8 random faktaa

25.11.2015

Helou! Keskiviikon kunniaksi on aika lyödä vähän faktoja tiskiin, ja jaan siis itsestäni kahdeksan aiemmin jakamatonta faktaa. Uskokaa tai älkää, vaikka olenkin tehnyt jo kaksi tällaista neljä- ja puolivuotisen blogihistoriani aikana – niitä faktoja löytyy lisää. Hassujakin. Ehkä sellaisia joita ette olisi uskoneet? Tai sitten olisitte, mä en tiedä. Kertokaa mulle, ja kertokaa jos teillä on jotain samoja juttuja kuin mulla!

1. Luen kaikkein eniten poliittisia blogeja.

Mua kiinnostaa sekä kotimaan asiat, että Suomen ulkopolitiikka ja politiikka koko maailman mittakaavassa. Poliittisten blogien lisäksi seuraan useita kotimaisia ja ulkomaisia uutis- ja ajankohtaissivustoja. Mulla on kova tarve olla perillä maailman asioista, ja yritän seurata mahdollisimman monia eri lähteitä saadakseni mahdollisimman puolueetonta ja rehellistä informaatiota.

2. En voi kuoria raakoja juureksia tai perunoita ilman kumihanskoja, koska olen niille allerginen.

Siksi Otto yleensä hoitaa meillä kuorimisen, ja mä vaan keskityn sitten nauttimaan ihanasta paistetusta perunasta, porkkanasta ja bataatista.

3. Olen muuttanut elämäni aikana melkein 15 kertaa, joista kahdeksan kertaa sen jälkeen kun täytin 16.

Ennen näitä reilua kolmea nykyisessä asunnossa vietettyä vuotta en asunut missään vuosikausiin vajaata vuotta pidempään. Hetkittäin tuntui vaikealta juurtua, kun oli tottunut muuttamaan usein. Nyt olen niin juurtunut tähän asuntoon, että muutto tuntuu ajatuksena ihan raastavalta, vaikka lisätilalle olisi tarvetta jo nyt.

4. Torkutan vartin joka arkiaamu ennen kuin nousen ylös.

Kikka on kuitenkin se, että olen asettanut herätyskellon soimaan ekan kerran aina varttia ennenkuin mun pitää nousta. Niin ehdin nuokkua vartin tiukasti Oton kainalossa, ja joudun vasta sitten nousemaan. Öisin me pyöritään miten sattuu eikä nukuta missään lusikassa, mutta aamuisin on kiva kömpiä siihen kainaloon hetkeksi. Lähtee aamu kivemmin käyntiin.  Sen jälkeen on ihan parasta nousta yhdessä pöllämystyneen mieheni kanssa, joka ei aamulla puhu yhden käden sormilla laskettavaa määrää enempää sanoja. Hän on mun aamuörmy.

5. Nukun kuulemma aina keskellä sänkyä

Kysyin Otolta tätä kirjoittaessani, että mikä fakta hänellä tulee musta ekana mieleen. ”No sulla on aina pakottava tarve nukkua ihan keskellä sänkyä niin että mulle jää joku hikinen pari senttiä reunasta tilaa”.. Hahah, mulla ilmeisesti vähän ruusuisemmat fiilikset meidän yöunista kuin Otolla. Minkäs minä sille voin että nukahdan aina ekana ja sitten vaan etsin mukavan asennon ja nukun siinä.

6. Olen ihan koukussa Marja Hintikka Liveen

Siis ihan mahtava, olen katsonut jokaisen jakson ja vaan ajatellut, kuin paljon helpommalla olisin ehkä itseni raskaus- ja vauva-aikoina päästänyt jos olisin silloin katsonut tätä. Jokaikisessä jaksossa tärkeä aihe, ja juuri sitä avointa keskustelua ja tabujen murtamista mitä vauvavuoden ja raskausajan ajankohtaisiin asioihin on kaivattukin. Jos ette ole katsoneet niin katsokaa Yle Areenasta, siellä on kaikki tähän asti ilmestyneet jaksot!

7. En osaa vieläkään käyttää Snapchatia kunnolla ja seuraan siellä neljää ihmistä

En koskaan muista katsoa onko sinne tullut mitään, kun aina vaan nopeasti päivitän sinne jonkun pienen videopätkän. Ehkä vähän noloa tunnustaa kun mun pitäisi bloggaajana olla perillä myös kaikista somejutuista. Kyllä mä sinne videoita laitan, mutta en osaa mitään snapchat-kikkoja ja teen sitä vaan omalla tyylillä.

8. Kerään ihan hullun määrän kuitteja lompakkoon aina ennenkuin tyhjennän sen

Siis en ostele mitenkään ylipaljon asioita, mutta mulla saattaa vahingossa mennä kuukausia etten tyhjennä kuitteja lompakosta. Sitten se on lopulta niin täynnä että en saa koko lompakkoa kassalla auki kun pitäisi maksaa vaan taistelen vaikka kuinka kauan kun joku kuitti on vetoketjun välissä. Yleensä tämä sattuu juuri silloin kun takana olisi muutenkin jonoa. Nolo ja ärsyttävä tapa! Mutta en vaan muista tyhjentää niitä, enkä koskaan heitä niitä samantien poiskaan.

Onko kellään teistä samoja tapoja tai faktoja, vai olenko mä ainoa? Kertokaa teidän omia hassuja tai outoja tai muuten vaan mielenkiintoisia faktoja!


22 Responses to “8 random faktaa”

 1. Laurahello sanoo:

  Mä teen ihan samaa ton torkuttamisen kanssa. Mut välillä meinaa käydä vahinko että meinaan nukkua pommiin.

  Kuittenkin kanssa sama juttu. Tyhjennän ne vasta sitten kun ne jää lompakon vetoketjun väliin.

 2. Wssi sanoo:

  Hauskoja faktoja! Pakko samaistua tohon Marja Hintikan ohjelman fanitukseen, vaikken äiti olekaan mut se on huippu!!

  Ja niin, joutu pari kertaa tsekkaa et miten sä seisot noissa kahdessa vikassa kuvassa ku katoin et sun korot on tos mut ilmeisesti ne on kenkien hapsut tms.. :D

 3. Kia sanoo:

  5,7 ja 8 ovat täysin kuin mun elämästä! Poikaystävä mainitsee usein, että hän nukkuu puoliksi sängyn ulkopuolella, koska valtaan kaiken tilan :D Harrastin ennen myös torkuttamista, mut oon todennut et mulle on helpompaa se et pomppaan heti kellon soidessa ylös sängystä, sillä muuten sieltä ei tuu noustua :D

 4. Kristiina sanoo:

  Täällä kans yks kuittien ”keräilijä”, tyhjensin tänään lompakkoa ja löysin yhden maaliskuulta…

 5. Roselynnie sanoo:

  Täällä kans aina lompakko täynnä kuitteja. Just tyhjentelin ja mietin, että tämä olisi pitänyt tehdä kyllä taas jo ajat sitten – en edes tiennyt, että mulla on käteistäkin, kun oli seteli jäänyt sinne kuittien väliin piiloon :D mutta se onkin ihan positiivinen yllätys työttömälle.

 6. pirita sanoo:

  Henkka on ihan samanlainen kuittien kerilijä. Arggh mä vihaan niitä :D itse heitän aina roskiin kaikki heti kun en tarvitse! Hmm mitähän tässä uskaltaa itsestä kertoa ilman että mut leimataan hulluksi. .. mun pitää aina aamulla samalla kun harjaan hampaita ja pesen hiuksia niin ”laulaa oopperaa” (hammastahnat kurkussa) ja aino oli eskarissa sanonut, et meidän äiti osaa laulaa oopperaa tosi hyvin a hahah sai siinä selitellä opelle, että valitettavasti ei oikeasta taidosta ole kyse ;)

 7. Matilda sanoo:

  Onko tuo teidän asunto omanne vai vuokra-asunto? :)

  Kivoja faktoja!

 8. Tuli yllätyksenä, että luet poliittisia blogeja. Olisi mielenkiintoista kuulla poliittisia ajatuksiasi, jos voisit joskus kirjoittaa postauksen aiheesta. :) Valtamediassahan vääristetään asioita ja jätetään tärkeitä pointteja sanomatta. Itse en enää edes pysty katsomaan uutisia televisiosta, kun tuntuu, että meille yritetään syöttää vain kaikenlaista paskaa. Itse tykkään lukea uutisia erilaisista sivustoista, joissa lännen valtamediaa haastetaan esim. verkkomedia on minusta hyvä sivusto. Olisi myös kiva tietää, mitä mieltä olet siitä, että Afrikassa tapetaan ihmisiä päivittäin eikä tästä uutisoida valtamediassa lainkaan, kun taas yksi pommi räjähtää pariisissa tulee jäätävät mediakohut?

 9. roosa sanoo:

  Hehe, mahtava mielikuva susta valtaamassa sänkyä Oton jäädessä alakynteen :D sä olet niin pieni ja siro, niin tässä asetelmassa on jotain tosi huvittavaa mun mielestä :D

 10. Heli sanoo:

  Vitsi, mitä poliittisia blogeja luet? Kiinnostaisi seurata enemmän poliittista keskustelua ja maailman tapahtumia!

 11. mandi sanoo:

  Tuo kuittien kerääntyminen on ihan perus :D Aina siinä käy niin.

 12. Essi sanoo:

  Hei, olisin halunnut tiedustella, että mistä tuo takki on? :) Aivan ihana!

 13. Jellu sanoo:

  Haha aika hauskoja! Mulla on kyl toi 8. sama :D miehellä sit menee hermot siihen ja rupee lompakkoa tyhjentää :D ja sit nukkumisessa sellainen fakta että itse käperryn myttyyn ja nukahdan ihan sängyn reunalle vaikka olis kuinka paljon tilaa keskellä :D

 14. jonu sanoo:

  Mulla on toi sama kuittijuttu ja se on kyllä oikeesti rasittava!! sä oot kyllä muuttanu usein. Minä oon vaan viisi kertaa elämäni aikana ja 23 vuotias olenm

 15. anna sanoo:

  Tuli yllätyksenä minullekin, että luet poliittisia blogeja. =) Mulla on samoja ainakin torkutus ja kuittien kerääminen lompakkoon, Sitten se lompakko pullistelee niitä kuitteja =)

 16. Heidi sanoo:

  Mulla on sama tuon torkuttamisen kanssa! Ja laitan myös monta herätystä esim. 6.55, 6.57,7.00 jne. :D Ja valtaan myös sängyn, mutta vasta sitten kun poikaystävä on aamulla aikaseen heränny ja lähteny töihin. Ja sitten on semmonen tapa että en voi nukkua ennen ku makkarin ovi ja vaatehuoneen ovi on kiinni :D

 17. Omiin kysymyksiin vastausta odotteleva! sanoo:

  Meinaatko enää tehdä niitä loppuja kysymyksiä siihen videolle? :/

 18. sannana sanoo:

  4 & 5 molemmat tuttua täälläkin! :-D

 19. Karin sanoo:

  Moi! Olen metsästänyt juuri tuollaista mustaa paitaa, mutta mistään ei tunnu löytyvän! Haluaisin siis tiedustella mistä olet ostanut omasi :)

 20. Katsoin tänää ekaa kertaa Ton Marja Hintikan ihan vahingossa. Ja oli kyllä tosi hyvä!
  Teki vaan hiton pahaa se, kun testasivat niitä lapsiin käytettyjä kurituksia, näki et aikusii ihmisiiki sattu ihan hitosti, niin kui paljon se sit lapsii sattuu! JA PELOTTAA! Aijaijai, tuli niin paha olo, mutta varmasti toimi johonkin katsojaan!
  Ja ihan loisto vinkki oli se, että pitää kiinnittää huomiota siihin miten oma kroppa reagoi, kun alkaa hermo mennä ja sit rentouttaa ittesä! Mulla kiristyy hampaat aina yhtee ennenkun alkaa voluumit nousemaa, pitää yrittää alkaa aukoo naamaa jatkossa, jos ärähtely kerrat vähenis :)
  Tai alan kantaa tyynyä kainalossa ja mäiskin sitä aina kun tekee mieli huutaa :D

 21. exdi sanoo:

  onks kanava kuivini vielä?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.