Lapset kameran takana

24.08.2015

Moi! Huh, arkiviikko pyörähti taas kunnolla käyntiin, ja tästä onkin tulossa aika toiminnantäyteinen viikko. Paljon ohjelmaa, mutta onneksi kaikkea kivaa on tiedossa. Tänään oli kuitenkin vielä ihan tavallinen maanantai tavallisine juttuineen. Perus työt ja dagikset, ja sitten kotiin syömään. Ruuan jälkeen lähdettiin tyttöjen kanssa kävelylle ja otettiin kamera mukaan. Tytöt halusivat molemmat harjoitella kuvaamista, ja meidän kuopuksellakin pysyi jo kamera kädessä!

Meidän neidit ottivat kaikki nämä kuvat, paitsi tuon ensimmäisen kuvan Tiarasta, jonka otin minä ja sen kuvan jossa istun yksin portailla, se on nimittäin Oton käsialaa. Rajaukset on vähän sinnepäin ja äidistä tallentui hieman erilainen kuvakulma kuin yleensä, kun kuopus kuvasi suhteellisen läheltä, mutta sehän se idea olikin. Katsoa lasten silmin. Musta on mielettömän siistiä päästä näkemään maailmaa heidän silmillään, pitäisi joskus ihan oikeasti antaa molemmille kamerat päiväksi käteen ja katsoa millaisia asioita ihan tavallisesta arjesta tallentuisi sinne.

Se voisi olla aika avartava kokemus, ja varmasti lasten mielestä ihan hillittömän hauskaa. Onneksi meillä on pari vanhempaa kameraa jotka ovat toimintakuntoisia mutta eivät enää jatkuvassa käytössä, niitä voisi hyvin lainata tytöille ja tehdä vaikka postauksen siitä mitä he päivän aikana kuvaavat. Mitä mieltä olette, olisiko hauska postausidea? Mä näen jo silmilläni kuinka saisin päivän jälkeen selata kuvia My Little Ponyista, kukista bussipysäkillä ja superläheltä otettuja kuvia tyttöjen naamoista. Aww en kestä, tämä on pakko tehdä pian!

Mä alan kömpimään kohti sänkyä nyt että saan kunnon pitkät yöunet! Hyvää yötä ihanat<3


20 Responses to “Lapset kameran takana”

 1. Essi sanoo:

  Kivoja kuvia, näytätte kaikki niin hyvältä; kauniilta ja komeilta ja söpöiltä ;) tosi kiva toi postausidea, tee ehdottomasi sellanen!!! Hyvää viikkoa teille, täälläki alko amiksen/harjottelun päälle vielä iltalukio tänään, kiireistä tulee olemaan!:) välillä ei meinaa jaksaa mutta sulta saa intoa lisää ja piristystä päivään! Niinku myös oton blogista, terkkuja vaan:)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon ihana <3 Ihanasti sanottu! Ja pitää kyllä tehdä :) Hyvää viikkoa sinnekin, tsemppiä kiireisiin ja toivottavasti tulee kivoja päiviä kaikesta kiireestä huolimatta! Otolta terkut takaisin :)<3

 2. Ida sanoo:

  Mä oon kans miettiny että pitäis hommata pikkumiehelle (3v) oma kamera. Hirveesti tykkää kuvata. Aluksi hän kuvasi lähinnä seiniä, kattoa tai lattioita. Nyt n.6kk myöhemmin kuvissa on myös ihmisiä, niillä jännillä rajauksilla :)

 3. Ooo aivan ihana postaus idis <3! Eetulle en oo vielä uskaltanu antaa kameraa,hitsit kun möin pilipali kameran jolla olis voinu harjoitella :)

 4. Venla sanoo:

  Ootte niin ihana perhe! <3 Ja aivan huippu toi postausidea, en malta odottaa että päästään lukemaan se! (Jos siis sellaisen teet (: )

 5. Anna sanoo:

  Siskoni esikoinen oli taaperona todella kiinnostunut kuvauksesta, hänelle annoimme silloin tällöin kertakäyttökameran. Oli ihana kehittää kuvat ja nähdä maailma vaahtosammuttimen silmin. :) mukavaa viikkoa!

 6. emzi sanoo:

  Joo kuullostipa hyvältä idealta, tyttönne ovat niin ihania <3

 7. Elina sanoo:

  Ite lykkäsin kameran aikanaan 5v pikkuiskon kätösiin ja kyllä siitä ihan taitava kuvailija on tullut iän myötä. :P

  Torista saa parilla kympillä vanhoja perus digikameroita, jonka voisi hyvin antaa lapsen käyttöön. Näin vinkkinä kaikille. :)

 8. nq sanoo:

  Kokeilkaa hankkia tytöille sellaset kertakäyttöfilmikamerat! Niissä on ihanan oldschool tunnelma mukana ja varmasti lapsetkin tykkäis että saavat ihan omat kuvansa sitten ihan valokuvaversioina ihasteltaviksi! :)

 9. Kia sanoo:

  Aivan ihania kuvia!! <3 varsinkin toi kuva susta ja Otosta huokuu onnea ❤️

 10. Tiina sanoo:

  Itse olen työssäni lastentarhanopettajana ja myöhemmin sosiaaliohjaajana toteuttanut joka vuosi lasten kanssa valokuvausprojektin, missä lykkään lapsille kameran kouraan ja pyydän kuvaamaan ympäröivää maailmaa heidän näkökulmastaan, välillä aiheen antaen ja välillä en. Nämä projektit ovat aina olleet hittejä, varsinkin kun lapset ovat myöhemmin saaneet valita mieleisensä kuvat näyttelyyn kaikkien nähtäville omien kommenttiensa kera. Odotan jo kovasti että pääsen oman 2-vuotiaan tytön ja pian syntyvän pikkukakkosen kanssa kuvailemaan! Teidän kuvista välittyy aina niin suuri rakkaus toisianne kohtaan että tulee väistämättä hyvä mieli. Ja pointsit Otolle vaimonsa puolustamisesta! :)

 11. neito sanoo:

  Meidän lasten päiväkodissa on ollut kerran vuoteen valokuvaprojekti, jolloin lapset saavat kuvata itse. Teema on vaihdellut vuosittain, välillä ollut ilmeisesti ohjatumpaa kuvausta ja välillä vapaampaa.

 12. noora sanoo:

  ”Millainen äiti pukeutuu minihameeseen” tuli heti mieleen :D hahah ei luoja.. mut ihana asu, varsinkin toi toppi!

 13. Ems sanoo:

  ihanan onnellisen näköinen perhe <3

  Mistä noi teidän tyttöjen suloiset mekot on kotoisin? Pakko saada omalle neidille samanlainen :)

 14. Jutta sanoo:

  Pakko, taas kerran kommentoida miten ihania ja söpöjä teidän lapset on! Ja kuinka komea pari sinä ja Otto olettekaan :-) Teistä oikein huokuu tietynlainen rakkaus ja onnellisuus, sellainen jota ei pysty esittämään vaikka yrittäisi.

 15. krista sanoo:

  Aivan ihana idea Jään innolla odottamaan!! Olette kyllä todella kaunis perhe, enkä puhu nyt pelkästään ulkoisesta olemuksestanne. Tänne ruudun toisellekin puolelle välittyy se mieletön, upea rakkaus jota toisianne kohtaan tunnette. Mukavaa viikkoa !!

 16. julia sanoo:

  Ihana idea! Varmasti upeita kuvia tulee :) meidän esikoinen sai vanhan älypuhelimen ja otti sillä kuvia. Oli kyllä kiva katsoo myöhemmin kuvia hänen näkökulmastaan :)

 17. Jenni sanoo:

  Iina, näytät niin kauniilta näissä kuvissa! Hyvännäköinen asu, sopii sinulle tosi hyvin. Ja miksei äiti saisi olla minihameessa? :-O

 18. lillamy sanoo:

  Voi miten ihanaa, teillä on teille maailman parhaat ja ihastuttavimmat tyttäret! Hassua, että Zeldakin kuvaa jo noin hyvin! :) Äitinsä jalanjäljissä kuljetaan ilmiselvästi, ja nopeasti! Terkkuja koko porukalle! :)

 19. fannymaria sanoo:

  Oon ilmeisesti herkällä tuulella, mutta tää postaus sai mul kyyneleen silmään.. Nimittäin toi sun nassusta otettu kuva jossa hymyilet niin aidosti. Siitä kuvasta jos jostain näkee aidot tunteet; hymyn, naurun ehkä ylpeyden omasta lapsesta.
  Käsitin, että jompi kumpi tytöistä on kuvan napsassut. Ihanaa varmasti nähdä oma äiti noin onnellisena :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.