Huippu herätys

22.07.2015

Kuvittele nukkuvasi sikeää unta, herätyskellokaan ei ole vielä soinut. Olet autuaan tietämätön kaikesta. Sitten kuulet heleän pienen unisen äänen. ”Äiti, minä katon sinua”. Avaat silmät, huomataksesi että tyttäresi naama on sentin päässä omastasi, ja hän todellakin katsoo sinua. Kaikessa absurdiudessaan varmaan paras herätys mitä olen koskaan saanut.

Kauankohan hän on tuijottanut mua siinä, ja miten hitsin hiljaa hän on siihen kömpinyt kun mä en ole huomannut mitään? Arki lasten kanssa on huvittavia tilanteita täynnä mutta tämä yltää kyllä ehdottomasti kärkikymmenikköön. Mitäpä siihen voi sanoa? ”Joo, katso vaan. Huomenta rakas!”. Kirkkaat siniset silmät lautasen kokoisina sentin päästä edelleen tujottaen hänkin vastasi että huomenta, ja antoi sen jälkeen pusun kainaloon. K-A-I-N-A-L-O-O-N. Lapselle kainalopusu voi olla kuulkaas vähintään yhtä hieno juttu kuin poskelle pussaaminen.

En vaihtaisi näitä hassuja hetkiä mihinkään, ne ovat yksi parhaita juttuja vanhemmuudessa. Lapset tuovat elämään niin paljon naurua, että jos nauru todella pidentää ikää, on mulla mahdollisuus nähdä vielä lapsenlapsenlapsenlapsetkin. Aina ei kehtaa nauraa päin naamaa, varsinkaan silloin kuin lapsi ihan tosissaan tekee jotain hassua ja on tekemisestään niin ylpeänä ja tärkeänä. Mutta ehkä se sisäinen naurukin pidentää ikää, ja se onnentunne minkä lapset elämään tuovat.

On suuri onni, että saa jakaa elämänsä näiden pienten höpöjen kanssa.

Hyvää huomenta ja ihanaa päivää kaikille <3

PS: Tekevätkö teidänkin lapset niin, että jos heillä on jotain asiaa ja et kuule sitä kunnolla koska olet vaikka vessassa, ja pyydät toistamaan kovempaa, he karjuvat äitiiiiiii minkä keuhkoistaan pääsevät ja sen jälkeen sanovat sen varsinaisen asian ihan yhtä hiljaa kuin ekallakin kerralla. Meidän lapset tekee, se on huvittavaa.


11 Responses to “Huippu herätys”

 1. eve sanoo:

  Huomenta!
  Ihana aloitus tälle aamulle oli myös lukea tämä ihana postaus.. täällä raskaushormooneissani melkein tippa tuli linssiin :)

 2. nina sanoo:

  Ihana postaus. ♥ Tuli ihan kyyneleet silmiin ku rupesin miettimään omien lasten hassutteluja. :) On ne vaan ihanin ja arvokkain asia mitä voi olla. ♥

 3. mai sanoo:

  Haha :D meillä taas jankataan sitä: ”Äiti. Äiti. Äiti. Äiti?” Kunnes siihen kuittaa vaikka :”no?” Vaikka siis ne olis ihan vieressä ni asiaa ei voi sanoa ennen kun mä oon kuitannut sen Äiti -sanan.

 4. Linkku sanoo:

  Eikä miten ihana piristyspostaus mun töiden ruokatauolle! :D

 5. Jenni sanoo:

  Aaw ihana herätys! :D En malta oottaa, että itelleenkin joskus siunaantuis lapsia ja pääsis kokemaan kaikkea tollasta! <3

 6. Anna Autio sanoo:

  Samanlaisia herätyksiä saan. Useasti kyllä herään kun pikkuiset jalat ääntävät parkettilattiaa vasten. Ensimmäinen kerta oli ihan paras! Siniset silmät katselivat mua ja käsi kosketti poskeani, samalla hän sanoi ”mamma”.

  Täällä huudetaan näin ”mamma? mamma? Mammaa, MAMmaaa, ÄÄÄÄÄÄÄÄITIIIIIIIIH, Openit”
  Openit tarkoittaa open it. Jostain syystä kaksikieliestä on tullut kolmikielinen..

 7. Oi ihana herätys <3. Meillä Eetu on nyt nukkunu poikkeuksellisesti vieressä nii on ollu ihana herätä kun toinen siinä vieressä pötköttää :)

 8. emzi sanoo:

  Voi ei! Ihana! :D Odotan innolla sitä päivää ku itselläni on lapsia ja he tekevät söpöjä asioita :D

 9. hahah voi kuinka ihana ♥

  Meillä edelleen poika tosi huonosti puhuva, joten ensinnäkin hänen on vaikea kertoa asiaansa ja lisäksi jos on joku vieraampi sana/vaikeempi sanojen yhdistelmä tms. niin se häntä välillä ujostuttaa. Sitten hän mutisee jotain ja kun sanon, että nyt en kyllä kuullut, sanotko uudelleen kovemmalla äänellä? tämä hetken miettii ja suputtaa sen :D Noo eihän siinä, siltä etäisyydeltä kuulee kyllä sitten :D

  Yks muuten on kans hauska monilla lapsilla: he kun ei tajua että puhuessaan puhelimessa se toinen kyllä kuulee, mutta ei näe, aina hirvee tohotus ja ´´kato kato” ja osottelee/esittelee millon mitäkin, ´´joo on varmaa ihan kiva, mutta en nyt sitä pysty näkemään” *tunkee kännykän tähän asiaan kiinni* KATO! juu :D

 10. Jenini sanoo:

  Mun huvittavin herätys oli ku tuo 2v heilutti mua kummallaki kädellä hokien samalla: ”henää henää henää Nipsu” :D Oli vissiin kattonu liikaa muumeja. Sitte ku hän tajus, että se on hauskaa ni saattaa vaan huomiota halutessaan tulla ”herättään” ja hokeen tota tai sitte illalla nukkumaan mennessä ku ei malttas alkaa nukkumaan vaan haluaa hauskuttaa :D

  Meillä jos tyttö sanoo jotain ja en ihan heti reagoi ni hän alkaa huhuilla: ”huhuu äiti, huhuu” katellen samalla ympäriinsä ihan ku en ois siinä vaan oisin menny hukkaan :D

  Nää on just tämmösiä pieniä hauskoja asioita, joita ei osaa ees selittää niin, että muut sitä tajuais, mutta ne tekee niin hyvän olon ja arjesta aina vähän ihanampaa. Varsinki ku niitä tosiaan tulee monia monia päivässä <3

 11. kristiina sanoo:

  Voi kiitos Iina tästä ihanasta postauksesta!
  Mulla on ollut todella kurja päivä ja tämä pristi ihanasti :) <3

  Onneksi oli jäänyt vielä tuonne listaan lukemattomiin postauksiin <3

  Hyvää alkavaa viikkoa teille ihanille! <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.