Tukholman ostokset

03.07.2015

Shoppailtiin Tukholmassa ihan urakalla kun sai rauhassa tutkia kauppoja oikein ajan kanssa. Mä lähdin liikkeelle haaveissani täydelliset farkut, sekä mekko hääjuhliin ja pari kivaa jakkua töihin. No mitään niistä en kyllä löytänyt, mutta paljon kaikkea muuta kivaa kyllä. Ei me mitään turhaa ostettu, mekon sijaan löysin häihin kengät ja kenkien pohjalta ainakin nyt tiedän sitten millaisen mekon mä haluan, ja voin etsiä sen vaikka netistä. Lapsillekin löytyi vaikka mitä ihanaa, ja parasta kaikessa oli Tukholmassa täysillä käynnissä olevat alennusmyynnit, tehtiin kerrankin hyviä alelöytöjä.

Kengät ja toppi River Island

Boyfriend-shortsit Topshop / Tekonahkalegginsit Monki / Toppi River Island

Lapsille ostettiin sellaista perusvaatetta kesäksi ja jo vähän syksyäkin silmälläpitäen. Legginsejä, mekkoja, farkkuja ja paitoja. Zeldalle ostin myös Zarasta ihanat kengät joista on ollut Suomessa aina oikea koko loppu kun olen katsonut, mutta jotka sattuivat Tukholmassa olemaan alennuksessa, ja joista oli jäljellä enää kaksi paria. Toinen pari oli juuri oikeaa kokoa ja hintaa ihanille neuletennareille jäi vaivaiset 15 euroa. Ihanin ylläri oli että Gallerianin River Islandiin oli tullut nyt myös lastenvaatteita myyntiin. Mä olen aina ihastellut niitä netissä, mutta en ole tilannut mitään koska en ole tiennyt mitoituksesta tai muusta ollenkaan, että sopivatko meidän tytöille. Nyt kun pääsin hypistelemään, voin jatkossa tilata netistäkin kun tiedän mitkä koot ovat hyvät.

Paidat ja legginsit River Island

Mekot Mini Rodini

Neuletakki ja leggingsit Åhlens

Farkut toppi ja tennarit ZARA

En ollut ennen käynyt Östermalmilla shoppailemassa, tai ainakaan niin että muistaisin itse siitä mitään, joten olikin kiva ylläri että sieltä löytyi mm. Sephora ja Urban Outfitters. VS-faneille Östermalmilla on myös Victoria’s Secret -myymälä, vaikka itse en siellä käynytkään. Ostin Sephorasta itselleni Benefitin ripsarin, joka on ihan huippu. Mun täytyy näyttää sen tulokset teille jossain meikkipostauksessa, koska se oikeasti tekee mun tynkäripsistä jotain ihan muuta!

Ripsiväri Benefit

Mulle jäi niin hyvät fiilikset sieltä Sephorasta, koska kävin pitkän keskustelun ruotsiksi ripsiväreistä mukavan myyjän kanssa, ja uskalsin jopa puhua ihan kunnolla ruotsia itsekin. Taitaa tuo Oton ruotsin puhuminen kehittää munkin taitoja, koska nyt mua ei jännittänyt puhuminen yhtään niin paljon kuin mua jännitti esimerkiksi silloin kun kävin ruotsinkielistä koulua. Kyllä mä sielläkin puhuin mutta olin aina ihan paniikissa kun piti avata suu, vielä puoli vuotta koulussa oltuanikin.

Mä olen korujen ostamisen suhteen tosi nihkeä, tai siis tykkään ostaa/saada lahjaksi jonkun yhden laadukkaan korun tai kellon merkkipäivänä tai vaikka jouluna, mutta sellaisia ns. pukukoruja mulla ei ole juuri ollenkaan. Nyt kuitenkin ostin Topshopista ja H&M:ltä alennusmyynnistä sormuksia, koska kerrankin löytyi S-kokoa ja kivan näköisiä. Kiva kun saa vähän uutta ilmettä, eikä ole ihan joka asussa vain se sama kello ja ne samat korvikset käytössä.

Sormukset Topshop ja H&M

Lapset saivat valita jo ekana päivänä itselleen BR-lelukaupasta omat lelut. Zelda valitsi ison Minion-pehmolelun ja Tiara valitsi ihanan vilkkuvaloilla varustetun Tähkäpää-nuken. Niistä riittää riemua pitkäksi aikaa, ja pienempi kantaa Minionia mukanaa ihan 24/7. Kieltämättä mäkin olen aika ihastunut minioneihin, voisin ottaa tuollaisen söpöliinin itsellenikin.

Vaatteiden ja muiden lisäksi ostettiin vähän karkkia, Hershey’s cookies & creamejä, namnamnam, maisteltiin Ruotsalaisia Loka-makuvesiä (löytyy mm. pinkkien sienikarkkien makuinen kivennäisvesi!) ja nautittiin hyvästä ruuasta. Tukholma on kyllä loistava shoppailukaupunki, ja vaikka Helsinki onkin ottanut joissain kaupoissa kiinni, on Tukholmassa vielä paljon sellaisiakin kauppoja joita ei sieltä löydy. Eilen löysin Oulun ideaparkista vielä itselleni mekon ja takin joita olin katsonut jo aiemmin mutta Helsingissä ei ollut kokoja jäljellä.

Mitäs tykkäätte ostoksista? Mikä on teidän lempikauppa Tukholmassa?


16 Responses to “Tukholman ostokset”

 1. Avatar mage sanoo:

  Ihanat korkkarit löysit! Lasten kengistä mulle kuitenkin nousi yksi ajatus mieleen, älä nyt pahalla ota:) ootko miettinyt mitä tuollaiset kengät tekee lapsen jalan asennon kehittymiselle? Esim. Lättäjalat? Itse en asiasta mitään tiedä (19v ja lapseton)
  Kunhan pohdin!

  • Avatar Nimetön sanoo:

   Lättäjalkaisuus on geeniperintäinen, ei se tule käyttämällä tennareita :) itseasiassa fyssarit suosittelevat lapsille kengiksi mahdollisimman taipuisia, ohutpohjaisia kenkiä, esim, h&m:n halppistennarit ovat saaneet hyviä arvioita fysioterapeuttien kenkäkatsauksessa suomen kaupoissa :D

 2. Avatar Lepa sanoo:

  Moi Iina! Tykkään lukea blogiasi silloin tällöin ja olen lukenut sitä aika kauan. Olen jotenkin saanut sen käsityksen että tykkäät vaatteista ;) Toivoisinkin postausta siitä, mitä ajattelet niiden etiikasta ja ekologisuudesta. Käytät paljon halpaketjuvaatteita, mutta myös luksustuotteita. Haluaisin tietää, vaikuttavatko vaatteen arvot ostopäätöksiisi. Blogien pitäjät vaikuttavat paljon nuorten ihmisten kulutustottumuksiin ja toivoisin, että bloggaajat kuten sinä näyttäisi esimerkkiä esimerkiksi kertomalla miten kierrätät vaatteet, joita et käytä. Olet kiinnostunut markkinoinnista, joten voisit myös käsitellä esim luksustuotteiden mielikuvamarkkinointia. Hyvää kesää!

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Heii ootko miettiny bannerin päivittämistä, tää nykynen on aika talvinen :DD

 4. Avatar Nimetön sanoo:

  Satutko muistamaan, minkä kadun varrella Sephora on? Oon menossa Tukholmaan kesälomalla ja olis ihan mahtavaa löytää se :) Ja olis kiva jos se postaus tosta ripsarista tulis ennen heinäkuun loppua niin tiedän, kannattaako mun ostaa toi :)

  • Avatar Lauraa sanoo:

   Sephora löytyy Biblioteksgatanilta! Eli jos on vaikka tulossa Gallerianin suunnalta Hamngatania pitkin niiin vasemalla puolella katua heti kohta NK:n jälkeen on Zara ja mäkkäri, joittenka jälkeen vasemalle sellasen aukion läpi ja oot oikeella kadulla. Sephora on oikeella puolella heti Filippa K:n jälkeen.

   Toivottavasti näistä ohjeista on apuu! :)

  • Avatar Maria sanoo:

   Mä en tasan tarkkaan ole varma, mutta saattoi olla urban outfittersin vieressä? toisella puolella katua vähän matkan päässä. Kun tuut ulos ko.liikkeestä lähet oikealle. Viimeks miehen kanssa metsästettiin urban outfitterssiä ja ihan vahingossa taisin nähdä sephoran :-D sijainti kadun nimellä on kyllä ihan tyhjää lyövä, mutta MUN muistikuvan mukaan suht ”keskustassa”. Koska me ei kauas siltä alueelta viitsitty lähteä, ja törmättiin siihen :)

 5. Avatar Milla sanoo:

  Ihania löytöjä ja kauniita nuo lastenkin vaatteet! Hyvä tietää, että River Islandilta saa nykyään myös lasten vaatteita, pitää käydä siellä tsekkaamassa seuraavalla Tukholman reissulla. :)

 6. Avatar Sanna sanoo:

  Google on hyvä kaveri, osoite löytyy noin minuutissa.

 7. Avatar Eeva sanoo:

  Ihania ostoksia, varsinkin noi kengät. Ja tee ihmeessä ripsaritestipostausta!

 8. Avatar anna sanoo:

  ihanat nuo Zeldan kengät ja muutenkin kivan kuulonen reissu teillä! Oon käynyt Tukholmassa pari vuotta sitten ja silloin käväistiin Grönä lundissa oikeastaan vain, koska emme olleet Tukholmassa yötä. Täytyykin ens kerralla, kun menee laivalla niin olla 2 yötä kaupungissa niin ehtisimme myös kiertää kauppoja ja nähtävyyksiä..

 9. Oi noi korkkarit,upeat! :)) Vähänkö ootan Budapestiin lähtöä kolmen viikon päästä,saa shoppailla muualla ku Suomessa :)

 10. Avatar Sonja sanoo:

  Kivoja ostoksia! Ja kiva reissu on ollut selvästikin teillä! :) Sullako ei oo enää ripsien pidennyksiä? Jos ei, niin miksi päädyit luopumaan niistä?

 11. Avatar JenXuu sanoo:

  minkä kokoisia vaatteita käytät ?

 12. Avatar hipsu sanoo:

  Miten teidän lapset jaksavat shoppailla? Tai miten viihtyvät vaatekaupoissa? Vinkit kelpais. :)

Kommentoi