Viikon arkiruoka #18

05.06.2015

Tässä tulee todellinen superhelppo arkiruoka, nimittäin Pulled beef tortillat. Me tykätään kauheasti kaikista eri pulled beefeistä, -porkeista ja -chickeneistä ja syödään niitä näin kesäaikaan aika usein, ainakin kerran viikkon on jotain pulledia, hah. Kieltäydyn käyttämästä sanaa nyhtö, se kuulostaa niin hölmöltä, ei sillä että pulled kuulostaisi suomen seassa sen fiksummalta. Mutta palatakseni tähän ruoka-aiheeseen, on mielestäni arkena puolivalmisteella huijaaminen ihan sallittua aina joskus. Meille tämä on usein sellainen ”viimeinen arkiruoka ennen viikon kauppareissua” -tyyppinen ratkaisu, koska melkeinpä aina nuo erittäin yksinkertaiset ainesosat löytyy kaapista, sen yhtään ruuan makuarvoa vähentämättä.

Lidlin erilaiset nyhtölihat ovat osoittautuneet sen alusta asti itse valmistetun lihan ohella oikein maukkaiksi vaihtoehdoiksi, tosin me jätetään aina se mukana erikseen tuleva valmis kastike käyttämättä. Nyhtölihassa on mun mielestä jo omasta takaa herkullinen ja hyvin erottuva maku, enkä tykkää siihen sotkea valmiita bbq-soosseja. Lidlin lihat ovat siis esikeitettyjä, ja ne vaativat vain uunissa lämmityksen tai grillauksen, ja sitten sen nyhtämisen kahdella haarukalla joka on aivan piece of cake. Hamppareihin tykätään käyttää kanaa tai possua, ja tortilloihin sitten Pulled beefiä.

Pulled beef tortillat

1pkt esikeitettyä Pulled beefiä (esim Lidl grillimaisteri tai muissa kaupoissa Jensens)

8 tortillaa

2 kevätsipulia varsineen

1rs kirsikkatomaatteja

1/2 kurkku

rucolaa tai muuta salaattia

juustoa tai juustoraastetta (mikä tahansa käy, meillä nyt sattui olemaan cheddaria mutta vaikka oltermannin jämät raastettuna, feta tai halloumikin käy)

Srirachaa

Paprikamajoneesia

Paista liha ohjeen mukaan foliolla peitettynä uunissa ja nyhdä kahdella haarukalla. Pilko vihannekset, raasta juusto. Lämmitä tortillat, tarjoile lihan, vihannesten ja soosien kanssa. Srirachalla saa ihanasti vähän tulisuutta mukaan. Näihinhän voi laittaa mitä tahansa vihanneksia, kastikkeita, lihoja ja tehdä enemmänkin texmextyylillä jos haluaa, mutta tämä on tällainen perushyvä versio josta voi lähteä muokkaamaan omaan makuun sopivaksi.

Herkullista perjantaipäivää kaikille <3


3 Responses to “Viikon arkiruoka #18”

  1. Avatar Elisa/saa tuijottaa sanoo:

    Kiitti reseptistä, tää oli niin nopeeta ja niin hyvää :)

  2. Avatar lillamy sanoo:

    Tänään meillä oli ruokana pulled beef -tortilloja, kun liha oli Lidlissä sopivasti tarjouksessa ja samalla muistui mieleen, että sä olit vinkannut näistä. Tosi herkullisia olivat! :) Kiitos siis vinkistä!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.