Ei maltettaisi odottaa

19.04.2016

25:n päivän kuluttua me tehdään jotain mitä ei olla yhdessä perheenä tehty vielä ikinä: lähdetään meidän ensimmäiselle rantalomalle! Varattiin reissu joskus maaliskuussa ja ollaan laskettu päiviä siitä asti. Kaupunkilomat on ihania ja risteilyt myös, mutta ihan huikeaa päästä nyt ihan kunnolla viikoksi reissuun ja lämpimään. Samalla mä vietän mun ensimmäistä kunnon lomaa sen jälkeen kun aloitin työt reilu vuosi sitten Jevelolla. Ollaan kyllä oltu yhdessä vapaalla muutama päivä kerrallaan välillä, mutta tästä tulee eka ihan oikea loma mitä mulla on ollut aikoihin. Loput lomat lomailen sitten heinäkuussa, mutta kiva tällainen pikkuinen varaslähtö kesään.

Me valittiin matkakohde ja etenkin hotelli vain ja ainoastaan sen perusteella mikä näytti kaikkein mukavimmalta lapsiperheen kannalta. Kriteereinä olivat turvallisuus, helppous ja se että lapsille on paljon kaikkea kivaa. Päädyttiin valitsemaan siis ihan perinteinen pakettimatka oikein kaikilla herkuilla kuten suomenkielisellä lastenkerholla, lentokenttäkuljetuksilla ja muilla. Hotellissa on lapsille trampoliineja, miljoona erilaista uima-allasta ja vesiliukumäkeä ja kiipeilytelinettä, se lastenkerho, leikkipuisto ja vaikka mitä muuta. Tavoitteena on lähinnä rentoutua ja viettää kunnolla aikaa perheen kesken.

Matkakohteeksi valittiin Mallorca, koska siellä sattui olemaan kaikkein kivoimman näköinen hotelli niistä mitä jaksettiin selata.  Espanjaan kuuluva saari tuntui turvalliselta muiden kokemusten perusteella. Myös Tripadvisoria selattiin ja meidän valitsemasta hotellista löytyi ainoastaan tuhansia positiivisia, tuoreita kokemuksia ja tähtien keskiarvokin oli 4,6 eli en usko että ihan vikaan ollaan menty valinnassa. Lontoon reissun hotellista jäi sen verran kökkö maku suuhun että nyt oltiin oikein erityistarkkoina, varsinkin kun lapset ovat tällä kertaa mukana.

Meidän kohde sijaitsee semilähellä Alcudiaa, mutta kuitenkin ihan omassa rauhassaan. Sieltä pääsee helposti myös Mallorcan pääkaupunkiin Palmaan, joka on iso kaupunki hyvine shoppailumahdollisuuksineen. Palmassa ajateltiin käydä mahdollisesti yhtenä päivänä retkellä, mutta muuten keskitytään vaan siihen löhöilyyn, lasten kanssa leikkimiseen ja vapaaseen hengailuun.

25 päivää, se on lyhyempi aika kuin mitä ollaan jo matkaa odotettu, mutta tuntuu silti vielä pitkältä! Nopeasti se varmasti menee, varsinkin kun tässä on vaikka ja mitä äksöniä luvassa joka viikolle. Pakko myöntää että olen kyllä aivan todella täpinöissäni täällä, terveisin olen ollut vain kerran rantalomalla Rodoksella ja olin silloin 10-vuotias.

Oletteko te käyneet Mallorcalla? Suositteletteko jotain kohdetta erityisesti? Parhaita vinkkejä lasten kanssa rantalomailuun?


No Responses to “Ei maltettaisi odottaa”

  1. Amanda sanoo:

    Voi Mallorca <3 Oon niiiiin kade! Just tänään kaihoisasti katselin mitä maksais lähteä viikoksi Mallorcalle. Matka sinne oli mun eka ulkomaanmatka vuonna 2004 ja pelkästään positiivisia muistoja. Toki olin aika lapsi vielä silloin. Mutta niin hyviä muistoja, että aina välillä haaveilee pääsevänsä sinne takaisin. <3 Ihanan rentoa, lämpöä, hyvät rannat ja meillä ainakin oli hyvä hotelli. Ja super hyvää ruokaa! Voi vitsit, tahdon! 😀

  2. Paula sanoo:

    Hyvä valinta! Meidän kaveriporukan Mallorca-laskuri näyttää 35 päivää, eli ei enää kamalan pitkä aika meidänkään reissuun. Täällä kovasti jännitetään kerkeääkö merivesi lämpiämään tai osuuko toukokuun sadekuurot meidän päiville, mutta pidetään peukut pystyssä että sekä teillä että meillä on lämpönen ja ihanan rentouttava loma! 🙂

  3. Janzu sanoo:

    Me oltiin Mallorcalla Palma Novassa toukokuussa 2014. Tytöt olivat silloin 4 ja 6. Hotelli oli ihan ok 3 tähteä muistaakseni. Meillä oli puolihoito, joka tuli todella tarpeeseen nirsojen lasten kanssa :D. Ois ollut järkkyä maksaa joka päivä ravintolassa siitä, että lapset syö pelkkiä ranskalaisia. Hotellilla oli pari allasta joista yksi lapsille suunnattu ja siinä altaalla tuli paljon oltuakin. Meren ranta oli myös lempi paikka, kun sieltä löytyi simpukoita. Yhtenä päivänä kävimme Marinelandin eläinpuistossa, jossa viityi koko porukka.
    Näin jälkeenpäin lasten loman kohokohdat oli simpson- pomppulinna lähellä, hotellilla joka ilta ollut lasten disco, lasten kerho (kansainvälinen hotellilla jossa puhuttiin englantia, tytöt meni täysiään siellä parina päivänä vaikkei sanaakaan kieltä osanneet), ranta ja simpukat, uima-allas, ostokset, jäätelöannokset ja lämpö.
    Lentomatkoiksi suosittelen esim tablettia viihdykkeeksi ja jollei ole ruokalua niin jotain evästä :). Ihanaa reissua teille, mallorca on ihana paikka!

      • Heidi sanoo:

        !!! Nimenomaan. Ylipäätänsä kaikkiin eläimiin liittyvä toiminta on turistikohteissa parempi jättää väliin. Enpä oo koskaan kuullu hyvistä asioista toiminnan takana jotain ihan todellisia suojeluasioita lukuunottamatta… Eläinystävä jättää rahoittamatta eläinten kaltoinkohtelua. Se voi olla todella hyvin piilotettuakin.

        Muuten, aivan ihanaa perhelomaa teille. 🙂

        • dina sanoo:

          Juuri näin! Lapsiperheet harmillisesti ovat niitä, jotka näitä seaworldeja, delfinaarioita, eläintarhoja jne. kaiketi enimmäkseen tukevat :(. En ole koskaan käsittänyt mitä viihdettä on töllistellä häkkiin vangittuja eläinparkoja. Eläimet kuuluvat vapauteen, ei ihmisten viihdykkeeksi! Ja minkä esimerkin vanhemmat antavat lapsilleen viemällä tällaisiin kohteisiin 🙁

    • kata sanoo:

      Joo merieläinkohteet kannattaa jättää väliin, nämä turistikohteiden eläinpuistot ovat ala-arvoisia eivätkä edistä millään tavoin eläinsuojelua.

  4. Nimetön sanoo:

    Alcudian ranta on paras missä olen käynyt ikinä ! Valkoista hiekkaa, matalaa pitkälle eikä roskis juuri nimeksikään ! Paremmaksi muuttuu mitä kauemmaksi satamasta jaksaa kävellä ☺️ Viihdyttiin hyvin vaikka oltiin pari vuotta sitten poikaystävän kanssa kahdestaan. Erinomainen kohde lapsiperheille, todella rauhallista oli joka puolella. Oltiin toukokuun lopussa ja silloin vielä merivesi oli suht viileää, kyllä siihen suht. Nopeasti tottui. Tosin en kyllä muista milloin olisin viimeksi käynyt Suomessakaan uimassa. Päivät olivat ihanan lämpöisiä, viileä tuuli kyllä ajoittain vaivasi ja iltaisin kun aurinko laski, oli kyllä kaivettava pitkät housut ja paidat päälle, tai edes toinen niistä. Rentouttavaa lomaa teille, itse odottelen maanataina Balille lähtevää lentoa

  5. Henrietta sanoo:

    Voi vitsi oon kyl vähän kade teille!! Mallorcalla oon kahesti käyny, Palmanovassa viikon, ja sama aika Portals Nousissa. Jälkimmäistä suosittelen ehkä enemmän niille jotka ei halua tehdä muuta kun ottaa vaan aurinkoo. Palmanova oli taas mun mielestä kivan ”iso” ja riitti hommaa kyl viikoks hyvinki. Ja vitsi ne muutamat rannat siellä on kyllä ihania! Itellä ikää kyllä vasta 19 vuotta, että en oikein osaa lapsiperheelle antaa sellasta vinkkiä, muuta ku et jos oikeesti tykkää shoppailla ni Palmassa vaan kaikki ilo irti! Sieltä löytyy kaikki kaupat niin helposti melkeimpä saman kadun varrelta ja itselle ainakin sieltä löyty tosi mieluisia liikkeitä. Jos nyt en hirveesti valehtele, niin Palmasta alle 10km päässä on kauppakeskus Porto Pi, joka itelle ainaki oli melkonen rahareikä, löytyy siis kauppaa vaikka mihin lähtöön ja monesta kerroksesta. Ite tykkään Mallorcasta tosi paljon, ja siellä kyllä paikalliset on mulle ollu aina tosi mukavia, ja taksikuskitki koittaa heittää aina jotain läppää, vaikka vanhimmat nyt ei englantia välttämättä puhu, mut ei oo näyttäny haittaavan! Taksilla siellä on kans tosi helppo ja halpa liikkua, ja taksiasemiaki on tosi tiheään! Ihanaa matkan odotusta ja matkaa koko perheelle!! <3

  6. Elisa sanoo:

    Oi mekin oltiin kuus vuotta sitten mallorcalla, niin ihana saari! Siellä Palmassa on sellainen Palma Aquarium -akvaario/vesipuisto tai miksi sitä kutsutaankaan.. Siellä käveltiin kalojen seassa, oli mm. Hai-kaloja, meduusoja ym ja oli siinä semmoinen ulkoaluekin missä oli liskoja ja vesiputouksia. Lumosi silloisen 15-vuotiaan minän! 🙂

  7. Eevi sanoo:

    Oon miettiny että tykkääkö pienet oikeesti pitää noita maxi mekkoja? 😀 eiks niissä oo vähän hankala liikkua

  8. Jappe sanoo:

    Jee meikin menossa Alcudiaan, matkalaskurissa tosin vielä 31 päivää ja parisuhdeloma edessä ❤

  9. Unsku sanoo:

    Olette valinneet hyvän paikan rantalomaksi! Olen ollut siellä kaksi kertaa ja syksyllä tulee kolmas kerta. Rakastan Mallorcaa <3. Siellä on aivan täydellinen ranta, joka sopii hyvin lapsillekkin. Vinkkinä, että kannattaa sunnuntai- tai tiistaiaamuna käydä vanhassa Alcudiassa markkinoilla, siellä on ihan kiva kerran käydä vaikka suht paljon ihmisiä liikkeellä silloin. Sinne pääsee hyvin bussilla. 🙂 Ihanaa ja aurinkoista matkaa teille!

    • kip sanoo:

      Joo mielestäni turha reissu ne markkinat, pari vuotta sitten oltiin niin ei kyllä oikein nähtävää, toki makuasia mutta aika pitkä matka oli Palmasta sinne matkustaa. Palman vanhaan kaupunkiin saa kulutettua helposti päivän, ostoskeskuksista suosittelen Porto Pi:tä, auki myöhään jos ei enää kaupungissa ole liikkeet auki. Ihania tapasmestoja kannattaa käydä testailemassa sekä kanakebab on monessa paikassa tosi hyvää jos haluaa nopeeta syötävää. Katedraalin ympäristö ja rantakatu mikä menee suht lähellä sitäkin on mieletön tepastella, veneet aika hurjan mahtavia sellasille jotka ei muuten yhtään ole niistä kiinnostuneita. Suunnitelmanne kuulostaa kivalle! Ihanaa lomaa! 🙂

  10. Nami sanoo:

    Odotan vain lomapostauksia :DD vielä 4kk omaan reissuun joten hauska lueskella teijän reissusta! 🙂

  11. Laura sanoo:

    voi että miten ihanaa! me oltiin viimeks rantalomalla 2014 elokuussa Kreetalla ja edelleen palaan niihin lomatunnelmiin. Oli niin täydellistä nukkua uimapatjan päällä uima-altaassa kun Limppu nukkui päikkäreitään rattaissa varjossa 😀 pitäkää ihana ja rentouttava loma! <3 Ja vinkkeinä voin antaa sen, että meille tuli tosi tarpeelliseks se meidän valjasreppu, koska Limppu on/oli aika vilkas ja se toi sellasta turvallisuuden tunnetta myös itselle kun oltiin ostoksilla 🙂

  12. Maj sanoo:

    Eiks oo niin ihanaa päästä lomalle lämpimään?! Mekin ollaan lähdössä koko perheellä reissuun toukokuussa ja ihan samat fiilikset, ei jaksaisi enää odottaa millään! En tiedä kiinnostaako, mutta alla pari linkkiä meidän Mallorcan reissulta (2014)
    http://www.olivialehti.fi/magicpoks/2014/10/27/ah-aurinko/
    http://www.olivialehti.fi/magicpoks/2014/10/21/mallorca-alcudia-pins/

    Ihanaa lomaa <3

    -M

  13. Anna J. sanoo:

    Alcudiasta on kokemusta. Muutamia vinkkejä:

    – Ranta on aivan ihana! Kannattaa tosin pitää lapsia silmällä, sillä rantaan huuhtoutuu melko paljon kuolleita meduusoja. Rantatyöntekijät siivoavat niitä kyllä ahkeraan pois, mutta lapsia luonnollisesti kiehtoisi hirveästi päästä koskettelemaan violetteja löllyköitä.

    – Hinta-laatu ruoan ja juoman suhteen vaihtelee todella rajusti, kannattaa käydä rohkeasti kokeilemassa eri ruokapaikkoja, luvassa on pettymyksiä ja ihastuksia!

    – Sineun markkinat ovat aivan mahtavat, kannattaa ehdottomasti käydä! Mutta siellä on myös paljon taskuvarkaita ja huijareita. Tinkiminen kannattaa ja varsinkin vaatteiden suhteen kannattaa hipelöidä ihan kunnolla, itse tulin pariinkin kertaan ostaneeksi hätiköidysti ihan hirveää sekundaa koska myyjä oli niin innokkaasti myymässä. Niillä myös on aika hävyttömästi pokkaa: markkinakojun myyjä saattaa ihan silmät kirkkaina väittää kojunsa feikkivuittoneita aidoiksi (vaikea uskoa että se menisi kenellekään läpi :D). Minut höynäytettiin ostamaan muka paikallisessa nahkatehtaassa valmistetun nahkatakin, enkä myyjän hyöriessä ympärillä ja pölöttäessä niin painostavasti ehtinyt tarkastella takkia sen lähemmin (todella typerä moka!) ja hotellissa sitten huomasinkin pesulapusta että takki oli 100% polyesteriä made in Hong Kong. Jälkeenpäin oli aika typerä olo.

    – Turistiretket olivat pettymys. Porto Criston tippukiviluolat ovat toki vaikuttavat, mutta se tungos ja öykkämöykkä pilasi kokemuksen täysin. En suosittele rahan haaskaamista siihen. Käytiin myös Manacorin helmitehtaalla ja likööritehtaalla. Kumpikin aika plääh.

    – Alcudian vanha kaupunki on ihana! Suosittelen!

    – Palmaan kannattaa varata kunnolla aikaa. Me vuokrattiin auto päiväksi ja lopulta meillä meni ajeluun ja parkkipaikan metsästämiseen niin kauan että kaupunkikierrokselle jäi lopulta aikaa vain muutamia tunteja mikä ei riittänyt mihinkään. Tämä jäi harmittamaan. Olisi pitänyt mennä suosiolla bussilla ja viettää siellä koko päivä.

    – Käytiin autolla myös vuoristossa ajelemassa, mikä oli aika hirveää. Vähän korkeammalle mennessä tiet muuttuivat niin karseiksi että jokainen ohitustilanne sai pidellä sydämestä kiinni. En suosittele sitäkään 😀

    Hauskaa matkaa, ottakaa rennosti ja nauttikaa kauniista saaresta!

  14. Julia sanoo:

    Mallorca on ihana paikka! Suosittelen Cuevas Del Drachin tippukiviluolia Porto Cristossa. Siellä sijaitsee Euroopan suurin maanalainen järvi ja ainakin mun mielestä se oli upee näky! Opastuskierros luolissa päättyi järvelle ja siellä oli pieni musiikkiesitys. Itse olin tosin Mallorcalla huhtikuussa, joten en tiedä onko toukokuussa enemmän turistiryysistä..

  15. Tuuli.S sanoo:

    Hyvä valinta!! Voin luvata, ettette tule pettymään Mallorcaan! ❤️ Itse olen ollut kerran Cala Mayorissa, mistä noin 10min matka Palmaan. Tänä vuonna olen lähdössä uudelleen! En malta odottaa lomapostauksia!

  16. mismiss sanoo:

    Voih, kunpa pääsisi itsekin jonnekkin lomailemaan! 😀 Teidän reissupostauksia ja lomakuvia odotellessa! 🙂

  17. Riina sanoo:

    MÄ EN KESTÄ MITEN SÖPÖ ZELDA ON TOSSA MAKSIMEKOSSA!

    En oo varmaan koskaan nähnyt tommosta perus putkilomaksia pienen lapsen päällä ja tästä lähtien en muuta haluakkaan nähdä! Ihana pötkylä <3

  18. Minnis sanoo:

    Mä vaan aina kadehdin sun elämää 😀 nii mukavalta kuulostaa 😀 en halua pelotella tai muka katkerana pilata teidän lomaa. Itse tein ensimmäisen etelänloman Mallorcalle 10vuotta sitten. Edellisenä iltana ennen lähtöä, mulle tuli oksennustauti. Siinä lento ja ensimmäiset kolme pvä vietin siis wc:ssä ja nukkuen. Kun vihdoin paranin, kaksi pvä satoi kaatamalla. Ihana rantaloma <3 onneks sentää kaksi viimeistä päivää oli suht aurinkoista ja päästiin sentään rannalle. Vuokrattiin myös päiväksi auto ja mentiin vuoristoon ajelemaan 🙂 tämmösiä muistoja mulla ensimmäisestä rantalomasta 😀 toivottavasti teillä olisi paremmin ja aurinkoa riittää 🙂

  19. jenny sanoo:

    Mekin olemme lähdössä kolmen (!!!) päivän päästä Mallorcalle, ensimmäinen kerta siellä, joten jään innolla lukemaan lisää vinkkejä sinne! 🙂

    Ihanaa lomaa teillekin!

  20. Tiina sanoo:

    Ihanaa matkaa! Nauttikaa ja rentoutukaa. Ihana olisi päästä lomalle, meidän haaveena on suunnata kesällä Norjaan 🙂

  21. anna sanoo:

    oi, ihanaa lomaa teille! Mallorcasta oon kuullu paljon hyviä kokemuksia, vaikka ite en oo koskaan käynyt.. Itse suosittelen auton vuokraamista, sillä pääsee hyvin kiertelemään saarta 🙂 meillä oli vkon reissulla 2 päivää auto vuokralla ja tykättiin kyllä. Samalla 4v tyttö sai nukuttua lyhkäset päikkärit autossa kun ajeltiin

  22. Lauramaria sanoo:

    Ihanaa matkaa teille! 🙂 Itse olen käynyt myös aikoinaan ensin 8 vuotiaana ja myöhemmin 15-vuotiaana. Yksi suosikki ylitse muiden oli ehdottomasti vesipuisto! Siellä tykättiin käydä koko perheen kanssa. Rakastin myös vanhaa kaupunkia ja pieniä vuoristoisia kujia joita pitkin ajelimme vuokratulla autolla. Saimme upeita taulumaisia kuvia näköalapaikoilta vuoristolta. Paras tapa nähdä ja kokea aitoa Mallorcaa on todellakin auton vuokraus yms vastaava! 🙂

  23. Elina sanoo:

    Mallorca on tosi ihana lomakohde! Olin siellä viime kesänä poikaystäväni kanssa kahdestaan. Vuokrasimme auton koko viikoksi ja saimme etukäteen vinkin, että ei kannata vuokrata kovin isokokoista autoa. Se osoittautui tosi hyväksi vinkiksi, sillä ajelimme saarella paljon, ja vuoristotiet ovat tosiaan kapeita. Ohitustilanteet menevät helpommin pienellä autolla. Minun mielestäni tiet olivat kuitenkin tosi hyvässä kunnossa, joten mielestäni ei ole tarvetta välttää vuoristoajoa, jos on kokenut kuski 🙂 Vuoristossa pääsee näkemään huikeita maisemia ja sieltä löytyy ihania hiljaisia pikku kyliä. Kävimme mm. Sollerin kaupungissa, joka on tosi kiva. Sen lähellä olisi ollut myös oliiviöljy- ja appelsiinitiloja, jonne voi mennä vierailulle (olisi varmasti ollut hauskaa!). Sollerin kaupungista pääsee söpöllä raitiovaunulla rantaan.

    Mallorca oli mielestäni tosi siisti ja helppo kohde, jossa oli helppo rentoutua ja nauttia välimerellisestä ilmastosta ja mukavista ihmisistä. Teille tulee siis varmasti ihana loma!

  24. Jenni sanoo:

    Miten rantalomien kääntöpuoli nyt kun terroriuhka on monissakin lomakohteissa aika pinnalla. Onko teillä herännyt millaisia ajatuksia, pelkoa viedä lapsia tai muuta? Itsellä jotenkin tällä hetkellä maailman tilanne huolettaa ja matkustaminen ei ole niin houkuttavaa niin olen kiinnostunut miten te miellätte asian kun lähdössä olette kuitenkin 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.