Tänään torstaina

19.11.2015

Meille tapahtui kaikkea kivaa, ja hauskaa ja hassua ja kummallistakin. Meillä oli vapaapäivä, ja aamulla ei pidetty mitään kiirettä tyttöjen kanssa. Ulkona oli sellainen koiranilma, että hengattiin pyjamat päällä puolillepäivin ja sitten rupesin laittamaan lounasta. Uunin luukkua avatessa mulla jäikin lapsilukko käteen ja iski pieni hämmennys että mitä ihmettä juuri tapahtui! Soitin kuitenkin huoltoyhtiöön ja sieltä tullaan onneksi pian korjaamaan se. Onneksi ei tarvitse itse miettiä tuollaisia sen enempää, muuten olisi kauhea stressi. Yritin mä kyllä laittaa sitä takaisin paikoilleen mutta siitä on joku liitososa kokonaan irti niin ettei itse ole edes mahdollista sitä korjata.

Iltapäivällä kävin ostamassa Otolle lahjan, sillä tänään on kansainvälinen Miestenpäivä. Me puhuttiin tästä juuri viime vuonna Oton kanssa, miten tyhmää on että miestenpäivälle vain naureskellaan, mutta naistenpäivä on oikein juttu jota markkinoidaan kuten mitä tahansa muutakin merkkipäivää ja naistenpäivälle on omat lahjat ja ruusut ja happeningit. Toisaalta ainakin Suomessa osasyy päivän ignooraamiselle on varmasti se että täällä se ei ole virallinen juhlapäivä, toisin kuin länsinaapurissamme Ruotsissa, tai esimerkiksi USA:ssa tai Trinidad & Tobagossa. Mun mielestä sen pitäisi olla, sillä miksi Miestenpäivä olisi yhtään vähemmän tärkeä kuin Naistenpäivä?

Miestenpäivän englanninkielisillä nettisivuilla päivän tarkoitusperiä kuvaillaan näin (vapaa suomennos):

”Miestenpäivän juhlimisen tavoitteena on kiinnittää huomiota miesten ja poikien terveyteen, sukupuolten välisten suhteiden parantamiseen, sukupuolten tasa-arvon edistämiseen ja myönteisten miesroolimallien korostamiseen vastapainoksi tiedotusvälineiden tarjoamille usein kielteisille mieskuville, jotka saattavat lannistaa poikia ja miehiä tuottamasta positiivista panosta läheisiin ja yhteiskuntaan.

Miestenpäivänä kiinnitetään huomiota miehiin kohdistuvaan syrjintään ja se on hyvä tilaisuus juhlistaa tapahtunutta edistystä ja saavutuksia kuten miesten panosta yhteisöihin, perheisiin, parisuhteisiin ja lastenhoitoon.”

Tärkeitä asioita joita on hyvä pysähtyä miettimään. Mun mielestä on hölmöä, että meillä Suomessa ei tätä päivää virallisesti tunnusteta. Mä olen toki juhlapäiviä rakastava ihminen muutenkin, mua ei haittaisi että vaikka joka viikko olisi jokin juhlapäivä, koska ne tuottavat iloa ja hyvää mieltä. Mitä mieltä te olette? Pitäisikö Miestenpäivä ottaa Suomessakin virallisesti juhlapäiväksi?

Otto aamulla harmitteli, kun ei ollut tajunnut että Star Wars Battlefront -peli julkaistaan tänään. Mä kävin ostamassa sen Otolle Miestenpäivälahjaksi, ja herra oli ikionnellinen, oikeasti naama loisti melkein kuin meidän hääpäivänä. Piti kysyä Zeldan kummisedältä neuvoa kun en tiennyt että millä laitteella hän haluaa sitä edes pelata, ja sain kuin sainkin ostettua ihan oikean pelin.

Tuolla se nyt istuu pelaamassa tyytyväisenä, ja mä naputtelen teille tätä. Mun mielestä toisten, etenkin oman perheen, ilahduttaminen on vaan ihan parasta maailmassa. Ja ilahdutus on toki molemminpuolista, Ottokin ajoi tänään parran, kun sanoin sille joskus kuukausi sitten kaikella rakkaudella, ja pilke silmäkulmassa, että haluaisin nähdä sen nätin naaman vielä kerran kaikkien karvojen alta ennenkuin siitä tulee vanha ja rupsahtanut. Otolla on siis ollut parta ja viikset tyyliin vuoden jo. Nyt on tyytyväinen vaimo ja tyytyväinen mies, ja parrankin saa kasvattaa takaisin jos haluaa, hahha!

Ihana torstaipäivä, uunin hajoamisesta huolimatta. Toivottavasti teilläkin on ollut kiva päivä! Ja hei, huippua miestenpäivää, jos joku mies tätä nyt sattuu lukemaan. Kaikille tasapuolisesti ihanaa iltaa<3


8 Responses to “Tänään torstaina”

  1. pirita sanoo:

    Mä en edes tiennyt, että tänään on miestenpäivä. En tosin tiedä milloin on naistenpäiväkään. Mut huomenna on lapsenpäivä, sille meillä onkin kivoja suunnitelmia :

  2. Mertsi sanoo:

    Kyllä miestenpäivä pitäs kalenteriin laittaa siinä missä naistenkipäivä. Aina vouhotetaan tasa-arvosta ja naisten oikeuksista, mutta miksi sitä miestenpäivää ei lue kalenterissa jos naistenpäivästäki niin kovasti vouhotetaan. Jäipä sit muistamiset hommaamatta. Illalla ennen nukkumaan menoa toivotin miehelle hyvää miestenpäivää ku en aikasemmin edes tienny et oli sellanen ku ei kalenterissa lukenu.

  3. Nimetön sanoo:

    mullakaan ollu mitään hajua mistää miestenpäivästä. Viime naistenpäivänäki mies ”valitteli” et miks miehille ei oo mitään päivää 😀
    Mutta tää sun postaus oli jo ainaki 3. paikka mistä just eilen sain kuulla miestenpäivästä miten sitä tänä vuonna jokapaikassa puhuttiin ja just tälleen että kukaan ei oikein edes tiedä sen olemassa oloa..

  4. Annika sanoo:

    Tavallaan ymmärrän, että silloin kun naistenpäivä virallistettiin, ei tullut perässä myöskin miestenpäivää. Naistenpäivähän on alun perin (ainakin mun käsityksen mukaan) virallistettu naisten oikeuksien ja aseman parantamista varten. Vieläkin tänä päivänäkin nainen on niin paljon miestä alempana monessa maassa ja kulttuurissa, että ymmärrän, miksi naistenpäivä halutaan pitää juhlana, mutta miestenpäivää ei.

    Suomikaan ei todella ole vielä niin tasa-arvoinen, kuin monet uskovat ja näkevät maamme olevan, mutta asiat ovat täällä kuitenkin melko hyvin. Siksi musta täällä ei tarvitsisi mitään naisten- tai miestenpäiviä. Musta ne ei ole oikeita juhlia, vaan hölmöjä kaupallisia turhakepäiviä.

  5. Ida sanoo:

    Heh, itsekin kaikella rakkaudella ja leikkimielisesti ”vastustanut” poikaystävän parrankasvatusaikeita samanlaisella ”kun sä nyt oot vielä nuori ja nätti, kasvata sit kun oot vanha ja et-niin-nätti enää..” 😀

  6. Henpla sanoo:

    Minun mielestä miestenpäivä on liian aliarvostettu ja siitä pitäisi saada samanlainen juhlapäivä kuin naistenpäivästäkin. Sosiaalialalla kun työskentelen niin olen käynyt paljon keskustelua miehiin kohdistuvasta syrjinnästä, väkivallasta ja siitä että sitä ei oteta tarpeeksi vakavasti. Tärkeä asia josta pitäisi keskustella enemmänkin 🙂

    Minusta on aina niin ihanaa lukea miten sinä ja Otto jaksatte huomioida toisianne niin arjessa kuin tällaisina juhlapäivinäkin 🙂 ja arvostatte ihan niitä pieniäkin tekoja! Jatkakaa samaan malliin 🙂

  7. Kata sanoo:

    Miestenpäivälle naureskellaan koska (valkoisen hetero)miestenpäivä on joka ikinen päivä.

    Kuten ylempänä todettiinkin, naistenpäivänä tuodaan esiin naisten yhtäläisiä oikeuksia jotka eivät toteudu meillä eivätkä varsinkaan monessa muussa valtiossa.

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Minä tiedän kyllä naistenpäivän tarkoituksen, ja sen, että naisten asema on edelleen huonompi niin Suomessa kuin monessa muussakin maassa. Jos kuitenkin ajetaan tasa-arvoa, jota feminismikin käsittääkseni ajaa, en näe mitään syytä miksi sukupuolet eivät voisi tässä(kin) asiassa olla tasavertaisia: molemmat saada oman päivän jona juhlia omia saavutuksiaan ja omaa sukupuoltaan. 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.