Viikon arkiruoka #19

17.06.2015

Viime viikonloppuna kokeiltiin ystäväni Emmiksen kanssa jotain uutta ja herkullista, mutta kuitenkin suht tutuista ja turvallisista aineksista. Me tehtiin jauhelihatostadaa kahdella eri täytteellä, toinen perinteinen jauhelihatäyte ja Emmikselle soijarouheesta valmistettu tacotäyte tacomausteella. Tortilloiksi valittiin Old El Pason maissi-vehnätortillat, koska niissä on superherkullinen maku. Tostada on siis uunissa paistettua tortillaa, jonka päälle laitetaan täytteet vasta uunin jälkeen.

Tämä ruoka on todella helppo valmistaa, ja suhtellisen nopea myös, ainoa aikaa vievä osuus on pilkkominen, mutta eipä sekään nyt hirveän kauaa vie jos on nopea, tai jos käyttää vaikka sellaista sauvasekoittimeen kiinnitettävää silppuria. Tämä ruoka maistui myös lapsille tosi hyvin, osansa on varmasti sillä että neidit rakastavat avokadoa, juustoraastetta ja tortillaa.

Jauhelihatostadat (12kpl)

HUOM! Jos haluaa sekä liha- että vegevaihtoehdon niin voi tehdä molemmat, tai sitten voi jättää joko jauheliha+tacomaustecombon tai soijarouhetacotäyteseos+tomaattimurskacombon pois, mutta jos jättää toisen pois ei tortilloja tule ihan kahtatoista kappaletta koska täyte loppuu kesken, ellei sitten tee sitä yhtä vaihtoehtoa tuplana. Olikohan nyt tarpeeksi sekavasti selitetty?

2pkt maissi-vehnätortilloja tai vehnätortilloja

400g jauhelihaa

1ps tacomausteseosta

1ps Santa Marian soijarouhe-tacomausteseosta

1prk tomaattimurskaa

300g miniluumutomaatteja

1 lime

1 pieni punasipuli

2 syöntikypsää avokadoa

200g mozzarellaraastetta

200g creme fraichea

1 lime

pippuria ja suolaa

Srirachakastiketta

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Pilko tomaatit, sipuli ja avokado kulhoon, ja purista päälle limemehua. Lisää pippuria ja suolaa oman maun mukaan. Paista jauheliha ja lisää tacomauste. Paista samaan aikaan toisella pannulla soijarouhetacotäyteseos tomaattimurskan kanssa paketin ohjeen mukaan. Sivele tortillojen päälle kerros creme fraichea ja lisää päälle juustoraastetta. Paista uunissa n. 5 minuuttia. Tarjoile paistetut tortillat yhdessä tomaatti-avokadosalaatin, jauhelihan tai soijarouheen ja Srirachan kanssa. Me jätettiin vähän myös juustoraastetta ja creme fraichea kypsien tortillojen päälle, vaikka tortillan päällä niitä olikin jo paistettuna.

Tämä ateria oli kyllä ihan taivaallinen, tuli maha melkein liiankin täyteen ja maku oli aivan uskomattoman hyvä. Alkuperäisen ohjeen bongasin tämän kesän K-Ruoka-lehdestä, jota K-kaupoissa jaetaan. Muunneltiin sitä vähän Emmiksen kanssa omaan makuun sopivammaksi.

Ihanaa keskiviikkoa kaikille!

 


9 Responses to “Viikon arkiruoka #19”

 1. lillamy sanoo:

  Nam, näitäkin taidan joku päivä testailla! :)

 2. Kristiina sanoo:

  Pitää ehdottomasti kokeilla! Olenkin viimeaikoina miettinyt, että pitäisi etsiä joku hyvä soijakastike resepti tacoille, niin voisin kokeilla tuota Santa Marian tacomausteseosta :) Mutta pakko kysyä, että mitä tuo srirachakastike on? :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kokeile ihmeessä, se oli ihan hyvää munkin mielestä :)! Ja sriracha on chilikastiketta, punainen pullo ja vihreä korkki, kutsutaan myös uudeksi ketsupiksi koska sopii kaiken kanssa ja pakko löytyä kaapista aina :DD

 3. riina sanoo:

  Kui te ees jaksoitte tehdä sekä jauheliha, että soijarouhe täytteet? Miks ette menny pelkästään soijarouheella? Ei ne lapset ois eroa huomannu ja samalla olisitte saaneet lihavapaan aterian koko perheelle, mikä ei olis ollenkaan pahitteeksi sekasyöjilekkään.

 4. Nuppu sanoo:

  Näyttää kyllä niin hyvältä että! Pitääkin kokeilla joskus tällä tyylillä, kivaa vaihtelua tavallisiin tortilloihin :)

 5. Laura sanoo:

  Ooooo ihanan näköstä! Tyhmä kysymys, mut miten tää sit syyään? :D Haarukalla ja veitsellä niiko pizza? Tekis mieli kokeilla, mut en pääse tästä syömis-kysymyksestä yli :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.