Meidän parisuhde numeroina

05.02.2016

Lähestyvän vuosipäivän (5 vuotta yhdessä) sekä ensi viikolla myös koittavan tokan hääpäivän kunniaksi mä listasin vähän meidän parisuhteen tärkeitä numeroita. Postauksen kuvat on ottanut meidän ihana rakas esikoinen.

0 – Ne kerrat kun kumpikaan on ajatellut toisen olevan ihan tyhmä kakkapää joka ei ymmärrä mistään mitään.

2 – leivät, jotka silti aiheuttivat meille kerran melkein tunnin kestäneen kinastelun. Kaksi väärään aikaan syötyä leipää voivat käynnistää aikamoisen tapahtumien kulun:  kun toinen syö kaksi leipää väärään aikaan, voi sarjan katselu venähtää ja suunniteltu jäätelö jäädä syömättä. Leivän syöminen väärään aikaan on tosi paha juttu. Tai olisikohan sittenkin ollut kyse siitä, että mieltä kaihersivat ihan muut asiat mitkä sitten purkautuivat sille rakkaalle leipäkiukkuna. Yksi meidän suurimmista riidoista, neljän vuoden takaisen katkarapuklassikon lisäksi. Tästä ei itseasiassa ole kauaakaan, mutta naurettiin sille jo samana iltana vedet silmissä.

3 – Asunnot joissa ollaan asuttu yhdessä. Meidän ensimmäinen yhteinen pesä oli Oton huone neljän pojan opiskelijasolussa, jonne muutin vaikka mulla oli omakin kämppä Ullanlinnassa. Ei vaan haluttu olla erossa toisistamme. Toka kämppä oli meidän eka oikea koti, 52 neliön kaksio muovilattioilla ja lasittamattomalla parvekkeella, jota me rakastettiin. Se oli meidän eka_oma_koti, niin iso juttu. Ja kolmas on tämä nykyinen, joka tuntuu kodimmalta kuin yksikään koti koskaan. Kolme vuotta tässä ollaan jo asuttu.

4 – Kerrat jotka olen käynyt Oton kanssa yhdessä leffassa. Siis voisin veikata että tämä luku on aika reippaasti alle parisuhteiden keskiarvon. Me ollaan käyty niin harvoin yhdessä elokuvissa että ihan naurattaa. Viimeisen leffa taisi olla Viikossa Aikuiseksi, joka käytiin katsomassa vuosi sitten hääpäivänä. Sad.

5 – Vuodet jotka me ollaan vietetty yhdessä. Kun ennen Ottoa mulla oli ollut vain pari suhdetta, on uskomatonta että takana on näinkin ”pitkä” parisuhde jo. Silti aika on mennyt kuin hujauksessa, ja meidän seurusteluaika on helppoutensa vuoksi tuntunut kyllä lyhyemmältä kuin mun yksikään aiempi suhde. Viisi vuotta, puoli vuosikymmentä. Tiedän että se on vain loppuelämän alku, mutta onhan se nyt hitsi vieköön aika pitkä aika kuitenkin.

7 – Ulkomaanreissut joita ollaan tehty yhdessä Oton kanssa. Oton kanssa olen nähnyt Lontoon, Berliinin ja Tukholman, joista viimeisimmän useampaan kertaan. Paras matkakumppani ikinä tuo rakas aviomies. Jostain syystä ollaan matkakohteista aina ihan samaa mieltä. Me aina tykätään tai ei tykätä samoista jutuista eri matkakohteissa.

8 – Kuukaudet jotka ollaan omistettu auto. Ja ai että mitenkö se liittyy parisuhteeseen? Me saatiin parisuhteelle varmaan tunti tai kaksi lisää aikaa per vuorokausi ihan vaan koska auto. Viikossa se tekee jo aika monta yhteistä tuntia lisää, mikä vaikuttaa parisuhteeseen todella positiivisesti. Vaikka elämäntilanne näyttää paperilla hektisemmältä kuin koskaan aiemmin, on meillä toisillemme enemmän aikaa kuin koskaan aiemmin. Aika win-win jos multa kysytään.

10 – Yöt jotka ollaan vietetty kahdestaan, erossa lapsista, sen jälkeen kun he ovat syntyneet. Näistä öistä seitsemän ovat olleet reissuja Tukholmaan, Lontooseen ja Berliiniin. Yksi oli meidän hääyö, ja kaksi yötä ollaan vietetty kahdestaan hotellissa, toinen Oton synttäreillä ja toinen mun. Lapset ovat olleet kotona mummun kanssa nuo kaikki kymmenen yötä.

13 – Sarjat jotka ollaan katsottu Oton kanssa kokonaan tai niin pitkälle kuin mahdollista Netflixissä/Viaplayssa. How I Met Your Mother, Shameless, Breaking Bad, Suits, Modern Family, Sense8, Brooklyn 99, Game of Thrones, Mr. Robot, American Horror Story, Deadman Wonderland, FoodWars, Haikyu.

16 – Yöt jotka ollaan vietetty erossa toisistamme sen jälkeen kun muutettiin yhteen kuukautta vaille viisi vuotta sitten. Näistä suurin osa tuli niiltä ajoilta kun olin sairaalassa Tiaran odotusaikana yksin vuodelevossa. Pari kertaa olen ollut yksin työmatkalla, ja kerran yksin Oulussa Tiaran kanssa pari yötä. Ja sitten on Oton vuosittaiset mökkireissut joka kesä.

33 – päivät jotka vietin edellisessä parisuhteessani ennen Ottoa. Kestoläppä, joka naurattaa edelleen. Pisin suhteeni ennen Ottoa.

48 – Vuorokaudet jotka oltiin tunnettu ennenkuin tein positiivisen raskaustestin. Niitä ei ehtinyt kertyä kovinkaan montaa. Uudenvuoden aattona tavattiin ja helmikuun 17. päivä vuonna 2011 Tiara ilmoitti tulostaan. Ja tässä me silti ollaan.

1000 – sipulit jotka Otto on näiden vuosien aikana pilkkonut. Tämä postaus sai ideansa Oton nerokkaasta huomiosta, että hän on pilkkonut aivan törkeän monta sipulia meidän yhdessäolon aikana. Sipulia löytyy meillä 9/10 ruoasta, ja Otto on yleensä se joka pilkkoo.

775759938373783939392534435 – Kerrat jotka ollaan sanottu toisillemme Minä rakastan sinua. Monta kertaa päivässä, joka päivä, viiden vuoden ajan. Muistan vieläkin sen ekan kerran kun sanottiin niin. Muistan tilanteen ja muistan päivämääränkin, ai että se oli söpöä. Ikinä en elämässäni ollut tarkoittanut mitään niin paljon kuin sitä silloin, ja tarkoitan edelleen vähintäänkin yhtä paljon.

Ihanaa perjantai-iltaa kaikille <3


35 Responses to “Meidän parisuhde numeroina”

 1. Avatar jenna sanoo:

  Me ollaan käyty miehen kanssa vissiin kahdesti elokuvissa 8 vuoden aikana!! :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Haha jee ei olla ainoita jotka käy harvoin leffassa!!! :D Mä haluaisin kyllä käydä useammin mutta kun ei vaan tuu lähdettyä :D

   • Avatar Jo sanoo:

    Me käytiin viikko sitten ekan kerran leffas! :) yhteistä taivalta takana 5vuotta. Sama juttu, et ei vaan tuu lähdettyä. Netflix on niin helppo… :P

 2. Avatar Sanna sanoo:

  Oon ollu viime aikoina maailman laiskin kommentoija mut nyt oli pakko sanoa ootte söpöjä :D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Ihana <3 :D Kiitos! Oon ollut viimeaikoina maailman laiskin ja huonoin kommentteihin vastaaja, ja oon siitä hirveän pahoillani, että ei kuule haittaa laiska kommentointikaan! Kiva että nyt tuntui siltä että haluat kommentoida ja mahtia kevään alkua <3

 3. Avatar Up sanoo:

  Me ei olla käyty kertaakaan leffassa tän 10v yhdessäolon aikana :’D noh, itseasiassa mä en oo koskaan käyny elokuvissa. :D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Aijaa!! :D No toi on kyllä vielä harvinaisempaa kuin se että on käynyt ”vaan” 4 kertaa! :D Mut eihän siellä mikään pakko ole käydä, näkeehän niitä leffoja kotisohvaltakin! :D

 4. Avatar Mammamiia sanoo:

  Meil tulee kans 5v täyteen nyt huhtikuussa ja ollaa kans käyty just joku 4 krt yhes elokuvis. :D Ei oo turhan usein kyl tullu käytyä.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No mutta ei siellä mikään pakko ole käydä! :D tai ei musta eikä varmaan teistäkään tunnu että jotain olennaista puuttuu koska käy leffassa harvoin! :D

 5. Avatar Juuli sanoo:

  Ihana postaus ja miten voit muistaa noin hyvin :Dd ihmetytti vaan että miksi teidän parisuhteeseen liittyvään postaukseen pitää lisätä eksiin liittyviä numeroita :o itse en ainakaan haluaisi sellaisia muistella.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia paljon :DD<3 Ja siis me kyllä monestikin keskustellaan eksistä Oton kanssa, tai no ei ehkä enää kun ollaan jo puhuttu kaikki läpi niin monta kertaa, mutta joskus aiemmin :D Musta ne on ihan olennainen ja mielenkiintoinenkin osa kummankin menneisyyttä ja ei mua ainakaan vaivaa niitä asioita joskus yhdessä muistella, ei mun eikä Oton. Ja kuten sanoin niin se "suhteen" pituus on meillä semmoinen vitsi jolle ollaan naureskeltu :D koska oikeasti Otto on mun eka kunnon poikaystävä jos miettii suhteen pituudessa. :D

 6. Avatar Roosa sanoo:

  Hei Iina! Mä oon lukenut sun blogia ainakin pari vuotta jo, ja sun blogista tulee jokaikinen kerta niin hyvä mieli kun sen avaa. Oot ihan uskomattoman hyvä roolimalli äidiksi koska sun rakkaus lapsiin näkyy läpi jokaisesta kirjoituksesta. Lisäksi musta on aina ihanaa lukea, kun toisilla menee hyvin asiat, ja sun blogista saa tavallaan ”lohtua” nekin, joilla ei mene elämässä just sillä hetkellä niin hyvin. Mä en koskaan oo tuntenut tätä blogia lukiessa kateutta, vaikka sulla on kaikki se mitä itse toivon joskus saavuttavani. Ja se on hyvä juttu, koska se tarkottaa että osaat kirjottaa just sellasella tavalla josta tulee hyvä olo. Oon sen sijaan tuntenut iloa sun puolesta ja kiitollisuutta siitä että on ihmisiä jotka osaa sitä jakaa muillekin. Voisin jatkaa ikuisuuden mutta en osaa muotoilla enää paremmin, muuta kun kiitos! Jatka samaan malliin, ja sulla on niin suloiset lapset. (Ja otto! :))

 7. Avatar Helmi sanoo:

  Ompa teiän lapsonen hyvä ottamaan kuvia! :) Nämä nykyajan lapset on niin käteviä kaikkien laitteiden kanssa :D Ja tosi kiva postaus muutenki!

 8. Avatar Nelli sanoo:

  Voi, miten ihanan rakkaudentäyteinen postaus! Vaikutatte kyllä täydelliseltä matchilta :)

 9. Avatar Meriannen sanoo:

  Mielettömän ihana postaus! Pistää ihan miettimään oman suhteenkin numeroita – näitä on kiva miettiä ja lukea!

 10. Avatar Unsku sanoo:

  Söpö postaus! Me ei olla tän 4,5 vuoden yhdessäolon aikana käyty kertaakaan leffassa! On niin mukava kahtoa leffat kotisohvalla peiton alla toisen kainalossa. :D

 11. Avatar lillamy sanoo:

  Haha, voi kun ootte söpöjä <3 :D Me ollaan myös mun poikaystävän kanssa käyty tosi vähän leffassa, ehkä viisi kertaa meidän nelivuotisen seurustelun aikana. Olisi kyllä kiva käydä enemmän, mutta tuntuu ettei ole aikaa ja onhan se toki aika kallistakin!

  Ja muuten, mullakaan ei ollut ollut vakavaa suhdetta ennen nykyistä! Maksimipituus aikaisemmissa suhteissa oli joku öö.. kuukausi? :D Kummasti sitä vaan ihminen sitoutuu ja muuttuu ikisinkusta tasapainoiseksi puolisoksi, kun vaan löytää sen ns. toisen puoliskonsa!

  Kaikkea hyvää teille ja tytöille <3 Ja aika huikeita kuvia Tiara on taas onnistunut ottamaan ;)

 12. Avatar Nimetön sanoo:

  Teidän parisuhde kuulostaa niin hyvältä ja perhe kokonaan niin ihanalta et melkein kateeksi käy :D kirjoita joskus oton tai lasten kiukuttelusta :D
  No mutta meilläkin tulee loppukuusta 5v suhdetta täyteen. Ja älyttömän nopeesti on menny! Me ollaan käyty vaan kerran yhessä leffassa :) mies ei oikein tykkää katsoa elokuva teatterissa mä oon sit vähän useemmin käyny ja onhan ne liput nykyään ihan törkeän kalliitakin joten mielummin katon elokuvat sitten myöhemmin dvd:ltä tai jopa tv:stä tosin sitten unohdan yleensä koko elokuvan olemassa olon..

 13. Avatar Riina sanoo:

  Kiva postaus! Olette niin kovin nuoria että ei se ole mitenkään ihmeellistä jos teilä ei ole pitkiä aiempia suhteita :) Tiedän monia jotka vasta alkaa vähän deittailemaan teidän iässä – ja tietty niitäkin jotka ei ikinä!

 14. Avatar Annika sanoo:

  Aivan ihana postaus!
  Muistan itsekin sen päivän kun sanottiin ne kolme maagista sanaa. Oltiin jo seurusteltu vuoden ajan siinä vaiheessa ja vuosipäivää kahdestaan viettäessä taisi molemmille olla aika selvää, että eiköhän nyt ole niiden aika. Muistan silti, että jännitti ihan kamalasti ennen kuin sain ne sanottua. :D

  Kivaa lauantaita teidän perheelle!

 15. Avatar Nina sanoo:

  Me ollaan käyty miehen kanssa yhdesti elokuvissa yhteisen taipaleen aikana. Ne olivat meidän ekat treffit kymmenen vuotta sitten ja katsoimme Kummelin Jackpotin :’D

 16. Avatar Laura sanoo:

  Moikka Iina!
  Nyt on kyllä ihan pakko tulla kehumaan, harvoin kommentoin mutta jokaisen postauksen olen lukenut. Mistä nää sun postausideat kumpuaa? Aivan mahtavaa, tää blogi on just siksi niin huippu koska postaukset on ihanan omaperäisiä -jos ei aina aiheeltaan niin ainakin sisällöltään! Kiitos :)

 17. Avatar Essi sanoo:

  Meillä kohta 6vuotta suhdetta takana ja ollaan kai käyty 3 kertaa elokuvissa! :D Harvoin tulee leffaan lähdettyä kun on netflixit ja leffaliputkin on nii kalliita.

 18. Avatar Maria sanoo:

  Hahaha ai kamala. Mekään ei olla käyty leffassa kertaakaan 3v yhdessäolon aikana :D mies just yks päivä totes, ettei olla edes vuokrattu leffaa yhdessä koskaan. Johtunee siitä, kun on spessukanavia mistä niitä tulee :)

 19. Avatar kaisa sanoo:

  Oon nii onnellinen kun pareilla menee näin hyvin ja he rakastavat toisiaan. Toivon kaikille yhtä ihanaa parisuhdetta ku teillä on :-) <3

  En nyt ala hirveesti jaarittelee, mutta tuntuu välillä kauheelta kun ihmiset kohtelevat toisiaan niin pahasti, varsinkin parisuhteissa. Harmittaa, että se "vanhan ajan" rakkaus on unohtunu monilta. Varmasti silloinki oli monilla ongelmia/kaltoinkohtelua ... etc. Olen itse saman ikäinen sun kanssa ja menin naimisiin elokuussa maailman parhaan miehen kanssa. Olin aina ajatellut että en halua naimisiin, vaikka joitain poikaystäviä ollut ennen miestäni. Mua vaan ällötti tää nyky-yhteiskunta, missä ei jakseta yrittää vaan ajatellaan vaan omaa persettä ja on niin helppo kynnys erota. Ehkä kuullostaa hassulta, mutta sun ja Oton parisuhteen ns. seuraaminen on saanut mut uskomaan myös siihen että maailmassa on hyviäkin parisuhteita ja ihan oikeesti voi kohdella toisiaan parhaalla mahdollisella tavalla. Ja kun tapasin mieheni, niin ei tarvinu kahdesti miettiä että haluanko mennä hänen kanssaan naimisiin. Hän on paras minulle ja minä paras hänelle. Eroaminen ei vaan ole vaihtoehto ja kunnioitamme toisiamme aina.

  Ja mun ei pitäny jaaritella .... Mut kiitos Iina ja Otto, ootte aivan ihania! Jatkakaa samaan mallii ja te tulette nii olemaan rakastuneita toisiinne vielä 80vuotiaina <3

 20. Avatar Ave sanoo:

  Olipa ihana postaus! Ja ihania kuvia! Onnea vuosipäivästä! <3

 21. Avatar Jane sanoo:

  Nauratti erityisesti tuo sipulikohta :D Nimittäin meillä se pilkkoja olen minä, ja jos mieheni on laittamassa ruokaa, keittiöstä usein kuuluu kutsu pilkkomaan sipulia :’D Ja sitä on tosiaankin melkein joka ruuassa. Ei sillä etteikö hän osaisi itse, mutta jotenkin siinä vaan on käynyt niin.

  Tuo elokuvissa yhdessä ei myöskään ole tavaton: yritin juuri muistella, mitä ollaan käyty 6,5 v. aikana katsomassa, ja sain mieleeni 6 leffaa, joista 2 niin, ettei oltu kahdestaan :D Luulin, että olemme jotenkin ”harvinaisia”.

  Kiitos mukavasta blogista :)

 22. Avatar Nimetön sanoo:

  Aika hauska, ootte käyny useammin ulkomailla kuin leffassa yhdessä :D Varmaan aika harva voi noin sanoa

 23. Avatar sannu sanoo:

  Näiden kohta 15vuoden yhteiselon aikana olemme käyneet peräti 2 kertaa leffassa
  Jotenkin on vaan mukavempi käpertyä kainaloon sohvalla tai sängyssä ja katso jotain hyvää leffaa tai sarjaa yhdessä.

  Mukavaa talven jatkoa ja hyvää vuosipäivää/hääpäivää teille

 24. Ihana postausidea!

 25. Avatar Lispe sanoo:

  Päädyin nyt selailemaan sun blogia ja vitsi miten ihana postaus! Te ootte ihan mielettömän ihana pari!! Just tommosen suhteen mäki haluun joskus! Toista kunnioitetaan ja tunteet näytetään ja nautitaan kaikesta mistä on vaan mahollista nauttia! Kiitos blogista<3

 26. Avatar Anneh sanoo:

  Tää on nyt kyllä kauhia random juttu ko kaikki on kommentoinu sitä kuin söpöjä oletta ja mulle jäi tästä postauksesta päällimmäisenä mieleen yksi tärkeä kysymys: Montako kautta viaplayn kautta näkee Shamelessia!? :D Nimimerkillä tosi fani huutelee. Mutta ei vaiskaan; rakkaus on kyllä maailman tärkein asia. Itellä viisi vuotta parisuhdetta takana ja ensi kesänä häät ja joka ilta kiitän jotaki korkeimpia voimia siitä, että ollaan päädytty yhteen.

 27. Avatar Krista sanoo:

  Oli taas niin kaunista tekstiä. Nämä kirjoituksesi teidän parisuhteesta on kuin omia ajatuksiani omastani. Ei se parisuhde mitään ydinfysiikkaa ole; ne tärkeimmät asiat, kun on sen rakkauden lisäksi toisen onnelliseksi tekeminen pienillä arkisilla asioilla ja puolin ja toisin kunnioittaminen. Ja se keskinäinen huumorintaju. Meillä on vuosien saatossa ainankin tullut sellainen yhteinen huumorintaju mitä olisi varmaan ulkopuolisen vaikea ymmärtää :) Ja mitä leffassa käymiseen tulee niin meillä tulee miehen kanssa tänä vuonna 14- vuotta yhdessä oloa täyteen ja leffassa ollaan käyty pyöreät nolla kertaa. Miksi mennä elokuviin, kun omalla sohvalla on niin mukava toisen kainalossa tuijotella elokuvia ja niitä saa siinä vapaasti kommentoida, säikähdellä tai nauraa vatta kipeenä ilman, että tarttee miettiä sitä kenen elokuva kokemuksen omalla käytökselläni pilaan :D Mukavaa lauantaita teille!

 28. Avatar Jensku sanoo:

  Me ollaan miehen kanssa oltu 7vuotta yhdessä, ei koskaan olla käyty kahdestaan leffassa vaan aina isommalla porukalla ja niitäkin kertoja on 2,tykätään enemmän käydä esim hohtogolffaamassa yms. Maksaa nykyään niin paljon elokuvissa käyminen ja kun ne tulee joka tapauksessa jossain vaiheessa netflixiin viaplayhin ja dvdlle niin ei oikeen huvita maksaa siitä

Kommentoi