#LikeAGirl

11.07.2015

Olen mukana  Indiedaysin ja Alwaysin #LikeAGirl -kampanjassa, jonka tarkoituksena on kannustaa tyttöjä olemaan juuri sellaisia kuin he haluavat olla ja uhmaamaan ennalta-asetettuja rajoitteita. Aihe on mulle äärimmäisen lähellä sydäntä, koska olen itsekin kahden pienen tytön äiti, ja siksi olen iloinen että saan olla mukana levittämässä tätä sanomaa.

Always on tehnyt jo pitkään työtä nuorten tyttöjen itsetunnon vahvistamiseksi, ja jatkaa työtä edelleen jotta jokainen tyttö voisi tuntea itsensä lyömättömäksi, ja ylpeäksi siitä että on tyttö. Monen tytön itsetunto säröilee murrosiässä, eikä se välttämättä parane enää koskaan. Heinäkuun 7. päivä lanseerattu Alwaysin #LikeAGirl -kampanja keskittyy tyttöjen itsetunnon vahvistamiseen erityisesti murrosiässä, ja sen jälkeen. Kampanjan tavoitteena on kääntää ilmaisun ”kuin tyttö” sävy positiiviseksi ja vahvaksi, tyttöydestä saa olla ylpeä. Ei pitäisi olla rajoitteita, mitä tytöt saavat tai eivät saa tehdä, vaan tytöt saavat elää täysillä ja tehdä juuri niitä asioita mistä nauttivat, olivat ne sitten yleisesti mielletty ”poikien jutuiksi” tai eivät.

Kampanjan parin minuutin video on pysäyttävä. Siinä nuoret ja vähän vanhemmatkin tytöt kertovat itseään kohtaan asetetuista paineista, asioista joita heitä on kielletty tekemästä tai joista heitä on haukuttu, koska he ovat tyttöjä. Videota katsellessa tunsin pahaa oloa videon tyttöjen puolesta, ja myös samaistumista. Itsekin olen joitakin noista asioista kuullut pienempänä. Yhä edelleen tyttöjä lokeroidaan ja määritellään sukupuolen perusteella, ja jo pienet lapset voivat ajatella että he eivät voi tehdä jotain vain koska ovat tyttöjä. Videolla on kuitenkin positiivinen sanoma, ja lopussa mulla meni kylmät väreet, ne tytöt siinä videolla olivat ihan mahtavia.

Video on julkaistu vasta muutama päivä sitten, mutta sillä on jo yli kuusi miljoonaa katselukertaa Youtubessa. Liittykää ihmeessä joukon jatkoksi jos ette vielä ole videota katsoneet, ainakin mussa se herätti paljon tunteita, ja äitinä antoi ajattelemisen aihetta myös. Mun mielestä on upeaa että Always on näin vahvasti mukana tärkeän asian puolesta. Tulen palaamaan aiheeseen vielä myöhemmin omien ajatuksieni ja kokemuksieni pohjalta.

Ihanaa lauantaita kaikille <3


3 Responses to “#LikeAGirl”

  1. Mertsi sanoo:

    Mulla on todella tyttömäinen pikkusisko, joka ei missään määrin vaikuta poikamaiselta. Kerran hän oli serkkutytön kans kiivenny puuhun. Ohi kulki iäkkäämpi nainen, joka komensi ”Pojat pois puusta.” Tytöt tuli alas, jolloin nainen tokas, että ”Ai olittekin tyttöjä. Ihmeellisiä tyttöjä kun puissa kiipeilee.” Tytöt olivat vaa nauraneet. Onko puissa kiipeily muka poikamaista… Tytöt ovat nykyisin jo 15vuotiaita ja olivat juuri pari viikkoa sitten ystäväporukalla (pelkkiä tyttöjä) telttailemassa yhdessä kansallispuistossa keskellä metsää. Mielestäni mahtavaa arjesta irtaantumista varsinki nykyaikana.

  2. Lotta sanoo:

    Tämä on kyllä hyvä kampanja koska se on totta että tytöt mukautuu murrosiässä helposti ryhmäpaineen mukaan ja ulkopuolisten odotusten mukaan, jos on vähänkään heikompi itsetunto.
    Tästä tuli mieleen esimerkkinä se miten monet kommentoi lyhyttä tukkaa ”poikatukaksi”. Kyllähän se on ihan naisellisesti kuitenkin leikattu, nii ei se mikään poikatukka oo..

  3. sgshfsdf sanoo:

    itse en varsinaisesti anna sukupuoleni rajoittaa omaa toimintaa, enkä varsinaisesti tarvitse kuukautisfirmaa kertomaan minulle siitä

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.