Tyylini kolmella sanalla

04.06.2016

Olen mukana Indiedaysin ja Bio Luvilin Tyylini kolmella sanalla -kampanjassa, jossa pääsin osallistumaan huikean asugeneraattorin tekemiseen omilla asuillani, sekä tietysti pesemään pyykkiä. Bio Luvil haastoi meidät bloggaajat luomaan omaa tyyliämme kuvaavia asuja kolmea sanaa hyödyntäen. Ne sanat olivat väri, materiaali ja fiilis. Eli vaikkapa Punainen, silkki, rohkea. Näiden asujen pohjalta luotu Tyylini kolmella sanalla -asugeneraattorin testi auttaa löytämään inspiraatiota omaan pukeutumiseen fiiliksen, materiaalin ja värimaailman avulla.

Valitset siis vain värin joka miellyttää, oman fiiliksesi sekä materiaalin jota haluaisit asussa käyttää, ja testi valitsee sinulle jonkun asun josta ottaa inspistä. Asuja voi myös selata kategorioittain, ja voin kertoa että ainakin itse sain vaikka mitä ideoita kesäpukeutumiseeni Indiedaysin ihanilta bloggaajilta kun selasin noita asuja läpi.Pssst! Selaa alemmas löytääksesi huikean lukijakilpailun jonka pääpalkintona on 300€ lahjakortti valitsemaasi vaateliikkeeseen!

Kampanjan syvempi tarkoitus inspiroimisen lisäksi on kiinnittää huomioita vaatteiden erilaisiin ominaisuuksiin, ja siihen että kaikkia vaatteita ei pitäisi vaan pestä sillä samalla basic-jauheella, vaan ottaa huomioon eri materiaalien erilaiset tarpeet ja vaatimukset. Bio Luvililta löytyy kuusi erilaista pesuainetta, jotta jokaiselle värille ja materiaalille löytyisi omansa. Kaunis silkkipaita menee taatusti pilalle kun sen pesee neljässäkympissä valkopesuaineella, eikä valkoisia vaatteita kannata pestä kirjopyykin kanssa samassa, ellei halua että ne alkavat harmaantumaan.

Mä panostan etenkin lastenvaatteissa materiaaleihin ja kuoseihin todella paljon, mutta en kuitenkaan rajoita ollenkaan sitä miten lapset saavat niitä vaatteita käyttää. Tiedostan ottavani riskin kun laitan lapselle päälle 48 euron vaaleankeltaisen trikoomekon puisto- ja ravintolareissulle. Käyttöön ne vaatteet on tarkoitettu, enkä koskaan aio käskeä lasten varoa vaatteitaan. Siksi mulle on tärkeää että vaatehuolto pelaa hyvin, ja tiedän että saan vaatteet puhdistettua oikeilla pesuaineilla aina tarvittaessa.

Meidän perheessä minä olen se joka pitää huolen pyykkihuollosta, tosin jokainen perheenjäsen kyllä osaa kiikuttaa vaatteensa pyykkikoriin ja auttaa mua laittamaan ne kuivumaan. Minä lajittelen vaatteet tummiin, värikkäisiin ja vaaleisiin, ja tietenkin vielä materiaalin puolesta erikseen. Liinavaatteet, alusvaatteet ja sukat pestään 60 asteessa värien mukaan, ja kaiken muun pesen 30 asteessa. Villa- ja silkkivaatteisiin käytän omaa villapesuohjelmaa, sekä Bio Luvilin Wool & Silk -pesuainetta joka on hellävarainen ja pesee luonnonkuidut niitä heikentämättä.

Kaikki muut vaatteet mustia lukuunottamatta pesen joko nestemäisellä Bio Luvil Sensitive Color-pesuaineella tai nestemäisellä Bio Luvil Sensitive -pesuaineella. Bio Luvil Sensitive -pyykinpesuaineet eivät sisällä ollenkaan hajusteita tai väriaineita. Hajuteettomat tuotteet sopivat myös herkkäihoisille, sekä pienten lasten vaatteiden pesuun. Haluan altistaa lapsia mahdollisimman vähän erilaisille hajusteille ja siksi Sensitive on minun valintani. Nykyään lastenvaatteita eteenpäin myytäessä se voi myös olla ratkaiseva tekijä, onko vaatteet pesty hajusteettomilla tuotteilla.

Minusta on tosi hyvä, että on kehitetty erikseen hajusteeton pesuaine kirjopyykille, sillä usein tuntuu että jokaisessa sarjassa on saatavilla vain se yksi sensitive-pesuaine jonka pitäisi sitten muka sopia kaikille eri väreille ja materiaaleille vaikka eihän se niin tietenkään mene. Värit pysyvät kirkkaina kun ne pestään valkaisuaineettomalla pesuaineella, kuten  Bio Luvil Color ja Bio Luvil Sensitive Color.

Mustat ja tummat vaatteet pesen Bio Luvil Black -pyykinpesuaineella. Etenkin mustat farkut alkavat herkästi haalistumaan pesussa, ja siksi pesen ne mieluusti tällä Blackilla pidentääkseni niiden käyttöikää. Farkut ja jeggingssit kannattaa myös aina pestä 30 asteen lämpötilassa, ja kääntää nurinpäin pestessä, jotta ne säilyttävät elastisuutensa eivätkä kulahda.

Mä käytän mielelläni eri pesuaineita ja hoidan vaatteitani mahdollisimman hyvin. Olen muutamaan kertaan kokenut sen kun lempivaate menee pesussa piloille, enkä enää ikinä halua kokea sitä uudestaan. Onneksi kokemus on tuonut varmuutta ja oikeilla tuotteilla ja pesuohjeita noudattamalla on hankalaa epäonnistua.

LUKIJAKILPAILU:

Jaa Instagramissa asuinspiraatiota lisäämällä omaa tyyliäsi kuvaava asukuva kolmen sanan tekniikalla (väri, materiaali ja fiilis). Mainitse nämä kolme sanaa kuvatekstissä, ja tägää kuvasi #tyylinikolmella sanalla ja #bioluvil -hashtageilla. Lisäinspistä omaan kilpailukuvaan löydät Tyylini kolmella sanalla -sivulta. Kaikkien kuvansa lisänneiden kesken arvotaan 300€ lahjakortti voittajan itsensä valitsemaan vaateliikkeeseen, sekä kolme Bio Luvilin tuotepakettia joiden arvo on n. 40€. Kilpailu päättyy maanantaina 11.7. Ihan mieletön kisa!

Mitkä on teidän parhaat pyykkivinkit? Miten huollatte vaatteitanne ja millaisia pesuaineita käytätte?


8 Responses to “Tyylini kolmella sanalla”

 1. Äiti84 sanoo:

  Jos pyykit pesee 30 asteessa, niin iso osa bakteereista jää niihin vielä eloon… Kyllä normaalit puuvilla / sekoitekankaat voi pestä 60 asteessa, tahratkin puhdistuu paremmin.

  • mismiss sanoo:

   ei kaiken tarvikkaan aina olla niin steriiliä…harvemmin varmaan jossain perus collegepaidoissa on nin vaarallisia bakteereita että niistä olisi mitään haittaa :D

 2. riiri sanoo:

  Miksi kolmessakympissä neljänkympin sijaan? Puuvillainen vaatteet kuten kolitsit kestävät kyllä kuudenkinkympin pesun.

 3. Äiti kanssa 84 sanoo:

  Kommentoin myös sen verran että ei ne pöpöt kuole 30 asteessa.
  Kyllä se pitää olla 40 astetta ainakin, mieluiten se 60.
  Eikös aina suositella ainakin 40 asteessa pesua.
  Meillä pestään kaikki puuvilla vaatteet 60 asteessa.

  Ainoastaan villan/silkin jätän hieno/villapesuun.

  Vaatteet menee lumme sensitivella.
  Lakanat/pyyhkeet omo colorilla.
  Ja nestemäisellä aina.

  Kommentoin nyt, olen pari kertaa kommentoinut blogiisi mutta mun kommentit ei tule koskaan näkyviin, en tiedä miksi.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ei ne pöpöt kuole 40 asteessakaan, mutta 30 astetta säästää sekä luontoa että vaatetta. Kuten sanottua, alusvaatteet ja sukat pestään 60 asteessa aina, ja toki jos joku nyt on oikein erityisen likainen niin 60 asteessa, liinavaatteet ja pyyhkeet myös. :) Saattaa olla että wordpress luulee kommenttejasi jostain syystä roskaviesteiksi ja laittaa ne automaattisesti muiden roskaviestien joukkoon, mistä niitä on vaikea bongata välillä jos niitä tulee paljon. Toivottavasti jatkossakin tulevat näkyviin :)

   • Äiti84 sanoo:

    Luontoa säästää enemmän se, että käyttää oikean määrän pesuainetta ( riittää 2/3 pakkauksessa ilmoitetusta määrästä) ja oikeanlaista pesuainetta, eli sellaista, missä ei ole turhia aineita eli zeoliittia tai fosfaattia ( kertyy pesukoneen putkiin ja tukkii ne, rehevöittää vesistöjä), hajusteita tai väriaineita.

 4. Liisukka sanoo:

  Käytämme paljon 30 asteen pikaohjelmaa koska yleensä vatteet menee päältä suoraan koneeseen. Lakanat ja pyyhkeet pestään aina 60 asteessa. Pesuaineita vaihtelemme mutta yleensä käytämme hajusteetonta tai erittäin vähän hajustettua nestemäistä pyykinpesuainetta.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.