Toisena hääpäivänä

08.02.2016

Katseltiin tänään tokan hääpäivän kunniaksi meidän (pitkää) häävideota koko perheen voimin. Muisteltiin sitä upeaa päivää, vuodatettiin muutamat kyyneleet siitä miten upeita ihmisiä meidän ympärillä on ja ihasteltiin miten nuorelta ja siloposkiselta me, tai lähinnä nykyään kymmenen kertaa karvaisempi Otto, näytettiin.

Häävideota katsoessa mulle jäi mieleen meidän ystävän sanat hänen pitämästään puheesta: ”Iina ja Otto kunnioittaa toisiaan, ja hyväksyy toisensa juuri sellaisena kuin he ovat.” koska se on niin totta. Ei se ole sattumaa, että juuri me kaksi ollaan yhdessä ja juuri meidän kahden juttu toimii miten toimii. En valehtele ollenkaan kun sanon että se ei vaadi ollenkaan työtä. Silloin kun on oikean ihmisen kanssa, toisen kanssa ajan viettäminen, toiselle hyvien asioiden tekeminen, toiselle oman tilan ja huomion antaminen ja toisen ilahduttaminen ei ole työtä. Ne ovat asioita jotka tulevat luonnostaan, miettimättä. Toki on asioita, joita ollaan joskus sovittu erikseen. Eihän toista voi tuntea jos ei puhu hänen kanssaan. Mutta meille on aina ollut selkeää se miksi me olemme yhdessä: Me rakastetaan toisiamme ja halutaan tehdä toisemme onnelliseksi. Se ei unohdu yhtenäkään päivänä.

Tänään oli tyypillinen helmikuinen räntäsademaanantai, ei päivänä sen kummoisempi kuin mikään muukaan. Me ei juhlistettu hääpäivää sen erityisemmin, itseasiassa aamun unenpöpperössä me ei edes muistettu koko hääpäivää vaikka illalla oltiin siitä juuri juteltu. Sain silti lämpimän halauksen ja pusun, hyvän työpäivän toivotuksen ja ne kolme pientä sanaa jotka niin paljon merkitsevät. Myöhemmin puhelimesta kilahti facebook messengerin sulosointu: ”Ainiin, hyvää hääpäivää muru, maailman parhaat kaksi vuotta naimisissa<3”.

Me ei tarvita parisuhteeseen tähtihetkiä tullaksemme suhteessa onnellisiksi. Onni syntyy jokaisesta arkipäivästä: siitä kuinka laitetaan yhdessä ruokaa, siitä kun vaihdetaan päivän kuulumisia automatkalla, nauretaan hyväntahtoisesti muksuille yhdessä kun he tekevät jotain hauskaa, katsotaan toisiimme kun lapset kinastelevat taas siitä samasta ilmapallosta, kun lapsen kaataessa maidon toinen kuivaa lattian ja toinen vaihtaa lapsen puhtaisiin vaatteisiin, ja siitä kun huokaistaan yhtäaikaa kun vihdoin käydään illalla yöpuulle ja on niin ihanaa päästä lämpimän peiton alle ja laittaa silmät kiinni.

Mä rakastun tuohon mieheen joka päivä enemmän. Ja mä näen joka päivä, miten hän on vielä murusen edellistä päivää onnellisempi, ja rakastaa mua vielä murusen enemmän. Me oltiin oikeasti aivan rikki, ja aivan lapsia molemmat kun me tavattiin. Mutta yhdessä me ollaan rakennettu elämä, josta ei vaihdettaisi sekuntiakaan pois. Yhdessä me ollaan rakennettu turvallinen ja rakkaudentäyteinen koti ja elämä meidän lapsille, ja onnellinen parisuhde toisillemme.

Viisi mun elämän parasta vuotta takana huomenna, joista kaksi mieletöntä vuotta naimisissa tänään. Ja vielä ainakin miljoona lisää edessä <3 Kiitos Otto, mä rakastan sua.


No Responses to “Toisena hääpäivänä”

 1. Meriannen sanoo:

  Miten sitä voikaan olla näin onnellinen teidän puolesta, vaikka teitä kumpaakaan en ole edes tavannut? Täällä niin myötäeletään sun blogitekstien kautta mukana ❤ Onnea hirmuisesti teille molemmille!

 2. santsu sanoo:

  En kestä kuinka ihana postaus!

  Ihanaa toista hääpäivää <3

 3. Mari sanoo:

  Mä en kestä, kun te ootte niin ihania <3 oikein hyvää hääpäivää teille!

 4. lillamy sanoo:

  Onnea ihanat<3

 5. Laura sanoo:

  Aawww, en ehkä kestä. Näytätte niin onnellisilta! :’) Kaikkea hyvää teidän koko perheelle ja mitä parhainta (paperi)hääpäivää teille Iina ja Otto!

 6. Roosa sanoo:

  Niin ihana teksti tuli niin hyvä fiilis tästä itellekin! Juuri ne arjen pienet jutut on sitä suhteen parhautta 🙂 ihanaa hääpäivää teille!

 7. Annina sanoo:

  Voi kuinka ihana postaus ja ihanat te ja teidän yhdessä rakentama rakkauden täyteinen elämä<3 Jos mulla olis sellanen mind map tulevaisuuden tavoitteista, niin parisuhteen ja rakkauden kohdalla olis teidän kuva! Onnea ja rakkautta teidän toiseen hääpäivään ja miljoonaan seuraavaankin!

 8. Jo sanoo:

  Hyvää hääpäivää!
  Pitäkää tosta kipinästä kiinni 🙂

 9. Essi sanoo:

  Onnea<3
  Oottekos muuten huomanneet että Otolla ja Tiaralla on ihan samanlainen hymy!? 🙂

 10. Ji sanoo:

  <3 Onnea teille!

 11. Jenna sanoo:

  <3 x 100!! Hyvää hääpäivää, ootte ehkä mailman ihanin pari :-) Toivon paljon rakkautta teille!

 12. Uusi lukija sanoo:

  Nyt on kyllä aivan pakko kommentoida, koska tekstiä lukiessa meni kylmät väreet ympäri kroppaa. Niin äärettömän kauniisti kirjoitettu. Olen vasta löytänyt blogisi ja tapa millä puhut muista, elämänarvosi ja asenteesi on todella ihaltavaa. Kiitos kivasta ja mielenkiintoisesta blogista, se piristää päiviäni 🙂 ja mukavaa kevättä teidän koko perheelle.

 13. Inga sanoo:

  Ootte ihania Iina ja Otto! Onnea hurjasti! <3

 14. Iijaa sanoo:

  Kui sulla lukee fbet ”left the job at jevelo”? :O

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Olen varmaan yksityisyysasetuksista muuttanut niin että uuden työpaikan päivitys ei näy julkisesti 🙂 Päivitin tässä tammikuussa uuden työtehtäväni facebookiin, edelleen siellä Jevelolla 🙂 Että ei ollut nyt mitään mehevämpää stooria tässä takana 😀

 15. Mymmyryy sanoo:

  Voi apua, sä sait mut taas kyynelehtimään täällä 😀

  Ei tuollaista rakkautta voi olla kuin saduissa ja elokuvissa..

 16. Niina sanoo:

  Siis mä en kestäääää

 17. kihihi sanoo:

  Pakko tulla tähän postaukseen mainitsemaan, mun piti siihen Akkavalta-postaukseen kommentoida mutta unohdin.
  Mutta niin. Otto on pelastanut mun parisuhteen 😀 näin vaatimaton statement täysin tuntemattomalta henkilöltä! Tosiaan, luin Akkavallan jonkun pelipostauksen joka keskittyi enemmän siihen mitä pelaaminen Otolle merkitsee ja mulla sytty lamppu pään päällä, että miltä tuntuis jos mun avomies nalkuttais mulle kokoajan mun rakkaimmasta harrastuksesta joka vielä on miehelle tosiaan aika tärkeä työkalu kavereiden kanssa ”hengaamiseen” vaikkei fyysisesti samassa tilassa olekaan.
  Katsoin hyvin syvälle peiliin ja tein asennemuutoksen asiaan, aloin tukemaan miestäni harrastuksessaan ja nyt meillä menee niiin hyvin! Kun en nalkuta niin toi pelaa vaan ne pelit mitkä on tärkeitä, eikä semmosta turhaa juoksemista 😀
  Luulen että en olisi ikinä tajunnut tätä asiaa ilman tota postausta, jotenkin antoi todella paljon perspektiiviä tuohon harrastukseen jota en ole ikinä ennen tätä pitänyt juuri minään, nyt jopa rehellisesti kiinnostaa (vähän)
  Joten kiitos Akkavallasta Otolle! Nevö föget.

 18. Päivi sanoo:

  Hyvää hääpäivää teille! Olen seuraillut blogiasi jonkin aikaa ja nyt halusin tulla kommentoimaan, koska elämänasenteesi, tapa jolla puhut miehestäsi ja lapsistasi ja siitä millaiselta teidän perhe-elämänne blogin kautta vaikuttaa, on tehnyt minuun vaikutuksen. Olen itse kymmenen vuotta sinua vanhempi, mieheni vielä muutaman vuoden enemmän ja olemme olleet naimisissa pian vuoden ja yhdessä kolme vuotta. Emme ole vielä lapsia saanut, mutta kovasti niitä toivomme vielä saavamme- toivo elää. Jos joskus niin onnellisesti käy, että lapsia saamme, toivon, että elämässämme olisi samanlaista iloa ja rakkautta kuin teillä. Monesti kummastelen kun ympärillä monen lapsiperheen elämä tuntuu olevan niin vaikeaa ja työlästä eikä juuri hauskaa pidetä. Olen kanssasi samaa mieltä, että kun on sen oikean ihmisen kanssa, ei suhde ole työtä. Onnekseni minulla on mies, jonka kanssa on maailman hauskinta ja ihaninta. Olet minulle siis jonkinlainen esikuva 🙂 Kiitos iloisesta blogistasi ja tyttönne ovat tosi suloisia 🙂

 19. Viivi sanoo:

  Mielettömän ihana kirjoitus! Paljon onnea teille! <3 <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.