Meidän hotelli Tukholmassa

01.07.2015

Me oltiin niin hurjan tyytyväisiä meidän hotellivalintaan, että haluan kertoa teille vähän enemmänkin hotellista, joka ei ehkä ole kaikille niin tuttu kuin keskustan perus ketjuhotellit. Kun postasin kuvan meidän hotellihuoneesta, oli ensimmäiset kommentit että ”onpa ylellinen”, ja sitä se kyllä todella oli, vaikka ei hintatasoltaan ollutkaan mitenkään erityisen kallis. Meidän hotelli, Clarion Hotel Stockholm, sijaitsi siis Södermalmilla eli n. kolmen kilometrin päässä ydinkeskustasta, mutta silti keskusta-alueella.

Me päädyttiin valitsemaan Clarion ihan sattumalta, sillä vain viikkoa ennen lähtöä matkaa ostaessa vaihtoehtoja ei ollut tarjolla enää niin runsaasti. Jälkeenpäin olen kuitenkin tosi iloinen että päädyttiin juuri siihen, sillä se oli todella persoonallinen, tyylikäs ja unelmahotelli lapsiperheelle. Yleiset tilat olivat avarat, ja vaikka ala-aulan mahtavan iso bistro-baari oli supersuosittu ja elävä sekä perjantai- että lauantai-iltana, pihaustakaan aulan äänistä ei kuulunut neloskerrokseen jossa meidän huone oli. Meidän kerros oli aivan hiljainen, ja saatiin kaikki nukuttua todella hyvin.

Meidän perhe majoittui mukavasti perhehuoneessa, jossa oli ihanan iso ja pehmeä parisänky, sekä lapsille kaksi lisäsänkyä jotka me aseteltiin vierekkäin toiseksi parisängyksi. Kahdenkin parisängyn kanssa huoneeseen jäi hyvin tilaa lapsille leikkiä ja meille aikuisille levittää matkatavarat, ruuat ja ostokset ja tehdä vielä vähän hommiakin koneella. Huoneessa oli myös tilava kylpyhuone ja suihku, ja hyvät säilytystilat, sekä iso telkkari josta näkyi enemmän kanavia kuin minä tiedän nimeltä.

Huoneen hintaan kuuluu myös aamupalabuffet, ja aamupalaa Clarionissa tarjoiltiin kello 5.30-11.00 näin kesän kunniaksi, eli ei todellakaan ollut kiire aamulla syömään. Aamiaistila oli todella suuri, ja siellä oli myös lapsille leikkipaikka leluineen, piirustusvälineineen ja kirjoineen. Aamiaistarjonnassa oli otettu hyvin huomioon myös erikoisruokavaliot, uskaltaisin väittää että sieltä löytyisi jokaiselle ruokavaliolle monipuolinen ja hyvä aamupalavalikoima. Aamiaissalista oli ihana näköala kohti Globenia, ja lapset bongailivat innoissaan ohi ajavia metroja. Yhtenä iltana syötiin myös päivällinen hotellin aulabistrossa, ja ruoka oli tosi hyvää.

Södermalmilla ihan hotellin lähellä oli paljon kauppoja, kaikki perusketjut PO.Pista Hennesiin, Åhlens ja kaksi hyvää ruokakauppaa, ICA ja Hemköp. Muutaman kilsan kävelymatkalla keskustaan riitti ihmeteltävää pienistä kivijalkaputiikeista ostoskeskuksiin (esim. Ringen ja Skrapan), ja ravintoloitakin oli runsaasti. Matka keskustaan kulki Gamla Stanin kautta, ja oli ihana käveleskellä sielläkin ihan ajan kanssa kerrankin, siellä on niin kaunista. Hotellille pääsi kätevästi myös tunnelbanalla, matka kesti keskustasta reilut viisi minuuttia ja Skanstullin asema oli suoraan hotellin kohdalla.

Seuraavan kerran kun lähdetään Tukholmaan pidemmäksi ajaksi taidan suorilta käsin varata huoneen Clarionista, koska me tykättiin siitä niin paljon. Musta on myös tosi kiva nähdä kaupungista muutakin aluetta kuin pelkkää ydinkeskustaa, ja Södermalmilla sitä aitoa tunnelmaa riitti kyllä.

Mikä on teidän lempparihotelli Tukholmassa?


5 Responses to “Meidän hotelli Tukholmassa”

 1. siiri sanoo:

  kuinka paljon toi matka makso yhdeltä aikuiselta?:-) itekkin haaveilen tukholman matkasta, mut ne on melko hintavia:-/

 2. Emmis sanoo:

  Hei mää olin kans viimeksi tossa samassa hotellissa! :D meki lähetään muutaman viikon päästä käväseen Tukholmassa nii soitappa ku kotoudutte oulusta nii saat antaa vähän matkavinkkejä :) terkkuja kaikille!

 3. Paukku sanoo:

  Hei! Olen mielenkiinnolla seurannut blogeissa mainostamista, ja ajattelinkin nyt kysyä, hyödyitkö itse(esim. alennuksen muodossa) tällaisesta postauksesta? Olen ymmärtänyt, että mainostamisesta pitäisi aina ilmoittaa. Aika hyvää(ilmaista?) mainosta tämä ainakin teidän käyttämälle hotellille oli, jos siitä ihan vilpittömästi kirjoitit näin ylistävän postauksen…

  Enkä tätä tosiaan kysy millään ”pahalla”, vaan ihan mielenkiinnosta…

  • Iina Hyttinen sanoo:

   En hyödy tästä yhtään mitään, mä ilmoitan aina jos teen mainoksen, selkeästi ja useampaan kertaan. Tämä matka oli täysin itse maksettu ja senttiäkään ei saatu alennusta :) Mä haluan vilpittömästi kertoa lukijoille jos mielestäni löydän hyvän tuotteen tai palvelun, selkeästi ilmoitettujen yhteistyöpostausten ohella :).

   • Paukku sanoo:

    Kiitos nopeasta vastauksesta! Mua ehkä alkoi jo vähän hävettämäänkin toi mun utelu, mutta jotenkin ajattelin, että vieläpä markkinointialan(?) ihmisenä et tietenkään voisi harrastaa mitään ilmaista mainontaa kenellekään…Mutta täytyy kyllä sanoa, että olet tosiaan selkeästi yhteistöistä aina tietääkseni ilmoittanut. Ehkä siksi juuri asiaa ihmettelinkin.

    Mutta hieno asia tämä vilpitön halusi tuoda esille oikeasti hyviä juttuja! Meilläkin on Tukholman reissu suunnitelmissa, ja kuvailemasi perusteella tämä hotelli voisikin olla ihan varteenotettava vaihtoehto. Jotenkin vaan tuntuu, että liiasta (maksetusta)mainostamisesta nousee vähän karvat pystyyn…Eli siis hyvin positiivinen tämä juttu kaiken kaikkiaan! Mukavaa kesäloman jatkoa teidän perheelle!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.