Rakkausperjantai

21.08.2015

Mulla oli tänään poikkeuksellisesti töitä, ja Otolla taas vapaapäivä, joskus näinkin päin. Ihan hauskaa vaihtelua, rento aamu, autokyyti töihin ja tytöt lähtivät Oton kanssa Itiksen leikkiasemalle. Mun visiitti töissä ei jäänyt kauhean pitkäksi, koska lähdin ostamaan vähän kuvaustarvikkeita ja sen jälkeen kuvasin meidän uusia mallikoruja muutaman tunnin kotona. Ihan parasta, mä rakastan kuvata asetelmia ja miettiä mikä näyttäisi kivalta minkäkin kanssa. Arvatkaa miksi rakastan kuvata asetelmia? Ne pysyvät paikoillaan, ja niitä voi veivata eri asentoihin vaikka miljoona kertaa eivätkä korut tai maljakot hermostu siitä, toisin kuin lapset.

Lasten kanssa mulla on sellainen periaate että kuvaan vain silloin kun heitä itseään kiinnostaa, muuten on aivan turhaa edes yrittää, koska lapset eivät tosiaan käyttäydy kuin korut tai maljakot. Enkä tietenkään halua heitä väkisin kuvata muutenkaan jos he eivät itse halua. Joskus kuvatessa he sattuvat pitämään hetken toisiaan käsistä kiinni tai hymyilemään tosi kauniisti ja sitten räpsin niin monta kuvaa kuin ehdin ennenkuin he ovat jo juosseet kolmen metrin päähän toisistaan ja hyppivät tai esittelevät napaa naapurin koiralle.  Joskus he ovat innoissaan kuvaamisesta (”ei meidän ole pakko ottaa kuvia jos ette halua” ”Otetaanpa, otetaanpa jooko äiti, me haluamme!”, mutta eivät silti oikein jaksa keskittyä. Sitten otetaan niitä iloisia tilannekuvia joissa tukka hulmuaa ja jommankumman raajat on aina tärähtäneet, ja sekin on ihan fine.

Mä olen nähnyt sitäkin että lapsia lahjotaan karkilla tai jollain palkinnoilla että pysyvät kameran edessä paikoillaan. Se on ihan okei jos lapsi ei ole tottunut kameraan, ja ollaan ottamassa ekaa kertaa kolmeen vuoteen upeita perhekuvia oikealla kuvaajalla, mutta silloin kun kuvaaminen on melko arkipäiväinen juttu niin ei tulisi kuuloonkaan. Mä olen ottanut tämän postauksen kuvat kolme päivää sitten illalla, kun oltiin lähdössä puistoon. Niissä näkyy iloisia, innokkaita neitejä jotka innostuivat pomppimaan, halimaan ja pussaamaan. Kuvien ottamiseen meni viisi minuuttia, ja meillä kaikilla oli hauskaa.

Vaikka rakastan kuvata asetelmia, koska ne ovat täysin mun hallinnassa ja niiden kanssa kaikki on taidosta ja silmästä kiinni, niin rakastan kuvata myös lapsia. Lasten kuvaamisessa kaikki on kiinni tuurista, ja joskus sitä vahingossa onnistuu ja saa ikuistettua sen täydellisen sisarusrakkauden hetken.

Ai kauhea kun mulla rönsyilee aiheet! Mä olen höpöttänyt koko tekstin ajan valokuvaamisesta, kun tarkoituksena oli kertoa meidän perjantaista. Meidän perjantai oli ihana, se oli niin me. Maattiin varmaan tunti kasassa sohvalla ja Otto pöristeli meidän mahoja, kuunneltiin spotifysta Mehukkaimmat ysärijyystöt -soittolistaa ja tanssittiin tyttöjen kanssa hulluna. Esikoinen taitaa jo Aquan Barbie Girlin kertsin, ja mä opin vihdoinkin miten Smurffien Patin papukaija oikeasti menee, siis Vamos ala playa. Silti lauloin samalla, että ”Patin papukaija, se päätä aukoo aina, mut muille se on hiljaa, eikä ne usko”… Kertoo jotain mun lapsuudesta, smurffeja huudatettiin ja paljon.

Me aletaan Oton kanssa katsomaan Netflixistä joku leffa, kun mäkin sain vihdoin tämän valmiiksi! Mulla nimittäin kesti tässä hetki, koska hukkasin tuon ysärisoittolistan ja etsin sitä spotifysta varmaan 20 minuuttia että pystyin mainitsemaan sen nimen tässä postauksessa. Ehkä ei kaikkein fiksuiten käytetyt 20 minuuttia elämästä, mutta on sitä varmaan hölmäömpäänkin tullut minuutteja tuhlattua. Ja onhan toi ”Mehukkaimmat ysärijyystöt” nyt ihan huippu nimi soittolistalle, kuulostaa tosin mun korvaan joltain ihan muulta kuin musiikilta, apua.

Hyvää yötä ja ihanaa viikonloppua kaikille <3


12 Responses to “Rakkausperjantai”

 1. Avatar sanoo:

  Siiis apua tuo kuva, jossa Zelda pussaa Tiaraa poskelle… Niin maailman suloisin kuva etten kestä, ihanaa sisarrakkautta❤ teidän tytöt on muutenkin todella suloisia, mutta en tiedä miksi tämä jotenki iski minuun todella paljon!
  Muutenki täytyy blogiasi kehua, kun kerran innostuin kommentoimaan. Blogisi on ihanan inspiroiva, ihan lemppari
  Hyvää viikonloppua teille!☺

 2. Avatar mandi sanoo:

  Mahtava tuo kuva jossa Zelda hyppää :D ♥

 3. Avatar Emmye sanoo:

  Olen kuin rikkinäinen levy, joka toistaa itseään. Se rakkaus, mikä tästä postauksesta tyttöjä kohtaan tulee niin selkeästi ilmi, on niin ihanaa. Se on se asia, mitä toivoisin jokaisen lapsen saavan. Paljon rakkautta. Ja nämä kuvat; ihania! Varsinkin kuvat, joissa Zelda halaa ja pussaa Tiaraa, ovat niin suloisia. ❤️ Tuollainen yhdessä oleminen on kaikista parasta. Ei aina tarvitse tehdä kauheasti kaikkea; riittää, että on läsnä ja vaikka kasassa sohvalla. Näistä tällaisista postauksista tulee vain niin hyvä mieli.

 4. Avatar Emilia sanoo:

  voi apua miten suloisia kuvia <3 pakko antaa yksi miinus - luin postauksen puoli kaksi yöllä ja voi vain arvata mikä biisi päässäni soi ... Patin papukaija :D kiitos mahtavasta blogista ja upeasta elämänasenteesta! <3

 5. Avatar Mertsi sanoo:

  Ihania kuvia! Varmaan ehkä tiesitkin, mutta varoiksi sanon, että kännykän Spotify näyttää automaattisesti avausvalikossa 30 viimeksi soitettua listaa (tai artistia, mikäli oot kuunnellu artistia ns. soittolistana eli kaikkia biisejä siltä). Ois voinu löytyä sieltä vielä helposti tuo ysärilista. :) Ja Smurffeja on kuunneltu täälläkin paljon lapsuudessa. Oli vähän noloa, kun koulussa en pitkään osannut biiseistä mitään muuta kuin Smurffi-versiot. :D

 6. Avatar sannana sanoo:

  Kivoja kuvia :) Mäkin kuuntelin tota samaa listaa eilen, ja samoin laulan tota Patin papukaijaa ja muita vanhoja biisejä smurffisanoilla haha :D

 7. Avatar maria sanoo:

  Jostain syystä alko tekee mieli uimaan kuvia katellessa, varmaan siksi, kun tuli lapsuudessa monet illat auringon laskuun saakka, polskittua:) ihania kuvia!

 8. Avatar Saranda sanoo:

  Ihan mieletön rakkauspuuska tuli näistä – TAAS! <3

  http://www.tyhjaajatus.blogspot.fi

 9. Vitsi miten ihana tuo pusukuva!! <3 Hahaa, en malta odottaa, että pääsen soittamaan Islalle kaikkia oman lapsuuden hittibiisejä :'D Tai voihan niitä nytkin jo, mutta sillain että neiti ymmärtää.

 10. Avatar Kata sanoo:

  Löysin blogisi noin puoli vuotta sitten, ja päätin nyt ensimmäistä kertaa kommentoida. Aluks tuntui vähän hassulta,mikä juuri sinun blogissasi koukutti – eihän mulle ole lapsia, eikä aikomusta niitä saadakaan. Lisäksi lukulistani pääasiassa koostuu hyvinvointi ja urheilublogeista. Jostain syystä sinun tekstisi kuitenkin koukuttavat!!:)

  Olet mun mielestä aivan ihanan valoisa ihminen. Näin blogin kautta sinusta huokuu sellainen elinvoima ja onnellisuus. Kirjoitat tosi hauskasti, ja tykkään, että kirjoitat niin usein. Jokapäiväisestä postailusta huolimatta jokainen postaus on siisti ja siitä näkee, että olet keskittynyt sen tekemiseen. Tykkään lukea pitkiä tekstejä, jotka välillä hyppivät aiheestakin toiseen!!
  Randomina lisäkommenttina, viikon arkiruoka on mun mielestä tosi hauska postausketju idis!!:D

  Hauskaa viikonloppua!!:)

 11. Avatar Ninni sanoo:

  Mekin kuunneltiin eilen tyttöjen kans spotifysta just tuota ysärijyystö listaa. Mukava kun tytöt on innostuneet nyt kesän aikana smurffeista..itse kuuntelin myös smurffeja pikkuveljeni kanssa.

 12. Avatar Anu sanoo:

  Olen kohta vuoden seurannut blogiasi ja joka päivä käyn katsomassa onko tullut uusia postauksia :)
  Kiitos, sinulla on oikein ihana blogi – aina positiivisia juttuja jotka saa hyvälle tuulelle :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.