Pääsiäisen herkuin kakku

20.03.2016

Mulla on jo pitkään kytenyt mielessä resepti-idea, mutta vasta nyt sain pääsiäisen kunniaksi sitä testattua. Kyseessä on superherkullinen valkosuklaamangojuustokakku, jossa on kyllä kaikkea muutakin herkkua kuin vain mangoa ja valkosuklaata. Tämä oli vähän sellainen ”ympätään kaikki mun lempparit yhteen ja kokeillaan tuleeko niistä kakku” -kakku. En lisännyt kakkuun yhtään sokeria itse, mutta toki sitä ainesosasista löytyy kuitenkin ja makeudesta ei ole puutetta.

Herkullinen pääsiäiskakku

150g digestivekeksejä

75g voita tai leivontamargariinia

200g mangotuorejuustoa

2,5dl vispikermaa

140g valkosuklaata

1/2 pussia Daim-fanipaloja (tai muita vastaavia)

4 liivatelehteä

2rkl vettä

koristeeksi suklaamunia

Murskaa keksit ja sulata voi. Muotoile leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle kakkupohjaksi. Pohja. Vatkaa vispikerma, sekoita vatkaimella joukkoon mangotuorejuusto. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa mikrossa tai kattilassa. Vatkaa sekin kerma-tuorejuustoseokseen mukaan. Murskaa fanipalat ja lisää myös ne. Kiehauta 2 ruokalusikallista vettä ja lisää lionneet liivatteet siihen. Lisää seos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen kerma-tuorejuustoseokseen. Kaada seos irtopohjavuokaan, anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia. Koristele suklaamunilla ja herkuttele.

Superhelppoa ja herkullista! Kakun aktiivinen valmistusaika on oikeasti ehkä kymmenestä minuutista varttiin ja siitä saa tosi näyttävän kun laittaa paljon munia. Tänä pääsiäisenä trendinä taitavat olla suklaiset överikakut, mutta mä halusin tehdä jotain vähän raikkaampaa, ja siksi tällainen mangolta maistuva versio.

Ihanaa palmusunnuntaita kaikille!


One Response to “Pääsiäisen herkuin kakku”

  1. Onpas herkullisen näköinen kakku. Meille on tulossa huomenna vieraita ja tässä mietin, pitäisikö leipoa joku pääsiäishenkinen herkku tarjottavaksi. Tämä voisi olla yksi vaihtoehto.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.