Eka katsaus lastenvaatesyksyyn

04.08.2016

Nyt on se viikko kun ilmestyy kaksi varmasti suomalaisvanhempien eniten odottamaa lastenvaatemallistoa, Mini Rodinin drop 1 ja Gugguun Drop 1 joka ilmestyi eilen. Itsekin lukeudun niihin jotka näitä mallistoja aina malttamattomana odottavat. Joskus en osta mitään, joskus ostan vaikka kuinka paljon, riippuen ihan siitä miten hyvin kuosit ja mallit mätsäävät oman makuni kanssa ja mitä satutaan tarvitsemaan. Mini Rodinia meillä on ollut ihan Tiaran taaperoajoilta asti käytössä oikeastaan kokoajan, ja juuri pari päivää sitten katselin Zeldaa pingviinimekossaan ja myhäilin tyytyväisenä: Mini Rodinin pingviinimekko syksyn 2013 mallistosta on ollut meillä käytössä taukoamatta siitä syksystä 2013 asti, vähintäänkin kerran viikossa tai kahdessa. Ensin Tiaralla ja sitten Zeldalla. Ja se on edelleen kuin uusi. Ei haalistumaa kuvioissa tai värissä, ei lörpähdystä eikä pesunukkaa.

5

Myös ulkovaatteet ovat olleet tosi laadukkaita, eikä niistä ole koskaan ollut mitään valittamista. Mä ostan näitä merkkivaatteita siksi, että olen itse huomannut ne käytössä laadukkaiksi. En voi sanoa yhdestäkään meillä olleesta ketjuliikkeen sisävaatteesta, että se olisi ollut kolme vuotta taukoamatta käytössä, enkä varsinkaan että pitkää käyttöikää voisi saavuttaa ilman käytön jälkiä. Mä olen enemmän kuin valmis panostamaan rahallisesti suuremman summan myös sisävaatteisiin, jos tiedän että ne kestävät vuosien käyttöä. Mini Rodinilla tämä on mahdollista myös fiksujen kaksoiskokojen takia: yleensä vaatteen voi ostaa vähän liian isona ilman että se näyttää ihan liian isolta kun vähän kääräisee lahjetta tai hihaa, ja näin se pidentää käyttöaikaa vaikka lapset nopeasti kasvavatkin.

En tiedä muista vanhemmista, mutta kun itse ihastun johonkin lastenvaatteeseen tai kuosiin, toivon mahdollisimman pitkää käyttöikää enkä kyllästy nopeasti. Varsinkaan jos kuosi ja malli on ajaton, sellainen joka toimii aina. Mini Rodinilta löytyy joka mallistosta sekä niitä sen hetken trendituotteita, mutta myös suurimmaksi osaksi ajattomia malleja jotka toimivat vuodesta toiseen. Sen sai huomata esimerkiksi viime viikon Skidit Festareillakin, missä oli monella lapsella päällä jopa lähemmäs kymmenen vuoden takaisia Rodini-kuoseja, kuten karhuja. Ne näyttivät ihan yhtä ajankohtaisilta edelleen.

71036

Tänään Mini Rodinin Drop 1:ssä ilmestyy sisävaatteita ja uusia reppuja. Mun lempparikuosit uutuuksista ovat ehdottomasti puput ja bambit. Mä rakastan bambeja, ne ovat niin hurjan söpöjä ja ihanan värikkäitä, ja puput ovat taas sitten vastaavasti vähän hillitympiä. Syksyn ajan mun yhteistyökumppanina toimii ihana lastenvaateliike Lilla Company, jolta me saatiin valita Mini Rodinin  uutuuksia testiin. Lilla Company oli itseasiassa kolme ja puoli vuotta sitten se liike josta mä tilasin meidän ihan ekat Mini Rodinit, Jaguar-picohaalarin Tiaralle ja budgiebodyn sekä oranssit basic-leggarit silloin masussa olleelle Zeldalle.

Muistan kuinka laitoin silloin vahingossa tilauslomakkeeseen väärän sähköpostiosoitteen, ja kun soitin asiakaspalveluun sain aivan ihanaa ja lämmintä palvelua osakseni. Liikkeestä jäi jo silloin hyvä kuva. Sitä pyörittää nimittäin kaksi ihanaa suomalaista äitiä, joilla on pettämätön tyylisilmä valikoida ne kaikkein makeimmat merkit ja mallit myyntiin. Mulle on ilo ja kunnia tehdä yhteistyötä Lilla Companyn kanssa, ja on myös kivaa voida tarjota sovituskuvia uusista malleista aina ajankohtaisesti heille jotka miettivät uusien mallistojen mitoituksia. Tällä hetkellä meidän tytöistä toisella on pituutta 98cm ja toisella 107cm, ja molemmille otettiin uutuuksista kokoa 104/110.

Pienemmälle neidille vaatteet ovat vielä vähän reiluja pituudessa, mutta eivät häiritsevästi. Isommalle pituus on sopiva, mutta ei sellainen että olisi ihan heti jäämässä pieneksi kuitenkaan. Varmaankin ensi keväänä siirrytään isomman kanssa seuraavaan tuplakokoon ellei hän ota hurjaa kasvuspurttia ennen sitä.
1
Zelda valkkasi itselleen Bambimekon ja Bambilegginssit värikkäämmässä versiossa kuosista (toinen on ruskeasävinen ja toisessa on myös pinkkiä, violettia ja oranssia). Itse vältän yleensä pukemasta päästä varpaisiin samaa kuosia, mutta eipä sen ole niin väliä jos hän ne haluaa yhtäaikaa päälle. Niitä voi hyvin käyttää myös erikseen. Tiara valitsi pupumekon vaaleansinisenä, sekä tummansiniset basic-leggingssit ja valkopinkkiraitaisin ribbi-basicpaidan pitkähihaisena. Rodinin ribbejä meillä ei ennen olekaan ollut, mutta materiaali on tosi kiva, tykkään ehdottomasti. Kummatkin saivat vielä valkata itselleen uudet reput malliston uusista väreistä. Tiara valitsi räiskyvän oranssin, joka olisi mätsännyt täydellisesti Zeldan vaatteisiin. Zelda valitsi tummansinisen joka oli täydellinen Tiaran sinisten leggingssien ja pupumekon kanssa.

2

*tyttöjen vaatteet ja reput saatu blogin kautta Lilla Companylta.

Aivan ihania vaatteita kyllä, näistä on hyvä lähteä syksyyn. Kiitos hurjasti Lilla Companylle, ja kipittäkäähän ihmeessä sinne ostoksille sillä mallisto on julkaistu tismalleen samaan aikaan kuin tämä postaus eli klo 11.00!

Mahtavaa torstaipäivää kaikille!


9 Responses to “Eka katsaus lastenvaatesyksyyn”

 1. Saara sanoo:

  Oon näitä Mini Rodinin vaatteita tässä blogissa ihastellut kyllä vähän väliä. Todella kivannäköisiä! Täytyy laittaa korvan taakse ja selailla valikoimaa taas tarkemmin kun joulu ja esikoisen syntymä lähenee. ;)

 2. PANDARAKKAUS sanoo:

  Hei,

  Mitä luulet menisikö tuo reppu aikuisella koulukäytössä? Onko liian pieni, näyttää kuitenkin teidän tyttöjen päällä kohtuullisen reilulta. Normi Kånkenin kanssa samaa kokoa, vai pienempi? :)

  Ihanat kuvat & tytöt!

 3. millamainen sanoo:

  Mini Rodinilla on kyllä tosi kivoja vaatteita! Mä en varmaan vaan raaski ostaa niitä meidän marraskuussa syntyvälle vauvalle. Ehkä sit myöhemmin, kun pikkunen ei ihan heti kasva niistä ulos. :P

 4. Elina sanoo:

  Ihanat mekot! Nuo kuosit on niin söpöt!!!

  Meille hankittiin myös 2013 samainen pingviinimekko ja se on nyt muistojenlaatikossa, en ole hennonut myydä sitä pois.

 5. Maria sanoo:

  Pienet kaunottaret ♥

 6. joukahainen sanoo:

  En ole koskaan ostanut Minirodinia, ihaillut vain kaukaa. Nyt menin sivuille sillä meiningillä että saatan tilata sieltä jotain, mutta onhan nuo hinnat aivan uskomattoman kauheita : D ei tällaisella perus toimeentulevalla vanhemmalle kyllä kukkaro anna periksi tuollaisia ”ostella”, yhden vaatteen korkeintaan :)

 7. H sanoo:

  Ihanat kuvat, ihanat tytöt, ihanat vaatteet, ihanat reput!! Ihana tää sun blogi!<3 Sun blogia on oikeesti niin kiva lukea, sopivasti kuvia ja inspiroiva. Oon seuraillut jo pitkään. En ole raaskinut omille tytöille vielä rodinia ostaa mutta nyt kyllä tuli sellainen olo että jos meki testattaisiin tätä merkkiä, meilläkin nimittäin jää aina isommalta pienemmälle tytölle :) vähän ovat vain vielä nuorempia kuin sinun tytöt :)

 8. fanni sanoo:

  Ihania söpöliinejä! Noi Bambi-vaatteet on niin suloiset. Tuo reppukin voisi muuttaa meille kaksin kappalein :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.