Herkkuhetki

25.11.2015

Me vähän herkuteltiin eilen illalla ihan muuten vain, ja tein tämän joulukauden ensimmäiset vuohenjuusto-viikunahillotortut. Otolle olin luvannut jo pari viikkoa sitten tehdä niitä, mutta se on vaan jäänyt joka ilta vaikka ainkeset on odotelleet kaapissa. Onneksi sain vihdoin aikaiseksi! Vuohenjuusto ja viikuna on vaan niin täydellinen suolaisen ja makean yhdistelmä, ja ne maistuvat tosi hyvältä yhdessä glögin ja lehtevän torttutaikinan kanssa. Kolmesta ainesosasta saa helpon ja maistuvan herkun joulukauteen jota voi tarjota niin vieraille kuin puputtaa vaikka koko pellillisen itse, niinkuin mun teki eilen mieli tehdä. En sentään tehnyt, vielä on muutama torttu jäljellä!

Nämä tortut maistuivat lapsillekin, mutta vuohenjuusto on muutenkin heidän herkkuaan niin en ihmettele. Tuoreet viikunat olivat vähän liian jänniä herkkuja kuulemma, mutta tortuissa ollut hillo maistui oikein hyvin. Kokeilin taas vähän erilaista torttumuotoa, ja tuo olikin tosi helppo tehdä tuo vinoneliö. Torttujen kanssa me aikuiset herkuteltiin tuoreella vuohenjuustolla ja viikunoilla, ja lapset sitten appelsiineilla ja ihanan punaisilla jouluomenoilla. Lapsetkin saivat maistaa glögiä, ja se oli kuulemma tosi hyvää. Mä olen aina vaan ostanut niitä valmiita pahvitölkkiglögejä, mutta mua kiinnostaa kauheasti tehdä itse jotain herkullista joulujuomaa, ja siksi kysynkin teiltä vinkkiä! Oletteko tehneet itse glögiä tai jotain muuta jouluista juomaa? Ja nyt siis ihan alkoholittomista puhun, sellaisesta mitä voi tarjota lapsillekin jos heille vaan maistuu. Musta on ihana aina kokeilla kaikkea uutta ja herkkua!

Vuohenjuusto-viikunahillotorttujen ohje on siis simppeli : kaksi pakettia torttutaikinalevyjä, 1 prk viikunahilloa ja 1 pötkö vuohenjuustoa. Juusto n. 0,5cm paksuisiksi viipaleiksi, 1 viipale per torttu ja päälle lusikallinen hilloa. Uunissa 225:ssä asteessa 10-15min.

Ihanaa keskiviikkopäivää kaikille <3


12 Responses to “Herkkuhetki”

 1. Mira sanoo:

  Tuli mieleen yksi juoma, joka esim. Amerikassa on joulujuomana glögin sijaan eli lämmin kanelisiideri 🙂 ja siis alkoholiton versio. Itse en ole vielä kokeillut, mutta pitäisi kyllä. Jamie Oliver teki sellaista jossain jouluruokajaksossa ja pisti myös silmään yhdessä Amerikkalaisessa kahvilassa Turussa 🙂

 2. Annina sanoo:

  Siis vuodenjuustossa on jotakin, minkä takia en vaan siitä tykkää. Mutta tiiätkö, tätä reseptiä aion silti kokeilla ja antaa vuohenjuustolle vielä mahdollisuuden! Sun blogi on _ihana_!!!

 3. Sanna sanoo:

  Siis tiiätkö, näin eilen sen sun torttukuvan Instassa ja siitä asti mun on kauheesti tehny noita mieli! Pakko tehä joku päivä <3

 4. Sonju sanoo:

  WTD:n Nata teki just herkullisen näköstä joulun ”muotijuomaa”, itekin aion kokeilla! http://www.lily.fi/blogit/white-trash-disease/jouluisia-ruokalahjoja

 5. Tuua. sanoo:

  Täällä ei myydä glögiä kaupassa ollenkaan. Onneksi äiti ja siskot on lähettänyt Meiran glögimaustetta, josta oon saanu ite keitettyä glögiä mustaherukkamehuun tai johonki muuhun mehuun. Pari vuotta sitten tein Pirkan ohjeella vadelmaglögiä, se oli tosi hyvää! Olin ihan unohtanu, pitäis tehä uudestaan tänä vuonna. Mun anoppi tekee maustettua (mausteina neilikka, kaneli yms) omenasiideriä. Se on siis alkoholitonta myös, hot apple cider tai mulled apple cider niinku paikalliset sanoo 🙂 sekin on hyvää!

 6. Nimetön sanoo:

  Hei,

  Tämä ei liity tähän postituksen. Mutta ehtisitkö pian vastata mikä oli sen tehtäväkirjan nimi mikä Tiaralla oli joskus. Siinä pysty vissii harjoittelee kirjaimia jne ja sitten pyyhkiä ne pois. Haluisin tilata sen joululahjaksi.

 7. Nimetön sanoo:

  Hei. Mikä sen kirjan nimi oli mikä Tiaralla oli joskus. Harjoitteli kirjaimia muistaakseni ja siinä pysty pyyhkiä kirjoituksen.

 8. Elina sanoo:

  Herkulliselta näyttää, täytyy ehdottomasti kokeilla! Mites olisi raikas itsetehty inkivääriolut? 🙂

 9. Kukka sanoo:

  Heip!
  Olen tehnyt itse glögiä Lidlin karpalo ja mustaherukkamehuihin. Kaupan glögeissä on niin paljon sokeria, että aloin kaivata toisenlaista vaihtoehtoa. Käytin ihan vain valmiita glögimaustepusseja. Sokeria laitoin vähän ja keittelin sitten jonkun löytämäni ohjeen mukaan muistaakseni n. tunnin. Valmiina juoma oli sellaista, että sopiva laimennussuhde oli puolet vettä ja puolet glögiä.
  Aion tehdä glögin itse myös tänä vuonna 🙂

 10. pirita sanoo:

  Näyttää herkulliselta! Valitettavasti oon itse allerginen vuohdenmaidolle, mutta muulle perheelle voisin näitä testata! Viikunat kun on lasten herkkua 🙂 Mä en oo vielä koskaan tehnyt itse glögiä, mutta ajattelin ensi viikolla testata. Voin sit tulla kertoon tuliko hyvää ja antaa reseptin 😀

 11. päivänkakkara sanoo:

  Mä tein just viikonloppuna glögiä! Mustaherukkamehua, 1 kanelitanko, 5 neilikkaa, pala inkiväärii ja 1tl kardemummansiemenii!
  http://m.ruoka.fi/?q=/reseptit/glogi tällä ohjeella! Ohje on toki alkoholillinen, mut testattiin myös ilman viiniä ja tosi hyvää oli! Tehtiin myös molempiin mehuihin, mut se tumma glögi oli parempaa!

 12. Hy sanoo:

  Suosittelen vuohenjuustottomille auraversiota näistä! Tein viime joulun alla sun ohjeella muulle perheelle näitä torttuja ja itelleni aurajuustolla ja sopi tosi hyvin viikunahillon kanssa 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.