Teatterissa lasten kanssa

20.10.2015

Me saatiin Oton blogin kautta kutsu mennä katsomaan Tatu & Patu supersankareina -näytelmää Espooseen, teatteri Hevosenkenkään. Me ollaan Oton kanssa ihan mielettömiä Tatu & Patu -faneja, sillä niitä kirjoja lapsille lukiessa pokka ei pidä ikinä kun jutut ovat niin kekseliäitä ja hauskoja. Näytelmä oli siis koko perheelle soveltuva, ja kestoltaan n. 50 minuuttia. Mua vähän jännitti että miten meidän nuorempi neiti jaksaa paikoillaan näytelmän  loppuun asti, mutta näytelmä oli niin mukaansatempaava että ei ollut mitään ongelmaa. Päinvastoin hän istui kuin tatti koko esityksen ajan.

Siitä on vuosia kun olen käynyt viimeksi teatterissa, ja en edes muistanut enää miten intensiivinen ja hauska kokemus se on. Ja lasten kanssa oli ihan parasta mennä katsomaan näytelmää, niin kivaa kun he ovat jo sen verran isoja että ovat kiinnostuneita ja jaksavat keskittyä ja nauttivat esityksistä. Mä rakastin pienenä käydä teatterissa, ja kyllä se on vieläkin kivaa. Haluan tuoda siitä yhteisen perinteen meidänkin tyttöjen lapsuuteen, niinkuin se oli mulla, koska kulttuuria ei voi koskaan kokea liikaa ja teatteriesitykset ovat parhaimmillaan ihan loistavaa viihdettä.

Näytelmä alkoi vasta puoli seitsemän aikaan illalla, ja meillä oli esityksen jälkeen vielä ajomatka kotiin Espoosta, mutta onneksi tytöt olivat nukkuneet päiväkodissa päikkärit niin he jaksoivat vielä valvoa kotiin asti ennenkuin menivät nukkumaan. Ymmärrän kyllä myöhäisen ajankohdan vaikka kyseessä onkin lasten näytelmä, arkipäivinä kun monet ovat töissä myöhäiseen iltapäivään asti niin moni ei pääsisi myöskään esitykseen paikalle jos se olisi vaikka viideltä tai puoli kuudelta.

Näytelmä oli ihan mahtavan hauska, me Oton kanssa nauraa rätkätettiin koko näytelmän ajan. Jos ette ole vielä tutustuneet Tatuun ja Patuun niin kannattaa ihmeessä lukea, kirjat ovat hauskoja myös ruotsiksi, Sixten & Blixten. Esityksen jälkeen bloggaajille oli vielä mukava kahvitilaisuus ja saatiin kuulla vähän lisää Hevosenkengän toiminnasta. Teatteri täyttää tänä vuonna jo 40 vuotta, ja ihana vanha puutalo oikein huokui teatterin historiaa. Esillä oli vanhojen näytelmien nukkeja ja julisteita. Mä tykkäsin kotoisasta ja rennosta tunnelmasta, tämä oli juuri sopiva ensimmäinen näytelmä lapsille kun ei menty heti mihinkään isoon jättiteatteriin. Siellä on muuten näytelmiä myös ruotsin kielellä, jos kiinnostaa!

Huomenna me vietetäänkin tyttöjen kanssa kotipäivää, kun mun täti ja serkku ovat vielä meillä, niin keretään viettää edes yksi aamupäivä heidän kanssaan ennenkuin he lähtevät takaisin Ouluun. Tytöt ovat nauttineet hurjasti kun he ovat olleet meillä, tänäänkin mun serkku teki heille hienot kampaukset päiväkotiin ja molemmat olivat ihan tohkeissaan. Ihanaa kun on sukulaisia kylässä.

Oletteko te käyneet teatterissa lasten kanssa?

Hyvää yötä <3


8 Responses to “Teatterissa lasten kanssa”

  1. Anna sanoo:

    Teatteri oli lapsena parasta ja on vieläkin! Lapsena tykkäsin teatterista enemmän kuin elokuvista. Suuri hetki oli myös se, kun Pekka Töpöhäntä -näytelmän Monni-juoksi yleisön seassa, ja Monnin häntakarva tarttui sandaaliini. Melkein kahdenkymmenen vuoden päästäkin värisyttää 😀

    Kiitos taas ihanasta blogista ja elämänmakuisesta meiningistä! Ilo lukea! 🙂

  2. lillamy sanoo:

    Teatteri on hyvää viihdettä ja kun valitsee oikeanlaisen esityksen, niin yllättävän pienetkin lapset jaksavat keskittyä! Varmasti oli ihana ilta <3

  3. LPP sanoo:

    Me kävimme kesällä katsomassa Viirua ja Pesosta ja tykättiin tosi paljon 🙂 Tyypiltään nämä kaksi olivat kuitenkin kuin yö ja päivä. Siinä missä V&P oli rennon letkeä Tatu ja Patu taas kuvailemasi intensiivinen.
    Hauskaa oli nauraa lasten kanssa, tosin eri asioille 😉

  4. Jenni sanoo:

    Mä oon pienenä käynyt Hevosenkengässä monta kertaa<3 Ja mun äiti on vienyt myös meidän Joelia sinne katsomaan esityksiä 🙂 Suosittelen ehdottomasti Kani Untuvakerää, jos aiotte joskus uudestaan käydä Hevosenkengässä!

  5. Iilija sanoo:

    Voin kuvitella miltä Tiara vanhana näyttää! Jotenki sellasen ilme tossa kuvassa!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.