Turvallisesti verkossa sis. kilpailun

06.03.2016

Olen mukana Indiedaysin & F-Securen kampanjassa, jonka myötä sain mielenrauhan siitä että tämän perheen tietoturva-asiat ovat hyvässä turvassa. Mieheni ollessa kunnon teknologiahamsteri, meiltä löytyy laitetta vähän joka lähtöön. Kaksi tablettia, iPad, tietokoneet ja puhelimet, joita mulla on käytössä kaksi töiden takia. Laitteita on sen verran paljon, että jos jokaisen virus- ja tietoturvasta lähtee erikseen huolehtimaan, on se aika raskasta. Se että F-Securen uuden SAFE-tietoturvan saa asennettua kerralla viidelle laitteelle, on siis ainakin meidän perheelle varsinainen helpotus. Asennukseen ei tarvitse myöskään mitään fyysisiä levyjä, vain yhden koodin.

Me aikuiset toki tiedetään aina mitä tehdään ja ei ainakaan tähän asti olla koskaan päädytty sivuille joilla olisi joutunut epäilemään turvallisuutta, mutta lapset eivät tietenkään aina voi tietää mitä tekevät kun selaavat tablettia. Heillä on kyllä selkeät säännöt ja heitä on opastettu iPadin käytössä, mutta ei tarvittaisi kuin pari virheellistä näpäytystä ja youtubestakin saattaisi päätyä vaikka minne. F-Secure SAFE analysoi sivujen turvallisuutta taustalla huomaamatta jatkuvasti, ja se estää pääsyn vaarallisille ja lapsilta kielletyille sivuille automaattisesti. Kun SAFE on käytössä, ei siis ole riskiä että lapset näkisivät jotain lasten silmille sopimatonta vaikka esimerkiksi youtubesta jotain videolinkkiä vahingossa klikkaisivat.

Meidän lapset ovat tosi taitavia käyttämään padia, ja vaihtavat helposti sovelluksesta toiseen sen mukaan mitä haluavat tehdä. iPad on lapsista tietysti ihan super hauska juttu, ja aina he eivät haluaisi luopua siitä silloin kun vanhemman mielestä ruutuaikaa on ollut jo ihan tarpeeksi. F-Secure SAFE mahdollistaa myös aikarajan asentamisen lapselle. Aikarajasta on hyvä tehdä yhdessä pelisäännöt niin että lapset tietävät sen muutenkin, mutta viimeistään automaattinen aikaraja varmistaa sen että lapsi ei unohdu ruudun ääreen turhan pitkäksi aikaa. Sitten kun meidänkin tytöt ovat vähän isompia, ja alkavat asentamaan sovellukset itse, on kiva että Android-versiossa on mahdollista ottaa käyttöön myös turvalliset sovellukset -toiminto. Se tarkastaa kaikki asennetut sovellukset haitallisten koodien tai epäilyttävän mainonnan  varalta, ja varmistaa ettei laitteisiin päädy vaarallisia sovelluksia.

Mä olen välillä vähän huithapeli, kuten tälläkin viikolla kun unohdin mun rakkaat aurinkolasit tyttöjen tanssikouluun. Niissä ei tietenkään ollut mitään henkilökohtaisia tietoja, ja sain ne jopa vielä takaisinkin, koska tanssikoulussa onneksi liikkuu vain mukavia ja rehellisiä ihmisiä. En voinut kuitenkaan olla miettimättä, että mitä jos se olisikin ollut vaikka mun puhelin tai tabletti, ja paikka vaikkapa metron penkki. F-Secure SAFEn avulla voi suojella omia laitteitaan myös etänä. Vaikka puhelin hukkuisi, unohtuisi tai se varastettaisiin, sen voi paikantaa ja lukita etänä, ja omat tiedot voi poistaa pysyvästi tarvittaessa.

Tietoturva on sellainen juttu joka helposti unohtuu arjessa, mutta oikeasti se on todella hyvä pitää kunnossa. Kun tietoturva on kunnossa, ei ole pelkoa että omat luottokorttitiedot päätyisivät huijareiden käsiin verkkokauppaostoksilla tai että lapset saavat traumoja pelatessaan tabletilla. F-Secure SAFE on hyvä apu kun lasta opetetaan käyttämään erilaisia laitteita, mutta se on tärkeä myös aikuisille.

F-Secure SAFEa voi nyt kokeilla ilmaiseksi neljän kuukauden ajan, ja se ei velvoita mihinkään pidempään sitoutumiseen. Kokeilu tapahtuu yhdellä koodilla, jolla palvelun saa käyttöön neljäksi kuukaudeksi. Koodin saat käyttöösi F-Secure SAFE -sivulta.

Lukijakilpailu: Haluaisitko palvelun käyttöösi ilmaiseksi vuodeksi? Kerro kommenttiboksissa miksi juuri sinä tarvitsisit F-Securen vuodeksi ja olet mukana kilpailussa, jossa voit voittaa palvelun käyttöösi vuodeksi! Muista lisätä sähköpostisi sille varattuun kenttään. Kilpailuaikaa on 10.3. klo 22.00 asti. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Onnea kisaan kaikille ja ihanaa sunnuntaita!


No Responses to “Turvallisesti verkossa sis. kilpailun”

 1. Marika sanoo:

  Meidän perheemme todellakin tarvitsisi tämän turvapaketin. Meillä 10- ja 6-vuotiaat tytöt, joiden nettisurffailun turvaaminen mahdollisimman kattavasti on tärkeää. Mitä isommaksi he kasvavat sitä enemmän he käyttävät laitteita itsenäisesti, sitä tärkeämpää on huolehtia ettei mitään ikävää tapahdu. Eikä kattava virusturva olisi pahitteeksi aikuistenkaan laitteisiin 🙂

 2. Lotta sanoo:

  Huh! Paljon pyörii mielessä tietoturva-asiat ja tietokoneen ja puhelimen suojaaminen, varsinkin silloin kun mediassa puhutaan viruksista. Tästä huolimatta kunnon virusturvan hankinta on jäänyt tyystin hankkimatta ja olenkin iloinen törmätessäni tähän postaukseen. Minulla ei ole vielä edes lapsia, mutta selailen päivittäin nettiä laajastikin ja ehkä jopa hieman varomattomasti, joten kunnon suojaus olisi kyllä paikallaan. Erityisesti etäsuojaus kuulosti tosi hyvältä!

 3. kotitonttu sanoo:

  Mä en nyt osallistu kilpailuun, kun mulla on tietoturva-asiat kunnossa. Pakko vaan kommentoida, että toi sun valkoinen samsungin kone on niin kaunis! 😀

 4. Mommy sanoo:

  F-secure safe tulisi todella tarpeen, kun laitteita on perheessä jo jonkin verran mutta luotettavat virustentorjunta-ohjelmat tulevat yleensä niin kalliiksi, niin olisi mahtavaa olla edes se yksi vuosi melkein täysin huoletta, kun tietää, että on hyvät turvat koneissa 🙂

 5. Iida sanoo:

  En ole mikään tekniikan ihmelapsi enkä aina ymmärrä näistä virusasioista mitään joten tollainen ois kyllä mun juttu!

 6. Mimmu sanoo:

  Tää tulisi mulle todella tarpeeseen, en nimittäin oikein ymmärrä näitä tietoturvajuttuja, enkä tiedä onko puhelimeni tai varsinkaan koneeni tarpeeksi suojattu:D

 7. Laura sanoo:

  Tällä hetkellä ei ole mitään suojausta laitteissa, joten tulisi tarpeeseen!

 8. oliviagggg sanoo:

  Ei mitään suojausta laitteissa, joten kyllä kelpaisi.

 9. Sara sanoo:

  Mulla kohta edellinen suojaus loppuu ja sitten tarviskin uuden niin ois kyllä ihan kiva voittaa. Lisäksi olen kyllä hyvä hukkaamaa puhelimeni joten tuo etäjuttu on kyllä kans mukava juttu

 10. Mirka sanoo:

  Mä tarvitsisin tietoturvan etenkin koneelleni. Olen tähän mennessä luottanut, että Applen laitteisiin ei tule viruksia, mutta koko ajan puhutaan enemmän ja enemmän, että niitä tulisi. Minulla on Macbook Pro, johon siis eniten tarvitsisin tietoturvaa. Käytän sitä mm. kouluhommiin ja tällä hetkellä kandin kirjoittamiseen, joten olis tärkeää, ettei kukaan pääsisi tietoihini käsiksi tai tuhoamaan niitä. Lisäksi minulla ja poikaystävälläni on käytössä tabletit, joissa ei myöskään ole tietoturvaa. Opiskelijana ei ole varaa ylimääräiseen, mutta tietoturvasta tulisi kyllä huolehtia… Tulisi siis tarpeeseen 🙂

 11. Mertsi sanoo:

  Mulla on vähän ikävä muistikuva, että F-Secure on virustorjuntana se, joka kannatti aikoinaan viskoa koneestaan menemään heti alkujaan. Ainakin joskus se oli aina uudella koneella asennettuna kokeiluversiona ja yleinen suositus oli, että älä ihmeessä ainakaan siihen osta lisäaikaa. Se oli hirveän raskas koneelle ja hidasti konetta aivan turhaan, ilmaiseksikin sai parempia. Voisin olettaa Oton ehkä tietävän jotain näistä asioista, niin onko F-Secure tätä nykyä siis ihan kelvollinen käyttää? Niin ja en siis osallistu kilpailuun. 🙂

 12. Hemppe sanoo:

  Tää ois kyllä loistava meikäläiselle, oon vähän hakoteillä näissä virustorjuntatsydeemeissä enkä edes tiedä onko mun kone ja luuri suojattu mitenkään niin tulis kyllä tarpeeseen ! 😀

 13. Marjo sanoo:

  Voisi asioida turvallisesti pankin ja kelan sivuilla

 14. Annak sanoo:

  Tää tulis kyllä tarpeeseen, en ymmärrä näistä asioista mitään. Joku turvasysteemi mun koneessa on, mutta luottaisin tuohon kyllä enemmän!

 15. riikka sanoo:

  Haluaisin antaa tämän paketin isälleni, joka on ihan mahdoton tietoturvan kanssa, mutta ei itsepäisyyttään suotu maksamaan vaikka todella töiden puolesta sitä tarvitsisi. On jo ollut läheltä piti – tilanteita kun ipädi on vaikka varastettu Thaimaassa.

 16. Essi sanoo:

  Täälläkin asustelee kaksi lasta ja pian kolmas tulossa. 3v esikoinen käyttää jo tablettia ja kovasti kuopustakin se kiinnostaa jo. Joten kun kolmas lapsi syntyy tää olis kätevä, ettei tarviisi koko ajan olla vahtimassa tabletin käyttöä 🙂

 17. siiri sanoo:

  Oon kans aika huithapeli ja tabletissa ei ole mitään suojausta joten tarpeen tulis!

 18. Tiina sanoo:

  Lapset käyttävät tablettia joten suojaus tulisi kyllä tarpeeseen! 3v tyttö on jo osannut ladata sovelluksiakin. 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Huh! 😀 Mulla on iPadissa sormenjälkitunnistus ja/tai pitkä salasana ennenkuin sovelluksia pääsee lataamaan niin sen puolesta voi vielä olla turvallisin mielin 😀 mutta androideissa tosiaan pienemmätkin pääsevät jo latailemaan helposti!

 19. Pauliina sanoo:

  Mulla on f-secure ollut käytössä jo pitkään ja pelkkää positiivista kokemusta on kyseisestä palvelusta. Oma sopimus f-securen kanssa on umpeutumassa viikon päästä ja uutta täytyisi jostain päästä hankkimaan. Tässäpä siis oiva tilaisuus saada uusittua lähes pakollinen ja luotettavaksi osoittautunut turvaväline ilman suurempaa rahastressiä tai vaihtoa ilmaiseen ja epäluotettavampaan vastaavaan. Tarpeeseen tulisi siis täälläkin osoitteessa! 🙂

 20. ReeLee sanoo:

  En ole edes tajunnut uhrata ajatuksia tietoturva asioille pitkään aikaan, nyt olisi kyllä tarve kun taapero saa välillä katsoa youtubesta musiikkivideoita. Eli lapsen turvallisen vuoksi minun pitäisi voittaa!

 21. Paula sanoo:

  Muutan luultavasti tänä vuonna pois vanhempien luota. Kaivattua säästöä siinäkin syntyisi, ettei tietoturvasta tarvitsisi maksaa, kun ei opiskelija budjetti järin iso ole.

 22. Sebastian sanoo:

  Olisi kyllö mahtava apu saada suojata kaikku laitteet kerralla ja kunnolla ihan itseni vuoksi, koska olen uskomattoman lahjakas hukkaamaan tavaroita mukaan luken tabletin ja puhelimen, jotka kulkevat kaikkialle mukana. Lisäetuna olisi se, että kummipoikaa kuskattaessa ei aina tarvitsisi kysellä mitä hän takapenkillä tekee ja pelaako edelleen samaa peliä.

 23. Meillä minä, perheen nörttinä, olen vastuussa meidän tietoturva asioista. Tosin minä olen myös se teknologian hamstraaja. Miehellä kun on se puhelin, minulla on kannettavaa ja tablettia sen puhelimen lisäksi. Toistaiseksi olen todella tyytyväinen tähän meidän systeemiin, mutta mainitsit postauksessasi monia sellaisia juttuja, jotka olisivat hyvin tervetulleita sitten kun tuo meidän tyllerö tuosta kasvaa. Esimerkiksi tuon ruutuajan ajastuksen ottaisin ihan koska tahansa käyttöön siinä vaiheessa, kun lapsi alkaa ymmärtämään teknologian päälle. Samoin tuon sivustojen analysoinnin.

 24. Mimosa_ sanoo:

  Tulisi kyllä tarpeeseen, juuri vanha virustorjunta vanhenemassa.

 25. Sannak sanoo:

  En jotenkin tiedä mikä virusohjelma on hyvä.. tämä paketti varmasti hoitaisi ongelmani ja olisi yksinkertainen kaikkiin laitteisiini.

 26. Fani sanoo:

  Meiltä löytyy niin monta laitetta ja kaikki ilman suojausta tottakai. :/ Olisi kiva saada olla rauhassa sen kanssa, että omat esim. luottokorttitiedot pysyy salassa. 🙂

 27. zirpale sanoo:

  Puhelimeen tarvitsisin virustorjunnan, tähän asti menty ilman

 28. Riitta sanoo:

  Meillä on tietokone ja tabletti ja tuntuu välillä siltä, että tuo mieheni on sellainen huithapeli jonka jäljiltä ei ikinä tiedä mitä koneelle tulee/pääsee. Tämä kuulostaa juuri täydelliseltä palvelulta meille, joka meiltä ihme ja kumma puuttuu?

 29. Karin sanoo:

  Meillä on ennestään jo käytössä F-securen virustorjunta (vai mikä lie nimeltään) ja hyvin on pelannut. Toi SAFE kuullostaa vielä paremmalta ja turvallisemmalta varsinkin kun itse olen aika ylihuolehtivainen näissä virus ja yksityisyys asioissa..

 30. Piia sanoo:

  Meillekin olisi tosi kätevä koska seitsemän vuotias esikoinen käyttää tablettia ja saattaa sillä päästä vaikka mihin!Tällä sais kaikki laitteet suojattua!

 31. helmia sanoo:

  Oispa iha super huippu tää voittaa. Tarvittas kyllä mun miehenkaa puhelimiin ja mies työpuhelimeenki vielä tämmösen. Ja siksikin ettei meidän kohta 3v tyttö pääsis myöskään millekään epäilyttäville sivuille katsoessaan youtubesta super mieluisia frozen pätkiä 😀

 32. Pii sanoo:

  Tällä hetkellä ilmainen ohjelma niin että lisä suojaa tarvis ja miettinyt että puhelinkin olis hyvä suojata. Olis kiva voittaa sais mielenrauhaa. 🙂

 33. Inka sanoo:

  Mä en oo yhtään perillä meijän virusturvasta tai muistakaan suojauksista, joten tarpeeseen tulisi!

 34. Elena sanoo:

  Olisi kyllä tarpeellinen, kun kohta meidän esikoinenkin luultavasti alkaa kiinnostumaan iPadilla pelailusta ja ohjelmien katsomisesta.

 35. Julia sanoo:

  Olen niin tumpelo kaiken tekniikan kanssa, että tulisi kyllä tarpeeseen. F-securesta on itsellä kans hyviä kokemuksia.

 36. Mimmi sanoo:

  Haluaisin voittaa tämän kisan, sillä vanha virusturvani vanhenee 7päivän päästä! Tulisi siis heti käyttöön ja tarpeeseen 🙂

 37. Reetta sanoo:

  Laitteiden suojaus ei ole kunnossa, koputan puuta että toistaiseksi ollaan säästytty ilman ongelmia.. Mutta olisihan tämä kyllä näppärä ratkaisu turvalliseen käyttöön.

 38. riikka sanoo:

  Koska olen hävittänyt ainakin 5puhelinta

 39. SHaidi sanoo:

  En ole koskaan ymmärtänyt elektroniikan suojauksesta mitään, mutta se olisi niin tärkeää. Yksi luotto suojaus suojaisi kaikki talouden laitteet, mahtavaa!

 40. Maikki sanoo:

  Olen aika tietoinen ja kriittinen netin ja somen käyttäjä, mutta kaikkea kertomiasi asioita en ole vielä tajunnut ajatella. Meillä on nyt vajaan vuoden ikäinen esikoinen ja itselläni on halu opettaa hänelle tulevina vuosina mahdollisimman turvallisesti eri älylaitteiden ja netin maailmaa, aina hänen ikänsä tasoisesti. Olisipa mahtava tutustua tähän suojauspalveluun arvonnnan kautta! 🙂

 41. Henna sanoo:

  En ole mikään huippuhyvä laitteiden kanssa, enkä varsinkaan niiden suojauksessa. Lisäksi olen melko hajamielinen ja puhelimeni hukkuu useita kertoja viikossa, onneksi pääasiassa kotona! Toistaiseksi on aina puhelin löytynyt, mutta paljon mahdollista, että joskus se jää jonnekkin. Siksi tuo etälukitus kuulosti hyvältä!
  Omasta ja miehen puhelimesta uupuu kokonaan virusturva.

 42. Susanna sanoo:

  Tää olisi niin meille, pojat 9 ja 11 ja nyt jo vähän siellä täällä ja kielletyillä surffailtu vaikka kuinka yrittää suojella ja kertoa mitä saa ja mitä ei. Me tarvitaan turvallisuutta että voin antaa lapsille oman koneen käyttöön.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.