Äiti sinä olet niin kaunis

12.01.2016

Sanoi kaksivuotias käydessään nukkumaan pitkän ajomatkan jälkeen myöhään illalla. Hän katsoi mua suurilla silmillään ja paijasi mun poskea ja sanoi että äiti, sinä olet niin kaunis. Sanoin ”Voi kiitos kulta, niin sinäkin.” Johon hän vastasi: Kiitos, sinä olet niin ihana. Johon minä että ”Kiitos rakas, niin sinäkin olet ihana.” Me oltaisiin voitu jatkaa tätä ikuisesti siinä pötkötellessämme.

Jo esikoisen aloittaessa kerhossa parivuotiaana kehuivat ohjaajat kuinka hän kannustaa ja kehuu toisia aina. Ja siitä asti kun kuopus on oppinut puhumaan, on hän kehunut toisia. Kun mennään kylään jonnekin, lapset kehuvat sisustusta. Uusiin lapsiin tutustuessaan he saattavat kehaista kuinka jollakin on tosi hieno paita tai lelu. Ja aina kun joku kehuu heitä, heidän kasvonsa syttyvät loistamaan ja sieltä tulee niin vilpittömän kuuloinen kiitos ettei mitään rajaa.

Ollapa niin puhdas ja viaton ikuisesti kuin lapsi on. Lapsi kehuu vilpittömästi, näkee kauniita asioita kaikkialla ja on kiitollinen jokaisesta kauniista sanasta jonka saa osakseen. Lapsi haluaa kertoa toisille ihan puhtaasta ilahduttamisen halusta, miten ihania he ovat. Lapsella ei koskaan ole taka-ajatuksia. Hänen sanaansa ja kehuunsa voi luottaa, ja ne tuntuvat erityisen hyvältä. Pieni lapsi ei koskaan loukkaa tarkoituksella, hänen sanojensa ei koskaan ole tarkoitus satuttaa.

Kun pieni lapsi joskus kehuu tyytyväisenä, kuinka hän on nyt vaihtanut neniä äidin kanssa ja hänellä on äidin iso nokka, ei äiti ikimaailmassa loukkaannu, enemmänkin nauraa. Tai jos lapsi kysy kaupassa, miksi joku käyttää rollaattoria, ei hän naureskele rollaattorin käyttäjälle, on vaan puhtaasti ihmeissään.

Mä toivon että tämä vilpittömyys säilyisi lapsissa aikuisuuteen asti. Sitä voin yrittää tukea parhaani mukaan, mutta kaikelta ei tietenkään voi suojella. Pienten lasten äitinä saa kuitenkin nauttia niistä kauniista sanoista, ja joskus niin huvittavistakin huomioista, ja tietää että ne tulevat suoraan sydämestä.

Loppukevennyksenä vielä pakko jakaa esikoisen loistavan huvittava kommentti, kun kuopus ilmoitti haluavansa leikkiä isosiskonsa kanssa päiväkodissa. ”No sepäs oli yllätys!” *teatraalinen huokaisu*. Repesin kyllä niin pahasti nauramaan, ja nauratti neiti isosiskoakin oma kommenttinsa. Sarkastisesta kommentista huolimatta olivat leikkineet päiväkodissa kuin paita ja peppu, ja juosseet heti toistensa luokse antamaan halia kun heräsivät päiväunilta. Ihanat tytöt <3


No Responses to “Äiti sinä olet niin kaunis”

  1. ellu sanoo:

    Aivan ihana postaus jälleen kerran<3:) näin aiheesta toiseen kysyn että voisitko tehdä postausta pitkästä matkasta autossa lasten kanssa? Mietin vain kun ajoitte ouluun, oliko kamalaa vai helppoa?:D Miten viihdytitte lapsia yms..

  2. Anni sanoo:

    Ihania tyttöjä! <3

  3. Rebekka sanoo:

    Oi oi miten ihania tyttöjä taas <3 kyllä lapset on vaan parasta ja aidointa ihanuutta maan päällä!

  4. neito sanoo:

    Nuo lasten kehut on kyllä mainioita. Meillä kuopus (4vee) tyttö tulee välillä, halamaan / pussamaan (tietty suoraan suulle…)/ ilmoittamaan et mä rakastan sua äiti. Iskälle, jolla on taipumus ruveta välillä mököttämään, niin tyttö menee hyvää tilannetajua osoittaen, että iskä hei, sä olet hyvä mies! Johon sit, sitten ei voi muuta kuin ruveta nauramaan… 🙂 Lapset on ihania!

  5. Mirka sanoo:

    Aivan ihana teksti ja kuvat! Miten valloittavia lapsosia ❤️.

  6. Katriina sanoo:

    En kestä, ihanat tytöt! <3 :')
    Ja ihana postaus muutenkin 🙂
    Esikoinen (3-v) sanoi tänään kun syötiin lounasta, ja näin että hän ei siitä oikein välittänyt: "äiti, nämä porkkanat oli ihan hyvä ajatus, mutta minä en tykkää uuniporkkanoista." :')
    Ja edellispäivänä, kun kerroin että vaari oli laittanut äidin tilille rahan, että päästään pikkuveljen kanssa pullamehuille, niin vastaukseksi sain paitsi suun korvasta korvaan, niin "vaari olikin kiltti, kun antoi meille mehurahaa."
    Tulee itsellekin kiitollinen olo, kun huomaa lapsista kasvavan toiset huomioon ottavia poikia <3

  7. K sanoo:

    Voi mikä postaus, niin ihanat tytöt <3 meillä on pian 10 kuukauden ikäinen lapsi ja takana on rankat lapsettomuushoidot ja raskas raskaus- sekä vauva-aika. Oon jo melkein päättänyt, ettei meille enempää lapsia yritetä saada, mutta aina näitä sun tekstejä lukiessa tulee sellainen "entä jos sittenkin...". Olisi niin ihanaa saada sisarus, mutta enpä tiedä miten oma pääkoppa kestäis saman rumban alusta 🙁

  8. lillamy sanoo:

    Voi vitsi, miten aina tulee hyvä mieli lukiessa näitä juttuja teidän tytöistä! Niin ihanat ja kohteliaat pakkaukset, ettei mitään rajaa <3 Voi kun itsekin onnistuisin jo varhaiskasvatuksessa noin hyvin :')

  9. Annu. sanoo:

    Ihanaa, että on tuollaisia lapsia! Yritän lastentarhanopena muistuttaa 4-5 -vuotiaille, miten kaveria vois välillä kehua ja auttaa, mutta ei se näytä suurimman osan kohdalla menevän perille, harmillista! En tiiä mistä se vois johtua, ehkei kotona sitten kehuta toisia niin paljon? Itse koetan kyllä olla esimerkkinä päivittäin ja kehua ihan pienistäkin onnistumisista kaikkia. Mallioppiminenhan todistetusti toimii. 😉

  10. Linkku sanoo:

    Olipa ihana ja aidon suloinen postaus, voi että! Ihan pisti hymyilyttämään nuo söpöt kommentit <3 Ajatella kun aikuisten maailmassa vallitsisi samanlainen vilpittömyys ja hyväntahtoisuus... 😀 Ois maailma vähän toisenlainen!

  11. Ihana Tiara ja ihana postaus 🙂 kehuminen ja positiivisuus kannattaa,pienillä sanoilla voi antaa toiselle hyvän mielen. Ite monesti kehun ihmisiä koska haluun tuoda hyvää mieltä 🙂

  12. Maikku sanoo:

    Mua kiinnostaisi, tähän postaukseen liittyen, että miten reagoitte/selitätte jos joku (vaikkapa päiväkodissa, leikkipuistossa) ilkeilee, haukkuu tai kiusaa tyttöjä? Ja nimenomaan joku ulkopuolinen, vaikka toinen lapsi.

  13. Heini sanoo:

    Teillä on kyllä ihanat tyttäret. <3 Ja tuo nenän vaihto äidin kanssa, se on kyllä niin klassikko! Minäkin nyt vaihtelen neniä oman tytön kanssa ihan niinkuin äiti teki mun kanssa aikoinaan. 🙂

  14. Anna sanoo:

    Pakko kommentoida pitkästä aikaa, kun oli niin ihana postaus 🙂 Voi että teillä voi olla suloiset ja kohteliaat lapset! Olette kyllä onnistuneet kasvattamaan upeita neitoja näyttämällä hyvää esimerkkiä. Itse yritän kehua lastani ja muita ihmisiä ympärilläni päivittäin, se ei maksa mitään ja siitä tulee itsellekin hyvä mieli 🙂 Toivottavasti osaan olla hyvänä esimerkkinä tyttärelleni ja hänestä kasvaa kohtelias pieni tyttö <3 T:Anna

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.