Me ollaan me

06.06.2015

Viikonloppu on vauhdissaan. Otto ja lapset siivoavat lastenhuonetta, ja mä otin oman hetken blogille. Kohta Otto tekee lasten kanssa ruokaa, ja mä kirjoitan edelleen. En voi olla kuuntelematta samalla, mitä ihania höpöjä juttuja lastenhuoneesta kuuluu. ”Zeldaa, komtsiga-kom-kom. Nu städar vi undan! Sit me saadaan maja, hipihipi nuu!”. Otto ja lapset rakentavat majaa kerrossänkyyn. Välillä pienempi pyytää että isi tekee hänestä makkaran, toisinsanoen käärii syliin ja kantaa häntä niinkuin vauvaa.

Meillä on oma arki, omat jutut ja omat rutiinit. Meidän perhe, se tuntuu vielä vuosienkin jälkeen ihan uskomattomalta kun pysähtyy yhtäkkiä miettimään. Meillä ihan oikeasti on yhdessä perhe, ja kaksi pientä makkaraa joista pitäisi kasvattaa fiksuja ihmisiä. Se on hemmetin iso vastuu. Mä tiedän kyllä että me händlätään tämä, lapset, minä ja Otto. Me ollaan tiimi, ja me pelataan loistavasti yhteen. Vaikka välillä tulee niitä hetkiä tai ajanjaksoja, kun kaikki on hankalaa, me kuitenkin aina muistetaan että me ollaan me.

P6063327-1x

Tämä kevät on ollut tähän astisen perhe-elämän vaativin oppitunti. Kaikki on heittänyt häränpyllyä, mennyt uusiksi ja kääntynyt ympäri takaisin. Meidän elämässä on tapahtunut maailman siisteimpiä asioita ikinä, ja samaan aikaan me ollaan kuitenkin stressattu, väsytty ja murehdittu. Silti kaiken sen keskeltä mä en muista niitä huonoja hetkiä, mä muistan ne hyvät hetket. Kun esikoinen sanoi ”Ei leikitä enää varg, kun se on liian hauskaa!”. Kun kuopus antoi mulle ainakin 38 pusua, sen jälkeen ainakin samanverran haleja, ja sitten vaihdettiin neniä. Kun me pompittiin yhdessä pomppulinnassa ja kiljuttiin niin että korvissa soi. Kun metrossa esikoinen sai ainakin puoli vaunua hymyilemään höpötyksillään, ja kun menin hakemaan lapsia päiväkodista ja he olivat oppineet heittämään koripallon koriin.

P6063363-2x

Tällä viikolla meidän harteilta on pudonnut taakka, joka niitä on tämän kevään ajan painanut. Nyt voi taas hengittää, kaikki on hyvin. Jotenkin sitä ei ole vaan vielä sisäistänyt. Eilen aloitettiin viikonloppu kiukuttelemalla toisillemme Oton kanssa. Ehkä se kaikki purkautui nyt, se kaikki mikä on pyrkinyt pintaan koko kevään, mutta joka ollaan vain määrätietoisesti sysätty sivuun ja menty apinanraivolla eteenpäin. Kiukuttelun jälkeen pyydettiin anteeksi, ja nautittiin vain toistemme seurasta lasten mentyä nukkumaan. Mietittiin että mitä hittoa me oikein kiukutellaan, kun kaikki on nyt hyvin, mitä jos vaan oltaisiin iloisia, tehtäis hyvää iltapalaa ja katsottaisiin sarjaa tabletilta.

Nyt vaan pitäisi vielä repäistä itsensä irti tästä keväästä, ja siirtyä kesään uudella fiiliksellä. Vasta nyt sen tajuaa, miten kovasti me ollaan tsempattu. Tämän kevään väsymystä ei nukuta pois yksillä päiväunilla, mutta mulla ei ole epäilystäkään etteikö se hälvenisi tästä kunhan saadaan kesäfiilis käyntiin. Suunnitelmissa siintää (toivottavasti) äkkilähtö, ja täydellinen rentoutuminen.

Tänään mä nauroin ekaa kertaa viikkoihin niin, että mun poskiin sattui ja meikit levisivät naurunkyyneleistä. Se tuntui niin hyvältä. Vaikka meidän kevät on ollut täynnä ihaniakin hetkiä, ja lapset ovat tuoneet iloa jokaiseen päivään, on ihana päästä lopullisesti irti näistä aikuisten murheista ja huutonauraa yhdessä lasten kanssa. Vaikka ulkona sataa vettä, pyykit odottavat koneessa kuivumaan laittoa ja kesälomaan on vielä kaksi viikkoa, juuri näin on hyvä. Meillä on koko kesä edessä, ja mä vannon että tästä tulee paras kesä ikinä.

Lastenhuoneesta huudellaan, ”Tule äiti leikkimääääääään. Me rakennetaan niin iso prinsessalinna legoista että mahdutaan ihan itse sinne!”. Tämä on pakko nähdä.

Kiitos kaikesta piristyksestä, tuesta ja kauniista sanoista joita olen teiltä saanut. Oman perheen lisäksi tämä blogi on yksi iso aurinko, joka teidän ansiosta valaisee sitä harmaintakin päivää. Ihanaa viikonloppua kaikille, olette ihan parhaita!


32 Responses to “Me ollaan me”

 1. E sanoo:

  Aivan ihania kuvia taas! Ja mahtavaa että teidän taakka on nyt pudonnut harteilta ja pääsette nauttimaan täysillä tästä alkavasta kesästä :)

  Nyt täytyy kyllä taas kertoa miten paljon mä vaan tykkään tästä sun blogista! :) Jos saisin lukee enää vaan yhtä blogia, ei kyl tarvis miettiä sekuntiakaan että mikä se ois.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 Nyt on kyllä niin hyvä ja helpottunut olo. Ja hei aivan mahtavaa kuulla että tykkäät, toi oli super ihanasti sanottu<3 :) Vaikka tietty toivon että saat aina lukea kaikkia muitakin blogeja mistä tykkäät hahaa :D<3

 2. Ihana kuulla että murheet ja stressi väisty,kivaa vkl teille <3

 3. JenniHL sanoo:

  Ihanaa :) kumpi teillä puhuu ruotsia lapsille vai mistä oppivat ruotsia? :) meillä kaksikielinen perhe :)

 4. S sanoo:

  Ihanaa, että asiat ovat järjestyneet parhain päin! Toivottavasti pääsette pian kesämoodiin koko perhe :)
  Jäin miettimään tuota me ollaan me -juttua. Meidän perhe on uusioperhe, jossa 2/3 lapsista asuu meillä joka toinen viikko. Tässä onkin haastavaa, kun aina ei voi ajatella meitä yhtenä pakettina, koska lapsilla on myös toinen perhe, jonka kuviot vaikuttavat meidänkin elämään.
  Pitäkää tuo asenne, me ollaan me! Siinä on voimaa :)

 5. titti sanoo:

  Ihana kuulla, että kaikki on hyvin :) meillä on kans ihan järkky vuosi nyt, stressiä ihan liikaa mutta onneksi meilläkin on toisemme :) odotan juuri myös että saisin edes yhden ison taakan harteilta, toivon todella ettei tule lisää taakkaa.

 6. PiitiS sanoo:

  Uskomatonta, olette tosi nuoria ja mitkä elämän arvot teillä on:)) Olette kypsiä ja jalat maassa vanhempia, siitä teille 10. Omat lapseni ovat saaneet lapsia 30-35 ja tuntuu siltä että heidän kohdallaan on tuo ikä ollut sopiva. Ei kannata katsoa ikää, milloin se sopiva ikä on. Teille kaikkea hyvää:)) teillä on ihanat muksut, vaalikaa parisuhdetta ja nauttikaa ihanista muksuista.
  Mukavaa kesää:))

 7. Sanna sanoo:

  Nää tällaiset postaukset on niin ihania, blogien parhautta (niin lukea kuin kirjoittaakin!). Näistä kirjoituksista mun mielestä näkee, kuka on hyvä kirjoittamaan ja Iina ihanainen, sä olet! Upea postaus ja upeita kuvia! <3

 8. anette sanoo:

  Onko mulla mennyt jotain ohi kun en ymmärrä mitä taakkaa tarkoitat :0

 9. Annika sanoo:

  Apua miten aurinkoinen postaus, alkoi oikein hymyilyttää, kun tätä luki! Mahtavaa, että teillä alkaa stressi ja murheet helpottaa, se on kyllä tosi ihana tunne :–) Toivottavasti teille tulee ihan paras kesä — kuulostaa siltä, että olette sen tosiaan ansainneet ♥

 10. cici sanoo:

  Ihanat farkut! Mistä ne on, tollasia oon metsästäny jo pitkään! :O

 11. AnnikaN sanoo:

  Vitsit sulla on mahtava vartalo! Oot ku jostain tyylikkäästä alusvaatekuvastosta. Oot onnekas kun sun vartalo pysyy (ainakin olen ymmärtänyt ettet sinänsä harrasta urheilua aktiivisesti tai mieti syömisiä sen enempää) hyvässä kunnossa – ja vieläpä näyttää superhyvältä kahden lapsen jälkeen!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia ihan hurjasti! :) Joo tänä keväänä on jäänyt kyllä liikunnat niin vähälle kun vaan mahdollista, hävettää suorastaan viime syksynä hyvin alkaneen treenirutiinin jälkeen :D Lohtusuklaatakin on kulunut vähän turhan paljon.. Ehkä sitä sitten taas innostuu kun kevään kiireet hellittävät vihdoin, tai sitten ei. Stressiä en aio ottaa :D

 12. lillamy sanoo:

  Mahtavaa, ootte kyllä niin ihanalta vaikuttava perhe, että uskon teidän pelaavan täysin samaan hiileen tilanteessa kuin tilanteessa <3 arkeen liittyy kaikilla ajoittain stressiä, murteita ja kiukuttelua, mutta niiden vastapainona on paljon kivoja juttuja. Kivaa kesää :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos sinä ihana <3 Se on ihan totta, arjesta löytyy kyllä kaikkea mahdollista, onneksi voi keskittyä nauttimaan niistä kivoista asioista! Ihanaa kesää sinnekin<3 :)

 13. anonyymi sanoo:

  Oi! Teidän perhe on aivan ihana ja voin vain kuvitella miten mahtavat välit teillä vanhemmilla varmasti tulee olemaan sittenkin, kun lapset kasvavat! On niin ihana huomata, että on vielä vanhempia, jotka jaksaa panostaa kasvatukseen ja nimenomaan siihen tärkeimpään: läheisyyteen, me-henkeen ja mutkattomiin suhteisiin! :) Tää sun blogi on aivan ihana ja sä olet ihana! :) Kaikkea hyvää teille ja teidän kesäänne! :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia hirmuisesti, niin niin ihana kommentti <3 Läheisyys ja hyvä yhteishenki perheessä on kyllä kultaakin kalliimpia, kodin pitää olla paikka jossa voi nauttia ja rentoutua täysin, ja läheisten niitä joiden kanssa mennään vaikka läpi harmaan kiven kun pysytään yhdessä<3 Kaikkea hyvää sullekin ja mahtavaa kesää!

 14. Kia sanoo:

  Aivan ihania kuvia jälleen kerran! <3 Olet super kaunis noissa parissa kuvassa! Ihanaa, että murheet ja stressi alkavat olla takanapäin ja saatte viettää mitä parhaimman kesän :) Olette upea perhe <3

 15. e sanoo:

  http://www.iltalehti.fi/perhe/2015060719821704_pr.shtml
  Mitä mieltä olet tästä aiheesta ja oletko aikaisemmin ajatellut asiaa? :)
  Rehellisesti en ole itse ajatellut asiaa, muutakuin vasta nyt… kiinnostaisi tietää sinun kantasi asiaan…
  kivaa kesän alkua teidän perheelle :)

 16. iida sanoo:

  Huhhuh miten ihmistä voikaan järkyttää näin pahasti! :D ymmärrät varmasti lievän järkytykseni, kun luin blogiasi viimeksi joskus sen alkuaikoina, ja nyt tänään eksyin aamukahvia juodessa ja perinteisesti blogeja selatessa tänne uudelleen. Meinasi kahvit purskahtaa suusta näytölle kun tämän avasin, mikä muutos! Koko blogin tunnelma ja pikku pirpanasi huomioon ottaen myös aiheet ovat muuttuneet aika lailla – ja ihanan freshiin ja onnelliseen suuntaan <3 tykästyin niin kovasti tähän blogin tunnelmaan; kuviin ja teksteihin ja niiden tuomaan hyvään fiilikseen, että luin saman tien postauksia sitten puolen vuoden päähän (ja aamun hommat lykättiin siinä samalla sitten iltapäivälle, hups..)
  Nyt on pakko varata aikaa aamuille että ehdin lukea kaikki postaukset läpi ja siinä samalla ihaillen tarkkailla huikeaa kehitystäsi bloggaajana. Kiitos aamuni pelastuksesta, ja siitä, että olet jaksanut niin kauan tehdä töitä ja kehittää itseäsi elämäsi haasteista huolimatta. Tekemäsi työ näkyy, ja sen jälki on kaunista.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahah voiei :D Kiitoksia tosi paljon! Onnellisia me ollaan oltu aina, alusta asti, mutta ehkä tässä jonkinlaista kasvua on tapahtunut juu :DD Ihana kuulla että tykkäät, toivottavasti viihdyt täällä sitten jatkossakin :) Ja kiva kuulla että piristi aamuasi, eipä paljon parempaa palautetta voi toivoakaan! Ihanaa kesää sinne ja toivottavasti höpöttelet myöhemminkin täällä kommenttiboksin puolella! ;) Iso kiitos vielä<3

 17. Mia sanoo:

  Ootko sä kirjoittanut tästä aiheesta aikaisemmin vai mitä tarkoitat taakalla? En halua udella, mutta jäin miettimään oonko missannut jotakin?

 18. Aamuisa sanoo:

  Moi! Ootte niin söpöjä ♥ löysin vast tän siun blogin, ja aion kyllä jatkaa tän lukemista jatkossakin :) Mietin vaan, että ootteko te kaksikielinen perhe, kun tytöt ruotsiakin osaavat? Hauskaa (stressivapaata) kesää teille!

 19. mira sanoo:

  Olet todella kaunistunut ”ikääntymisen” myötä! Upeaa!:)))

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.