Pienellä asialla on suuri merkitys

26.09.2016

 

Yhteistyössä Henki-Fennia. Huomenna mun äidillä on synttärit, hän täyttää 56 vuotta. Kymmenen vuotta sitten, maaliskuussa 2006, mun äiti sai aivoinfarktin ja molemminpuolisen keuhkoveritulpan. Hän oli silloin 45-vuotias, ja mä olin 14. Äiti oli vakaassa työssä vakuutusyhtiössä, oltiin vasta muutettu Helsingistä Ouluun meidän koko suvun luokse, meillä oli makea uusi kämppä keskustassa ja kaikki hyvin. Kunnes ei enää ollutkaan. Yhtäkkiä meidän koko elämä mullistui hirveän sairauden seurauksena. Äiti taisteli hengestään teho-osastolla, ja mä pienenä 14-vuotiaana pelkäsin yli kaiken että menetän ainoan vanhempani ja perheeni, mun rakkaan äidin.

Kun äiti pääsi sairaalasta kotiin, mä pelkäsin olla yksin hänen kanssaan. Pelkäsin että kaikki toistuu, joudun soittamaan ambulanssin jälleen ja menetän äidin. En uskaltanut nukkua ja pelkäsin kuollakseni lähteä kouluun aamuisin. Pelkäsin tulla koulusta kotiin, koska pelkäsin että kotoa löydän elottoman äidin. En halunnut lähteä edes rippileirille koska olin ihan varma että äiti ei selviäisi viikkoa ilman mua. Eivätkä ongelmat siihen loppuneet, aivoinfarktin seuraukset olivat kauaskantoisia odottamattomillakin tavoilla. Sairauteen määrätyn väärän lääkityksen takia äiti menetti liikuntakykynsä vuosiksi, joutui useampaan leikkaukseen ja aivoinfarkti vei myös työkyvyn mukanaan ja toi tilalle masennuksen.

Työkyvyn mukana meni talous. Miksi? Koska ironista kyllä, vuosikymmenet vakuutusyhtiössä työskenneellä äidilläni ei itsellään ollut henkivakuutusta. Hän oli vakuuttanut kodin, auton ja lapsensa mutta unohtanut itsensä. Vielä kymmenen vuotta infarktin jälkeen äiti taistelee samojen ongelmien kanssa jotka kymmenen vuotta sitten alkoivat. Vaikka hän on voittanut sairauden ja kykenee elämään melko normaalia eläkeläisen elämää pienistä terveysongelmista huolimatta, hän taistelee edelleen talousongelmia vastaan. Ja se on äärimmäisen raskasta ja kuluttavaa, ja omalta osaltaan vaikeuttaa paranemista esimerkiksi masennuksesta.

Mun mielestä se on aina ollut nurinkurista, ensin menetät sen kaikkein tärkeimmän: terveytesi, ja sen lisäksi sitten vielä koko muu elämä menee aivan pyllylleen. Ei sen niin pitäisi mennä. Eikö se jo riitä että ei voi enää olla yhtä hyvinvoiva kuin ennen? Pitääkö sen lisäksi vielä menettää talous ja sen mukana koti, auto ja kyky tehdä mitään mukavaa tai yllättävää elämässä. Ei ole pakko. Jos ottaa henkivakuutuksen ajoissa. Silloin voi keskittää kaiken omaan terveyteen ja parantumiseen. Ja luottaa siihen että talouskin kantaa.

Kun tulin äidiksi viisi vuotta sitten, otin itsekin henkivakuutuksen yhdessä Oton kanssa. Mä toivon maailman eniten että sille ei koskaan ole tarvetta, mutta äidin sairastuminen osoitti että koskaan ei voi tietää eikä koskaan voi varautua liikaa. Munkin äiti oli terve ja hyvinvoiva 45-vuotias ennen sairastumistaan. Jos ikinä mulle tai Otolle käy jotain, henkivakuutus auttaa niin sairauden hoidossa, mahdollisessa pysyvässä työkyvyttömyydessä kuin kuolemantapauksessakin. Nämä ovat hirveitä ja ikäviä asioita joita ei tosiaankaan haluaisi miettiä ikinä, mutta jos miettii valmiiksi, on elämä helpompaa siinä vaiheessa jos käy huonosti.

Meidän perheen jokaisella jäsenellä on henkivakuutus ja turva vakavan sairauden varalta, jotta me voidaan aina keskittyä olennaiseen mikäli jotain ikävää tulee eteen: paranemiseen. Henkivakuutuksella taataan sekä perheenjäsenten turva kuolemantapauksen sattuessa, että oma elintaso mikäli eteen tulisi vakava sairaus joka aiheuttaisi pysyvän työkyvyttömyyden. Lakisääteinen turva voi olla yllättävänkin alhainen, riippuen siitä kauanko on ollut töissä ja kuinka paljon on tienannut.

Henki-Fennian henkivakuutuksesta maksetaan kertakorvaus edunsaajalle perheenjäsenen kuoltua, ja henkivakuutus on voimassa 90-vuotiaaksi asti. Vakuutuksen voi ottaa 15-75 -vuotiaana. Pysyvän työkyvyttömyyden turvasta maksetaan myös kiinteä kertakorvaus, todistetusti pysyvän työkyvyttömyyden sattuessa. Se auttaa säilyttämään totutun elintason vaikka työkyky menisikin, ja sillä voi kattaa vaikkapa auton kuluja, asuntolainaa ja normaaleja elämiskustannuksia. Henkivakuutuksen hinnan voi laskea nettilaskurilla, eikä sen ottaminen vaadi käyntiä konttorissa tai edes puhelinsoittoa. Hinta määräytyy ikäsi ja valitsemasi korvaussumman mukaan. 

Monia asioita tulee lykättyä huomiselle, mutta henkivakuutus kannattaa ottaa viimeistään nyt heti.

LUKIJAKILPAILU: Missä tilanteessa sinä päätit ottaa henkivakuutuksen? Kommentoi kommenttiboksiin, lisää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja voit voittaa 50€ lahjakortin Stockmannille. Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 2.10. klo 22.00 asti. Kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät TÄÄLTÄ. Onnea kilpailuun kaikille!

Yhteistyössä Henki-Fennia.


No Responses to “Pienellä asialla on suuri merkitys”

 1. Ida sanoo:

  Mulla on oman muistini mukaan aina ollut jonkinlainen henkivakuutus olemassa, kiitos vanhempieni. Nyt kun omalla vauvalla on LA helmikuussa, niin olemme mieheni kanssa tarkasti katsoneet myös vauvavakuutuksia ja omien vakuutusten päivittämistä meille oikenlaiseen. Parin viikon päästä on rakenneultra, jonka jälkeen heti otan puhelinyhteyden vakuutusyhtiöön ja liitämme meidän vauvan vakuutuspiiriin 🙂

 2. Jenni sanoo:

  Otettiin myös mieheni kanssa henkivakuutukset esikoisen synnyttyä. Vaikka asiaa ei haluaisi sen kummemmin miettiä, niin tärkein tehtävä on kuitenkin turvata lasten tulevaisuus <3

 3. Olga sanoo:

  Nyt päätin ottaa

 4. plipp sanoo:

  Otin henkivakuutuksen pian äitini kuoleman jälkeen. Hän kuoli 49-vuotiaana. Henkivakuutuksen ansiosta meidän oli helpompi hoitaa äidin asioita hänen kuolemansa jälkeen. Lisäksi kun otimme asuntolainan, niin pankki suosittelikin, että on hyvä olla henkivakuutus.

 5. Maitoviiksi sanoo:

  Onpa äidilläsi ollut kyllä rankka tilanne kaikkinensa. Vaikka olenkin pitkään blogiasi seurannut ja tietänyt taustoja, niin en oikeastaan koskaan ollut tullut ajatelleeksi, kuinka kurjat seuraukset kaikkinensa tuosta sairastumisesta on ollut.
  Meillä henkivakuutukset hoidettiin kuntoon, kun odotimme esikoista.

 6. Nekku sanoo:

  Mulla ei ole henkivakuutusta, koska…en vain ole osannut ajatella sitä. Nyt kun luin tämän tekstin, heräsin.

 7. Huh sanoo:

  Blogisi on ihan hyvä muuta tällästä mainostus kuraa ei kyllä jaksa lukea… toivottavasti pysyisit omissa jutuissasi jatkossa mielummin….

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos mielipiteestä! 🙂 Sinulla on onneksi lukijana itselläsi valta päättää mitä luet ja mitä et, ja voit valita olla lukematta yhteistyöpostauksia jos ne eivät sinua miellytä 🙂 Kivaa päivän jatkoa sinne!

 8. Janni sanoo:

  Itsellä ei vielä ole, mutta nyt kyllä taitaa olla aika ottaa se! 🙂

 9. Liisukka sanoo:

  Minulle ja miehelle otettiin henkivakuutus esikoisen syntymän aikoihin. Kaikille lapsille otettiin vakuutus ennen syntymää.

 10. Miia sanoo:

  Henkivakuutus otettiin muutama kuukausi sitten, koska ostimme mieheni kanssa yhteisen talon. Halusimme henkivakuutukselle turvata molempien tulevaisuuden, jos toiselle kävisi jotain!

 11. -T sanoo:

  Minutkin on vauvasti asti vakuutettu, joskus nuorena vakuutus vaihtui henkivakuutukseksi ja lapseni ovat myös olleet vakuutettuja vauvasta asti. Jotenkin se on aina ollut itsestäänselvyys että on hyvä henkivakuutus, kaiken varalta.

 12. Laurap sanoo:

  Heti kun vanhempieni minulle ottama ja maksama henkivakuutus päättyi otin itse oman. Vakuutukset ovat aina ollut itsestäänselvyys.

 13. laura sanoo:

  Vanhempien ansiosta 18-vuotiaaseen saakka oli erittäin hyvä henkivakuutus <3 ikinä ei tarvinnut huolehtia muustakuin itse sairaudesta, jos sellainen sattui kohdalle. Muutettuani n. 19vuotiaana omaan kotiin, olivat niin henki, kuin koti ja matkavakuutus erittäin tervetulleita!

 14. uteP sanoo:

  Mulla on urheilutaustan takia ollut vakuutus aina. Tapaturman lisäksi henkivakuutus. Ja onneksi vanhemmat on ollut niin fiksuja, että ovat vakuuttaneet koko perheen, myös itsensä. Tyttärelleni on ollut myös aina vakuutus 🙂

 15. Sofia sanoo:

  Omilleni muutettuani otin vakuutuspaketin.

 16. Tiina sanoo:

  Otin henkivakuutuksen itselle odottaessani esikoista vuosi sitten. Sitä ennen oli pelkkä tapaturmavakuutus. Jotenki se lapsen odottaminen laitto ajattelemaan omaaki tulevaisuutta, jotta olisi sitte jokin turva, jos jotain sattuu.

 17. Vilja sanoo:

  Mulla pysäytti oman isän sydänsairaus ja joutuminen pallolaajennusleikkaukseen. Kyllä se herättää, kun joku läheinen sairastuu.

 18. Heidi sanoo:

  Vanhempani olivat ottaneet minulle henkivakuutuksen joka oli voimassa 18-vuotiaaksi asti, sitten muutime avomiehen kanssa yhteen ja otettiin kotivakuutus ja samalla myös henkivakuutukset molemmille 🙂

 19. Sirkku sanoo:

  Nyt luettuasi kirjoituksesi päätin minäkin ottaa turvaa tulevaisuuteen, jotenkin se vain on aina jäänyt.

 20. el. sanoo:

  Kävin ostamassa nuorisovakuutuksen lisäksi vielä henkivakuutuksen äskön. On turva jos jotain sattuu käymään.

 21. Ssisu sanoo:

  Äidin ansiosta on vakuutus vakavan sairauden varalle ja on muitakin vakuutuksia. Omille muuttaessa sitten otin vakuutuspaketin, jossa oli kattavasti eri vakuutuksia.

 22. Lode sanoo:

  Suunnitelmissa on ottaa samalla kun päivitetään muutkin vakuutukset.

 23. Sanna sanoo:

  Pienestä pitäen on ollut vakuutukset kunnossa, sillä omat vanhempani menettivät molemmat toisen vanhemmistaan nuorena. Sieltä heille jäi muistutus: vaikka kyseessä on ihan kamala menetys, helpottaa henkivakuutus asioiden kulkua ja jättää myös enemmän aikaa itse surun käsittelylle, kun ei niin kovin tarvitse huolehtia muista murheista.

 24. Hei sanoo:

  Mietityttää, että eikös henkivakuutuksen saamiselle ole tiettyjä esteitä? Vaikka sellaisen haluaisi ottaa niin siihen ei ole mahdollisuutta..

  • Hippu sanoo:

   Vakuutuksia on vaikeaa saada esimerkiksi silloin jos on menettänyt luottotiedot. Tämä on todella syvältä jostakin!!

   • Vakuuttamaton sanoo:

    Jos on sairastanut/ joutunut onnettomuuteen viimeisen viiden vuoden aikana ennen vakuutuksen ottamista siihen tulee rajoituksia tai hinta nousee kohtuuttoman korkeaksi. Sama säästää nekin rahat ja laittaa vaikka indeksirahastoihin. Ja pitää peukut pystyssä että henki pihisee niin kauan kun asuntolainaa on jäljellä.

 25. Jessi sanoo:

  Otimme mieheni kanssa henkivakuutukset avioiduttuamme! Ja nyt raskaana viikolla 35 otimme vauvalle henkivakuutuksen 🙂

 26. Sanna sanoo:

  Meidän perheessä lapsilla ollut aina vakuutukset, koska itselläni on kanssa aina ollut. Oman talon ostamisen myötä viime talvena tarkastutettiin ja paranneltiin vakuutuksia ylipäätään esim vanhemmille lapsilleni pystyi ottamaan hammashoito vakuuden, mistä en edes ollut tietoinen. Vakuudet kyllä tuo tietyn turvallisuuden tunteen elämään 🙂

 27. Saija sanoo:

  Vanhempien maksama vakuutus on juuri päättynyt ja nyt pitäisikin pohtia millaise vakuutuksen ottaisi seuraavaksi

 28. Emmilia sanoo:

  Otin henkivakuutuksen vuosi sitten mieheni kanssa, kun menimme naimisiin.

 29. zirpale sanoo:

  Henkivakuutus otettiin talolainan yhteydessä.

 30. Milli sanoo:

  Aiomme ottaa henkivakuutuksen mieheni kanssa nyt kun ostimme asunnon. Eli tämä on ajankohtainen aihe!

 31. Ronja sanoo:

  Vakuutukset ovat aina olleet itsestäänselvyyksiä. Tuntuu hullulta vakuuttaa vain irtaimisto, mutta ei itseään tai läheisiä. Kun muutin omilleni 10 vuotta sitten, otin omat vakuutukset.

 32. Pinja sanoo:

  Itselläni ei taida vielä olla vakuutusta mutta tämä teksti pisti kyllä miettimään sen ottamista!

 33. Marika sanoo:

  Hei!

  Todella ikävää lukea mitä äidillesi tapahtui 🙁 Toivottavasti kaikki on nyt paremmin <3 ja toki hänellä on tukenaan ihanat lapsenlapset! 🙂

  Tämä on ensimmäinen kommentti mitä olen sinulle koskaan kirjoittanut, mutta olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaan. Sain itse kuulla odottavani esikoistani joulukuussa, ja siitä asti jotenkin olen todella aktiivisesti seurannut blogiasi. Kiitos ihanasta blogista, sen aitoudesta ja ennenkaikkea ihanasta postauksista! <3 Tulipa mieleen näin vakuutusasioista kun kirjoitit, että onko lapsillasi muita vakuutuksia ja mistä? Onko sinulla mitään suositella? Esikoiseni on nyt kuukauden vanha ja olen pohtinut pääni puhki mistä minun kannattaisi ottaa vakuutus.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Heippa! <3 Kaikki on jo paremmin toki, vaikka koskaan äidin elämä ei enää palaakaan ihan entiselleen. Mutta yhdessä selviää ihan kaikesta! Kiitos paljon sun kauniista sanoista, ihana kuulla että tykkäät ja paljon onnea ihanasta pienokaisesta <3

   Meidän lapsilla on sairaskuluvakuutukset myös molemmilla, ja ehdottomasti kannattaa ottaa kyllä. Ja kannattaa ottaa mahdollisimman pian, sillä mikäli lapsesi ehtii sairastaa esim. korvatulehduksen ennen vakuutuksen ottamista, se rajataan pois korvattavista sairauksista vakuutuksessa. On niin mukavaa kun voi käydä yksityisellä, eikä tarvitse jonotella tai odottaa että ajanvarauspalvelusta soitellaan takaisin vaan yhteyden ja avun saa heti! Kannattaa kiinnittää huomiota eri vakuutusten ehtoihin ja omavastuuseen, ja ottaa mahdollisimman kattava vakuutus mahdollisimman pienellä omavastuulla! 🙂

 34. Handeli sanoo:

  Päätin ottaa henkivakuutuksen mieheni kanssa silloin kun otimme asuntolainan. Että jos jommalle kummalle käy jotain, voisimme jäädä nykyiseen asuntoon kaikkien lainojen kanssa.

 35. Ninni sanoo:

  Itku tuli tätä lukiessani.Sinä ja äitisi olette vahvoja naisia!❤ Tosi hyvä että kirjoitit aiheesta ja toivon sydämestäni että tämä postaus herättelisi ihmisiä miettimään elämää vähän pidemmälle.

  Minulla oon ollut vakuutus vauvasta lähtien ja meidän lapsille otimme myös odotusaikana vakuutukset.

 36. Annika sanoo:

  Mua aina hämmentää, kun ihmiset valittavat sulle näistä ns. mainospostauksista, koska mun mielestäni teet yhteistyöt aina harvinaisen huomaamattomasti ja tyylikkäästi 😀 Näistä postauksista oikeasti välittyy kuva, että tuote/palvelu, josta kerrot, on sulle tärkeä tai mieluisa eikä postaus ole ihan vaan hatusta vedetty.

  Pitäisi kyllä ehdottomasti itsekin ottaa henkivakuutus!

 37. Alina sanoo:

  Mulla on ollut vakuutukset ihan pienestä asti kunnossa, kiitos siitä kuuluu mun vanhemmille. En usko, että olisin itse näin aikuisenakaan välttämättä osannut ajatella henkivakuutusta itselleni ellei vakuutusasiat olis aina kunnossa olleet.

 38. Kati sanoo:

  Otin henkivakuutuksen kun muutin pois kotoa hieman vaille 19 -vuotiaana, samassa paketissa kotivakuutuksen kanssa.

 39. Elise H. sanoo:

  Samalla kun otimme kotivakuutuksen, päätimme miehen kanssa hoitaa vakuutukset kerralla kuntoon ja otimme myös henkivakuutukset 🙂

 40. Jenni sanoo:

  En oo hankkinut vielä henkivakuutusta. Varmaan asunnon oston yhteydessä tulee laitettua myös vakuutusasiat kuntoon.

 41. Hanna sanoo:

  Päädyin ottamaan henkivakuutuksen heti, kun oma nuorisovakuutukseni raukesi. Näitä asioita tulee todella harvoin mietittyä, vaikka oikeasti ne ovatkin kultaakin tärkeämpiä. Ihanaa kun teit postauksen aiheesta!

 42. Kristina sanoo:

  Hei!

  Otin henkivakuutuksen itselleni kun jäin yksinhuoltajaksi. Se oli kyllä ihan sattumaa, että tuli sellainen otettua. Tyttäreni harrastaa cheerleadingia ja siihen vaaditaan vakuutus ja siinä samalla tulin kysyneeksi itselleni vakuutusta. Ja vaikka ei koskaan tarvitsisi vakuutuksesta mitään nostaa, ei maksaminen haittaa yhtään.

 43. Johanna sanoo:

  Otimme mieheni kanssa henkivakuutukset noin 2,5 vuotta sitten muutettuamme uuteen asuntoon. Odotin tällöin myös esikoiskaksosiani.

 44. Tiia sanoo:

  Nyt laitoin ainakin harkintaan tuon henkivakuutuksen. On tullut itsekin viime vuosina sisäistettyä että koska tahansa voi käydä mitä tahansa ja pistää miettimään, voisiko asioihin varautua jollain lailla. Olisi edes joku turva siellä takana, vaikka totta kai toivon, ettei koskaan tarvitsisi tukeutua siihen. 🙂 Menen kyllä ehdottomasti nyt lukemaan aiheesta ihan kunnolla!

  Tykkään siitä, että nämä yhteistyöpostauksetkin ovat sulla laadukkaita ja oikeasti täynnä asiaa, ei pelkästään mitään mainospuhetta. Ootte käyneet äitisi kanssa rankkoja asioita läpi, mutta onneksi kaikki on nyt ilmeisesti ihan hyvin. <3

 45. tytti sanoo:

  Sinulla on ollut rankka teini-ikä, hienoa että olet selviytynyt siitä! 🙂 me otimme mieheni kanssa henkivakuutukset samalla kun otimme ison asuntolainan.

 46. Mibbz sanoo:

  Mulla on aina ollut henkivakuutus kiitos vanhempieni. Asun vielä kotona ja vanhempani maksavat henkivakuutustani mutta itse kyllä aion jatkaa maksamista sitten kun sen aika koittaa. Olen sivusta katsonut miten paljon hyötyä henkivakuutuksesta on kuoleman yllättäessä, joten et tule luopumaan siitä. Olen myös altis sairasteluun joka lisää varmuutta siitä että henkivakuutus täytyy olla!

 47. Minna Väyrynen sanoo:

  Päätin ottaa henkivakuutuksen kun kävi ilmi etten saa minkäänlaista järkevää sairaskuluvakuutusta aikuisena. 20-vuotiaaksi asti mulla oli huippu sairaskuluvakuutus ja koska olen pitkäaikaisairas, en saanut sairaskuluvakuutusta, siksi henkivakuutus.

 48. Linda sanoo:

  Muutamia vuosia sitten kävi läheltä piti-tilanne ja meinasin jäädä auton alle. Sen jälkeen tajusin kuinka tärkeä merkitys henkivakuutuksella on jos jotain käy ja siitä asti minulla on henkivakuutus ollut.

 49. Sonja sanoo:

  Ostimme puolisoni kanssa asunnon reilut neljä vuotta sitten. Asuntokauppojen yhteydessä otin itselleni henkivakuutuksen samalla kun tarkistimme muidenkin vakuutusten vastaavan elämäntilannettamme.

 50. Mmm sanoo:

  Pikkuveljen kuoltua tajusin ettei koskaan voi olla varma mistään ja elämä todellakaan ei mene niinkuin suunnittelee, vakuutus on ehdoton kun lapsi syntyi 🙂

 51. Maikkis- sanoo:

  Mekin otimme henkivakuutukset esikoisemme synnyttyä. Emme ole naimisissa, joten sitä myötä esimerkiksi kuolintapauksessa turva on huonompi.

 52. Truonako sanoo:

  Otin henkivakuutuksen, kun muutin ulkomaille. Asun nykyään suomessa, mutta vakuutus on edelleen.

 53. Maisa sanoo:

  Minä en ole vielä ottanut henkivakuutusta, mutta olemme keskustelleet miehen kanssa useaan kertaan asiasta ja tämä on yhteisellä ”things to do” -listalla. Tärkeä asia!

 54. Ansku sanoo:

  Minulla on aina ollut henkivakuutus, kiitos vanhempieni. Parikymppisenä vakuutus loppui enkä kokenut tarpeellisena uusia sitä, köyhä opiskelija kun olin. Onneksi tavattuani miehini tulin järkiini ja hoksasimme yhdessä vakuutuksen tärkeyden. Yhdessä hoidimme asian kummallekin kuntoon!

 55. Ansukuli sanoo:

  Itselläni ei ole henkivakuutusta, mutta postauksesi myötä aloin sitä vakavasti harkitsemaan. Olen vähän päälle parinkymmenen, ja vasta nyt alkaa ymmärtämään sen, ettei olekkaan kuolematon, niinkuin nuorena kuvitteli…! 🙂

 56. Toad sanoo:

  Minulla on ollut kattavat vakuutukset syntymästä asti, ja olen niitä onnekkaita, joilla niitä jatkettiin suoraan täysi-ikäistymisenkin jälkeen, eli ei ole ollut tarvetta uusia. Meillä kotona on ollut aina selvää, että vakuutukset on oltava joka perheenjäsenellä, itse en olisi tajunnut ajatellakaan mutta vanhemmat ovat olleet ajan tasalla 🙂

 57. Pilvi sanoo:

  Vanhempien ansiosta aina ollut. Ja onneksi onkin, nuoresta iästä huolimatta on sille ollut jo käyttöä. Teksti herätti muistamaan huolehtia vakuutukset kuntoon myös sen jälkeen, kun alan niistä itse huolehtimaan.

 58. iituliina sanoo:

  Henkivakuutusta en ole päättänyt ottaa. Kun sairaus- ja tapaturmavakuutukset löytyvät, henkivakuutuksen hyödyistä omalla kohdallani en ole vielä ainakaan kovin vakuuttunut..

 59. Essi sanoo:

  Mulla ei ole henkivakuutusta, mutta aion ottaa sellaisen kun saan mieheni kanssa lapsia tai menemme naimisiin. Kumpi nyt tuleekaan ensin 😀

 60. essi sanoo:

  Minulla ei ole mitään vakuutusta. Ei edes kotivakuutusta. Syy? Luottotietojen menetys.

  Minulta meni aikoinaan luottotiedot sairastumisen vuoksi. Olin pitkään sairauslomalla. Tulot romahtivat ja elin Kelan pikku tuilla. Säästöt hupenivat. Enää ei ollut varaa maksaa postiluukusta tippuvia laskuja.

  Luottotietojen mentyä silloiset vakuutukset irtisanottiin vakuutusyhtiön toimesta, vaikka olin vakuutukset maksanut aina ajallaan. Koskaan ei etinyt tulla edes muistutusmaksua.

  Nykyään vakuutusyhtiön eivät suostu myöntämään vakuutusta tällaiselle ihmispaskalle. Ei vaikka on tarjottu vuoden tai kahden maksuja etukäteen tai vakuusmaksua. Minulla ei ole siinä maailmassa mitään arvoa. Olen anellut yhtiöitä myöntämään edes kotvakuutuksen. Mutta en ole minkään arvoinen heille.

  Nyt pitää vain kädet kyynärpäitä myöten ristissä rukoilla ettei sattuisi mitään. Etten sairastu uudelleen, tai ettei tulisi vesivahinkoa, tai tulipaloa, tai murtoa.

  • C sanoo:

   Moikka! Ootko kysynyt OP Pohjolalta? Mullakaan ei ole luottotietoja, ja ajattelin aina etten hae vakuutuksia kun en kuitenkaan saa. Nyt kuitenkin päätin kokeilla (muutin isoon kaupunkiin ja pelkäsin koko ajan jääväni bussin alle yms :D) ja soitin kysyäkseni irtoaako mitään ja irtosi! Nyt on koti- ja terveysvakuutukset. Toki ne vuoden maksun etukäteen halusi, mutta onneksi vielä oli tilanne että oli se varaa maksaa. 🙂

   Ne luokittelee ihmiset maksuhäiriön suuruuden yms mukaan ja itse vielä en ollut siellä ihan ”pohjalla”, joten jotain pystyin samaan. Ihan puhelimessa selvitettiin jo se että pystynkö saamaan/mihin luokkaan kuuluun ja sit varattiin aika neuvottelijalle. En tiedä toimiiko muilla firmoilla samoin mutta näin OP:lla.

   Pointti on kuitenkin että (niinkuin neuvottelijakin sanoi) aina kannattaa kysyä! 🙂 Toki jos olet tämänkin kortin jo katsonut niin kurjempi juttu. Ja tiedän tunteen, luottotiedottomia kyllä tosiaan kohdellaan tässä maassa kun roskaa. Tuskin niitä luottotietojaan kukaan (tai ainakaan suurin osa) tahallaan mokaa. Tsemppiä sinne!

 61. Laitoin vakuutusasiat kuosiin kun opiskelijaelämä oli ohi ja työssäkäyvänä oli varaa muuhunkin kuin ruokaan. Katsotaan kuinka käy vakuutusten ku palaan koulun penkille….

  Mutta tästä postauksesta inspiroituneena täytyykin tehdä pieni tsekkaus mitä kaikkea omat vakuutukseni kattavatkaan!

 62. Marianne sanoo:

  Miehellä on ollut aina itselle otin kun aloin odottamaan esikoista. Molemmille lapsille otin raskausaikana 🙂

 63. Anni sanoo:

  Minulla on ollut henkivakuutus syntymästä asti, siitä saan kiittä vanhempiani. Toivon tietenkin ettei sille nykypäivänäkään ole mitään tarvetta, mutta parempi olla varautunut.

 64. Saana sanoo:

  Päätin ottaa henkivakuutuksen silloin, kun jouduin raskausviikko 31 pahaan auto-onnettomuuteen. Kolme päivää sairaalassa vietettynä vauvan kohtaloa miettiessä sitä kerkesi miettiä kaikenlaista. Nykyään meillä on koko perheellä henkivakuutukset.

 65. s sanoo:

  Otin vakuttuksen samalla muiden vakuutuksien kanssa – jotenkin se tuntui itsetsäänselvältä. Pitääkin taas tarkistaa vakuutuksien paikkaansapitävyys…

 66. Maisu sanoo:

  Otin oman henkivakuutuksen asuntolainan yhteydessä 22-vuotiaana, samaan aikaan myös mie otti henkivakuutuksen. Meidän pikkupojalle otettiin vakuutus jo hänen ollessaan vielä masussa, vielä ei ole tarvittu ja toivottavasti ei tarvitakaan 🙂 On kevyempi mieli kun tietää, että vakuutukset on turvaamassa myös lapsen elämää, jos jotakin sattuu

 67. Amelie sanoo:

  Itselläni ei taida vielä olla henkivakuutusta, täytyypä tarkistaa… Jos ei ole niin nyt olisi kyllä korkea aika hommata.

 68. Maimoi sanoo:

  Otin henkivakuutuksen koska mielestäni se on itsestäänselvyys. Toki toivon ettei sitä koskaan tarvitse käyttää, vaikka siihen rahaa kuluukin. Terveys on kalleinta mitä on. Sairaana en voi huolehtia minulle rakkaistakaan.

 69. Laura sanoo:

  Henkivakuutus tuli otettua nyt lapsen syntymän jälkeen. Aikaisemminkin se on ollut mielessä, mutta nyt tämä oli se isoin motivaattori henkivakuutuksen ottamiseksi.

 70. Iina sanoo:

  Itsekin kuulun joukkoon joka ensin vakuutti kaiken muun lapset, asunnon, auton…ennenkuin itsensä. Vakuutin jopa miehenikin. Asuntolainan yhteydessä kyllä otettiin lainaturva että sinänsä sieltä olisi korvauksia tullut jos olisi vipannut ”lusikan nurkkaan.”

  Otin itselleni ja puolisolle vakavan sairauden vakuutukset muutama vuosi sitten ja nyt kun asuntolainaa ei ole niin itselleni myös henkivakuutuksen.
  Henkivakuutuksesta vielä sen verran että se kantsii ottaa vielä kun on terve. Ja muutkin vakuutukset. Onneksi miehelläni on ollut henkivakuutus jo useamman vuoden. Hän kävi jokin aika sitten lääkärissä ja sydämestä löydettiin rakenteellinen ”vika.” Ei ole aiheuttanut mitään ongelmia,mutta nyt kun se on todettu niin ei olisi mitään mahiksia saada minkäänlaisia terveyteen liittyviä vakuutuksia. Tai no ainakaan sydänvaivoista ei saisi korvausta.

  Kehoitan jokaista miettimään tämmöistä asiaa.
  Kuinka monta kertaa mietit kun ostat esim. Take away kahvin että se maksaa aika paljon!? Ja kuinka monta kertaa teet saman viikossa/kuukaudessa?! Vakuutuksia saa tänä päivänä (kiitos kilpailun) todella edullisesti ja monasti kuukausihinnaksi jää tuon kahvin verran tai alle.
  Itse olen tällä hetkellä kotiäitinä ja mies pätkätöissä,mutta vakuutuksista ei tingitä.
  Mä oon jättänyt niiden take away kahvien oston muille ja vaahdottelen pikkuvispilällä tarjous mokkaan kotona vaahdot päälle.

  Tulipa paasattua. Turvaa kaikkien elämänpoluille ja kiitos Iina rohkeasta ja avoimesta kirjoituksestasi!

 71. riikka riikonen sanoo:

  Haluaisin ottaa vakuutuksen koska tämä teksi sai ajattelemaan sen olevan tarpeellista.

 72. Tinttiih sanoo:

  Taidettii kunnolla katsoa vakuutukset läpi kun esikoinen syntyi. (:

 73. Suvi sanoo:

  Henkivakuutukset otettiin miehen kanssa kun esikoinen syntyi ja taidettiin tarkastaa niitä vielä sitten kun asuntovelallisiksi ryhdyttiin. Ehdottomasti tärkeää huolehtia näistä asioista etukäteen vaikka tottakai toivoo ettei koskaan vakuutuksille käyttöä tulisi. Pieni hinta maksaa vakuutusmaksuja kun tietää että hädän tullen on muun perheen elämä sitten ainakin jollain lailla helpompaa ja turvattua.

 74. Heli sanoo:

  Tämä taitaa nyt olla se hetki 🙂

 75. Mymmyryy sanoo:

  Tärkeä aihe.. vakuutus voi olla ihan hyvä, tai olla olematta.

  Taitaapi olla ihan arpapeliä kuka vakuutuksesta hyötyy ja kuka ei. Suomessa on aivan järjettömän iso määrä ihmisiä, jotka ovat vammautuneet pysyvästi esim. työtapaturmassa. Ja nämä ihmiset näkevät jopa nälkää kun vakuutus ei korvaa vaikka pitäisi. Vakuutusyhtiöiden lääkärit ovat maailman parhaimpia parantamaan ihmisiä. Vaikeat aivovammat ja jopa raajan amputaatiotkin osataan parantaa ihan tuosta noin vaan.

  Muistatteko Konginkankaan turman? Suuri osa heistäkin lukemani mukaan taistelee yhä vakuutusyhtiöiden kanssa.. Eivät saa sitä mikä heille kuuluisi.

  Surullista..

 76. Piitu sanoo:

  Mulla on aina ollut henkivakuutus, koska oma isäni on niin kovin tarkka tällaisista asioista 🙂 Jos vakuutusta ei olisi ollut valmiiksi, niin varmaan sen olisin kuitenkin omilleen muuttaessa ottanut samalla kun kotivakuutuksenkin.

 77. Liisukka sanoo:

  Mieheni kanssa vakuutimme meidät asuntolainan noston yhteydessä, aiemmin omalta osalta vanhempani olivat ottaneet henkivakuutuksen minulle.

 78. Marika sanoo:

  Ei ole vielä, tekstisi sai kyllä miettimään. Olen ajatellut että sitten otan kun ostamme yhteisen kodin mieheni kanssa.

 79. Tytti sanoo:

  Hirveästi tsemppiä äidillesi sekä tietysti myös teille! Toivottavasti asiat menevät jatkossa parempaan suuntaan. Tää kirjoitus sai mut tajuamaan, että henkivakuutuksen aika taitaa olla nyt, eikä huomenna. Mukavaa syksyn jatkoa!

 80. Laura sanoo:

  Otin henkivakuutuksen kotivakuutuksen kanssa samaan aikaan. Miehelle täytyis vielä ottaa henkivakuutus, hänellä on kyllä jääkiekkolisenssin vakuutus, joka on korvannut kiekkovammoista johtuvia leikkauksia onneks. Huhtikuussa syntyvälle vauvalle otan myös vakuutuksen.

 81. Sonjae sanoo:

  Heippa! Henkivakuutusta ei ole, mutta vakavan sairauden vakuutus on.

 82. AnnaMaria sanoo:

  Itse olin ihan superonnellinen, kun mulle myönnettiin henkivakuutus nyt samalla, kun tehtiin kuopukselle syntyvän vakuutus. Sairastuin vaikeaan masennukseen yli 10 vuotta sitten, jonka vuoksi en aikuisiällä ole aiemmin saanut vakuutusta, mutta nyt sairastumisesta ja paranemisestakin on jo niin paljon aikaa, ettei estettä henkivakuutukselle enää ollut 🙂

  • Mymmyryy sanoo:

   Onko siinä siis joku aika? Mulla on yli kymmenen vuotta paranemisesta eikä ole toivoakaan että saisin henkivakuutusta :O

   Kysymyshän kuuluu että sairastatko/oletko sairastanut.. Ja rehellisesti olen sairastanut.. Ja aina se on ollut esteenä.

 83. Ida sanoo:

  Päätin ottaa henkivakuutuksen heti tämän tekstin luettuani. Olen ottanut kotivakuutuksen sekä kahdelle lapselleni vakuutuksen, mutta en itselleni. Miksi? En tiedä. Ehkä sen vuoksi että sitä ei ole tullut koskaan ajateltua tai on ehkä välillä mutta ajatuksella ”kyllä mä kerkiän huomennakin”. Niin. Entä jos just huomenna mulle sattuu jotain niin miten pärjään kahden lapseni kanssa tai pahimmassa tapauksessa, miten lapseni pärjäisivät? Ihan hirveä ajatus. Niinpä soitan tänään, heti vakuutusyhtiön linjojen auettua heille ja otan itselleni henkivakuutuksen. Kiitos Sinun ja tekstisi heräsin enkä lykkää ajatusta enään huomiselle<3

 84. liisa n sanoo:

  päivitin vakuutukseni, kun muutin omilleni ja silloin otin itselleni myös täyden henkivakuutuksen!

 85. Jepa sanoo:

  Ensimmäinen lapsi ja asuntolainan ottaminen saivat aikaan päätöksen vakuutusturvan päivittäisestä. Jos jotain kamalaa tapahtuisi, emme miehen kanssa halua, että toinen joutuisi kaiken keskellä murehtimaan vielä rahastakin.

 86. Elbe sanoo:

  Sama kuin monella, perheen perustamisen yhteydessä päivitettiin vakuutusasiat ajan tasalle ja mukaan tuli myös henkivakuutukset.

 87. IRIS sanoo:

  Hei Iina. Tärkeästä aiheesta kirjoitat. Itse otin henkivakuutuksen aikoinaan heti kotoa pois muuttaessa muiden vakuutusten kanssa samaan aikaan. Aurinkoista syksyä sinulle ja perheellesi 🙂

 88. Emmi sanoo:

  Itsellä on vanhemmat aina huolehtineet vakuutuksista, kunnolla tutustuin asiaan kun omalla poikaystävällä tuo nuorisovakuutus loppui ja piti miettiä kaikki vakuutukset uusiksi. ”Mitä me oikeasti tarvitaan?” Tuli kyllä aika kamala fiilis kun joutui miettimään oma puolison kuolemaa, mutta typeräähän se kai olisi jos ei varautuisi myös pahan päivän varalta. Itsellä tätä nuorisovakuutusta riittää vielä hetken, mutta katsotaan sitten omallakin kohdalla uusiksi 🙂

 89. Riina sanoo:

  Sama henkivakuutus on ollut syntymästäni asti 🙂

 90. Vaihtoehtoja on sanoo:

  Kannattaa tutustua eri vakuutuksiin, usein tapaturmavakuutuksissakin on vakuutus myös kuoleman varalle, korvaussumma on toki pienempi, mutta niin on hintakin. Itsensä voi toki vakuuttaa päästä varpaisiin, jos haluaa siihen rahansa käyttää, mutta harkita kannattaa aina kunnolla, mikä on itselle se oikeasti sopivin vakuutus.

 91. Marika sanoo:

  Minulla on ollut henkivakuutus jo syntymästä asti, äiti on aina ollut tarkka tästä ja teki meille lapsille hyvät diilit, että taisi olla 21-vuotiaaksi asti tämä jo vauvana otettu henkivakuutus. Kun tämä etu sitten loppui, heti mentiin äitin kanssa hankkimaan minulle uusi, jota nyt sitten itse tietenkin maksan. Äiti painotti todella tarkkaan, että sellainen pitää olla, koska äitini on adoptoitu ja hän ei esim. tiedä biologisesta isästään oikeastaan mitään eikä oikein äidistäkään, joten emme voi olla varmoja kantaako äiti jotain perinnöllistä sairautta, jonka on siirtänyt meihin lapsiin tietämättään. Ostin myös juuri kesällä ensimmäisen asuntoni ja vaikka olen nuori, 24v, ei sitä koskaan voi tietää mitä tapahtuu, maksukyvyn menettäminen olisi todella järkyttävää. Mieheni ei valitettavasti ole kuitenkaan vakuutusta ottanut, vaikka olen tätä hänelle yrittänytkin sanoa. Ei sitä koskaan tiedä milloin voi joutua huonoon jamaan tai todetaan jokin sairaus eikä vakuutusta sitten enään saisikaan.

  Tämä oli muuten todella hyvä postaus ihan yleisestikin, ei moni nuori mieti tälläisiä asioita ja todella moni vakuttaakin juuri vain lapsensa, kotinsa jne. eli kaiken muun..

 92. Jonnna sanoo:

  Ei noihin aivan sokeasti kannata luottaa ja aina, joka ikinen kerta, muistakaa lukea koko se nivaska niitä vakuutusyhtiön ehtolappusia. Erityisesti ne pienellä painetut. Lukekaa ne niin, että ette ainoastaan osaa niitä ulkoa, vaan ymmärrätte varmasti mihin ootte lähteny mukaan.

 93. Minna sanoo:

  Hei Iina,

  Minulla ei ole ikinä ollut henkivakuutusta vaikka olenkin jo lähemmän kolmekymmentä. Ei ennen edellistä postaustasi samaisesta asiasta, johon kerroit tarinasi äidistäsi ja omista henkivakuutuksistanne. Kirjoittamasi iskostui todella kovaa mieleeni ja jäin miettimään ja pohtimaan asiaa. Kaksi viikkoa mielessä pyörittelin ajatusta henkivakuutuksesta ennen kuin sen sitten lopulta tilasin. Nyt minullakin on henkivakuutus, kiitos siis sinun! Pienellä asialla todellakin on suuri merkitys <3

 94. Päivi sanoo:

  Kun mieheni lähti ensimmäiselle työmatkalleen, otettiin vakuutukset molemmille. Itse olin vielä opiskelija, mutta olimme jo naimisissa.

 95. Diu sanoo:

  Tuo sinun kokemuksesi ja tuntemuksesi ovat niin tuttuja. Oma isäni sai aivoinfarktin muutaman vuoden äitiäsi vanhempana ja ambulanssia soittaessa ensimmäinen ajatukseni oli että nyt isäni kuolee. Hän selvisi ja pääsi palautumaan työelämään mutta tuo samanlainen pelko on jäänyt jäljelle. Pelkään perheenjäsenteni, poikaystäväni ja kavereideni puolesta, koska kukaan ei voi koskaan tietää mitä tapahtuu. Sairauskohtaus tai tapaturma voi sattua nuorellekin. 🙁 Minulla ei ole henkivakuutusta eikä sairasvakuutusta, sillä olen opiskelija ja minulla on elinikäinen sairaus. Aijon kuitenkin hankkia sitten kun pääsen työelämään ja myös poikaystävälleni.

 96. Laura sanoo:

  Ajateltiin ottaa henkivakuutukset naimisiinmenon yhteydessä, joka koittaa muutaman vuoden päästä!

 97. Mira sanoo:

  Mulla ei ole erikseen henkivakuutusta, eikä ole miehänilläkään. Meidän kotivakuutus kuitenkin koskee myös esim. hoitokuluja vaikka liikenneonnettumuuden sattuessa, pysyvän vamman saadessaaan saa kertakorvauksen ja myös kuolemantapauksessa kertakorvausen.

 98. Anna sanoo:

  Lapsen synnyttyä otettiin! 🙂

 99. Riiti sanoo:

  Meillä kaikki muut on vakuutettu, paitsi minä. Onhan se vakuutuksen ottaminen käynyt mielessä, mutta aina se unohtuu. Täytyypä vilkaista vakuutustarjontaa.

 100. A sanoo:

  Otin vakuutuksen itse pari vuotta sitten, kaiken varalta.

 101. xod sanoo:

  Mulla ei ole mutta otan varmasti sitten kun joskus on oma perhe.

 102. Riina sanoo:

  Pitkään mentiin ilman vakuutuksia mutta lasten myötä ne otettiin. Ja nyt tuli mieleenikin että pitääpä mennä tarkastelemaan millaiset ne vakuutukset olikaan ja päivittää tarvittaessa!

  Riina

 103. nekky sanoo:

  Hetken oli mutta valitettavasti söi liikaa rahaa. Pitäis kilpailuttaa nyt uuestaan.

 104. Anne sanoo:

  Vanhemmat otti mulle henkivakuutuksen, kun olin ihan pieni. Nyt aikuisena jatkan itse sen maksamista.

 105. Marika.T sanoo:

  Mulla ei ole Henkivakuutusta. Ollaan avopari, ei lapsia. Asuntoni kohta maksanut. Ehkä myöhemmin, jos otetaan iso laina joskus seuraavaan asuntoon.

 106. Pauliina sanoo:

  Vakuutukset laitoin kuntoon, kun erosivat lapseni isän kanssa. Nyt on ainakin hieman turvallisempi olo, jos jotain ikävää tapahtuu.

 107. Miu sanoo:

  Ottaisin ainakin henki- ja kotivakuutuksen mikäli olisi luottotiedot kunnossa. Oma vikahan se on, että ovat menneet vaan ihan kakkaa ettei edes kotivakuutusta saa, se kun vaaditaan melkein jokaiseen vuokra-asuntoon ainakin täälläpäin.

 108. Pia sanoo:

  Kattavat vakuutukset otin kun tulin äidiksi. Itselleni että lapselle. Kuoleman ja vammautumisen vakuutukset, nyt saattoi mennä termit ihan metsään.
  Pitäisi laajentaa vakuutuksia, mutta sehän ei olekkaan niin yksinkertaista kun olen sairastellut. Iso homma mutta kun heti kun voimavaroja riittää, niin vakuutusyhtiöön juttusille.
  Meillä on kaikki vakuutettu hyvin, talo, autot, matkustaminen ja tietysti me ihmiset. Miehellä on hyvä vakuutus työn puolesta. Myös kuoleman sattuessa.

  Monesti kuulee että ei sitä mitään tapahdu ja turhaan maksaa. Mutta aina on se jos…..
  En halua ottaa riskiä.

 109. Kirsii sanoo:

  Otin henkivakuutuksen noin vuosi sitten. Mä oon aina ollut tosi pihi ja oon aatellu etten viitti pistää turhaan rahaa vakuutuksiin. Tapahtumat perhepiirissä vuosi sitten sai tajuamaan että vakuutus ei ole se asia missä kannattaa pihistellä. Suosittelen kyl kaikkia päivittämään vakuutusasiat tähänpäivään!

 110. Niina sanoo:

  Mä oo aina ollu muuten tarkka vakuutuksista mutta henkivakuutusta mulla ei itellä oo. Nyt kun meillä on lapsi ja ollaan ostamassa ekaa omaa asuntoa olisi hyvä aika vakuuttaa myös äiti ihminen 🙂 viimeistään..

 111. Petra sanoo:

  Asuntolainan yhteydessä otettiin vuosi sitten meille vanhemmille vakuutukset. Olisi kauheaa jos toinen jäisi pulaan valtavan velan kanssa ja olisi loppuikänsä siihen sidottu ja kykenemätön. Itselläni oli myös 18v asti omien vanhempieni ottama vakuutus 🙂 olemme ottaneet myös lapsellemme vakuutuksen. Aika summa niihin kyllä menee, mutta eipä sitä taida sitten miettiä enää ku niitä todella tarvitsee.

 112. Anni sanoo:

  Otettiin henkivakuutukset kun muutettiin yhteen avomieheni kanssa pari vuotta sitten. Tuli sellainen olo, että vaikka lapsia ei olekaan vielä, halutaan silti turvata toistemme tulevaisuus jos jotain sattuu.

 113. -M sanoo:

  Minulla on ollut vakuutus aina! 21v asti vanhempieni aikoinaan ottama vakuutus ja sitten siitä eteenpäin rakennuslainaa hakiessa päivitettiin myös omat, minun ja mieheni vakuutukset. Esikoisellamme ja kohta syntyvällä vauvalla on vauvavakuutukset, jotka ovat voimassa muistaakseni 100v asti 🙂 eli kaikki perheenjäsenet on vakuutettu.

 114. Minttu-Maaria sanoo:

  Minulle on aikoinaan jo vanhempani ottaneet henki-ja tapaturmavakuutuksen. Täysi-ikäisenä enimmäisen kotivakuutuksen yhteydessä, otin myös henkivakuutuksen itselleni koska minulle on pienestä pitäen toitotettu niiden tärkeydestä!

 115. Maija sanoo:

  Otin henikivakuutuksen viime vuonna lun meinasin kuolla sydänkojt

 116. Lilja sanoo:

  Otin henkivakuutuksen viime vuonna kun meinasin kuolla sydänkohtaukseen.

 117. Johanna Manninrn sanoo:

  Tämä kirjoitus sai miettimään asioita ja nimenomaan sitä, että henkivaakutuksen hankkiminen ei ole koskaan edes käynyt mielessä. Joten tämän postauksen innoittamana päätin hankkia itselleni henkivakuutuksen.

 118. J sanoo:

  Henkivakuutus ollut seitsemän vuotta. Kiitos isän 🙂

 119. Paula sanoo:

  Vanhempani ovat olleet viisaita ja ottaneet minulle henkivakuutuksen jo lapsena. Itse en edes ollut ajatellut henkivakuutuksen ottamista, kun jossakin vaiheessa vasta aikuisiällä tuli vanhempieni kanssa puheeksi, että minulla on koko elämäni sellainen ollut. Olen siitä kiitollinen vahemmilleni, kun ovat sitä maksaneet ja nyt tietysti aikuisiällä itse jatkan vakuutuksen ylläpitoa.

  Harmittavaista kuulla Iina äitisi sairastumisesta ja vielä harmittavampaa, että hänellä itsellään ei vakuutusta ollut. :/ Onneksi nyt asiat parempaan päin! Paljon lämpimiä ajatuksia äidillesi! 🙂

  Kiitos Iina blogistasi! Se herättää aina paljon tunteita ja ajatuksia. Itse olen jo Tiaran odotuksesta asti seurannut blogiasi, mutta nyt vasta kommentoin ensimmäisen kerran.

 120. Anna sanoo:

  Otin henkivakuutuksen hetki sitten kun saimme toisen lapsemme. Nyt hirvittää että sitä ei ollut aiemmin!

 121. juppe sanoo:

  moikka! en ole vielä ottanut henkivakuutusta. uskoisin, että se tulee ajankohtaiseksi juuri silloin, kun saa lapsia tai miettii niiden hankkimista. tämä on asia, jota ei tule ikinä ajatelleeksi! mutta kauhistuttaa ajatus siitä, että jotain noin pahaa pääsisi tapahtumaan. pitääpä muistaa kaivaa taas kaikki heijastimet esille syksyn pimeitä iltalenkkejä varten (:

 122. mamma11 sanoo:

  kun jäin yksin lapsen kanssa miehen kuoltua .

 123. Riisi sanoo:

  Mun vakuutukset on olleet kunnossa aina. Esikoisen syntymän jälkeen myös miehen vakuutukset tarkistettiin.

 124. Gemma sanoo:

  Henki-, tapaturma-, ja sairaskuluvakuutus ollut vauvasta saakka, jossain vaiheessa se vaan siirrettiin myös minun maksettavaksi. Vakuutukset ovat aikoinaan korvanneet astman hoidot (osa yksityisellä) ja kaikki lääkekulut joten niistä on ollut kyllä hyötyä 🙂

 125. kaisa sanoo:

  Onneksi henki- ja sairausvakuutus tuli otettua ”vahingossa” muiden vakuutuksien yhteydessä. 2013 sairastin vakavan sydänlihastulehduksen ja melkein menehdyin siihen. Vakuutus korvasi kuitenkin osan valtavista sairaalamaksuista. Matkustelemme myös paljon se tuo turvaa maailmalla. Kamalaa lukea välillä lehdistä kun joku on henkihieverissä jossain maassa, eikä saa hoitoa tai kuljetusta kotiin kun vakuutus ja rahat uupuvat 🙁
  Mukavaa viikonloppua <3

 126. Roosa sanoo:

  Otimme vuosi sitten laajat henki-, sairaskulu- ja toimeentulovakuutukset, mutta tällä viikolla jouduimme niistä luopumaan. Olen opiskelija ja saan kuussa 303e Kelalta ja tällä hetkellä en pysty työskentelemään, joten vakuutuksia en pysty maksamaan. Nyt täytyy vain toivoa, että valmistun pian ja työllistyn!

 127. Johannan sanoo:

  Olen asiaa ajatellut, mutta opiskelijana halunnut viimeiseen penniin ”säästää”. Nyt asia jäi taas mielenpäälle. Kyllä se vaan kannattaisi ottaa.

 128. Essiiiii sanoo:

  otin silloin kun esikoinen syntyi<3

 129. Elina sanoo:

  Otettiin henkivakuutukset silloin kun ostimme omakotitalomme☺

 130. Sannis sanoo:

  Kun yhtenä syksynä haudattiin kolme sukulaista, jäin miettimään, (silloin yh-äitinä), jos minulle sattuisi jotain, olisi lapsella edes jotain taloudellista turvaa.

 131. Mari sanoo:

  Otimme miehen kanssa vakuutukset kun aloitimme viettää yhteistä loppuelämää. Ja nyt on vielä vauvakin tulossa, joten vakuutus on entistäkin tärkeämpi.

 132. Helene sanoo:

  Vanhempani huolehtivat vakuutuksistani täysi-ikäiseksi saakka, sitten otin itse Pohjolan nuorisovakuutuksen. Nyt asuntolainan oton myötä kilpailutimme yhdessä miehen kanssa kaikki vakuutukset ja samalla otettiin myös henkivakuutukset molemmille.

 133. Katja sanoo:

  Lapsena ja nuorena mulla on aina ollu vakuutukset kunnossa, mutta hoksasin just että en edes tiiä tämän hetkisistä vakuutuksista. Täytyypä ottaa selvää.

 134. Martha sanoo:

  Lapsena on ainakin ollut henkivakuutus. Vanhemmat huolehtineet siitä asiasta.

 135. Miia sanoo:

  Tyttäreni syntymän jälkeen ❤️ kun jäin äkillisesti yksinhuoltajaksi

 136. Ellu sanoo:

  Mulla kuuluu henkivakuutus pakettiin jossa myös koti ja matkavakuutus! Se on ollut mulla siitä asti kun muutin pois kotoa viitisen vuotta sitten 🙂 En välttämättä olisi sillon itse tajunnut henkivakuutusta ottaa jos se ei tuohon pakettiin olisi kuulunut, mutta nyt oon kyllä tyytyväinen et sellainen on olemassa!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.