Workshopissa kehittämässä blogia

02.10.2016

 

Yhteistyössä ASUS. Mä sain kunnian olla yksi ASUSin Brand Ambassadoreista, eli tulen tänä syksynä ja ensi keväänä tutustumaan ASUSin tuotteisiin ja saamaan koulutusta bloggaamiseen ja ennenkaikkea blogin kasvattamiseen ja kehittämiseen entisestään. Brand Ambassadorin pesti kiinnosti mua kovasti, sillä ASUSin tuotteet ovat mulle entuudestaan tuttuja, ja musta se yhdistelmä että pääsen sekä testaamaan bloggaajille parhaiten sopivia uutuuskoneita ja oppimaan uutta bloggaamisesta kuulosti vaan yksinkertaisesti niin hyvältä että oli pakko lähteä mukaan.

ASUS järjestää syksyn mittaan neljä workshopia, joissa käydään läpi blogin kehittämistä erilaisin keinoin. Workshopien teemoina ovat mm. blogin kävijämäärien kasvattaminen SEO:n avulla, Googleanalytiikan hyödyntäminen bloggaamisessa sekä suunnitelmallinen sisällön luominen. Niissä opitaan myös pieniä niksejä joiden avulla voi olla tehokkaampi koneen käyttäjänä ja saada omista työvälineistään enemmän irti. Tällä viikolla meillä olikin jo ensimmäinen workshop ASUSin kanssa, ja sitä oli vetämässä digitaalisen markkinoinnin ammattilainen Aki Ovaska. Tässä ekassa workshopissa sain hyviä muistutuksia siitä, että kaikki ne keinot joita käytin aiemmassa työssäni tuottajana kannattaisi ottaa käyttöön myös henkilökohtaisessa blogissani. Eli tervetuloa vaan taas excel-sisältökalenteri, idealistat ja muut tärkeät luomisprosessin välineet käyttöön.

Se on jännää että kun on vain itse itselleen vastuussa, sitä usein lipsuu järjestelmällisyydessä. Vaikka sillekin on ihan tärkeä syy miksi firmoissa asioille on tietyt prosessit ja suunnittelutavat, se on vaan yksinkertaisesti tehokkaampaa niin. Eli nyt olen jo skarpannut paljon tässä suunnitelmallisuudessa, vaikka aina mulla on omat epämääräiset To Do -listani olleetkin myös henkilökohtaisen blogin kanssa. Tällä hetkellä löytyy pari excel-taulukkoa, ja heti on jotenkin paljon enemmän sellainen fiilis että olen tilanteen tasalla. Myöskään hyvät postausideat eivät unohdu kun ne kirjoittaa heti ylös.

ASUS-flipbook-360

Käytiin läpi myös Google Analyticsia, mikä on mulla on jo vuosia ollutkin melkeinpä päivittäisessä käytössä. Nyt sain vinkkejä siihen miten voin tehdä itselleni räätälöityjä viikkoraportteja, ja kuinka voin helpommin suunnitella kiinnostavaa sisältöä sen perusteella mitä GA kertoo mulle esimerkiksi kuluneen kuukauden postauksista. Google Analyticsia kannattaa ehdottomasti seurata, sillä mikään muu alusta ei kerro kävijöiden oikeaa määrää kuin se. Sieltä saa myös paljon korvaamattoman arvokasta tietoa siitä mistä blogin vierailijat tykkäävät ja mistä eivät, ihan ilman kommentteja ja tykkäyksiäkin.

ASUS-zenbook-flip-ux360

Mulla on ollut Brand Ambassadorina nyt testilainassa ASUSin makea Zenbook Flip UX360 -läppäri, josta olen tykännyt tosi paljon. Zenbook Flipiä voi siis käyttää sekä läppärinä että ihan vaan tablettina, kun kääntää näppiksen kokonaan ympäri piiloon ja käyttää vain kosketusnäyttöä. Ekalla kerralla se tuntui tosi pelottavalta, olin ihan varma että hajotan koneen. Mutta niin vaan se onnistui! Zenbook on unelman kevyt, mikä sopii hyvin varsinkin nyt kun en saa kantaa mitään kovin raskaita juttuja että supistukset eivät ylly pahemmaksi. Koneessa riittää hyvin tehoja blogin vaatimiin juttuihin kuten usean ohjelman yhtäaikaiseen pyörittämiseen, photariin ja lightroomiin.

Nopea SSD-kiintolevy on ainakin mulle tärkeä, en voi sietää sitä jos joutuu kauheasti odottelemaan tiedostoja siirrellessä tai tallentaessa. Koneessa on myös 8 gigaa keskusmuistia mikä riittää hyvin blogitarpeisiin, ja kone on hiljainen sekä pysyy viileänä. Eli nyt kun en aina jaksa työskennellä työpöydän ääressä vaan pötköttelen lepäämässä sohvalla, on kivaa että kone ei mölyä ja kuumene sylissä kauheasti, vaan on ihanan hiljainen niinkuin pitääkin. Akkukesto on jopa 10 tuntia, eli ei tarvitse myöskään olla piuhoissa kiinni vaan läppärin käyttö on helppoa ja täysin langatonta mikäli muistaa aina välillä ladatakin. Koneesta löytyy lisätietoa ja tarkempia speksejä ASUSin sivuilta, käykää ihmeessä tutustumassa lisää jos uuden läppärin hankinta on juuri nyt tai tulevaisuudessa ajankohtaista.

ASUS-flipbook-360

ASUS on avannut uuden The Next Level Of Blogging – blogin Indiedaysin sivuille, mistä löytyy mm. näitä workshopeissakin käsiteltäviä aiheita ja paljon paljon hyödyllisiä vinkkejä kaikille jotka haluavat kasvattaa ja kehittää blogiaan. Workshopeihin voi hakea mukaan myös tämän saman ASUS -blogin kautta, kannattaa aivan ehdottomasti osallistua sillä niissä on todella hyviä vinkkejä ja neuvoja tarjolla, sellaisia joista monet yritykset ovat valmiita maksamaan sievoisia summia. Lokakuun workshop on maanantaina 24.10 ja marraskuun workshop maanantaina 28.11. Workshopien tarkemmat ajankohdat ja aiheet tarkentuvat myöhemmin, ja niihin voi tosiaan hakea mukaan kampanjablogin kautta.

Yhteistyössä ASUS.

Mikä teitä erityisesti kiinnostaa bloggaamisen taustajutuissa? Mihin te kaipaisitte vinkkejä eniten bloggaamisessa tai blogin kehittämisessä? Miten te kehitätte omaa blogianne?


No Responses to “Workshopissa kehittämässä blogia”

 1. Maria sanoo:

  Hei tuo sun kolikkopussukka mikä lie, merkkinä Coach? Aivan ihanan värinen ja mallinen! Mulla tällä hetkellä käytössä luikan key pouch, mutta se on hivenen liian pieni mulle 🙁 Osaatko sanoa mitä kaikkea tuohon sun kappaleeseen mahtuu? Vai onko se sellanen, mitä ei enää tehdä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon ihana <3 Sain sen äitienpäivälahjaksi viime keväänä ja mulle se on riittävän tilava, vetskaritaskussa mulla kulkee avain (siinä avainrengas) ja mahtuu myös mun ja tyttöjen kelakortit. Sit siinä on läpinäkyvä henkkaritasku ja kaks korttitaskua joihin saan yhteensä tungettua tärkeimmät etu- ja maksukortit. 🙂 Uskon et noita saa vielä, toi on Stockalta ostettu.

 2. Iina sanoo:

  Paljonko sulla on keskimääräinen kuukausipalkka? Heitteleekö se paljon?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   En valitettavasti saa puhua mistään tarkoista summista. Se vaihtelee sen mukaan kuinka paljon itse teen mutta silloinkin kun se on pienimmillään niin tulen ihan mukavasti toimeen. 🙂

 3. Outi sanoo:

  Kyl mul on jotenkin niin vahva fiilis et nyt ois poika <3

 4. Katriina sanoo:

  Moikka! 🙂
  Mielenkiintoista luettavaa 🙂 Kuten sinun tekstisi ylipäätään! Kiinnostaisi, kuinka paljon etukäteen teet postauksia ennen niiden julkaisua? Esim. onko sinulla aina etukäteen paljon tekstejä valmiina? Tietty kuulumispostaukset nyt ovat ”reaaliaikaisia”, mutta muuten 🙂
  Ps. raskausikävä kasvaa, kun katselee sun kuvia <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka, kiitos paljon! 🙂 Kampanjat teen aina etukäteen koska niiden pitää olla sovittuun aikaan valmiina. Usein teen myös sellaisia ”asiapostauksia” valmiiksi, eli kun on jotain aihepitoista ja ei niin reaaliaikaista. Pyrin tekemään niin että en joutuisi viikonloppuisin tekemään töitä ellei joku inspiraatio iske ja tule kirjoitushimo. Myös videot teen aina etukäteen, nytkin on kuvattuna materiaalit kahteen videoon mutta editointi vie oman aikansa. Kaikki kuulumiset tulee reaaliaikaisena. 🙂 Kiitoksia <3 Mullakin kyllä tulee varmana raskausikävä vielä vaikka nyt välillä tuntuukin että ei yhtään jaksaisi olla raskaana 😀

 5. Susanna sanoo:

  Täytyy sanoa että arvostan sinua kovasti bloggaajana. Postaat usein ja olet paneutunut tekstiin kunnolla. Kuvat ja teksti on laadukasta. Ärsyttää muutama nimeltä mainitsematon blogi joissa on vain hutaistu teksti tai yhteistyöpostauksia ainoastaan. Mielestäni jotain laadunvalvontaa pitäisi olla blogiportaaleillakin, koska käsittääkseni bloggaamisesta maksetaan melko hyvin. Mutta sinä olet palkkasi ansainnut ja toivottavasti jaksat kirjoitella vielä pitkään 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.