Viihdyttekö täällä?

10.04.2016

Blogiuraa on takana kuukauden kuluttua tasan viisi vuotta, se on muutaman kuukauden enemmän kuin meidän esikoisella. Vaikka viiden vuoden aikana olen kehittynyt tasaiseen tahtiin mielestäni sekä kirjoittajana että kuvaajana, mun blogi ei koskaan ole ollut se joka loistaa tyylikkyydellään tai mielettömillä verbaalisilla lahjoilla. En ole se jonka kuvat sopisivat minkä tahansa lehden sivuille, tai se jonka sanankäänteet ovat niin huvittavia että vedet tursuavat silmäkulmista. En ole tunnettu viiltävän rehellisistä tuotearvioista, poliittisten epäkohtien paljastuksesta, uskomattomista matkakohteista tai uusimpien trendien asiantuntevasta esittelystä.

Uskon että se syy, miksi mun blogi silti kerää ympärilleen lukijoita, on tasainen viihdyttävyys. Arkielämän rehellinen kuvaus, se että käsittelen asioita pintaa syvemmältä, ja se että me ollaan aika tavallisia pulliaisia siitä huolimatta että blogia kirjoitankin. Mun blogista on turhaa etsiä skandaalinkäryä viihdytykseen, mutta uskon että viihdyttää voi myös positiivisella asenteella, ilolla ja rakkaudella.

Jotkut ihmiset elävät muiden ongelmista, juoruista ja toisille naureskelusta. Uskon että heille mun blogi on kuin hiekkaa silmiin ja aiheuttaa ärsytystä, täältä kun harvoin löytyy mitään äärimmäisen negatiivista. Olenpa joskus saanut kommentin ”ihanaa kun teilläkin menee välillä huonosti!”, kun olen kirjoittanut jostain ikävästä mitä meille on sattunut. Joku taas on järkyttynyt, kun olen ollut harmistunut jostain, eikä ole kokenut negatiivisempaa postausta blogiini sopivana. Mun blogi on kuitenkin mun peilikuva, ja rehellinen siinä mielessä että en mä niitä huonojakaan juttuja ala peittelemään jos jotain ikävää on meneillään. Yritän kuitenkin käsitellä kaikkea sekä omassa elämässä että blogissa samalla näkökulmalla: positiivisuuden kautta. Koska harmissa vellominen ei vaan ole mun tapaista, eikä auta mua mitenkään.

Mä aion jatkossakin olla samalla linjalla, tuoda esille niitä asioita mitkä sananlasku kehottaa kätkemään: onnea, iloa ja rakkautta. Uskon että hyvä synnyttää hyvää, ja jos voin piristää edes yhden ihmisen päivää, on blogin kirjoittaminen arvokasta ja tärkeää. Mulle itselleni arvokkainta on teiltä saatu palaute, ja teidän myötäeläminen. Mä muistan kymmenien lukijoiden nimimerkkejä, mietin teidän kuulumisia, ja ilahdun jos joku vanha tuttu kommentoi pitkästä aikaa. Olen saanut teiltä ihan mielettömiä vinkkejä, ja te ja teille kirjoittaminen saa mut ponnistelemaan arjessa enemmän. Lyhyesti sanottuna: teille kirjoittaminen tekee meidän koko perheen elämästä monin verroin ihanampaa.

Mä viihdyn täällä ruudun takana, tämä ruutu on mun toinen koti, mun ajatusten koti. Tänne mä vuodatan pohdintoja, rakkautta ja hassuja juttuja. Viihdyttekö te täällä? Jos viihdytte, nyt saa halutessaan äänestää mun blogia vuoden viihdyttävimmäksi blogiksi Inspiration Blog Awardseissa. Sain viikko sitten kuulla, että tuomaristo on valinnut mun blogin osaksi toinen toistaan upeampien ehdokkaiden joukkoa Vuoden viihdyttävin blogi -kategoriassa, ja olin todella otettu kunniasta. On mahtavaa olla noin hienossa joukossa. Kiitos siitä kuuluu myös teille kaikille, vaikka tuomarit sinne mut valitsivatkin. Ilman teitä, eivät tuomarit edes tietäisi mun blogin olemassaolosta.

Äänestäminen vaatii vain ”äänestä”-nappulan klikkauksen mun kuvan päällä, ja siinä kaikki. Äänestämään pääset TÄSTÄ ja äänestää voi vaikka kaikkia sarjan ehdokkaita, joten ei tarvitse potea valinnan vaikeuden tuskaakaan jos on monta suosikkia. Kaikissa sarjoissa on kyllä upeita ehdokkaita. Mä lähetän mun ääneni ainakin huipulle #pojatkinlukee -kampanjalle Vuoden blogiteko -kategoriassa, sillä se on mun mielestä ihan maailman paras juttu ja todella hieno ajatus. Kirjojen lukeminen on yksi viihdyttävimpia, kehittävimpiä ja mahtavimpia juttuja maailmassa, ja sen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa.

Ihanaa sunnuntaipäivää kaikille ja kiitos hurjasti jo etukäteen <3


No Responses to “Viihdyttekö täällä?”

  1. Annika sanoo:

    Aika käsittämätöntä, että tää blogi täyttää jo ihan pian viisi vuotta — mä oon ollut innokkaana lukijana melkein koko sen ajan ja tää on myös ollut vuosikaudet ihan mun lemppariblogini :–) Sulla vaan on niin ihanan positiivinen asenne, sujuva kirjoitustyyli ja nättejä kuvia! Kiitos että edelleen kirjoitat, kävin antamassa ääneni ♥

  2. Blogisi on sellainen hyvan mielen blogi. Olen yleensa katsonut frendit-sarjaa, jos on oikein ollut huono paiva tai muuten vain allakuloinen fiilis. Blogisi on hypannyt frendien kanssa samalle tasolle, silla saan taalta ihan samanlaista hyvaa mielta, vaikka ei joka rivin lopussa paasekaan nauraa rakattamaan. Sinulla on niin positiivinen elamanasenne ja aurinkoiset ajatukset. Jatka samaan malliin!

  3. Jeanette sanoo:

    Olen lukenut blogiasi Tiaran syntymästä asti, ja edelleen se on suosikkiblogini. Listaamiesi syiden lisäksi pidän kirjoitustyylistäsi. Kielioppi on korrektia ilman, että tekstistäsi tulee lian virallisen kuuloista.

  4. Katri sanoo:

    Mä kommentoin erittäin harvoin, mutta aina luen postaukset. Olen lukenut blogiasi alusta asti ja nykyään tämä on ainoa blogi jota enää aktiivisesti seuraan, joten kiitos ihanan viihdyttävästä blogista ❤️

  5. Inga sanoo:

    Harvemmin mitään koskaan kommentoin blogeihin, mutta sinun blogisi on ihanan rehellinen ja täältä saa aina positiivista energiaa päivään kun teidän perheen juttuja lukee 🙂

  6. Janita sanoo:

    Mä oon huomannut, etten enää lue muiden blogeja sillä sä kirjotat tarpeeksi rennosti ja mä tykkään siitä. Se on sellasta jokapäiväistä luettavaa enkä samalla tavalla jaksa enää lukea toisten postauksia jotka ovat niin kirjakielisiä. Just se on yks syy miksi tykkään lukea sun blogia, ihanien postausten lisäksi mä niin tykkään just sun tavasta kirjottaa 🙂

  7. jenny sanoo:

    Minä viihdyn blogissasi juuri sen ”arkisuuden” ansiosta. On ihana päästä lukemaan positiivisia tekstejä ja katselemaan hymyileviä kasvoja kuvissa.

    Eniten kuitenkin olen kiitollinen sinulle siitä kuinka olet tuonut äitiyttäsi esille blogissasi. Olen 100% varma, etten osaisi tehdä äitinä asioita juuri niin kuin ne teen nyt, ellen olisi lukenut postausta sinun ja Oton tavasta kasvattaa lapsenne. Monet ovat kehuneet mm. kärsivällisyyttäni lapsen kanssa ja (lähes) aina kun tulee kinkkinen tilanne, jolloin esim. lapsi meinaa saada raivarit niin te tulette mieleen ja mietin kuinka te toimisitte.

    Olette ehdottomasti minun esikuviani vanhempina, näkeehän sen koko perheestä, että arki on rakkauden täyteistä ja positiivista, vaikka niitä huonoja päiviäkin välillä eteen tulisi.

    Kiitos ihanasta blogista ja oikein aurinkoista kevättä koko teidän perheelle! ❤

    -jenny & miniukkeli

  8. Anne sanoo:

    Luen tätä blogia nimenomaan positiivisuuden takia. Uusi postaus on aina ihana piristysruiske päivään. Blogi on myös kivan värikäs, kuvat ovat hyviä ja tietysti lapset supersöpöjä ja hauskoja! Olen nyt lukenut blogia puolisentoista vuotta ja on ihan hurjaa, miten nopeasti lapset kasvavat! Tiarakin näyttää melkein aikuiselta joissakin kuvissa, hyvin osaa jo poseerata ja kaikkea. 😀

  9. Kata sanoo:

    Tää blogi on just sitä, mitä arkeen kaipaan. On kivaa lukea arjestanne ja tyttöjen oivalluksista. Moni hyvä blogi on mennyt pilalle muuttuessaan vogue tyylisiki ” mainos” sivustoiksi. Eikö blogin kuulu olla juuri vähänkuin päiväkirja

  10. Terhi sanoo:

    Olen lukenut blogiasi jo monta vuotta. Välillä olen pohtinut, että miksi sitä luen. Itselläni jo vanhemmat lapset , eikä kiinnosta muotiasiatkaan. Mutta se on se positiivisuus, joka saa minut yhä uudelleen lukemaan blogiasi. Kun kaikki tässä maailmassa tuntuu olevan kohta negatiivisia uutisia täynnä, on erittäin virkistävää lukea siitä että joku on onnellinen Ihana perhe teillä!

  11. Sannak sanoo:

    Äänestetty. Kategoria kuvaa täydellisesti blogiasi – viihdyttävä!
    Viihdyn blogisi seurassa. Blogi on täynnä iloa, rakkautta, huumoria ja elämää.

    Tänne voi jopa ”paeta” negatiivisuutta. Töissä ei aina jaksaisi niitä negatiivia ynähdyksiä työkavereilta, kiroilua, voivottelua itse tehdyn kiireen vuoksi. Tulee pian peiliefekti huomaamatta että alkaa itsekin olla kiukkuinen ja se purkautuu kotona, koska en halua olla kiukkuinen työkaveri vaan aina avulias ja ystävällinen.

    Kiitos blogistasi. Kirjoitat minun, lukijan mieleen viihdyttävästi ja ihanan suorasti arjestanne. Teillä on viihdyttävä perhe 🙂
    Palautetta on aina ihana saada, joten haluan antaa palautteena, että ole sama ihanan aito itsesi jatkossakin. Se ei sinulle kyllä tuota vaikeuksia. Tätä blogia saa lukea hymyssä suin!
    Kiitos että jaksat kirjoittaa!

  12. nunnuliina sanoo:

    En ole kauaa vielä päässyt kokemaan blogiasi, mutta sen verran mitä nyt lukenut ja kokenut niin viihdyn täällä mm. juuri siksi, että blogi on arkisen hyväntuulinen, persoonallinen eikä laisinkaan teennäinen. Aidosti iloista arkea. 🙂

  13. Mä olen ollut tän blogin lukijana vasta kuukauden päivät, mutta olen sen ajan viihtynyt todella hyvin. Sun postaukset piristää päivää ja muistuttaa mua siitä ettei kaiken tartte olla aina niin vakavaa. Lisäksi on kiva tiirailla valokuvista tuttuja Vuosaarelaisia maisemia. 😉 Käyn ehdottomasti äänestämässä.

  14. sannana sanoo:

    Äänestin, mä ainakin oon viihtynyt täällä jo reilut kolme vuotta! 😀

  15. Nea sanoo:

    Heippa!
    Tuli tuosta vinkkien annosta mieleen, kun sielä
    Helsingin suunnalla asutte olisi ihan HUIPPU jos tekisit joskus postauksen siitä, mitä kaikkea Helsingissä voi tehdä. Olisi kiva saada vinkkejä mukavista ulkoilupaikoista, lemppari kahviloista ym. Kun ulkopaikkakuntalaisena aina mietin siellä vieraillesani tekemistä. P.S ääni sulle annettu, minä ja varmasti monet muutkin tykkäävät blogistasi ,koska aitous aitouden takia ja

  16. Nea sanoo:

    Voi että,lähetin vahingossa viimeistelemättömän viestin… Noh, tässä vielä uudestaan.
    Heippa!
    Tuli tuosta vinkkien annosta mieleen, että olisi huippua ,jos tekisit joskus pistauksen siitä mitä kaikkea Helsingissä voi tehdä/mitkä on teidän lempi paikkoja. Esimerkiksi lempi ulkoilupaikat, kahvilat tai muut paikat. Ulkopaikkakuntalaisena siellä vieraillessa nuo aina mietityttävät. P.S ääni sulle annettu niin minä kuin varmasti moni muukin tykkää sun blogista koska aitous ja juuri tuo positiivinen elämänasenne puskee lävitse ja antaa virtaa omaankin elämään.Viihdyn itse siis oikein hyvin täällä! 🙂

  17. Lispe sanoo:

    Vau todellakin täälä viihdytään! Oot kyllä älyttömän positiivinen ihminen ja tää sun blogi on kyllä ihanan aito ja niiiin Ilonen! Kiitos sulle ja kaikkea hyvää teille<3 en voi käsittää tommosia ihmisiä jotka iloitsee toisten huolista tms. mutta ihanasti kirjotat niistäkin ihmisistä 🙂

  18. Vendela sanoo:

    Voi kyllä, viihdyn täällä ihan superhyvin! ♥️

  19. Linkku sanoo:

    Mä oon pitkäaikanen lukija niinkun varmaan tiedätkin 😀 Joskus on kausia ettei ole aikaa hetkeen juttuja lueskella tai kommentoida, välillä on niin kiireistä että koko ajan pitäisi olla jotain muuta tekemässä. Silti palaan aina tänne vaikka olisi mennyt aikaa viime lukemisesta 🙂 Vähänkuin hyvässä ystävyyssuhteessa, vaikka ei olisi 24/7 tekemisissä niin tietää että se toinen on siellä silti eikä mene pois elämästä! 😀

    Ja tietenkin menen äänestämään sua!

  20. AnnaMaria sanoo:

    Mahtavaa, että olet taas ehdolla! Itse kävin jo äänestämässä, nyt sit pidetään peukkuja 😉

    Itsestäni voin sanoa, että viihdyn blogisi lukijana juuri positiivisuuden ja niiden tavallisten juttujen ansiosta. Se on ehkä tärkeintä, että annat itsestäsi realistisen ja helposti samaistuttavan kuvan. 🙂 Ja sun blogin ansiota on myös se, että musta on tullut paljon rohkeampi ja enemmän tilaisuuksiin tarttuva tyyppi, joten täällä ainakin yksi lukija joka on ja pysyy jatkossakin.

    Kaikin puolin kiitos ja jatka samaan malliin. Sekä ihanaa kevään aikaa sinne koko teidän porukalle (Täällä Satakunnassa nurmikot jo vihertää, joten olen itse jo ihan kesäfiiliksissä) !!

  21. Momo sanoo:

    Kyllä viihdyn ja syitä tähän on blogin raikkaus, positiivisuus ja rentous. Olet kehittynyt huimasti alusta, niin kirjoittajana, kuvaajana ja sisällössä. Juttuja on mukava lukea, kun ne ovat asiallisia, mutta myös hauskoja. Vaikka vaatetyyli, lasten tyylit ja sisustus ei kohtaa omaa makua niin niitä on silti viihdyttävä lukea ja katsoa. Eniten pidän sinun rennosta mutta järkevästä suhtautumisesta kasvatukseen ja näistä postauksista olen saanut paljon hyviä vinkkejä omien lasten kasvatukseen. Myös uutta näkökulmaa moniin asioihin.

    Kiitos siis hyvästä blogista! 🙂

  22. Vilma sanoo:

    Mä luen sun blogia koska lapsiperhearki kiinnostaa kovin. Meidän esikoinen on samanikäinen kuin teidän kuopus, joten on ollut kiva lukea muiden samanikäisten ipanoiden touhuiluja.
    Olisi muuten yksi kysymys liittyen pk-seudun joukkoliikenteeseen liittyen. Jos aikuinen matkustaa yhdessä puolivuotiaan (rattaissa oleva) ja 3-vuotiaan kanssa (kävelee itse) niin joutuuko sille 3-vuotiaalle ostamaan lipun vai miten tää homma menee? 😀 Kun oon ymmärtänyt että rattaiden kanssa liikkuva aikuinen saa kulkea ilmaiseksi, mut vaikuttaako se ei rattaissa oleva lapsi tähän kuvioon jotenkin?

  23. Essi sanoo:

    Ihan ekaks pakko sanoa että oot ihan mielettömän kaunis näissä kuvissa!

    Mä oon lukenu tätä blogia jo Tiaran odotusajalta asti ja edelleen tää on ihan satanolla mun lempiblogi! Mä tykkään just kaikista arkisista perhe-elämäpostauksista, mielipideteksteistä ynnä muista ja sit mitkä ehkä eniten tällasen lapsettoman opiskelijan elinpiiriin liittyy niin sun asupostaukset on aina tosi inspiroivia ja siis se ykkösjuttu – ruokaohjeet!! Ollaan testattu varmaan suurinta osaa sun blogiin laittamista resepteistä ja kaikki on ollu superherkkua, just tänäänkin kävin kaupasta hakemassa ainekset siihen ihanaan parsapekonipastaan 😀

    Jatka samaan malliin loistavaa työtäsi, tähän blogiin ei vaan voi kyllästyä 🙂 Ja äänen annoin tietysti heti sun blogille kun ehdokkaita tässä joku päivä selasin 😛

  24. Tirpponen sanoo:

    Todellakin saat mun äänen! Luin ennen monia monia blogeja ja nykyään kun aikaa ei riitä,sun blogi on jäänyt melkeinpä ainoaks minkä käyn kurkkaamassa onko uutta postausta tullut:) Juurikin sun positiivinen asenne elämään ja helposti lähestyttävät aiheet miellyttää ja tulee vaan aina hyvä mieli lukiessa! 🙂 <3

  25. pale sanoo:

    Tossa ilossa, onnessa ja rakkaudessa oot kyllä ihan oikeassa! Mulla tuli heti tekstin alussa mieleen, että se on just se mikä tekee sun blogista niin kivan lukea – kuvista ja kirjoituksista välittyy niin iloinen ja onnellinen fiilis, eikä se tunnu yhtään teeskennellyltä tai semmoiselta ärsyttävän silotellulta tai imelältä. Mun kaltaisesta vähän alavireisestä ihmisestä tuntuu niin uskomattomalta, että joku jaksaa aina puskea hymyssä suin eteenpäin ja näkee odotusarvoisesti asioissa ne hyvät puolet. Kun itsestä tuntuu että kaatuu jokaiseen haasteeseen ja vastoinkäymiseen. Mutta kun näkee edes blogin kautta tuollaisen ihmisyksisarvisen kuin sä, on helpompi uskoa että ei tän elämän tarvitse koko ajan olla niin kurjaa ja vaikeeta. Kiitos siitä sulle 🙂 Totta kai arvostan sisältöä muutenkin suuresti, on kiva lukea ajatuksia ja arvopohjaista pohdintaa.

  26. Helmi sanoo:

    Mä rakastan sun blogia sen takia, että se on niin hyväntuulinen. Jos mua itseäni sapettaa joku juttu ja on ollut vähän paskeampi päivä niin kun mä luen sun blogia niin mulle tulee vaan jotenkin tosi hyvä fiilis 🙂
    Oot upean positiivinen ja kerrot ihan perusarjesta kivalla tavalla. Ja mun mielestä sun kuvat on loistavia nykyään! Vaikka ei niiden aina tietenkään tarvitse olla mitään priimaa, siitä ei kannata ottaa paineita.
    Te olette niin suloinen perhe, että teidän seikkailuja on todella viihdyttävä seurailla.
    Mun mielestä sun ei tarvi muuttaa mitään blogissa, se on mahtava juuri näin! <3

  27. Henna sanoo:

    Mun täytyy myöntää, etten oo ollu kamalan ahkera blogilukija ikinä — siis ennen kun aloin seuraamaan Oton blogia joskus kai vuosi takoperin. Sitä kautta sitten tutustuin tähän sunkin blogiin, ja kyllä täytyy sanoa, että teillä molemmilla on niin ihailtava elämänasenne, että blogejanne oli/on ilo seurata. Mielelläni luen sun blogia, kun se piristää aina mun päivää kirjotat melkeen mistä tahansa. Kiitos sulle, kun jaksat kirjottaa!

  28. Heini sanoo:

    Blogistasi tulee lähes aina hyvällä mielelle eli liputan ehdottomasti positiivisten juttujen perään! Mutta tottakai kuten elämässä yleensäkin, myös negatiivisten aiheiden täytyy saada tulla ulos. Eli en vieroksu niitäkään. Kunhan yleiskuva säilyy yhtä kivana ja aurinkoisena kuin tähänkin asti! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.