Kun lakkaa odottamasta

23.08.2015

Kivoja asioita tapahtuu yleensä silloin kun niitä ei osaa odottaa. Niin sitä usein sanotaan, ja mun mielestä se on myös ihan totta. Kaikkein siisteimmät asiat mun elämässä on tapahtuneet nimenomaan silloin kun en ole niiden perään haikaillut.

Sain kaksi maailman parasta ystävää kun aloitin opiskelut lukiossa josta en tuntenut kuin pari hassua tyyppiä entuudestaan. En odottanut silloin tapaavani ihmisiä joista saisin elinikäiset ystävät, mutta niin siinä vain kävi. Nyt me ollaan oltu kavereita jo kahdeksan vuotta, satojen kilometrien välimatkoista huolimatta. Ja edelleen jutellaan melkein päivittäin, ja nähdään aina kuin mahdollista.

Tapasin Oton kun olin asunut puoli vuotta Helsingissä, opiskelin ja olin ihan pihalla siitä mitä elämältä halusin. En etsinyt elämäni rakkautta vaan keskityin lähinnä hauskanpitoon. Sitten yhtäkkiä tuo tyyppi tupsahti mun elämään ja sille tielle jäätiin.

Aloitin bloggaamisen kun olin raskaana ja ajattelin että se voisi olla kivaa tekemistä silloin kun Otto oli töissä tai pelasi. Sain siitä huomattavasti paljon enemmän kuin kivan harrastuksen.

Viime keväänä olin ihan sinut sen asian kanssa että olisin vielä puoli vuotta lasten kanssa kotona kun tarhapaikkaa ei kuulunut, ja syksyllä lapset menisivät osapäivähoitoon ja mä alkaisin tekemään blogia täydellä teholla. Sitten sainkin yhtäkkiä toisen työpaikan, ja tässä sitä ollaan. Tarhapaikat järjestyivät saman tien, ja mä olen tehnyt kahta työtä maaliskuusta asti, enkä voisi olla tyytyväisempi. Saan tehdä kummassakin työssäni juuri niitä asioita joista olen haaveillut, ja joita en ikinä osannut edes haaveilla pääseväni tekemään.

Tämän postauksen ajatus lähti ihan siitä, kun ajattelin tänään että nyt me ollaan nautittu jo kesästä vaikka kuinka pitkään, vaikka koko kesä- ja heinäkuun tuntui että se kesä ei tule enää ikinä. Sitten kun aloin katselemaan syysvaatteita kaupoista, rakastuin uudelleen viininpunaiseen ja keitin ensimmäiset kuumat kaakaot, se kesähelle tulikin. Silloin kun vähiten sitä odotin.

Se on ristiriitaista, kivoja asioita tapahtuu kun ei odota mitään ja antaa kaiken hyvän tulla luokse. Tätä ei kuitenkaan saa sekoittaa siihen, että saavuttaisi elämässä asioita tekemättä mitään niiden eteen. Se mitä mä olen huomannut vuosien aikana on, että kun on itse tyytyväinen ja tekee niitä asioita joita rakastaa, kuin huomaamatta niitä odottamattomiakin kivoja asioita alkaa tapahtua. Pitää vaan olla avoin, ja uskoa siihen että mitä tahansa ihanaa voi tapahtua. Ei pidä pelätä aina pahinta, eikä pidä vaan jäädä lepäämään laakereilleen. Kun tavoittelee itse unelmiaan eikä odota että vastaukset tippuvat valmiina, voi siinä matkan varrella tarttua elämään vaikka mitä hauskaa, kokemuksia, ihmisiä ja uusia unelmia.

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja mahtia alkavaa viikkoa kaikille <3


21 Responses to “Kun lakkaa odottamasta”

 1. Avatar Annika sanoo:

  Aivan ihana postaus sekä kuvien että tekstin puolesta ♥ Oot muuten jotenkin ihan superkaunis tossa kuvassa, jossa sulla on hiekkalapio kädessä! Mua alkoi oikein hymyilyttää (mitä kyllä käy aika usein sun blogiasi lukiessa), näin hyvällä fiiliksellä on kiva mennä nukkumaan :–)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voiei kiitos ihan hurjan paljon, niin ihanasti sanottu!!<3 En mä enempää voisi toivoakaan kuin että saan tuottaa mun jutuilla hyvää mieltä, se on parasta!!! :) Toivottavasti sulle tulee ihana viikko ja saat mennä joka ilta hyvällä mielellä nukkumaan :)

 2. Avatar Hande sanoo:

  Ihanan positiivisuutta kumpuava postaus, kiitos Iina! :)

 3. Avatar Emilia sanoo:

  Nyt on pakko kommentoida pitkästä aikaa, koska OLET NIIN OIKEASSA!!! Oon usein sun kanssa samaa mieltä, mut tää fiilis kun luet kuin omia ajatuksiasi on vaan niin paras. :D Tosin itse en varmaan olisi osannut pukea ajatuksiani näin hyvin sanoiksi.

  Täällä mä lukijana edelleen, vuodesta toiseen. ;) Kommentointi on vaan jäänyt. Haluan kuitenkin toivottaa teidän perheelle ihanaa alkavaa syksyä, kun se tässä joskus alkaa <3

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjan paljon sun sanoista, tulipa niin hyvä mieli :)<3 Kiva että tulit kommentoimaan ja ihanaa että olet vieläkin täällä mukana seuraamassa!! Ihanaa syksyä sinnekin ja paljon aurinkoisia päiviä<3

 4. Avatar Inga sanoo:

  Ihana hyvänmielen postaus! Tuli itellä jotenkin automaattisesti kaikki kesän mukavat muistot mieleen tätä postausta lukiessa. :) Toivottavasti säät jatkuis lämpiminä, että saatais vielä elokuussa nauttia lämmöstä ja auringosta ja miksei syyskuussakin!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon ihana, ja tosi kiva kuulla että tuli kesämuistoja mieleen<3 :) Ois kyllä kiva kun sais nauttia mahdollisimman pitkään tästä kauniista säästä! :)

 5. Avatar Linkku sanoo:

  Oon viime aikoina mietiskellyt näitä ihan samoja asioita! Hirveen hyvin niistä kirjotit :) ite ainakin syyllistyn sellaseen ”sitten kun sitä ja tätä tapahtuu niin sitten on kivaa” -ajatteluun :D on se kiva että elämässä on odotettavia asioita, mutta pitää oppia olemaan tyytyväinen nykyhetkeen :) koska tuskin koskaan tulee sellasta täydellistä hetkeä, jolloin kaikki on juuri niinkuin on aina toivonut ja odottanut. Se tunne pitää oppia löytämään joka päivä!

 6. Avatar Nimetön sanoo:

  milloin se videokysymyspostaus??

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No nyt kun vihdoin löysin kamerajalustan välikappaleen meidän vessan hiustököttikorin pohjalta (lapset!!!) :D niin voisin tehdä sen heti kun vaan ehdin, toivottavasti tän viikon aikana! Hävettää kun siinä on kestänyt niin kauan, pahoittelut!

 7. Avatar minnis sanoo:

  Oot kyllä niin oikeassa :)! Mulle ne parhaimmat asiat tapahtuu aina, kun niitä vähiten odottaa ! Itse olin jo luovuttanut asunnon suhteen ja ajattelin etten koskaan pääse omasn asuntoon ja kappas! Kesken työpäivän lähdin asuntoa katsomaan ja kaksi tuntia siitä, sain puhelun töihin että asunto on mun<3 parasta mitä on tapahtunut on se, että olin tylsistyneenä yövuorossa ja puhuin työkaverin kanssa siitä, että elämään tarvis nyt jtn jännitystä, kun on jo pitkään ollut samanlaista. Sovittiin sitten, että kaverini yrittäisi saada omaan suhteeseensa jtn uutta ja mun tavoitteena on päästä tänävuonna treffeille! Niin..siis tänä VUONNA. En olisi kuunapäivänäkään voinut uskoa mitään tämmöistä mutta kun lähdin yövuorosta klo 6 aamulla, olin klo 6.22 oman kotioveni edessä ja törmäsin kirjaimellisesti nykyiseen poikaystävääni :D ! Siinä heti heitettiin vitsiä ja klo 15 mennessä olimme jo sopineet seuraavalle viikolle treffit :D! Vieläkin naurattaa ja en voi uskoa tuota. No seuraavassa yövuorossa hehkutinkin samalle kaverille siitä ja miten mulla on treffit ja kaverinikin kertoi että häntä oltiin kosittu ihan vaan yht`äkkiä ja naimisiin menisi ensi kuussa :D niin se elämä vaan osaa yllättää <3

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi miten ihanalta kuulostaa!<3 Ja vaikka se tuntuu etukäteen uskomattomalta, ja kaikki muiden tuollaiset tarinat siltä että itselle ei voisi käydä niin, niin noinhan se vaan yleensä menee että just silloin kun vähiten odottaa :D!! Elämä on yllätyksiä täynnä ja se on ihan parasta!<3

 8. Avatar Nimetön sanoo:

  Voi miten ihanasti ja osuvasti taas kirjoitit! Ihailen sun positiivista ajettelutapaa ja yleismeininkiä. Positiivisuus on todellakin magneettia. Ilo on lukea tekstejäsi. Hymyilen isosti, kun nähdään taas (lähileikkipuistossa)!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi ei miten ihana olet, kiitos hurjan paljon<3 Saa hymyn lisäksi moikatakin kun nähdään, vitsi mua jäi nyt mietityttämään että kuka sä oot kun leikkipuistossa on tullut tavattua monta tosi kivaa äitiä!! :) <3

 9. Avatar Liina sanoo:

  Olet kuulemma jokin aika sitten tehnyt abortin. Äiti-ihmisenä, rakastavaa äitiä täällä blogissa esittävänä tekopyhänä akkana. Miten luulet Tiaran ja Zeldan suhtautuvan kun kuulevat että olet tappanut heidän pikkusisaruksen? Vaikka lapsiluku olisikin täynnä, luulisi aikuisen ihmisen olevan tarpeeksi älykäs pitämään ehkäisystä huolta. Ja abortti ei ole ehkäisykeino.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kuule tervetuloa vain tutkimaan mun kaikki terveystiedot, aborttia niistä ei löydy. Monta kertaa olen täälläkin sen sanonut että itse en voisi aborttia tehdä, vaikka en sitä vastaan olekaan, että jos meille vauva olisi ollut tulossa niin siitä kyllä täällä ilolla olisin kertonut enkä tehnyt aborttia. Järkyttävää miten joku levittää näin perättömiä huhuja ja täysin vailla perusteita, jälleen kerran. Toisaalta ei kyllä jaksa enää yllättää.

  • Avatar Jenna sanoo:

   Liina, kukakohan tässä tekopyhä akka on… menepä hetkeksi itseesi ja mieti että millainen ihminen saa iloa siitä että pääsee loukkaamatta toista… Äläkä koskaan kyseenalaista yhdenkään äidin rakkautta lapsiaan kohtaan…

   Iina: jotkut ihmiset ovat valitettavasti päässeet ääliöitymään niin että kokevat oikeudekseen pahoittaa toisen mielen. Olet ihana!

 10. Avatar ötökkä sanoo:

  Jotenkin onnistuin lukemaan tän jutun otsikoksi ”Vain lakkaa ostamassa” ja aloin jo miettiä että johan on omaperäinen aihe postaukselle :D Näin itse asiaan liittyen, oon niin samaa mieltä tästä aiheesta! Itsellä tuntu että kaikki kaverit alkaa ympäriltä vakiintuun ja itselle ei vaan löydy ketään, mutta niinhän siinä sitten kävi että ihan puskista toi mun toinen puolisko elämään tupsahti! Ja ihanan pirteitä kuvia, varsinkin toi jossa istut polviltaan hiekassa on tosi ilonen, alkaa itsekin hymyileen kun näitä katselee! :) ja tohon ylempään kommenttiin on kans nyt pakko ottaa kantaa.. En ymmärrä miten ihmiset jaksaa kerta toisensa jälkeen tunkee nokkansa toisten asioihin, varsinkin noin henkilökohtasella tasolla.. Tollanen asia ei kuulu kenellekään muulle ja on törkeetä että toiset luulee että niillä on oikeus vaatia totuutta tollasesta asiasta! Enkä varsinkaan ymmärrä tällasta hyökkäystä sua ja teitä kohtaan koska oot aika monta kertaa tuonu sun kannan tähän abortti-asiaan selväks..

  Mutta, kaikesta huolimatta ihanaa alkavaa syksyä koko perheelle, ootte vaan niin parhaita!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.