Neljävuotiaan silmin

10.09.2015

Tänään oli Tiara kuvaa päivän -päivä. Hän kuvasi aamupäivästä melkein nukkumaanmenoon asti, ja sai kuvata aina kun halusi. Mä annoin kuvata ihan tuolla mun omalla Olympus O-M-D E-M10:llä, koska tajusin että ne meidän vanhemmat Canonin järkkärit joita ensin olin ajatellut lasten käyttöön sopiviksi, ovat niin painavia että eihän siitä olisi tullut yhtään mitään. Kertaakaan ei käynyt kameralle mitään, neiti kohteli sitä kuin kukkaa kämmenellä ja aina yhden tilanteen kuvattuaan laittoi sen hyllyn päälle odottelemaan, ja haki sen sitten kun taas tarvitsi. Hän oppi tänään myös tarkentamaan kameralla  ihan itse, mikä oli aika kiva juttu! Kaikki allaolevat kuvat ovat siis meidän Tiaran tänään ottamia, iik!

Aukon kokoa tai valotusaikaa hän ei tietenkään osaa säätää vielä, ja siksi osassa kuvista ei ihan ole asetukset kohdillaan, ei sillä että mäkään osaisin vielä kovin hyvin, mutta aika hienoja nämä mun silmään ovat. Eniten hän taisi päivällä kuvata Zeldaa, Zeldasta oli monta ihanaa kuvaa. Hän myös kiersi lastenhuonetta ympäri ja kuvasi lempparijuttuja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän Oton kuvan nähtyäni päätin että Tiara saa tästä lähtien hoitaa Oton kuvaamiset ihan kokonaan. Mulle tuo herra vaan aina irvistelee ja haukottelee, mutta Tiara saa näin ihania hymyjä, joka kerta!

Ihan paras juttu oli tietenkin se kun mummu ja Armas tulivat, ja tytöt saivat tulla heitä vastaan. Tiara räpsäisi heti kuvan iloisesta mummusta, ja Armaksestakin hän onnistui saamaan kuvan. Koira oikein poseerasi hänelle vaikka yleensä se riekkuu ympäriinsä eikä pysy sekuntiakaan paikoillaan.

Kymmenen päivän kuluttua neljä vuotta täyttävän neidin silmin päivä näyttää aika mukavalta. Legoja, vähän siskoa, vähän Armasta ja mummua ja isiä. Äiti laittaa ruokaa ja tekee jotain, sylittelee pikkusiskoa. Ainut mikä mua häiritsee on se että Tiara ei itse ole näissä kuvissa, haha. Mutta eipä se kuvaaja voi omissa kuvissaan olla, ellei sitten ota selfieitä, mikä ei mun objektiivilla onnistu.

Hän oli niin ylpeä valokuvausprojektistaan että mua melkein itketti, ja niin ihanasti keskittyi siihen kuvien ottamiseen. Me käytiin kaikki kuvat yhdessä läpi, ja hän sai itse sanoa mitkä hän halusi tähän postaukseen. Tästä tuli hieno, niin hieno että eiköhän oteta uusiksi taas joku kerta? Mun lempikuva on ehdottomasti tuo missä Zeldalla on hassu ilme, se on niin Zelda, vaan isosisko voi saada ikuistettua noin täydellisen hetken.


53 Responses to “Neljävuotiaan silmin”

  1. Jellu sanoo:

    ihania kuvia! <3 taitava neiti! 🙂

  2. SaaraT sanoo:

    ja mun lemppari on ehottomasti tuo hississä otettu kuva Zeldasta!

  3. ella sanoo:

    Voi että, nää on niiin ihania!

  4. Helmi sanoo:

    Ihan mahdottoman suloinen postaus! <3 Tipalle kehut, hyviä kuvia!

  5. Essi sanoo:

    Hellyyttäviä kuvia! Ootte kyllä niin suloinen perhe että oikeen sydämeen sattuu. 🙂

  6. roosa sanoo:

    Ihania hetkiä pikku-kuvaaja ikuistanut 🙂 Mun lemppareita ovat kuvat irvistävästä ja hississä olevasta Zeldasta, sekä kuva Otosta. Otto on todella luonnollisen rentona! Tavallaan lemppari on myös kuva susta tekemässä ruokaa, koska vastaavaa kuvaa en muista koko sun blogihistoriasta löytyvän! 😀

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Kiitos paljon<3 😀 Ja joo siis just noi oli munkin lemppareita! 😀 Ja ei taida musta olla kokkauskuvia, ainakaan noin tuollaista jota en itse ole ollenkaan edes huomannut :D!

  7. Marika sanoo:

    Ihania kuvia ja todella taitavasti otettu! Hänestä tulee varmaan valokuvaaja isompana. Kannattaa ehdottomasti jatkaa tälläistä, niin innostus säilyy 🙂

  8. Annika sanoo:

    Pakko tavastani poiketen kommentoida ja sanoa, että aivan upeita kuvia on noin pieni tyttö ottanut! Ei välttämättä heti uskoisi olevan lapsen ottamia. 😀

  9. Sannak sanoo:

    Aivan huippu tämä postaus!
    Neiti on todella taitava, kuvaaja hänestä vielä tulee jos intoa piisaa 🙂 ja kuinka ihana kun kuvat ovat lapsen tasolta ikuistettuja, herkkää. Kaikkea lapselle tärkeää, lelut ja perhe. Lisää tämmöisiä ihania piristyksiä!

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Voi kiitoksia paljon<3 Jännä nähdä kyllä kuinka pitkälle sitä kuvausintoa riittää, mielelläni tuen kyllä valokuvausharrastuksessa jos hän sellaisen haluaa aloittaa! 🙂 Ja mustakin oli ihana nähdä lapsen tasolta sitä päivän sisältöä! Pitää tehdä lisää jos tytöt itse haluavat 🙂

  10. Niina sanoo:

    Ihania kuvia ja ihana blogi!
    Pakko kysyä että mikä kamera teillä on käytössä? itsellä harkinnassa, on vaan liikaa vaihtoehtoja 🙂

  11. Minävaan sanoo:

    Eikä, Tiarahan kuvaa tyyliin paremmin kun mä ja mä oon kuitenkin saanut järkkärin rippilahjaksi 5 vuotta sitten, eli ennen kun Tiara on edes syntynyt, että sinänsä aika lahjakkuus teillä siellä lastenhuoneessa nyt köllöttää. On oikeasti siis tosi liikkiksiä kuvia, näyttää niin kivasti tuota lapsen maailmaa, just kaikkea tärkeetä kuvattuna! Ja toi kuva Otostakin on ihan profiilikuva ainesta, suorassa kun mikä 🙂 Ihana, ihana Tiara ja ihana teidän koko perhe!

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Hahah Tipa kyllä kuvasi yllättävän hyvin! 😀 Mä yritin auttaa juuri siinä rajauksessa selittämällä, että katso että naama näkyy kokonaan :DD Tiara on kyllä niin ihana neiti, ja niin on Zeldakin<3 Kiitos hurjasti sun sanoista ja ihanaa alkavaa viikkoa :)!

  12. Emmye sanoo:

    On tosi hyviä ja ihania kuvia Tipa ottanut!! Me annettiin tytölle kamera lahjaksi, kun täytti neljä vuotta. Tykkäsi siitä ihan hulluna. Meiltä löytyy samantyyppisiä kuvia kuin, mitä Tiara on ottanut. Yksi mahtavimmista jutuista oli, kun tytöllä oli kamera matkalla mukana ja kuvasi sitä, mitä itse tahtoi. Oli kuvannut paljon semmoista, mitä ei itse ollut edes kunnolla huomannut. Toivottavasti Tipa jaksaa harjoitella kuvaamista, hänestä tulee varmasti vielä todella hyvä kuvaaja! Toivottavasti jatkossakin tulisi postauksia, minkä kuvat Tipa ja/tai Zelda on ottanut.
    Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!!!
    P.S. Ihana Armas! ❤️

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Niin hän on kyllä<3 Ja voi hän varmasti tykkää niin paljon kuvaamisesta, ihana idea antaa oma kamera :)! Ja pitää kyllä toteuttaa näitä jatkossakin, jos vaan tytöt itse haluavat 🙂 Toivottavasti sielläkin oli ihana ja rentouttava viikonloppu :)! Armas on ihana<3 Ja kivaa alkavaa viikkoa!

  13. Elina sanoo:

    Ootte niin ihana ”malliesimerkki” perheestä, jollaisen mäkin haluan joskus! <3 Ootte ihania

  14. Annika sanoo:

    Aivan ihania kuvia! Olette niin ihania kaikki, mukava lukea teidän kuulumisia <3

  15. Tiia sanoo:

    Aivan ihana idea! Yksi parhaimmista postauksista ikinä! Ja täydellisen näistä tekee juuri tuo epätäydellisyys, itsellä ei näistä kuvista tullut heti mieleen ihailla kuinka taitavasti otettuja (vaikka toki todella taitava onkin ottamaan kuvia) vaan juuri sitä lapsen silmin katsottua maailmaa ja mikä hänelle päivässä oli tärkeää 🙂

  16. Jenina sanoo:

    Aivan ihania!! <3 Mä oon kanssa pari kertaa tehnyt samantyyppisiä postauksia kun Milko on saanut kameran käteensä! 😀

  17. Katariina sanoo:

    Tää on varmasti maailman aidoin ja ihanin blogi <3 ihanku pääsis teille kylään ku lukee näitä juttuja 😀 ymmärrät varmaan mitä meinaan 🙂 ihania postauksia taas oli, kun ei oo koulutöiden takia kerenny hetkeen lukea!

  18. emzi sanoo:

    Aivan ihana postaus 🙂

  19. anna sanoo:

    onpa suloisia kuvia. Taidan itsekin toteuttaa tällaisen meiän 5-vuotiaalla. Saisi ottaa kuvia pitkin päivää ja mistä haluaa 🙂

  20. Inga sanoo:

    Aivan ihana postaus ja ihania kuvia! ♥ Näitä lisää! 🙂

  21. st.brigitten sanoo:

    Aivan ihania kuvia, niin aitoja ja rehellisiä :*) ei sillä etteikö sun kuvat olisi, mutta ymmärtänet pointin 😀 näitä lisää!

  22. miisa sanoo:

    Kiva postaus, hyviä kuvia Tiara on ottanu 🙂 Saa ehdottomasti tehdä toistekin tälläsiä!
    Ps. Millon teet postausta teidän uudesta lastenhuoneesta? 😀

  23. Voi että miten ihana postaus ja mielettömän hyviä kuvia saanut, parempia kun mun ottamat, hahaha! 😀
    Lisää vaan tämmösiä 🙂

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Voi kiitos paljon meidän molempien puolesta<3 Kiva että tykkäsit! 😀 Ja siis musta tuntuu että hän onnistui vangitsemaan sellaista tunnetta näihin kuviin jota en itse saa!

  24. lillamy sanoo:

    Voi vitsit, miten taitava tyttö teillä onkaan 🙂 Vaikea käsittää että noin pikkuinen pystyy ottamaan noin hyviä kuvia tai edes keskittymään kuvaamiseen noin antaumuksella! <3

  25. nenne sanoo:

    teilla on ihana perhe. Oon niin katelliinen kun sulla on tollainen sydammellinen ja auttava aiti.

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Voi kiitos paljon<3 🙂 Mun äiti on kyllä ihana, onneksi meillä on kummankin puolelta tytöille edes yksi isovanhempi! Välillä vaan harmittaa että äiti asuu niin kaukana, olisi ihanaa nähdä useamminkin, kuin muutaman kuukauden välein.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.