Keskiraskauden pukeutuminen

13.08.2016

Monen monta viikkoa on jo ollut käytössä perinteinen housukikka: kahdella pompulalla housut kiinni, kun nappi ei enää mene. Nyt kuitenkin alkavat housut puristaa kasvavaa mahaa tästä kikasta huolimattakin niin ikävästi että olen tänään lähdössä äitiysvaateostoksille. Kaikki vanhat äitiysvaatteet mä kerkesin jo antaa pois, enkä usko että niille enää käyttöä olisi ollutkaan, onhan siitä melkein neljä vuotta kun viimeksi tulin raskaaksi vaatemakukin ihan erilainen.

Raskaus ei ainakaan mulle ole mikään syy pukeutua vaan verkkareihin, vaan haluaisin mahdollisuuksien mukaan näyttää edelleen itseltäni. Mun tyylin kulmakiviä ovat normaalisti ainakin tiukat pillifarkut, collegepaidat ja bombertakki. Sellaisista haaveilen myös nyt raskausaikana. Jotenkin tuntuu että ne raskausvaatteiden perus empireleikkaukset on jo vähän nähty kahdessa edellisessä, ja nyt haluaisin nimenomaan säilyttää sen oman tyylini. Raskautta en halua peitellä tai piilotella, mutta ei mun kaikissa asuissa tarvitse erikseen mahaa korostaakaan. Tärkeintä on mukavuus ja omannäköisyys.

Kasasin pienen kollaasin vaatteista jotka tuntuvat ainakin nyt siltä että voisivat päästä kovaan käyttöön tänä syksynä. Yhtään äitiysvaatetta en tosiaan vielä ole ostanut mutta viikonloppuna olisi tarkoitus suunnata ostoksille. Toki meidän valikoimat täällä Suomessa on aika pienet ja rajalliset, ja luultavasti täydennän ostoksiani sitten verkkokaupoissa. Ensin pitää kuitenkin edes jotenkuten onnistua selvittämään mun tämänhetkinen housukoko, koska en usko että näissä raskaushormoneissa haluan kokea sitä pettymystä että verkkokaupasta tilatut housut ei mahtuisikaan jalkaan, haha.

1. Farkut H&M 2. Bomber New Look Maternity 3. Toppi New Look Maternity 4. College H&M 5. Mekko Zalando Essentials 6. Kengät Timberland 8. Farkut Topshop Maternity 9. College Zalando Essentials 10. Farkut Topshop Maternity

Ihan ensimmäinen ostos tulevat olemaan äitiysfarkut ja perus mustat leggingssit. Koska mun maha on vielä suhteellisen pieni näin alussa, haluan sellaiset farkut joissa ei ole over-the-bump trikookangasta, koska toistaiseksi se jäisi vielä löysäksi. Eli tarvitsen matalavyötäröiset äitiyshousut ja leggingssit. Näitä lähden luultavasti metsästämään ihan H&M:ltä, vaikka sekä Asoksen että Topshopinkin farkkuvalikoimat houkuttelevat. Muhun ei iske sellaiset perus äitiyshousut yhtään, vaan haluan samanlaiset farkut mitä yleensäkin käytän, mutta vaan äitiysmalliset.

Farkuille kaveriksi collegepaitoja ja ihan perus toppeja ja t-paitoja. Lisäksi haluaisin yhden sellaisen luottomekon jonka voisin pukea niinä päivinä kun kaikki kiristää ja tuntuu että mikään ei näytä hyvältä, siihen sopisi hyvin A-linjainen trikoomekko Zalandolta. Se korostaa vartalon parhaita puolia huononakin päivänä. Ja viilenevään syksyyn tosiaan tuo musta bomber olisi aika ihana, mun oma mahtuu vielä hetken aikaa mutta kiinni se ei kyllä kohta enää mene. Saa nähdä päädynkö hankkimaan tämän, New Lookin bomberilla on siis hintaa vaivaiset 24,95 eli hyvin voisi hankkia.

Varsinkin kun talvi alkaa tulla pikkuhiljaa ja tulee liukkaat kelit, mä haluan kunnon kengät jotka pitävät mut pystyssä ison pötsin kanssa. Timberlandin klassikot voisivat olla sellaiset kengät tänä talvena. Niissä on kunnon pohjat joissa on hyvä pito, eikä tosiaan haittaisi sekään että ne ovat lämpimät ja vieläpä hyvännäköiset.

Millaisia vaatteita te olette ostaneet ensimmäisiksi äitiysvaatteiksi? Mitä äitiysvaatteita teidän mielestä on hyvä löytyä kaapista? Vai oletteko pärjänneet kenties ihan normivaatteilla koko raskauden?


No Responses to “Keskiraskauden pukeutuminen”

  1. Rudi sanoo:

    Mamaliciouksen äitiysfarkut ja legginsit, sekä asoksen äitiyslegginsit oli mun lemppareita Miljan raskausaikana. Eikä toivoakaan että omat vaatteet olisivat mahtuneet sen mahan kanssa päälle. 😀

  2. Neljän äiti sanoo:

    Tässä neljännessä odotuksessa (vauva nyt 2 kk) pärjäsin ihan loppuun asti ilman sen kummempia äitiysvaatteita.Viikolla 29 ei vielä raskaus näkynyt neulepaidan alta 😉 Tsemppiä ja onnea Iina ja koko perhe toivottavasti jaksat postailla kun näitä aina odottaa <3

  3. Karla sanoo:

    Jes, tää postaus tuli niin tarpeeseen! Turvotus toisessa raskaudessa näköjään ihan eri sfääreissä eikä housut mene enää kiinni 🙁 tarvitsee ehdottomasti uusia vaatevarastoa… Vielä oon mennyt tunikoilla, mekoilla ja leggingseillä mutta alkaa jo vähän tympiä… Kiitos näistä vinkeistä!

  4. marski sanoo:

    Mulla on äitiysvaateostokset kans edessä päin vasta, harmi että asumallani paikkakunnalla on todella rajallinen valikoima :|housut pitäisi kans pikku hiljaa ostaa, tykkään nomaalisti korkeavyötäröisistä farkuista ja nappi ei meinaakaan mennä enää kiinni 😀 on kyllä ihana uutinen että saatte perheenlisää, luen varmasti kaikki raskausaiheiset postaukset ja sulta saa varmasti paljon vinkkejäkin 🙂

  5. Nina sanoo:

    Mamaliciouksen äitiysfarkut on ollut ihan mun lempparit! Ja niiden kanssa ihan perus t- ja collagepaitoja. Aika sama tyyli kun ennen raskautta, farkut ja t-paita, mutta mukavammat eli äitiysversiot. H&M:stä oon ostanut pari, mutta suurimman osan verkkokauppojen aleista.

  6. Juulia sanoo:

    Mamaliciousta minäkin suosittelen! Kivoja joustavia kapealahkeisia farkkuja joissa on kuminauhat venykkeenä edessä ja matalavyötäröisissä säädettävä kuminauha takana 🙂 Itse ostin matala- ja korkeavyötäröiset. Korkea vyötärö ei varmaan mahdu enää lopussa ainakaan mulle, mutta nyt 27rv menee vielä, vaikka maha on jo melko iso 🙂 Käytän varmasti raskauden jälkeenkin! 😀 Leggarit myös käytössä mamalicioukselta 🙂
    Toivotan ihanaa raskausaikaa! 🙂

  7. Emilia sanoo:

    Mä en ostanut ollenkaan äitiysvaatteita raskausaikana ihan siitä syystä, että en löytänyt mitään mistä oisin tykännyt. Mulla oli myös aika pikkunen masu ja pystyin ponnaritekniikalla käyttämään farkkuja noin 30. rvlle asti ja edellisenä talvena ostettu takki oli mulla päällä(vetoketjukin kiinni) synnärille mennessä 😀 ostin kyllä paksummasta materiaalista tehtyjä leggingsejä, mitkä näytti enemmän ihan normihousuilta ja ne on ollut käytössä myöhemminkin. Mun mielestä äitiys ja raskaana oleminen ei ole syitä tinkiä omasta tyylistä. Tsemppiä vaatteiden metsästykseen!

  8. Ida sanoo:

    Mä en ehtinyt ostaa kuin yhdet äitiysfarkut, muuten menin omilla vaatteilla ja pari trikoista maximekkoa kotiutin kun ne näytti kivalta pömppiksen kanssa. Kahdesti oli äitiysfarkut jalassa ennen kun meidän tyttö sitten jo syntyikin rv31+3. Äitiysfarkuille tulikin enemmän käyttöä synnytyksen jälkeen kun ne oli ainoat housut leggareiden lisäksi mitkä ei painaneet sektiohaavaa

  9. Mymmeli sanoo:

    Onnea koko perheelle vauvasta! 🙂 vaikka raskaus on itsellä suunnitteilla vasta lähitulevaisuudessa, on silti tosi kiva lukea raskausjuttuja. Vaatteet ja oma tyyli on myös mulle tosi tärkeitä ja oonkin monien raskaana olevien kavereiden kanssa jutellut aiheesta: Joillekin tuntuu olevan ihan sama mitä on päällä kun on raskaana, vaikka muuten olisi tapana miettiä mitä päälle laittaa. Mä haluan sitten joskus myös näyttää raskaana ollessa itseltäni!

  10. Sara sanoo:

    ”Muhun ei iske sellaiset perus äitiyshousut yhtään”
    Mua kiinnostaa ihan uteliaisuudesta millaiset nuo perusmammapökät sun mielestä on? Ja saa tähän vastata joku muukin, jos lystää 😀
    Noita (kapealahkeisia) äitiysfarkkuja näkyy mun mielestä niin paljon markkinoilla nykyään, että en oo ihan kärryillä millaiset ne perinteisemmät on ollu? Trikoota? Löysät kangashousut?

    • mölli sanoo:

      mulle tuli mieleen sellaiset äitiyshousut joissa on se vyötärölle asti ulottuva kangas ns. mahan peitona. muut äippähousut taitaakin olla noita matalia joissa on joustovyötärö mutta muuten normit.

  11. Mä pärjäsin kahden raskauden ajan yksillä äitiysshortseilla ja -leggingseillä, ja kahdella -paidalla. 😀 Muuten vanhoja, venyviä tai löysiä vaatteita oli ihan riittävästi.

  12. millamainen sanoo:

    Kiva postaus! Mä tein vastaavanlaisen jokin aika sitten. Tai no, kokosin New Lookin Maternity-mallistosta lemppareita. Mäkin olen koko raskauden ajan tavoitellut sitä omaa tyyliä. New Lookin äitiysvaatteet on ainoat, jotka miellyttää mua. Topshopilla en tosin ees tiennyt olevan äitiysmallistoa, joten meen heti nyt tutkimaan niitä! 😀 Kolme kuukautta enää tosin jäljellä, joten tuskin mitään suurta määrää enää ostan.

    Mäkin muuten esittelin blogissani ponnarikikan! 😀 Mä oon vanhoja boyfriendeja käyttänyt just korvaamalla ylimmän napin ponskulla. Nyt sekin vaihtis alkaa olla epämukava, joten ostin H&M:ltä ihan mamma-boyfriendit. Mietin pillihousujen ostamista, mutta aattelin et löysempi malli on varmasti mukavampi loppuraskaudessa.

  13. Meow sanoo:

    Mä pärjäsin yksillä äitiysfarkuilla, -leggingseillä ja -mekolla koko raskausajan. Paitoina käytin ihan tavallisia pitkiä hihattomia normaalien trikoopaitojen alla, peittivät hyvin alavatsan. Neuletakit ovat hyvä valinta raskauspukeutumisessa, niitä voi käyttää auki ihan loppuun asti. Myös trikoohameet ja collarihousut menivät myös hyvin kun ne jätti mahan alle. Mun la oli kesällä niin ei tarvi nuy ostaa takkiakaan.

  14. Annu sanoo:

    Pärjäsin varmaan ekan pulivuotta ihan tavallisilla paidoilla (tykkään löysistä yläosista joten niihin mahtui myös masu), mutta äitiysfarkkuja jouduin käyttämään jo aiemmin. Kesänhelteissä pärjäsin parilla äitiysmekolla ja sortseilla ja topeilla.

    Nyt kun h – hetkeen on pari viikkoa niin kaipaan päälleni kaikkea pehmeää ja puristamatonta, haaveilen myös mieheni t-paidoista 😀

    Onneksi odotusaika on loppujen lopuksi nopeasti ohi ja jos ei joka päivä tarvi käydä ”ihmisten ilmoilla” niin pärjää yllättävän vähällä määrällä äitiysvaatteita, varsinkin jos osaa valita sellaisia ns perusvaatteita joita yhdistelee tavallisiin vaatteisiin.

    Imetysvaatteita taas en ole koskaan omistanut ja synnytyksen jälkeen varsinkin äitiyshousut on olleet tosi hyvät niin kauan kunnes taas mahtuu tavalliset housut jalkaan 🙂

    Jos tarvit äitiysvaatteita niin pistä sähköpostia; ) kokoja on s-m, ja löytyy ihan niitä perusvaatteita.

  15. Krista sanoo:

    Minä oon ostanu melkein kaikki äitiysvaatteet h&m:stä ja nyt just viikko sitten löysin ihan älyttömän mukavat ja hyvät farkut hmltä ja kaikki gollege paidat on hyviä ja mukavia ainaki mulla ollu raskaus aikana Tosin nyt kun rupee olee jo aika viileitä. Ilmoja ulkona ni oon yrittäny metästää itelle hyvää äitiystakkia mutta sopivan kokosta on vaikee löytää kun viikkoja 32+5 mutta ihania nuo sinun valitsemat tuossa ylhäällä

  16. Riina sanoo:

    Itse en kovin paljon käytä housuja muutenkaan, että legginseillä ja mekoilla mennään. Vielä ei ole tarvinnut ostaa kovinkaan paljon uusia kuteita. Löysiä vaatteita olen käyttänyt ja mahdollisimman mukavia, maha kun ei vielä näy kovin selvästi. Oikeastaan enemmänkin näyttää siltä kuin olisi vähän liikaa tullut syötyä pitsaa. Olen 13+1 -viikolla. Mikäs viikko sinulla muuten on jos saa kysyä

  17. Kukka sanoo:

    Täytyy tunnustaa, että mulle oli tuo ponnarikikka ihan uusi, vaikka kolmas raskaus on meneillään 😀 Johtuu varmaan siitä, että käytän enimmäkseen leveitä hameita ja niitä olen vain kiskonut ylöspäin sen verran, että vyötärölinja nousee mahan päälle. On mulla sentään jotain hankintoja ollut: ensimmäiseen raskauteen ompelin kellohameen, siis leikkasin reiän keskelle pyöreää kangasta. Se toimi koko raskauden ajan. Materiaali oli villaa, joten lämpöäkin riitti talvella. 🙂 Toiseen raskauteen ostin Mamaliciouksen farkut, vaikka muuten en farkkuja käytä koskaan. Minusta ne kuluivat aika nopeasti. En ollut siinä mielessä ihan tyytyväinen… Ostin myös äitiyshaalarit käytettynä ja värjäsin ne, koska jokin niissä lappuhaalareissa viehättää. Tätä raskautta ajatellen en ole suunnitellut erityisiä hankintoja. Kaikki taitaa löytyä varastosta. Eilen ostin tosin uudet kuoman talvikengät ja iloitsen nyt siitä, ettei niissä ole nauhoja vaan ne voi suoraan vetäistä jalkaan. Tämä ominaisuus helpottanee elämää siinä vaiheessa, kun maha estää kumartumisen.
    Olen joka raskaudessa kulkenut pyörällä talvikeleissä aivan viimeiselle viikolle asti ja samaan toivon pystyväni nytkin. Siksi mun pukeutumishankinnat on aika lailla kelien sanelemia. Jos jotain nyt kaipaisin, niin uudet villahousut 😀

  18. Kaima sanoo:

    Ihana lukea näitä:)mulla jälellä 13vkoa vielä, ite tykkään käyttää mekkoja ja sukkiksia muutenkin, ne soveltuu hyvin nyt mahankin kans.zalandolta oon löytäny hyviä, perus hmltä sukkahousut ja leggingsit, sit joku mukava neuletakki nyt syksyn tullen lisäksi:) onnea ja tsemppiä odotukseen, innolla jään oottamaan näitä raskauskuulumisia! Ps. Niin suloinen toi video missä kerroitte lapsille:))

  19. Sallakoo sanoo:

    Mää oon menny normi leggareilla melko pitkälle, ja yhet hm ”nahkahousut” on , mitkä pelastaa tilanteen yleensä. Pitkät tiukat paidat on tässä kolmannessa raskaudessa mun juttu selvästi. En halua enää telttoja päälle niinku edellisessä puin:D tuo hm collegepaita on mulle ainaki tosi huono. Lyhyt malliltaan. Ite oon 168cm pitkä, ihan sopusuhtasen mallinen, muutaman kerran oon pitäny mut kaappiin on jääny. Sitte ko oot ostanu vaatteita ni tee uus postaus et mitkä oli hyviä, tarvin ehkä yhet mammaleggarit, hm kävin läpi eikä löytyny. Ehkä pitäa tilata netistä mut vinkit ja kokemukset olis tarpeen 😀

  20. Hanna sanoo:

    Juuri vähän sen jälkeen, kun olin lukenut uutisen teidän kolmannesta, huomasin itsekin olevani raskaana… Kolmas olisi meillekin tulossa.

    Luulen, että menen samalla kaavalla kuin aikaisemminkin: H&M:n legginsit ja äitiyscolleget 😀 Olen housujen suhteen todella mukavuudenhaluinen enkä ainakaan toistaiseksi ole löytänyt mitään muita äitiyshousuja, jotka olisi riittävän mukavat. Paidoista olen selvinnyt usein sellaisilla H&M:n narutopeilla (5ekpl), ne venyy hyvin ja numeroa isommassa koossa onvat riittävän pitkiä. Niitä on hyvä käyttää myös imetysvaiheessa, kun tiputtaa vaan yhden narun pois olalta 🙂 Toppien päälle sitten kaapista jo valmiiksi löytyviä isohkoja neuleita. Taidan itseasiassa mennä yläosissa edelleen samoilla vaatteilla kuin esikoistani odottaessa 🙂

  21. AnnaMaria sanoo:

    Tuo kollaasi vois olla suoraan mun vaatekaapista 😀 Tosin noita ihania Timberlandin kenkiä en omista, vaikka haaveilulistalla ovatkin 😉 Ja matalaresoriset farkut on kyllä ihania niin kauan kun masu on vain sopivan pikkuinen ja pyöreä.. Nyt kyllä itsestä tuntuu, että perus h&m mamalegginssit ja mekot on tän loppuodotuksen juttuja ja kaikki missä vaan on se korkea resori, sillä masun ympärys on jo reilusti sen 100cm, niin ei vaan jaksa olla enää tyylikäs ;D

    Mut just neuleita ja gollareita ym. ”helppoja vaatteita” on kiva olla mun mielestä kotioloihin, vaikka muuten panostaiskin 🙂

  22. Mimmu sanoo:

    Mulla oli niin pikkuinen maha ihan loppuraskaudessakin, että jos oli löysä paita päällä, niin ei maha juuri ollenkaan näkynyt. Eli ihan normivaatteilla menin koko raskauden:)

  23. Mimmu sanoo:

    Mulla oli niin pieni maha koko raskauden ajan, että jos oli löysä paita päällä, niin maha ei juuri ollenkaan näkynyt, edes loppuraskaudessa. Eli omilla vaatteilla mentiin koko raskausaika:)

  24. Viivi sanoo:

    Mulla oli käytössä parit äitiyshousut. H&M löysin ihanat joustavat pillifarkut, jotka oli ihan huiput! Suosittelen ehdottomasti veromodan perus toppeja, t-paitoja ja pitkähihaisia! Ne ovat niin pitkiä, että saa isonkin mahan pysymään piilossa. Ihanaa odotusaikaa sinulle ja perheelle! Melkeen tulee ikävä omaa vauvamasua. 😉

  25. emppu sanoo:

    Täällä myös pitäisi kivoja mammavaatteita löytää kun normi vaatteet alkaa kiristämään! Oon lukenut sun blogia Tiaran odotuksesta lähtien ja aika hauskasti sattunut raskausajat samoihin aikoihin sun kans, meillä lapset syntyneet syksyllä 2011, kevättalvella 2013 ja nytkin olisi laskettuaika tammikuussa 😀 meillä myös 2015 syntynyt pikkuinen 🙂 raskauspostauksia odotellessa!

  26. St. brigitten sanoo:

    Mä käytin sellasia, mitä en normaalisti kehtaa käyttää eli ihonmyötäisiä paitoja ja mekkoja 😀 Ostin henkkamaukalta ja tilasin asosilta. Oli ihana kun vatsamakkarat oli vaihtuneet ihanaan vauvamasuun <3 Sun kollaasi näyttää upealta, niin myös sä itse <3

  27. Saara sanoo:

    Mä oon kahdet äitiysfarkut ja yhden paidan ostanu h&m:stä. Toiset farkut on semmoset pillit ja toiset pikkasen löysemmät, että saa tässä ilmojen jäähtyessä halutessaan sukkahousut tai leggingsit mukavasti alle. Molemmissa farkuissa on se masun päälle tuleva trikookangas. 🙂 en usko että tarvitsen tämän enempää erityisiä äitiysvaatteita ainakaan näillä näkymin. Vielä joulukuun loppupuolelle asti masulla aikaa kasvaa että katsoo sitten tilanteen mukaan jos vielä jonkun uuden paidan hankkis. 😀

  28. Sara S. sanoo:

    Offtopic mut voi apua en hetkeen ollu blogissas käyny, tänään päätin taas tulla kattelemaan kuulumisia ja aloin melkein itkeä onnesta ku luin uusimpia postauksia :’D ❤ ihania ootte, onnea!

  29. Tintti sanoo:

    Ostin yhdet farkut, 4 t-paitaa ja trikoopaidan H&M:st. Ja niillä pärjäsin hyvin koko raskauden. Talvitakit lainasin äidiltä ja veljeltä :–D

  30. PirjoS sanoo:

    Hurjasti onnea koko perheelle.
    Nyt kun olet ryhtynyt koko päiväiseksi blokkaajaksi, saat varmasti äityisvermeet blogin kautta. Kerrothan heti blokkauksen alussa, jos on kaupallinen. Silloin voi skipata yli tekstisi ja esittelyt tuotteesta.
    Mukavaa odotusta koko perheelle.

  31. Johanna sanoo:

    Kaikki trikoot on niin jees 🙂 Ostin parit mammafarkut ja leggarit sekä hommasin perus joustavia trikoopaitoja/toppeja ja otin yhden koon isomman kuin normaalisti, ei veny niin pahasti ja voi käyttää vielä raskauden jälkeenkin 🙂 Nyt loppuraskaudesta oon käyttänyt oikeastaan vaan mammaleggareita pitkän trikoopaidan/mekon sekä pitkän neuletakin kanssa.

  32. Nimetön sanoo:

    Moi! Olisi huippua, jos tekisit postauksen jossa vertailet tyyliä/oloja/ajatuksia eri raskauksien välillä. 🙂 Kaikkea hyvää teidän perheelle!

  33. Mami sanoo:

    Onnea raskaudesta! Ihan lempparit kotihousut oli Sobean mustat velourhousut! Käytän niitä vieläkin raskauden jälkeen. H&M:stä ostin parit farkut ja yläosina pidin normi t-paitoja/toppeja ja päälle neuletakki. Talvitakin löysin kirpparilta, sekin H&M:n.

    Ootko joskus kirjoittanut imetyksestä? Olis kiva kuulla miten sulla on aikaisemmin sujunut imetys ja mitä ajattelet siitä nyt tulevan lapsen kohdalla. Mulle on ollut tosi suuren apuna Facen Imetyksen Tuki ry:n ryhmä. Ilman sitä ryhmää en olis imettänyt läheskään niin pitkään kun nyt teen.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.