Joulukalenteri tänä vuonna?

18.11.2015

Heippa ihanaiset! Joulukuu lähestyy jo hurjaa vauhtia, ja mä olen jo hetken pohdiskellut, että millaisen joulukalenterin teen tänä vuonna. Kahtena viime vuonna olen saanut siitä kovasti hyvää palautetta, mutta tietenkin joulukalenterinkin pitää kehittyä joka vuosi pysyäkseen kiinnostavana, ja olen jo kaksi vuotta jouluisia juttuja kirjoitellut. Mun joulukalenteri ei ole koskaan tarkoittanut sitä, että en postaa mitään muuta kuin joulujuttuja, esimerkiksi viime vuonna kirjoitin 24 joulukalenteripostausta ja 18 tavallista postausta joulukuun aikana, eli yhteensä 42 postausta, mikä on reilusti enemmän kuin keskiverto blogikuukausina.

Tänä vuonna haluaisin tehdä joulukalenterista taas vähän uudenlaisen, freesimmän. Mun lapsuuden joulumuistot, joulupöydän reseptit ja lempijoululaulut voi käydä lukemassa jo Joulukalenteri-tagin alta jos haluaa, ja siksi haluankin tuoda uusia juttuja mukaan. Tottakai joulukalenterissa on jouluiset jutut olennaisena osana tänäkin vuonna, joulukoristeet, joululeivonnaiset ja kaikki pieni jouluinen kiva mitä tänä vuonna tapahtuu. Mutta se osa mitä aiemmin olen täyttänyt joulunostalgialla, tai jokavuotisilla jutuilla kuten joululeffoilla ja joululauluilla, pitäisi korvata tänä vuonna. Siksi toivonkin, että te toivotte joulukalenteriin postauksia. Mitä te haluaisitte nähdä joulukalenterissa?

Joulukalenteri tulee tänäkin vuonna täyttymään sekä pienistä päivän piristyksistä, lyhyemmistä postauksista, että sitten ihan kunnon kertomuksista jotka ovat pidempiä. Molempia saa toivoa! Mitä te haluatte lukea tai nähdä? Ja toiveiden ei kaikkien tarvitse liittyä jouluun millään tavalla, sillä mun mielestä joulukalenterin ideana on enemmänkin se yllätyksellisyys eikä se että se liittyy pelkästään jouluun. Joka päivä joku uusi kiva pieni juttu jota odottaa. Ja hei, mitä mieltä olette haastatteluista tai vieraskynäilystä? Jotain sellaistakin saa ehdottaa. Onko teillä tarinoita joita haluatte kuuluviin?

Kuvituksena joulunostalgiaa viime vuodelta, sillä säästän tämän vuoden jouluisuudet kalenterin varalle, haha!

Ihanaa keskiviikkopäivää kaikille <3


24 Responses to “Joulukalenteri tänä vuonna?”

 1. Jellu sanoo:

  Ihanaa! Sun joulukalenterit on parhaita! 😀 videot tottakai olisivat kivoja ja sit tulee mieleen jonkinlainen postaus sun äidiltä 🙂 ja tytöiltä omat postaukset 😀 he kertovat ja sä kirjoitat 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihana <3 Kiva että tykkäät! Pakko varmaan tehdä joku video taas pitkästä aikaa! Ja jos tytöt haluaa niin voisin toteuttaa tuollaisen lasten suusta-postauksen taas, siis että he saavat kertoa! 🙂 Kiitos ideoista <3

 2. Saga sanoo:

  Mullekin tuli mieleen, että jos tytöt ”tekisivät” joulukalenterin tänävuonna? Joka päivälle vaikka kertoisivat videolla millainen heidän mielestään on hyvä joululahja, joulukuusi, joulupöytä, joulukoristeet yms yms. Ja niinkuin jo toteutitkin postauksen jossa annois kameran Tiaralle, niin sellainen mutta vaan jouluteemalla olisi kiva 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Se on tavallaan ihana ajatus, mutta asia on kuitenkin ehdottomasti niin että blogi on MUN työ, ja meidän lapset saa olla lapsia ja osallistuvat blogin tekoon silloin kun se heitä kiinnostaa, jos kiinnostaa. Eli varmasti 24:stä luukusta joku tai pari voi olla sellaisia ”lasten tekemiä” ts. kuvaamia tai kertomia, mutta paineita en heille siitä missään nimessä luo enkä varmasti laita heitä tekemään 24:ää luukkua. Tuo on tosi kiva idea että jouluteemalla lapset saisivat kuvata oman päivänsä ja varmasti voisin kysellä heiltä jotain kysymyksiäkin johonkin postaukseen :)! Kiitos ideoista!

 3. Amanda sanoo:

  Joku lasten omakeksimä tarina voisi olla hauska,jouluaiheinen tai mitä ikinä he keksivätkään! Lisäksi olisi kiva kuulla sun omista lahjatoiveista (jos saisi toivoa ihan mitä vain). Nämä tulivat ensimmäisinä mieleen 🙂

 4. Heidi sanoo:

  Tee mahdollisimman moni luukku lasten kanssa! Siinä olis niilleki tavallaan yksi joulukalenteri lisää, anna vaikka Tipan kuvailla ja kysele lempijuttuja ja leivo ja kaikkea muuta 🙂

 5. Niina sanoo:

  -Tytöt kertovat/piirtävät millainen joulusta tänä vuonna tulee.
  -Fiktiivinen kertomus joulusta 10 tai 20 tms vuoden päästä. Miltä joulu silloin näyttää, mitkä perinteet ovat säilyneet, mitä silloin saa lahjaksi, onko jouluruokapöytä muuttunut yms.
  -Jouluaiheinen runo (joko itsekseen tai tyttöjen kanssa : D)
  -Top10 jouluaiheiset elokuvat. Tai elokuvat jotka itse yhdistät jouluun vaikkei niissä joulua olisikaan.
  -Sun lapsuuden joulu verrattuna sun lapsien jouluun, mitkä kaikki asiat on siirtyneet eteenpäin perinteeksi. Eli mitkä asiat tekee joulun.
  -Esittelyssä perheen joulukalenterit tai esim. jonkun luukun avaaminen kuvina.
  -Paras jouluinen juoma -resepti. Joku tietty glögi, itse tuunattu kaakao tms.

  Kiitos kivasta blogista, toivottavasti saat inspiraatiota ja ideoita lukijoiden ehdotuksista : D

 6. anna sanoo:

  Jonkinlainen joulutarina vois olla kiva, vaikkapa lasten toteuttamana. Toinen lasten kanssa tehty voisi olla semmoinen, missä lapset kertovat, mitä heidän mielestään jotkin jouluun liittyvät sanat tai asiat tarkoittaa, ja osa voisi olla jotain vanhanaikaisia sanoja joista kaikki aikuisetkaan ei ehkä tiedä, mitä ne on. Joululauluista vois löytyä vanhoja sanoja.

  Koska joka vuosi markkinoilla on uusia tuotteita, niin jokin sinun mielestäsi tämän vuoden parhaat lahjaideat puolisolle/lapselle/veljelle/mummille/ystävälle -postaus vois olla kiva.

  Jos käytte Kampelan järjestämällä joulupolulla tai jossain muussa joulutapahtumassa, siitä voisi syntyä kiva jouluinen postaus. Tosin tällä menolla Helsingissä ei ole lunta tänä vuonna, joten liekö sitten ulkotapahtumat ainakaan kovin jouluisia 😀

  Olisi ehkä kiva kuulla toisenlaisista joulunviettotavoista, jos toteutat vieraskynäpostauksen tai päästät lukijat ääneen. Minulla on tänä vuonna edessä aika erikoinen joulu ja se tuntuu itseasiassa välillä vähän kurjalta, vaikka hyvää seuraa onkin tiedossa. Mutta olisi kiva kuulla muista, jotka eivät vietä jouluaan perinteisellä kokoonpanolla.

  Tuosta tulikin mieleeni aihe, jonka saatoit kyllä jo toteuttaa viimeksi. Eli postaus voisi käsitellä yksinäisten ja vähävaraisten joulun viettoa jos tänä(kin?) vuonna mahdollisesti osallistut lasten lahjakeräykseen tai vastaavaan. Tänä vuonna on meneillään jokin vanhuksille kukkia keräävä tempaus myöskin.

 7. päivänkakkara sanoo:

  Semmonen sun ja Oton yhteispostaus joulusta, et voi vertailla teiän vastauksia! Esim. Lempi jouluruoka, joululaulu, joulun väri yms.. Ja joko silleen et molemmat vastaa omansa ja sit pääsee näkee et miten samanlaiset kuvat teillä on joulusta tai sit niin et sä vastaat mitä veikkaat Otosta ja Otto susta!

 8. eimii sanoo:

  Video-joulukalenteri 😀 Joka päivä pieni videopätkä, olisi ainakin erilainen ^^

 9. Kaisa sanoo:

  Kaikkee tyttöihin liittyvää! 🙂
  Haastatteluja tytöille (kysymykset voi olla vaikka jouluun liittyviä, jos haluu lisää joulusuutta), ne on aina super hauskoja kun teijän tytöt on niin sanavalmiita! Ja videoita, kuvia, jnejne. 🙂 Semmonenki vois olla kiva postaus, mihin laittaisit esim. top 5 kuvat mitä sulla on ittestäs ja mistä tykkäät, top viitosen Otosta, ja Tiarasta ja Zeldasta saman 😀 En muista oisitko joskus jopa tehny jonku tälläsen..? No ainaki päivitetty versio vois olla jos ne on muuttunu 🙂

  Innolla oottelen kalenteria joka tapauksessa! <3

 10. Eeva sanoo:

  Mun mielestä ihana ajatus olisi joku hyvien tekojen joulukalenteri: tekisit(te) jonkun hyvän teon ja kirjoittaisit siitä. Ei sen tarvitsisi olla mitään mullistavaa, esimerkiksi läheisten auttaminen tai jo sen esiin tuominen, miten lukijat voisivat tehdä jotain hyvää. Ainkain Tampereen stokkalla on loppukuusta jonkinnäköinen lelukeräysjuttu menossa, sekin voisi olla yksi idea ihan vaan muutenkin. Jouluisia uusia reseptejä kaivataan myös aina, sulta tuntuu aina löytyvän jotain timantteja! 🙂

 11. Nimetön sanoo:

  Jonkinlainen hyväntekeväisyyspostaus olis kiva, miten voi auttaa heikompiosaisia joulun aikaan 🙂

 12. venla sanoo:

  ’Päivä kuvina’ olis kiva! 🙂
  Postaus tai video jossa tekisit joulukynnet
  ’Paluu 16vuotiaan Iinan ajatteluun’-postaus, jossa kertoisit mitä ajattelit/unelmoit silloin (jos siis muistat yhtään! :D) tulevaisuudestasi ja mätsääkö ne yhtään nykyiseen elämäntilaanteesi!

  Aivan huippu toi Tiaran virnistyskuva! <3

 13. ulla sanoo:

  Tb-teemainen joulukalenteri voisi olla hauska! Voisit vuosien varrelta nostaa esille ihmisiä, tapahtumia ja tilanteita, joista olet ollut kiitollinen. Kiitollisuus on toki aina ajankohtainen teema, mut erityisen hyvin se sopii joulun odotukseen 🙂

 14. Heidi sanoo:

  Päivä kuvina/video(i)na, jouluhaastattelu tytöille ja muistaakseni jossain postauksessa kerroit että tykkäätte pelata joululomalla lautapelejä, nii joku pelejen esittely tai peleihin liittyvä postaus ois kiva! Terkuin toinen lautapelifriikki 😀

 15. Jenna sanoo:

  Lapset mukaan ehdottomasti jollain tapaa:–) vaikka pue lapset jouluteemasesti, itse päättäen 😀 tai joulusatu!
  Sitten Otto vierailijaksi, joko lapset keksii Otolle jouluisia kysymyksiä tai sitten Otto saa ihan itse kertoa jotain jouluista : ))

 16. vilmulii sanoo:

  Mullekin tuli mieleen et lapset saisi päättää postauksen aiheen ja mitä sä sitten kirjottaisit tänne 🙂 ja videoitavideoitavideoita ihan mistä tahansa aiheesta!! Ja teidän tytöt on niin herttasia että voisin ikuisuuksiin lukea heidän letkautuksistaan ja hassutteluistaan 😀

 17. Anja sanoo:

  Hei!
  Sellainen idea joulukalenteriin olis, että lapset kertoisivat ajatuksiaan joulusta. Minusta on ihana lukea kun kirjotat heidän ”hassutuksista”. 🙂 Ja ihan vaan vaikka videota siitä, miten teillä sujuu kuusen koristelu!

  Oon löytänyt sun blogin vasta vähän aikaa sitten, ja silloin tällöin käynyt vierailemassa.. nyt taidan kuitenkin lisätä sivuston kirjanmerkkeihin asti! 😀
  Kiitos kun kirjottelet!

 18. pirita sanoo:

  En ehdi lukea, että onko joku jo ehdottanut tätä. Ois kiva lukea sun äidin kirjoittamana millainen joulunviettäjä sinä olet lapsena ollut ja mitä sinä odotit pienenä aina joulussa eniten hänen näkökulmastaan 🙂 Ois myös tosi kiva nähdä videolla miten te tyttöjen kanssa leivotte jotain jouluista 🙂

 19. Nimetön sanoo:

  ”päivän paras joulufiilis-juttu”
  Eli siis mikä pieni tai iso asia nosti joulufiilistä päivän aikana?
  Radiosta kuultu joulubiisi, naapurin mummon juttelu pihalla, joululahjojen paketointi… mitä näitä nyt on 😀 Toisen juttuja lukemalla on kiva samaistua asiaan ja miettiä mitkä oli niitä oman päivän 1.juttuja 🙂

 20. Minävaan sanoo:

  Viime vuonna kirjoittelit joulupuu-keräykseen osallistumisesta ja se nostatti hymyn ainakin mun huulille. Mikäpä olisi jouluisempaa kuin muiden huomioiminen, joten joku hyväntekeväisyyspostaus olisi kiva nähdä tänäkin vuonna. Eli siis vaikka jonkun sinun/teidän tekemän hyvän teon esittely tai vinkkejä kuinka lukijat voivat tehdä hyvää esim. ”pienistä hyvistä teoista isoimpiin”. 🙂 Olet niin hyväsydäminen, että esimerkin voima saisi varmasti myös lukijat tekemään hyviä tekoja.
  Kiva olisi nähdä myös vaikka jotain ”näin sisustat kodin jouluseksi” -postauksia. Jouluinen olo tulee myös kun katsoo toisten iloista joulunodotusta, eli ehkäpä joku kiva myday-video, vaikka leipomispäivästä joulubiisien säestämänä? Ja lasten haastattelut ja yhteisjutut Oton kanssa olisivat myös ihania. Vaikkakin sä olet kyllä niin lahjakas, että keksit varmasti kaikkea kivaa, luotan suhun!

 21. krista sanoo:

  Mun mielestä olisi kiva kuulla teidän perheen joulun odotus perinteistä. Mimmoinen joulukalenteri lapsilla, mimmoisia tarinoita lapsille tontuista ym ja sitten tietenkin lasten reaktioita tulevaan jouluun. Meillä on täällä zeldan ikäinen joulun odottaja, ja kyllä nyt jo huomaa että taitaa olla samanlainen joulufani kuin äitinsä 🙂

 22. Mipsi sanoo:

  Jouluaatosta ois ainakin kiva saada videota Esim joulukalenterin ja pakettien avaamista ja lasten kommentteja päälle.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.