Holiday chill

26.12.2015

Niin ihanaa hiljentyä joulun viettoon ihan rauhassa! Kuluneet pari päivää ollaan öllötelty kotivaatteissa, luettu kirjoja, syöty kinkkua niin että napa ruskaa ja leikitty ja pelattu uusilla jutuilla. Käytiin myös Oton tädin luona kylässä ja syömässä Tapaninpäivän lounas.

Joululahjapeleistä varsinkin Junior Alias on noussut nopeasti meidän pelisuosikiksi, etenkin kun esikoinen osoittautui ihan mestariksi siinä pelissä, päihittää mut ja Oton selittämisessä ihan 6-0. Jotenkin 4-vuotiaalla on taito selittää mahdollisimman selkeästi mutta kuitenkin nopeasti ja yksinkertaisesti kaikki sanat, me aikuiset ollaan liian monimutkaisia.

Kuopus sen sijaan viihdyttää ihanilla vastauksillaan ja täydellisellä piittaamattomuudellaan pelin kulusta tai voittamisesta. Hän vastaa ihan mitä mieleen juolahtaa, ja selityksistä ja hänen vastauksistaan tulee välillä aika hauskoja yhdistelmiä. Silti tuntuu että nuorempi neiti on yhtäkkiä kasvanut parissa päivässä ainakin puoli vuotta, hän on oppinut L-kirjaimen ja alkanut käyttää aiemmin oppimaansa S-kirjainta. On niin outoa, kun on tottunut siihen että toinen kuulostaa miltä kuulostaa, samalta kuin minä pienenä, ja yhtäkkiä hän alkaakin puhumaan ihan tavallisesti ärrää lukuunottamatta. Joka päivä hän on vähemmän ja vähemmän vauva, vaikka aina mun vauva onkin.

Ollaan katseltu leffoja ja vaan oltu ja ulkoiltu, niin parasta. Ihanaa on myös ajatella että vielä seuraavat kolme viikkoa me saadaan Oton kanssa viettää joka viikko pitkä viikonloppu yhdessä, se tekee oikeasti tosi paljon ja auttaa varmasti jaksamaan koko kevään. Ja sekin on kiva että auringonvalo lisääntyy tästä viikosta eteenpäin ainakin minuutin joka päivä (tai jotain sinne päin), ja kolmen viikon kuluttua sitä valoa on jo melkein puoli tuntia enemmän päivässä.

Meillä on ollut mahtava joulu, ja on ihanaa kun Armas ja mun äitikin ovat olleet pitkästä aikaa täällä. Tytöillä oli mummuaan tosi tosi kova ikävä, ja he ovatkin nyt olleet tosi iloisia siitä että mummu on vihdoin täällä.

Tämä hiljentyminen, todellinen joulunviettoon rauhoittuminen on tehnyt niin hyvää touhukkaan syksyn jälkeen. Näiden päivien jälkeen on hyvä käynnistellä pian vaihtuva vuosi vähän rennompaan tahtiin ja uudella puhdilla. Tytöt ovat lomalla ensi viikon päiväkodista, joten heillekin tulee nyt vähän pidempi joululomatauko ja varmasti loman jälkeen menevät jo ihan innoissaan hoitoon.

Mä lähden tänään viettämään tyttöjeniltaa Julian kanssa ja odotan sitä jo tosi innolla! Ihan huippua päästä vähän ulos, kun en ole moneen kuukauteen käynyt missään! Mennään jonnekin Tapsan Tansseihin ja pidetään hauska ilta.

Ihanaa Tapaninpäivää kaikille <3


16 Responses to “Holiday chill”

 1. Avatar Saga sanoo:

  Iina, sul on kyl superupeet jalat! :D <3

 2. Ai! Taasko eksyin tälle sivulle… Outoa. Täytyypä tutkailla vähän lisää, kun kerran päädyn tänne aina vain useammin..
  Tämä oli ensireaktioni kun blogin ulkoasu näytti niin tutulta! Joo on muutaman kerrn täällä surffailtu! :)
  No mutta.. Sinulla on aivan ihana blogi josta saa hurjasti inspistä! Kuvat ovat mielestäni laadukkaat ja upeasti otetut! Hyvää vuoden alkua sinullekkin! (tai aikaista sanoa, mutta kuitenkin)

 3. Avatar kk-ananas sanoo:

  Voiei, eikö enää niitä ihania ”hawuan vettä” -zeldailuja! :’)

 4. Avatar tomi sanoo:

  Itselläkin on ollut ihan mukava joulu. Mulla on tapana käydä sekä joulupäivänä että tapanina baarissa. Luin jostakin että joulupäivän ilta on ravintoloille vuoden parhaita myyntipäiviä. Aatto meni ihan selvinpäin perheen kanssa.

 5. Avatar Minnis sanoo:

  Tapsan tanssit :D mäki oon tulossa!-toivotaan että törmätään :)!

 6. Avatar Heidi sanoo:

  Ihanat samikset, sä ja Zelda! :) Tää sun blogi on kyllä ihan paras, pakko joka päivä käyä kahtoo oisko jotakin uutta tullu, vaikutat niin kivalta ihmiseltä ja tytöt on tosi söpöjä :)<3 Hauskaa tyttöjen iltaa teille!

 7. Avatar Viola sanoo:

  Voisitko tehdä lahjojen esittely postauksen? Sellainen olisi hauska lukea.

 8. Avatar Nimetön sanoo:

  Moi
  vaikutat ihanalta ihmuseltä ja olen seurannut blogiasi joukukuun ajan ahkerasti. Sulla on nii ihana blogi että seuraan kyllä jatkossakin:) terveisiä ja hyvää loppuvuotta perheellesi!

 9. Avatar tyttö sanoo:

  Oli ihan super kiva nähdä teijät livenä! Oon lukenu sun blogia ihan alusta asti.
  T. Se baarityttö joka tuli moikkaa :’D

 10. Avatar kirsi sanoo:

  Mistä nua pitkät sukat on? Aivan ihanat!

  • Avatar anonyymi sanoo:

   Minua kans kiinnostaisi!

   • Avatar heltzuu sanoo:

    Mä olin kanssa tulossa kysymään et mistä oot löytäny pitkäkoipiselle ylipolvensukat jotka oikeesti menee yli polven??

    Oon ostanu useemmatkin ja mulla ne kaikki jää sellasiks jalkapallosukiks polven alapuolelle :(

    T: 174cm

 11. Avatar Jenni sanoo:

  noi kimallesukat on niin ihanat! mulla on samanlaiset, mutta ne ei näytä läheskään yhtä hyvältä mun paksuissa jaloissa :D rauhallista vuodenvaihdetta teille!

 12. Avatar jjuli sanoo:

  Voi ää ois ihana nähdä videoo teidän alias pelistä :—–) osaan vain kuvitella lasten söpöjä selityksiä ja vastauksia

 13. Kiva postaus rentoilusta!

 14. Avatar Mie sanoo:

  Ihastuin aivan totaalisesti tuohon sun vaaleansiniseen korkeakauluksiseen neuleeseen! Mistä oot ostanu sen?

Kommentoi