Puustipopsit synttäreille

19.04.2016

Osana Indiedaysin ja Kotiuunin kampanjaa päästiin tyttöjen kanssa leipomaan Vaasan Kotiuunin Pullataikinasta teidän valkkaama resepti, eli Puustipopsit! Kampanja sattui sopivasti Zeldan 3v-synttäreiden holleille, ja niin mä päätin ottaa puustipopsit osaksi synttäritarjoiluja, varsinkin kun ne tikkarimaiselta muodoltaan ja hauskoilta koristeluiltaan sopivat täydellisesti teemaan, eli Jali ja Suklaatehdas -elokuvaan.

Kuten varmaan kaikki vanhemmat tietävät, lastenjuhlissa riittää järjestettävää. Leivottavaa on paljon, ja yleensä tarjottavien pitää sopia sekä lasten että aikuisten makuun. Vaasan kotiuunin pullataikina maistuu siltä miltä pullataikinan kuuluukin, ja puustipopsien överihelppo resepti ja toteutustapa olivat tervetullutta vaihtelua sokerimassan kaulimiseen ja pikkutarkkaan leivontaan. Lapset tekivät puustipopsit kaulimista lukuunottamatta melkein kokonaan itse, sillä jokainen työvaihe oli niin iisi.

Sokeria ja kanelia vähän humpsahti reippaammalla kädellä kun tytöt saivat niitä ripotella, mutta enpä ole koskaan kuullut kenenkään valittaneen että pulla olisi liian makeaa tai liian kanelista, hah! Näitä voi hyvin tehdä nopsana tarjottavana joskus jos tulee vaikka kavereita kylään, ja varmasti tulevat olemaan varma kestohitti tulevissakin synttäripaardeissa. Kiva kokeilla jotain vähän uudenlaista ja pirteää.

Kotiuunin Taikinoista löytyy hauskoja video-ohjeita, niin myös puustipopseista. Muita reseptejä joita te ehdotitte edellisessä postauksessa olivat pullavohvelit sekä pullachurrot, ja ainakin niitä churroja on pakko kokeilla kun vappu on jo ensi viikolla. Nyt vaan synttärikiireessä valkattiin nämä puustipopsit, sillä marsipaanimassahahmon muotoilu oli mulle jo niin haastavaa että en uskaltanut enää alkaa kokeilemaan uppopaistamista ensimmäistä kertaa elämässäni. Ensi viikolla ehtii! Mutta kurkatkaa ihmeessä helppo puustipops-ohje alta, jonka Zelda katsoi leipomisen aikana ainakin 35 kertaa uudelleen hauskan musiikin takia. Nyt mulla tulee tuosta musiikista aina mieleen meidän hauska leivontahetki ja lentelevät kanelit.

Loput videot löytyvät tosiaan Vaasanin youtubekanavalta, jos churrot alkoivat himottaa.

Kiitos Vaasan Kotiuunin taikinoille tämän kevään siisteimmistä, helpoimmista ja rennoimmista leivontahetkistä, koko meidän perheeltä. Kotiuunin taikinat toimivat hyvin sekä arjen piristykseen että juhlajärjestelyiden helpotukseen.


No Responses to “Puustipopsit synttäreille”

 1. Emmi sanoo:

  Nam, näitä täytyy kyllä tehdä meidän keskimmäisen synttäreille parin viikon päästä!

 2. Elina sanoo:

  Olipas kiva ohje 🙂

 3. emzi sanoo:

  Tarpeeks helppoja 😀 Voisin kokeilla joku päivä 😀

 4. Nanni sanoo:

  Ehtisitkö kertoa sitä poppari-ohjetta mistä kerroit Zeldan juhlien yhteydessä? 🙂 meilläkin vappu juhlat tulossa ja olisivat täydellistä tarjottavaa!

  Ihanaa kevättä <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Joo! 🙂 Eli yksi pussi valmista popcornia, 1/2 pakettia oreokeksejä murskattuna + 150g sulatettua valkosuklaata, sekoita kaikki yhteen ja anna jähmettyä. Jos haluat värillistä niin värjää valkosuklaa haluamallasi elintarvikevärillä! 🙂 Ihanaa kevättä ja kivoja juhlia sinnekin<3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.