Turistina Helsingissä: Lasten kaupunki

07.07.2016

Eilen otettiin metrolla suunta kohti keskustaa mun äidin ja lasten kanssa, ja harrastettiin vähän kotikaupunkiturismia. Päätettiin lähteä kurkkaamaan miltä uudistunut Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki näyttää. Mä en ollut koskaan aiemmin käynyt Helsingin kaupunginmuseossa, vaikka monet muut museot kuten Ateneum, Kiasma, Luonnontieteellinen, Kansallismuseo ja Designmuseo tuttuja ovatkin. En oikeastaan tiedä miksi sinne ei ole aiemmin tullut mentyä, äidin kanssa kuitenkin mun lapsuudessa käytiin aina lomilla ja joskus viikonloppuisin eri museoissa. Ja omien lasten kanssa ei oltu vielä käyty siellä, koska museo on ollut viimeiset pari vuotta remontissa.

Senaatintorille saavuttaessa oli ihanaa nähdä Helsinki niin elossa, turisteja joka puolella ja iloista puheensorinaa ja kaikki ottivat valokuvia. Jotenkin sitä pysähtyi itsekin hetkeksi katsomaan miten mieletön kaupunki tämä onkaan, onhan esimerkiksi Senaatintorikin ihan upea nähtävyys eikä kalpene ollenkaan Euroopan metropolien aukioille ja katedraaleille. Täällä on hurjasti nähtävää ja koettavaa ja ihan omanlaisensa kaupunkikulttuuri.

Senaatintorilta oli tosissaan noin 30 sekunnin kävelymatka museoon, joka sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 16. Heti museon sisäpihalla oli iso vaunuparkki, ja paikka oikein huokui sitä että täältä löytyy lapsille kaikkea kivaa. Tuli ehkä mieleen vähän länsinaapurimme Ruotsin aarre Junibacken, yhtä helposti lähestyttävä tunnelma, erona vain se että kaupunginmuseo on aina ilmainen kaikille. Museosta löytyi kivasti säilytyslokeroita, joihin ei tarvinnut edes panttia mikä on hyvä koska mulla ei ikinä melkeinpä ole käteistä rahaa mukana.

Sitten oli aika suunnata lasten kaupunkiin, joka levittäytyi kahteen kerrokseen ja oli täynnä kivaa tekemistä. Ihan ekaksi bongattiin roolivaatehuone jossa lapset saivat virittäytyä halutessaan museotunnelmaan. Lisäksi alhaalla oli esimerkiksi vanhanajan ruokakauppa, suutari, vene ja hevosvaunut sekä teatteri- ja piirustushuoneet. Myös pienille vauvoille oli oma tila. Alakerta oli ehkä enemmän juuri pienten mieleen, näin myös meillä nuorempi oli enemmän fiiliksissään alakerran hevoskärrystä kuin yläkerran mummolasta.

Mummola, joka tosiaan oli ihan kuin 70-luvun kerrostaloasunto, oli ihan huikea ja sekä mun, mun äidin että meidän esikoisen lemppari. Siellä sai oikeasti ollakin kuin kotonaan, ja lapset saivat tutustua vanhaan puhelimeen, 70-luvun esineisiin, keittiöön ja sisustukseen ja pääsipä paikalla selaamaan valokuva-albumia ja vanhoja lehtiäkin niinkuin mummolassa konsanaan. Mun äiti oli ihan innoissaan, sillä mummolassa oli niin paljon hänelle tuttuja juttuja ja nostalgiaa. Me viihdyttiin mummolassa vaikka kuinka pitkään ja mä luin mm. laihdutusvinkkejä ikivanhasta MeNaiset -lehdestä. ”Jos mielesi tekee makeaa, syö suolakurkkua. Se karkottaa makeanhimon”. Eli seuraavan kerran kun tekee mieli suklaata, ostakaa suolakurkkuja!

Ylhäältä löytyi myös vanhoja leluja sekä vanha koulu missä oli nostalgiset puiset tuplapulpetit ja vaikka mitä. Koulumuseossa olen itsekin käynyt alakoulun aikoihin ja olin nähnyt ennenkin samantyylisiä. Lapset olivat tosi innoissaan kun pääsivät harjoittelemaan kirjoittamista liitutauluille ja tekemään vanhan ajan lukujärjestystä.

Kun oltiin kierretty koko Lasten Kaupunki, istahdettiin vielä piirustushuoneeseen ja lapset saivat piirtää oman lemppari Helsinkijuttunsa paperille ja jättää taideteokset museoon. Nuorempi neiti piirsi kestosuosikkinsa: Herra Perunapään. Se on kuulemma parasta Helsingissä, hah.

Voin ehdottomasti suositella Lasten Kaupunkia ihan kaikille, sinne oli helppo mennä ja siellä oli kivaa. Varmasti mennään toistekin. Musta se on ihanaa että lapsille on oma paikka missä kaikkeen saa koskea ja kaikkea saa tutkia ja kokeilla. Ja vielä huikeampaa on musta se että Helsinki tarjoaa tämän paikan kaikille ilmaiseksi. Meille jäi kokemuksesta tosi hyvä mieli! Ja ajattelin itseasiassa koostaa tästä inspiroituneena muutaman lapsiperhevinkin Helsinkiin tälle kesälle tai miksei talveenkin.

Mahtia torstaita kaikille! <3


3 Responses to “Turistina Helsingissä: Lasten kaupunki”

 1. Jenni sanoo:

  Pisti silmään, että Zelda piirtää vasemmalla kädellä. Vaikuttaako hän täysin vasenkätiseltä, vai käyttääkö molempia käsiään? :) Ei sillä, että asialla olisi välttämättä merkitystä. Meille tuli 4-vuotisneuvolasta sanomista kaksikätisyydestä, että kuulemma pitäisi olla siihen ikään mennessä vakiintunut kumpikätinen on. Ajattelin vain, että ootteko pistäneet merkille ja jos ette ole, niin ehkä sitä voisi sivusilmällä hieman tarkkailla :)

  Tuo Lasten kaupunki vaikuttaa hauskalta paikalta, kiitos vinkistä!

 2. Saara sanoo:

  Mun on pitänyt kommentoida sun blogiin varmaan jo vuodesta 2013 mutta… joku on laiska tai jotain sinne päin. :D Oon kuitenkin Zeldan syntymästä asti aina silloin tällöin lueskellut blogiasi. Nyt olen saanut blogistasi vielä enemmän irti kun olen itsekin raskaana ja etenkin vanhemmat postaukset Tiaran odotusajalta ovat olleet kivaa luettavaa.
  Ihanaa, kun teillä on noin hyvä tarjonta vapaa-ajan puuhasteluille. Olen huomannut, että viette lapsianne paljon erilaisiin paikkoihin, mikä on ihan huikeaa. Tytöillenne jää taatusti mukavat muistot kaikesta tuollaisesta mitä olette yhdessä tehneet.
  Koitan jatkossa kommentoida vähän useammin ja ehdottomasti jatkan kirjoitustesi lukemista. Laskettu aika mulla on tosiaan joulukuussa, että varmaan synnytyspostaukset tulee pariin otteeseen luettua mielen rauhoittamiseksi. :DD
  Kaikkea hyvää teidän perheelle ja mukavaa kesänjatkoa! :)

 3. Henne sanoo:

  Tuli tässä vaan mieleen, että Hupsistarallaa-blogista löytyy tosi kivasti pääkaupunkiseudun kohteita lapsille! Ja mun nakkisormet jotain sekoili näissä kommenteissa :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.