Joy inspiroi

28.12.2015

Olen mukana Indiedaysin ja SF Filmin yhteistyökampanjassa, jonka ansiosta pääsin tuossa joulun alla Korinnan ja Emilian kanssa tsekkaamaan uuden Joy -leffan joka tulee ensi-iltaan tämän viikon perjantaina. Ryntäsin kiireisen työpäivän lomassa Kinopalatsiin ennakkonäytökseen, ja istahdin pariksi tunniksi alas täysin elokuvan maailmaan uppoutuen.

Leffassa pääosaa näyttelee upea Jennifer Lawrence, joka roolissaan päämäärätietoisena ja kunnianhimoisena äitinä inspiroi mua ihan mielettömän paljon. Joy herätti tunteita laidasta laitaan, istuin sen pari tuntia teatterissa tiukasti elokuvan tunnelmiin eläytyen. Yhdessä vaiheessa olin ihan hermona, ärsytti niin vietävästi että olisi tehnyt mieli hypätä suoraan ruudulle ja käydä sanomassa pari valittua sanaa parille elokuvan hahmolle, haha.

Pääosin tyydyin kuitenkin ihailemaan Joyn työtä, ja hänen periksiantamattomuuttaan tilanteessa kuin tilanteessa. Siinä on jotain mistä moni meistä, itseni mukaanlukien, voi ottaa mallia ja inspiratiota silloin kun jokin asia tuntuu hankalalta. Elokuva käsittelee kiinnostavasti yhden perheen elämää, johon kuuluu neljän eri sukupolven edustajia. Joy päähenkilönä yrittää pitää perhettään kasassa ja huolehtia kaikesta, ja siinä samalla vielä tavoitella unelmiaan. Joyhin on helppo samaistua, vaikka elokuva ei sijoitukaan aivan tähän päivään ja vaikka elokuva tietysti vain elokuva onkin.

Mulle jäi Joysta erityisesti mieleen kohtaus, jossa hän joutui suuren haasteen eteen, mutta päättäväisyydellä ja silkalla tarmolla hän vaan puski eteenpäin. Nainen kohtaa elokuvassa haasteita joiden edessä moni muu olisi voimaton, mutta ei hän. Jos elokuvakokemukselta haluaa tunteita, uusia ajatuksia ja ehkä vieräyttää muutaman kyyneleenkin, on Joy siihen täydellinen valinta. Ja jos joku kaipaa potkua pyllylle näin uuden vuoden kynnyksellä, niin tästä leffasta sen saa. Ainakin mulle heräsi sellainen ”Jos toikin selviää tosta, niin kyllä mä nyt yhden ton ja ton saan hoidettua”-fiilis.

Elokuvasta löytyi ainakin mulle myös todellista silmänruokaa, sillä yhtä elokuvan tärkeistä rooleista näyttelee ylisöpö Bradley Cooper. Jos sanat Bradley ja Cooper saavat sydämen läpättämään, lippujen varaukseen pääset TÄSTÄ. Mä olen tykännyt jokaisesta Bradley Cooperin leffasta jonka olen katsonut, eikä tämä ollut poikkeus! Tsekatkaa vaikka leffan traileri:

Joko innostuitte? Saan nimittäin järjestää teille SF Filmin kanssa huipun lukijakilpailun! Kommentoimalla tähän postaukseen mitä tunteita traileri herätti, voit voittaa liput itsellesi ja ystävällesi Joy-elokuvan näytökseen. Kilpailun osallistumisaika on 30.12.2015 klo 21.00 asti. Muista lisätä sähköpostiosoite sille varattuun kenttään! Julkaisen voittajan uudenvuodenaattona.

Ihanaa maanantaipäivää kaikille <3


66 Responses to “Joy inspiroi”

 1. Avatar sHaidi sanoo:

  Ihana ihana ihana! Nuo näyttelijät! Pakko päästä katsomaan!

 2. Avatar hemulinako sanoo:

  Kyllä kiehtoisi! Käyn kyllä katsomassa!

 3. Avatar Liisukka sanoo:

  Tämän elokuvan haluaisin nähdä.

 4. Avatar SatuJ sanoo:

  Inspiroivan oloinen leffa :)

 5. Avatar Emma S sanoo:

  tosi hyvänoloinen leffa :) pitää kyl päästä kattoo! :)

 6. Avatar Isa sanoo:

  Traileri piti katsojan hyvin otteessaan, enkä malta odottaa että pääsen katsomaan leffan!!

 7. Avatar hannna sanoo:

  Siis tuo traileri on aivan mieletön!! Sai todellakin herätettyä haluni näkemään tuo elokuva, ja oikeasti mikä puvustus aa en kestä! <3 Rakastan tuon ajan koko tyyliä niin paljon, olen ihan täpinöissäni täällä :'D

 8. Avatar Crista sanoo:

  Minä haluun!! <3

 9. Avatar ElinaV sanoo:

  Vau! Vaikuttaa aikamoiselta voimaelokuvalta, jo traileri sai mulle voimakkaan ja itsevarman olon :D

 10. Avatar mirdie sanoo:

  inspiroitunut fiilis! olisi huippua katsoa kyseinen leffa:)

 11. Avatar Elbe sanoo:

  Herätti mielenkiinnon! Jennifer on yksi lempinäyttelijöistä ja äidin selviytymistarinat kiehtovat aina.

 12. Avatar Mira sanoo:

  Elokuva vaikuttaa tosi hyvältä ja Jennifer ja Bradley ihan lemppari näyttelijöitä! Pakko päästä :)

 13. Avatar Susanne sanoo:

  Pitkästä aikaa elokuva josta tulee olo, että se on kuin tehty minulle!
  Tämä pitää ehdottomasti nähdä.

 14. Avatar Naniiida sanoo:

  Bradleyn leffat on ollut aina hyviä! Tämän kaksikon aiempi yhteinen elokuvakin oli kyllä hyvä(nimeä en muista..) joten olisi kiva päästä katsomaan myös tämä!

 15. Avatar Kia K sanoo:

  Jennifer on ihan huikee näyttelijä!! En yleensä elokuvista niin piittaa mutta äiti aiheiset elokuvat kyllä kiinnostaa aina :) Tämä on kyllä ihan pakko nähdä, aivan ihanan olonen! <3

 16. Avatar Johanna sanoo:

  Tuo leffa pitää kyllä nähdä!:) Ehdottomasti mukana arvonnassa!

 17. Avatar Iida sanoo:

  Vaikuttaa näkemisen arvoiselta leffalta :)

 18. Avatar anette sanoo:

  Traileri ja näyttelijät herätti mielenkiinnon, pitää kyllä käydä kattomassa tää leffa! :)

 19. Avatar Janika sanoo:

  Kuten jo Emiliankin postaukseen kommentoin. Tuo elokuva on pakko nähdä! Näytelijäkaarti on aivan uskomaton ja Jennifer Lawrence ja Bradley Cooper eivät ole yhdessä yhtäkään huonoa elokuvaa tehneet! <3 Jenniferin tulkintatapa on aivan uskomaton ja hän pystyy samaan aikaan kuvastamaan niin monia tunteita että jo pelkkä traileri saa pienen ihmisen pään pyörälle. Siinä on nainen jossa yhdistyvät kaikki ominaisuudet; rohkeus, kauneus, määrätietoisuus, tahdonvoima ja ennen kaikkea kyky näyttää ja hyväksyä omat heikkoutensa. Ja taas kerran se näkyy jo trailerin puitteissa hänen roolityössään, joten onhan toi elokuva nähtävä! Kuten parhaanystäväni kanssa puhuimme "Jos et voi olla kun Jennifer Lawrence, katso edes hänen kaikki elokuvansa ja vaikutu!" :D

 20. Avatar Ellan sanoo:

  Trailerista jäi kyllä semmonen fiilis että toi leffa on ihan pakko päästä kattomaan, tuli voittoa tai ei! :-D Jennifer Lawrence on niin huippu näyttelijä, vertaa vaikkapa tätä leffaa ja Nälkäpelejä, miten erilaisia ne keskenään onkaan, mut silti nainen vetää kummatkin roolit aivan superhyvin. Wau!

 21. Avatar Ansku sanoo:

  Ei jumantsukka! Bradley ja J.Law- yhdistelmä on taattu menestys! Erityisesti odotan tätä Jenniferin suoritusta vähän ”vanhemmassa” roolissa.
  Tää pitää nähdä :)

 22. Avatar petra sanoo:

  Kaks ihan huippu näyttelijää, joten en malta odottaa, että pääsen katsomaan! :)

 23. Avatar matilda sanoo:

  Sun kertoman päälle ko lisättiin toi traileri, niin fiilikset on aikalailla ”PAKKO MENNÄ KATSOMAAN”-tyyliä :D Vaikuttaa ihanalta ja hieman erilaiseltakin pätkältä!

 24. Avatar Primrose sanoo:

  Osallistuin tähän arvontaan jo Emilian blogissa, mutta osallistutaan nyt tässäkin, jos se onni potkaisisi. Leffa vaikuttaa tosi hyvältä ja näyttelijäkaarti ihan superilta! Tämän leffan haluan kyllä nähdä vaikka en arvonnassa voittaisikaan.

 25. Avatar Senni sanoo:

  Jennifer on mielestäni hyvä näyttelemään ja pidän hänestä paljon. Elokuva vaikuttaa muutenkin hyvin mielenkiintoiselta ja trailerin perusteella elokuvasta saa paljon oppia vastoinkäymisten kohtaamiseen :)

 26. Avatar Maarit sanoo:

  Näyttelijät :)

 27. Avatar Julia sanoo:

  Mitkä näyttelijät! Mä oon tosi huono kuvailee tämmöisiä asioita ku joko tykkään tai en tykkää :D Trailerista ainakin tykkäsin, oli semmone jännä Oon niin huono selittää

 28. Avatar Saru sanoo:

  Enpä oo aiemmin kuullutkaan tästä elokuvasta. Vaikuttaa kiinnostavalta.

 29. Avatar Rode sanoo:

  Kiehtova elokuva, tämä täytyy nähdä. Aika paljon samanoloinen kuin Unelmien pelikirja.

 30. Avatar Petra sanoo:

  Vaikuttaa kyllä niin mielenkiintoiselta leffalta trailerin ja sun kertoman perusteella! Tykkään hirveesti Jennifer Lawrencesta ja Bradley Cooperista ja toi ite leffakin vaikuttaa ihan mahtavalta, joten varmaan pakko päästä näkemään toi :)

 31. Avatar Johanna sanoo:

  Ihan huippu näyttelijät! Vaikuttaa tosi mielenkiintoselta. Lemppari genreihini kuuluukin komediat ja draamat ja leffasta löyty molemmat, eli ehdottomasti katsomisen arvoinen.

 32. Avatar Susanna sanoo:

  On kyllä must see-listalla!

 33. Avatar Helluw sanoo:

  Traileri herätti mielenkiintoni! Mukana arvonnassa :)

 34. Avatar V sanoo:

  Trailerista jäi sellainen fiilis, että tää on vaan nähtävä. Tän takia on ehkä pakko opettaa tissitakiainen pullolle, et äiti pääsee käymään leffassa. Nyt kun meidänkin kylälle tuli finnkinon teatteri!

 35. Avatar Sanni sanoo:

  Tuo leffa on pakko nähdä! Jennifer Lawrence ja Bradley Cooper ovat aivan lempinäyttelijöitäni ja aihe itsevarmasta ja voimakkaasta naisesta kiinnostaa myös! Menisin muutenkin varmasti katsomaan tämän, mutta olisi mahtavaa voittaa liput!

 36. Avatar maija sanoo:

  Hyvät näyttelijät ainakin!

 37. Avatar Sallao sanoo:

  Oi, vaikuttaapa hyvälle leffalle! En ollutkaan kuullut tästä aiemmin. :)

 38. Avatar Karamelli sanoo:

  Päälimmäisenä trailerista jäi ihan mieletön badass-fiilis! :D Jennifer Lawrence näyttää todella hyvälle lyhyillä hiuksilla, ja mielestäni tällaisia ”henkilötarinoita” kertovat elokuvat ovat lähes poikkeuksetta todella hyviä. Varsinkin kun kyseessä ilmeisesti on kasvutarina, tarjoaa leffa mieletöntä tsemppiä juuri alkavaan vuoteen 2016. Aika loistava tapa aloittaa ensi vuosi siis – ”pienellä” tsempillä!

 39. Avatar Fani sanoo:

  Traileri herätti kiinnostuksen tunteita. Tuo elokuva on pakko nähdä! :)

 40. Avatar Riitta M sanoo:

  En ole edes kuullut tästä elokuvasta, traileri sai innostumaan ja himoamaan nähdä lisää! :)

 41. Avatar Paula sanoo:

  Vaikuttaa hyvältä, mukana siis!:-)

 42. Avatar Omppu sanoo:

  Todella vaikuttava traileri! Näinkin juuri tänä aamuna televisiossa mainoksen tästä elokuvasta, ja mielestäni tv:n pätkä antoi todella huumorillisen kuvan tästä leffasta, mutta trailerista taas tulee jotenkin paljon vakavampi kuva. Hyvässä elokuvassa toisaalta on monia eri puolia, ja ilman komediaa elokuva voisi olla jopa liian raskas. Niin kuin itsekin sanoit, näyttelijäkaarti on todella mehukas. Juoni taas toisaalta kuulostaa ehkä vähän käytetyltä tai yleiseltä, mutta kasvutarinoita on ihana katsoa silti. Trailerin perusteella annan leffalle kolme ja puoli tähteä (:

 43. Avatar Karrie sanoo:

  Traileri herättää mielenkiinnon siinä määrin, että olen jo päättänyt tuon leffan käydä katsomassa. :)

 44. Avatar Mia sanoo:

  Mä oon tän leffan halunnut nähdä siitä asti ku ekan kerran näin trailerin! :) Jennifer Lawrence on yks mun lempinäyttelijöistä ja traileri kyllä sai haluamaan leffateatteriin. Ollapa itse yhtä vahva ja rohkea, ja osaisipa tavoitella omia unelmiaan samalla tavalla!

 45. Avatar Heidi sanoo:

  Päälimmäisinä heräsi mielenkiinto ja empatia. Olispa kiva voittaa liput, oon muutenki halunnu käydä kattoon tämän ja ollaan sopivasti etelässä vielä aika kauan. Kotona lähin Finnkino olis Oulussa :D

 46. Avatar Sofia sanoo:

  Voi vitsit, toi leffa on kyllä pakko päästä katsomaan sun kirjoituksen ja trailerin perusteella! Äitini on ollut pitkään hieman allapäin ja olisi mahtava piristää häntä ja saada hänessä puhkeamaan hieman intoa uuten vuoteen leffan myötä! :)

 47. Avatar Sopa sanoo:

  Kiinnostaaaaaa!

 48. Avatar Laura sanoo:

  Vaikuttaa tosi mielenkiintoselta tää leffa! Haluun nähä mitä oikein tapahtuu :)

 49. Avatar Ave sanoo:

  Jennifer Lawrence on kyllä noussut äkkiä yhdeksi lempinäyttelijöistäni. Trailerin miljööstä tuli ensin mieleen neidin aiempi leffa American Hustle, Bradley Cooperista taas tuli mieleen parin kemiat Silver Linings Playbookissa. Tästähän ollaan povailtu mahdollista Oscar-ehdokasta, saas nähdä kuinka käy. Joka tapauksessa olen kuullut tästä leffasta vain hyvää, joten kyllähän tämä pitää käydä itsekin katsomassa. :)

 50. Avatar Jenni sanoo:

  Vaikutti ihan kiinnostavalta! Vois ehkä käydä tsekkaa ton :)

 51. Avatar Hömppiäinen sanoo:

  Oi kyllä haluiaisin nähdä! Kyseinen näyttelijä parivaljakko toimi oikein hyvin jo Unelmien pelikirjassa :-)

 52. Avatar xod sanoo:

  Alkoi kieltämättä kiinnostamaan, ja huiput näyttelijätkin vielä :)

 53. Avatar Julia sanoo:

  Tämän perusteella tää on pakko nähdä :)

 54. Avatar Essi sanoo:

  Mä vakuutuin jo sanaparin ”Bradley Cooper” -kohdalla, haha! <3 Trailerit on mun mielestä aina koitettu tehdä niin vaikuttaviksi, joten mä oon nykyään aika skeptinen niiden suhteen sitten lopputuloksen kannalta.. Mutta herätti kyllä kovan halun nähdä tämä leffa, ei oo pitkään aikaan tullu katottua mitään kunnon draamaa ja tunnekuohua, sellaisten avulla saa jotenkin omat paineet purettua ! :)

 55. Avatar Johanna sanoo:

  Voiku voittais….

 56. Avatar illusia sanoo:

  En ollut tämmöisestä vielä kuullutkaan, mutta kiinnostavalta vaikuttaa. Tämä pitää nähdä!

 57. Avatar Lare sanoo:

  Koukuttava! Mielenkiinnolla menen katsomaan, vaikuttaa inspiroivalta ja voimaannuttavalta leffalta loistavilla näyttelijöillä höystettynä!

 58. Avatar pauliina sanoo:

  Tuli jotenkin ”omituinen” olo, sillä tunteita heräsi pienen pätkän aikana monia, ihan laidasta laitaan! Upeita näyttelijäsuorituksia ja kiehtova juoni. Tämä täytyy nähdä! :)

 59. Avatar Tiina sanoo:

  Vaikuttaa sellaiselta leffalta, joka vois saada avovaimoni inspiroitumaan. Hän tuntuu olevan umpikujassa, hän haluaisi uuden työpaikan koska tämänhetkinen on ikävä paikka. Hän ei kuitenkaan oikein tiedä, mitä ryhtyisi tekemään. Ite taas ilostuisin, jos voisin viedä naiseni leffaan :)

 60. Avatar Eeja sanoo:

  Kylläpä herätti mielenkiinnon! Ehdottomasti mukana kilpailussa!

 61. Avatar Juuli sanoo:

  oon kuullut tästä niin paljon, että pakko varmaan päästä katsomaan!

 62. Avatar Johanna sanoo:

  Kuulostaa kiinnostavalta! Olisipa kiva viedä leffaan hyvä ystäväni, joka kaipaisi pientä potkua pyllyyn elämän suhteen. Uskon, että tykkäisi tästä kovasti! Ja voi Bradley, ei sen leffoja vain voi jättää väliin!! :D
  Osallistun siis arvontaan!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.