoman mielipahan, mutta eikö sen voisi pitää sisällään ja yrittää työstää sitä ilman että purkaa sitä muihin (tuntemattomiin) kanssaeläjiin. Onko se joltakin muulta pois jos joku on hoikka tai lihava tai rikas tai köyhä? Eikö sitä itselleenkin tulisi parempi fiilis kun hyväksyisi että meitä on aika todella helvetin moneen junaan eikä muita sortamalla saa itseään yhtään sen hoikemmaksi tai lihaksikkaammaksi tai rikkaammaksi tai onnellisemmaksi. Niihin asioihin voisi varmasti vaikuttaa juuri siten että sulkisi sen tietokoneen ja lähtisi tuonne ulos ”oikeaan maailmaan” hakemaan sitä jotain, mitä muilla näkee mutta itseltään puuttuu. Vaikea kuvitella että suustaan jatkuvia ilkeyksiä suoltava olisi oikeasti niin onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä kuin mitä voisi olla.

  Lyhyesti – ihana blogi, ihana Sinä! Jos vain oltaisiin kaikki ja annettaisiin kaikkien muidenkin olla.

 65. mimmi sanoo:

  Kyllä tuli paha mieli sun ja perheesi puolesta! Kenelläkään ulkopuolisella ihmisellä ei ole minkäänlaista oikeutta sanoa toista anorektikoksi, koska mistä helvetistä sen voi tietää. Ja haloo syömishäiriö voi olla ihan kenellä vaan painosta riippumatta. Kyllä kiehuttaa! Jos bloggaat, niin oot toki julkisen arvostelun kohteena, mutta raja siinäkin on. Ei kukaan voi sanoo kaiken mitä sylki suuhun tuo, vai meetkö ihan normielämässä face to face kommentoimaan toisen ulkonäköä. Veikkaanpa et aika harva uskaltaa, ja se joka sen tekee on aika helvetin idiootti. Tässä mun kirjoituksessa ei oo mitään järkee, mut halusin vaan sanoo Iina, et sinä oot just ihana ja paras ja kaunis ja niin mun suosikki! ❤

 66. anna sanoo:

  Moi Iina! Kiitos jälleen ihanasta blogista. Minusta on huvittavaa, että ne jotka puhelee syömishäiriöjuttuja, ei yhtään tosiaan ajattele koko sairautta. Enpä sitä paitsi usko, että fyysisesti ja henkisesti sairas ihminen voisi tehdä kahta työtä, hoitaa perheen ja kodin sekä synnyttää tähän maailmaan kaksi tervettä lasta (tai että ylipäätään tulisi raskaaksi välttämättä) saati julkaisisi itsestään kuvia, koska mikään ei kelpaisi kuitenkaan ja eikös sairauden luonteeseen kuulu peittelykin. Olet kaunis ja lämmin ihminen, ja blogiasi on rentouttava lukea! Sitä paitsi postauksesi takia kaapissani makaa parsapuntti ja päässäni on long bob -hiusmalli. Niin innoittava olet 🙂

 67. Elisabet sanoo:

  Höpöhöpöt tuommosille kommentoijille. Kenelläkään ei ole oikeus alkaa tuommosia väitteitä ääneen sanomaan. Ihmetyttää kylläkin tommonen, et jos ihminen on vähänkään hoikka, niin heti olis jotain ongelmia sen suhteen. Sä oot upea, siro ja kaunis!<3 🙂

 68. EmmiG sanoo:

  Vitsit mä pelästyin tosta otsikosta; luulin että lopetat kirjottamisen! Onneksi siitä ei ollut kyse, vaikka valitettavaa että tollasia ihmisiä on, jotka kommentoivat muiden ulkonäköä. Kuulun siihen hiljaiseen lukijakuntaan joka harvemmin kommentoi, mutta on silti täysillä tukemassa sua elämässä ja innolla lukemassa postauksia. Jatka vaan samaan malliin ja yritä olla välittämättä niistä pahanilmanlinnuista! 🙂

 69. sini sanoo:

  Ma ajattelin ensin etten jaksa ottaa tahan keskusteluun osaa enka arpaa, mutta on kuitenkin pakko! ma en ymmarra miten ihmiset voi kuvitella sulla olevan anorksia. Mun mielesta sun hoikkuudesta huomaa sen olevan taysin luonnollista. Mun kasittamilla anorekikoilla luut torrottaa ja niista oikeesti huomaa etta se laihuus on syomattomyytta. Iho roikkuu ja on harmahtava ja silmat nayttaa tosi isoilta jne.

  Joillain ihmisilla on nakojaan luontainen tarve ilkeilla. Yhta torkeeta on mun mielesta kommentoida hoikasta negatiiviseen savyyn kuin lihavasta.

  Haluan viela sanoa etta sa oot super kaunis, et vaan ulkoa vaan myos sisalta ja se kauneus on musta tarkeempaa. Oot upea aiti ja tosi aikuismainen ja muutenkin sellanen kaikkien kaveri ja uskon etta suhun on helppo tutustua ja tulla toimeen. Ma uskon etta ne kommentit varmasti loukkaa mutta jata ne omaan arvoonsa ja tieda etta suurin osa ei kuitenkaan niin ajattele.

  Ihanaa vkl teille!

 70. minde sanoo:

  Moi! En oo ennen kommentoinu, mut nyt aattelin minäkin jotain sanoa. Oon kans ollu luonnostaan aina hirmu hoikka ja pitkä, nytkin 172cm ja 64kg, ja oon saanut viimeset viis kiloa ihteeni kiinni järkyttävällä syömisen määrällä. Minua on jatkuvasti myös luultu anorektikoksi, ja kerrottu kuinka oksettava luuranko olen. Siksi en ole ollut itseeni tyytyväinen pitkään aikaan, ennenkuin nyt kun oon alkanu saada painoa lisää.. Olen siis aina syönyt hyvin mutta nyt olen ollut puoli vuotta kunnon ”kaikki missä mahdollisimman paljon rasvaa tänne ja heti”-kuurilla, mm. kevytmaito vaihtui punaiseen maitoon ja leivän päälle vedän oikeaa voita juustohöylällä. 😀 Halusin vaan sanoa että et ole ainoa luonnostaan hoikka, ja johon sattuu anorektikoksi leimaaminen. Tsemppiä ja jospa ihmiset alkaisivat joskus hyväksyä myös meidät luonnostaan ohuetkin. 🙂

 71. Lepa sanoo:

  En voi kyllä vaan ku ihmetellä kateellisena että mihin toi kaikki pekoni ja suklaa menee ku ite jos söisin niinku kuvailet täällä syöväs enkä kävis viittä kertaa viikossa lenkillä muistuttaisin varmaan lillerilalleria. Mutta onneks joillain on geenit! Tää oli mun eka ajatus tästä aiheesta. Siis mun pointti tähän liittyen on se että ihmiset on kateellisia, mää oon kateellinen, koska oot kahden lapsen UPEA äiti ja näytät mallilta. Etkä häpeile sitä. Oot hoikka ja kaunis ja älykäs. Totta kai saat aina paskaa niskaan kateellisilta. Otto oli ihana kun puolusti sua ja toivotaan että teidänki stressit laantuis kesän alun myötä. Mää tykkään sun blogista ja oon lukenut sitä aika paljon alusta asti ja toivon sulle paljon hyvää, toivottavasti tuli sanottua asiani rehellisesti ja suoraan mutta ei ilkeästi. 🙂 Hyvää kesää!

 72. Ellinoora sanoo:

  Mun painoni tippui kuukaudessa 67 kilosta yhtäkkiä 54 kiloon(tähän syynä diabeteksen puhkeaminen, jonka oireina ennen puhkeamista oli raju laihtuminen ylipainoisesta normaalipainoiseksi johtuen happomyrkytyksestä joka loppujen lopuksi oli vähällä viedä hengen). Laihtuminen näkyi ihan ensimmäisenä KASVOISSA, ne menettivät muotoa. Pyöreyttä aika paljonkin, sillä mulla oli aina ollut lapsekkaan pullavat posket ja pian olinkin veljeni mielestä ”kuihtuneen” näköinen.

  Mä en itse sun kasvoissasi näe mitenkään ihmeellistä muutosta, niissä näkyy selkeästi ettet ole mitenkään aliravittu tms(lähes kaikki tapaukset mitä itse tiedän on laihtuminen lähtenyt näkymään ensimmäisenä naamavärkistä). Olet kaunis juuri tuollaisena ja täydellinen niin kauan kun viihdyt omassa kehossasi. Se on mun mielestäni avain kaikkeen on itsensä hyväksyminen ja se, että viihtyy juuri sellaisena kuin on. Se kantaa pitkälle, koska helpompi muidenkin on samaistua siihen kun sen on itsekin hyväksynyt.
  Mä itse en viihtynyt laihtumiseni jälkeen pitkiin aikoihin omassa kehossani, en tuntenut sitä omakseni koska en ollut totuttautunut siihen. Miten olisinkaan ehtinyt, kun laihtuminen tapahtui ihan hurjalla nopeudella. Nyt reilu kaksi vuotta sen jälkeen ja toisen lapseni sen jälkeen saaneena olen alkanut hyväksymään itseni sellaisena kuin olen ja ehkä jopa jossain määrin alan tajuamaan, että juuri tämä on minun kehoni ja tällainen sen kuuluukin olla.

  (Pitää myös lisätä, että tiedän todellakin myös millaista on kun arvostellaan siitä miten pieni on ja epäillään sen vuoksi

 73. Sinituuli sanoo:

  Mun on pakko sanoa, että sulla on mun mielestä ihan älyttömän kaunis kroppa, ja maksaisin aika paljon näyttääkseni tuolta sen jälkeen, jos itse joskus saan lapsia!

 74. janette90 sanoo:

  Hei, olen seurannut blogiasi lähes säännöllisesti zeldan syntymästä asti. Ja kyllä mielestäni olet hoikka mutta ei missään nimessä niin että siitä tulisi huolestua, olet pirteän ja elinvoimainen. Jaksat touhuta lastesi kanssa ja huolehdit kodistanne samalla kuin käyt vielä töissä, se jos mikä on terveen ihmisen merkki 🙂 Jatka samaan malliin <3 Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi

 75. Inga sanoo:

  Siis huhhuh mitenkä ihmiset voi arvioida toisen ulkonäköä! 😮 Pistää vihaksi tollainen käytös, mutta helppoahan se on kun netissä ei tarvitse kasvojaan näyttää, hmph. Vaikka minäkään en tunne sinua muuta kuin blogin kautta, voin olla varma siitä että sukulaisesi huomaisivat ja välittäisivät jos sinulla olisi anoreksia. Olen tottunut hoikkaan vartalooni (170cm & 53kg), joten en näe sinussakaan mitään alilaihuutta, vaan näytät silmissäni normaalilta, terveeltä naiselta. 🙂

  Minulle yritettiin ala-asteella uskotella, että olen toivoton kukkakeppi ja kuinka vanhempani eivät mukamas anna minulle ruokaa, vaikka todellisuudessa söin kuin porsas. 😀 Olin ja olen edelleen sellaista sorttia, että painoa ei tule helposti, mutta olen oppinut elämään asian kanssa, eikä se minua enää häiritse.

  Vaatii rohkeutta, että uskallat kertoa tällaisen asian äänen, tätä arvostan! Olet Iina vahva ja terve äiti, ole ylpeä itsestäsi! <3

 76. Mira sanoo:

  Ensimmäistä kertaa kommentoin vaikka olen blogiasi seurannut jo vuoden ja useasti halunnut kommentoidakin. Nyt otin sitten itseäni niskasta kiinni koska olet aivan ihana! Kirjoituksistasi huokuu onnellisuus ja ihana positiivinen asenne siksi mua harmittaa ihan hirveästi kun saat tälläisiä kommentteja. Nykyään ihan liian usein tulee törmättyä henkilöihin jotka luulee että voivat anonyymisti sanoa mitä vain. Ihmiset näköjään ovat unohtaneet pienen asian kuten kunnianloukkauksen joka on rikos ja ei se anonyymittömyys(onko edes sana :D) turvaa tältä. Ihmisiä kuten politikkoja saa arvostella mutta tuntuu että monelta hämärtyy tämän raja.

  Oot ihana oikea nainen jolla on upea perhe! Innoitat muita joten jatka hyvää työtä! Mukavaa kevättä koko perheelle! 🙂

 77. AnnaMaria sanoo:

  Nykymaailmassa ehkä inhottavinta on juurikin tuo, kuinka sosiaalisessa mediassa voidaan tulla ”anonyymisti” avautumaan toisten ihmisten ulkonäöstä. Sinäkin olet aidosti niin hehkeä, iloinen ja muutenkin superkaunis nainen, että tuntuu tosi epäreilulta (kateellisten) kommentoinnit. Oikeasti sairaalla ihmisellä silmätkään eivät olisi enää kirkkaat ja myös iho ja hiukset näyttäisivät pahalta, toisin kuin sinulla.

  Minusta on mukavaa, että meitä naisia on niin eri kokoisia, näin annamme myös lapsillemme terveet arvot, siitä kuinka jokainen on omannäköisensä ja -kokoisensa. Sinä satut kuulumaan tähän luonnostaan superhoikkaan malliin, etkä tosiaan ole ainoa. Minä itse kuulun vähän rehevämmän mallisten naisten joukkoon, jolla on aina varaa pudottaa pari kiloa (tai ainakin kiinteytyä) ja olen ihan sinut sen asian kanssa. Näin jokaisen naisen kuuluisi olla.

  Kiitos Iina, että sinulla on näin terve blogi. Olet ihana, aito jalat maassa- ihminen.

 78. sannn_ sanoo:

  Moi! En oo aikasemmin laittanut sun blogiin kommenttia, mutta nyt on pakko. Kohu ”syömishäiriöstäsi” pisti silmään jo hetki sitten ja suututti..
  Toivoisin, että et ottaisi maailman pahuutta itseesi.
  Mitä olen blogiasi jo vuosien ajan seurannut, olet aivan mahtava äiti. Puolisosi ja lapsesi saavat olla sinusta ylpeitä. On hienoa seurata, miten panostat perheeseesi.
  Kaunistut vuosi vuodelta ja minun silmään painossasi ei ole mitään vikaa. En ymmärrä, kenen silmään voisi edes olla… Miksi pitäisi edes puuttua, johonkin niinkin yksityiseen asiaan kuin toisen vartaloon? Oli sitten oikeasti liian laiha tai lihava, niin eikö voisi antaa erilaisuuden vain kukkia.
  Älä anna maailman latistaa sinua, ja kauneuttasi. Olet erityinen, muista se. Kauneus lähtee sisältä, ja sinusta se huokuu puheidesi, tekojesi muodossa. <3 Tästä tuli tämmöinen kehumisviesti, mutta niitä ei voi saada liikaa..

 79. anna sanoo:

  Jatka samaan malliin ja tosiaan tuollaiset toisten arvostelijat voi jättää suosiolla omaan arvoonsa! Aina kuitenkin tulee olemaan ihmisiä, jotka jostain syystä kokevat oikeudekseen arvostella muita! Olet upea nainen ja osittain sun inspiroimana uskalsin hakea sille alalle, joka olisi kuitenkin mun unelma-ala, vaikka kieltämättä pelotti ja arvelutti. Mutta pakko uskaltaa tehdä päätöksiä ja astua sieltä omalta mukavuusalueelta pois..

 80. Emma sanoo:

  En yleensä kommentoi blogeja, mut haluan sanoa että kuinka upea sinä olet! Kaunis juuri tuollaisena, niinkuin me kaikki 🙂 imperfections makes perfection!

 81. Ida sanoo:

  Moikka! Olen suhteellisen tuore lukija, noin pari viikkoa olen blogiasi lukenut. Olen lukenut nyt jälkeenpäin ensimmäisiä postauksiasi ja edennyt jo maaliskuuhun 2013. Harmittaa puolestasi että olet joutunut vastaanottamaan blogimatkasi varrella niin paljon ilkeämielisiä kommentteja. Hatunnosto että olet jaksanut silti jatkaa kirjoittamista! Vaikutat olevan ihana, rakastava, vastuuntuntoinen ja heittäytyvä äiti tyttärillesi. Tyylisi on myös valloittava. Olet kaunis nainen, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin! Ilkeät kommentit taitavat olla kateellisten panettelua. Ihanaa kevään jatkoa ja kesän odotusta Sinulle ja perheellesi!

 82. Veera sanoo:

  Oon jo jonkin aikaa seuraillut sun blogia, mutta nyt oli pakko ihan kommentoida! Sulla on niin ihana pieni perhe, tykkään hirveesti lukea teidän arjesta. Musta on ihan mahtavaa että 16-vuotiaiden pikku huolimattomuudesta on syntynyt jotain noin kaunista ja kestävää, se ei oo meinaan mitenkään yleistä. Välillä iskee pieni kateuden piikku sydämeen kun kattelen näitä kuvia, miten jollain on voinukin onnistaa noin!

  Tykkään myös sairaasti sun pohjameikistä, ja meikistä siis yleensäkin, joten miten olis pientä postausta siitä? 🙂

 83. titti sanoo:

  Mul on mennyt kokonaan tälläiset ohi, kun en oo ehtinyt hetkeen lukemaan. Nyt olin sit ihan, et mitä ihmettä… Ja niin tuttua. Oon itsekin normaalisti tosi hoikka. Nyt ehkä muutama ”yli” kilo normaaliin verrattuna talven sokeriähkyn jälkeen, mutta siis oon saanut ikäni kuunnella noit kommentteja anoreksiasta jne. Sitten nyt kun olen ehkä pari kolme kiloa painavampi kuin viime kesänä niin kaikki katsoo mun mahaa, siis oikeesti mitä ihmettä! Mun maha ei roiku, ei edes pömpötä 😀 Mutta ilmeisesti ne pari kiloa on olettamus siitä, että olen raskaana. Todennäköisesti huhumyllyt pyörii taas kun vaaka on alkanut näyttää hieman vähemmän 😀

 84. anna sanoo:

  Muita on niin helppo arvostella ja huudella ns. Puskista. ☹️ Mun mielestä jokainen on upea ja hyvä juuri sellaisena kuin on. Jokainen on luotu omanlaisekseen. Todella karkeaa arvostella.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.