Viikon arkiruoka #20

23.06.2015

Kahdeskymmenes viikon arkiruoka, huhhuh! Kevään aikana välissä on ollut pari viikkoa jolloin olen jakanut arkiruoan sijaan arkiherkun tai esimerkiksi liudan synttäritarjoiluja, mutta tämä on kahdeskymmenes kokonainen kunnon arkiruoan resepti jonka jaan. Äkkiä se aika vaan kuluu! Ja onneksi kesä on tullut, niin on saanut aika paljon vaihtelua ruokavalioon talven tuhtien sapuskoiden jälkeen. Vaikka en tiedä onko kesä grilliherkkuineen ja voikastikkeineen sitten kuitenkaan sen kevyempää.

Nyt mä jaan teille mun kesäisimmän reseptin, joka on niin hyvää että voisin syödä sitä vaikka joka ikinen päivä. Uudet perunat, voikastike ja ihana lohiceviche tai joku sellainen mössö jota tykkään perunoiden kanssa sinappisillin lisäksi syödä. Tämän ruuan kaveriksi tehtiin halloumi-mansikkasalaattia, jonka reseptin olen jakanut viikon arkiruokana jo aiemmin, mutta tällä kertaa tosiaan jätin broilerin siitä pois ja tehtiin pelkkä lisukesalaatti.

Uudet perunat

1,5 kg uusia perunoita

2l vettä

1 tl suolaa

Keitä 2 litraa vettä. Lisää pestyt perunat kiehuvaan veteen, niin että vesi juuri ja juuri peittää perunat eikä yhtään enempää. Keitä 15-20minuuttia perunoiden koosta riippuen. Kaada vesi pois ja laita perunat kattilassa levylle vielä ihan hetkeksi niin että viimeisetkin vesipisarat kiehuvat pois.

Voikastike

200g voita

1/2dl vettä

4 kevätsipulia

1/2tl suolaa

reilusti mustapippuria

Pilko sipulit. Laita kattilaan ruokalusikallinen voita ja kuullota sipulit nopeasti siinä. Lisää loppu voi ja vesi, ja keittele hetki. Lisää mausteet ja tarjoile perunoiden kanssa.

Lohiceviche-mössö

150g graavilohta

1/2 chili

2 kevätsipulia

1/2 limen mehu

mustapippuria

Pilko lohi, sipulit ja chili ihan pieneksi. Purista päälle limen mehu ja lisää mustapippuria oman maun mukaan. Tarjoile perunoiden ja voikastikkeen kanssa.

Helppoja kesäisiä ruokia jotka yhdessä vievät kielen mennessään. Mä en ole koskaan ollut mikään keitettyjen perunoiden ystävä, mutta uusista perunoista olen tykännyt ihan pienestä asti. Niissä vaan on sitä jotain, ja yhä edelleen voikastikkeen ja perunan yhdistelmä tuo mieleen kaikki lapsuuden kesät jotka mummolassa vietin. Ihana, nostalginen ruoka.

Ihanan kesäistä tiistaipäivää kaikille <3


2 Responses to “Viikon arkiruoka #20”

  1. Sanna sanoo:

    Uudet perunat on kyllä ♥ itse tosin voisin syödä perunoita vaikka melkein joka päivä. Tosin perunatilan tyttärenä siihen on tottunut jo pienestä pitäen :’D parasta oli kun itse sai hakea perunat maasta, ainut ongelma silloin pienenä oli, että kuokka oli aikalailla samaa kokoluokkaa kuin itse. Kiitos kivasta postaussarjasta, kiva nähdä vähän erilaisia arkiruoka kun mitä itse on tottunut tekemään (:

  2. Milla sanoo:

    Uudet perunat ja voi, jotain niin hyvää! Vähän tilliä lisäksi ja voisin syödä pelkkiä perunoita koko kesän…:)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.