Raskauskuvauksen satoa

29.11.2016

Me kuvattiin maanantaina ennen koulutuspäivää Emilian kanssa vähän raskauskuvia musta. Mulle ei ole koskaan ennen tehty raskauskuvausta vaikka tämä jo kolmas raskauteni onkin, ja päätin jo heti alussa että haluaisin ikuistaa tämän masun sitten ihan kunnolla. Olen jo pitkään ihaillut kaikkia upeita raskauskuvia toisten blogeissa ja Pinterestissä, ja nyt vihdoin sain omatkin kuvat itselleni! Niillä oli kyllä iso merkitys, oli ihanaa laittautua nätiksi ja pukeutua ihaniin hepeniin.

Valkoinen paita Lexington (kuvauslainassa), alusvaatteet Lindex

Mulle kuvaajan piti ehdottomasti olla joku tuttu jonka kanssa olen ennenkin kuvannut edes jotain, siksi hyvä ja rakas ystävä oli paras mahdollinen valinta kuvaajaksi. Varsinkin näin raskausaikana mä oon tosi herkkä omasta ulkonäöstäni ja mun on vaikea tuntea itseäni kauniiksi, jännitän myös helposti sitä miltä näytän. Emilian kanssa pystyin rentoutumaan ihan täysin ja kun kuvauspaikkana oli vielä oma koti niin olo oli mitä parhain, yhtään ei tarvinnut jännitellä. Ja Emilian kuvia jo vuosia nähneenä tiesin että jos joku osaa mut saada näyttämään kuvissa hyvältä niin hän, siinä on lahjakas mimmi!

Neule kuvauslainassa, alusvaatteet Björn Borg*

Oltiin onnekkaita ja saatiin ihan mielettömän kaunis auringonpaiste kuvausseuraksi, ja kuvattiin ensin alakerrassa ja sitten siirryttiin valon mukana talon toiselle puolelle meidän makkariin yläkertaan. Kuvattiin useamman tunnin ajan ja kieltämättä vaikka kuvissa näyttää rennolta niin alkoi se vähän raskaanaolevassa kropassa tuntumaan kun pysytteli aina tietyssä asennossa. Mutta oli todellakin sen arvoista, näistä kuvista mulle jää kauniita muistoja tästä kolmannesta raskausajasta, ja ehkä jonkin näistä voisi kehystää meidän makuuhuoneen seinälle muiden valokuvien kanssa.

Paita ja sukat H&M Alusvaatteet Björn Borg*

Kaikki kuvat: Emilia Huttunen

Talvella raskaanaolemisessa on se huono puoli että ei pääse ulos ottamaan mitään miljöökuvia, mutta toisaalta uskon että kotona olo oli huomattavasti rentoutuneempi kuin mitä se olisi missään muualla voinut olla. Mä olen tosi super tyytyväinen näihin kuviin ja kiitollinen siitä että mulla on noin lahjakas ja kultainen ystävä joka ne halusi ottaa ja jolle oli helppo sanoa omat toiveet ihan suoraan. Mä hyvin harvoin kuvaan minkäänlaisia boudoir-kuvia (tämä oli toinen kerta, kerran olen kuvannut huomenlahjaksi Otolle ennen meidän häitä), joten ei tämä vaatetuskaan ollut ihan se kaikkein luontevin itselleni, mutta onneksi ystävän kanssa sekään ei haitannut.

Emilian blogissa on lisää kuvia kuvauksista, mutta kummallakin meillä vain murto-osa. Me kuvattiin runsaasti myös sellaisia kuvia jotka tulivat vain omaksi muistoksi kotialbumiin. Musta on ihan uskomatonta vielä näin kolmannellakin kerralla millaisen muutoksen kroppa käy läpi raskauden aikana, ja miten se kantaa ja kasvattaa sisällään uuden pienen ihmisen. Oli huikeaa saada se muutos tallennettua.

Kiitos vielä Emilialle näistä ihanista kuvista ja eilisestä huipusta päivästä <3

Oletteko te käyneet raskauskuvauksessa tai harkinneet sellaista? 


No Responses to “Raskauskuvauksen satoa”

 1. Laura sanoo:

  Upeita kuvia! <3 oot niin kaunis!!

 2. Susanna sanoo:

  Olet todella kaunis! Raskaus pukee sinua. 🙂

 3. Näytät kauniilta ja ihan mielettömän ihania kuvia!! Asuista oma lempparini on nuo ruutupaitakuvat. Harmittaa jälkikäteen, kun itsellä jäi oikeastaan kokonaan ottamatta masukuvat oman itsetuntoahdistuksen takia. Turposin ja lihoin raskausaikana niin paljon, etten halunnut ottaa kuvia itsekään saatika että olisin toisen kuvattavaksi uskaltanut. Nyt vuotta myöhemmin tajuan olleeni ihan höpsö ja mahdollisella ensi kerralla kyllä kuvaan paljon vaikka mimmoinen olisin!

  Oot rohkea ja upea <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihan hurjasti <3 Mä tykkäsin kans tuosta Oton ruutupaidasta hulluna! Ja niin tuttua tuo itsetuntoahdistus ihan oikeasti, mulla on ollut ihan järkkyjä kroppakriisejä tässä odotusaikana mutta olen iloinen että rohkaistuin ja uskalsin nyt ottaa nämä kuvat 😀 Ja ehdottomasti suosittelen kuvausta, vaikka kriisi olisikin, siinä ehkä tajuaa jo raskauden aikana että ei sitä ehkä niin pahalta näytäkään! 😀 Sä oot varmasti ollut ja tuut varmasti olemaan upea ensi raskaudenkin aikana <3 Kiitos vielä!! 🙂

 4. Anscu sanoo:

  Kauniita kuvia! Mutta mua hämmästyttää, miten uskallat laittaa koko elämäsi ja myös lastesi elämän tänne nettiin :O vaikutat hyvin suojelevalta ja perhekeskeiseltä ja tykkään paljon sun blogista, mutta mua aina välillä jotenkin ”hirvittää”, miksi haluat että kaikki tuntemattomatkin ihmiset koko elämäsi ja varsinkin lastesi elämän :/ Itse kun tulin vasta äidiksi niin mä en ikinä vois laittaa kuvia lapsestani nettiin niin, että kuka vain voi niitä nähdä, koska koen, että lapseni yksityisyys menisi tässä :/

  Miten se koet tän lapsen yksityisyys asian? Anteeksi, jos tekstini vaikuttaa tylyltä, mutta olen oikeasti kiinnostunut, mitä sä ajattelet tästä asiasta. Tai mietitkö koskaan, kysyvätkö tyttäresi joskus aikuisena, että miksi äiti kaikki mun lapsuus ajan kuvat on netistä kaikkien katsottavissa? Ite varmaan oon ylisuojelevainen äiti vaan ja tää on nykyaikaa, mutta silti haluaisin kuulla sun mielipiteen äitinä. Haluan siis aidosti tietää, tää ei oo tarkoitettu ilkeilyviestiksi.
  Terv. Anscu

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos! 🙂 Tämä on sellainen kysymys joka aina ajoittain ihmisiä mietityttää ja puhututtaa. Mä koen että mulla on perhebloggaajana mahdollisuus näyttää esimerkkiä siitä, MILLAISIA kuvia ja asioita lapsista jaan täällä blogissa. Ei sun teksti vaikuta tylyltä ollenkaan, ymmärrän nuo ajatukset täysin. Mutta kyse on siitä että lukijalle tulee kuva että täällä blogissa on KOKO mun elämä ja KOKO mun lasten elämä ja KAIKKI lapsuuskuvat, vaikka täällähän on vain murto-osa. Ei täällä ole mitään mun lasten henkilökohtaisia asioita, eikä täällä ole tarkkoja kuvauksia meidän koko elämästä tai koko arjesta. 🙂 Täällä ei koskaan ole lapsia loukkaavia kuvia tai tekstejä, enkä ikinä ole jakanut heistä mitään intiimiasioita. Monet tuudittautuu siihen illuusioon että jos ei vaan näytä lapsen kuvia niin voi kirjoittaa ihan mitä vaan esim. johonkin fb:n isoihin äitiryhmiin, vaikka totuus on se että kyllä ne vanhempien nimetkin jää mieleen ihan samalla tavalla kuin kuvatkin jos on jollekin jäädäkseen.

   Mä voin seistä täysin sen takana että en omasta mielestäni ole ikinä kertonut tai näyttänyt lapsista liikaa, koska olen todella tarkka kaikesta niin blogissa kuin somessakin. Blogia enempää en esittele henkilökohtaisessa fb-profiilissanikaan, enkä koskaan avaudu 30K jäsenen äitiryhmiin jostain lasten uhmista tai näppylöistä, niinkuin moni tuntuu tekevän, toiset kuvan kanssa, toiset nimen kanssa. Moni myös kirjoittaa blogia jossa kertoo lapsen nimen mutta ei näytä kasvoja, ja uskaltautuu sen turvin kirjoittamaan sitten jostain pottailusta tai muusta henkilökohtaisesta mistä mä taas en ikinä kirjoittaisi. Meillä jokaisella on oma tapa toimia, ja mä olen valinnut tämän ja joku muu toisen. Uskon että kun lapset kasvavat ja blogi on osa luonteva osa meidän arkea, he ymmärtävät sen ja toivottavasti myös joskus ovat kiitollisia siitä mitä kaikkia mahdollisuuksia meidän perhe on bloggaamisen kautta saanut, ja miten mä olen elättänyt omalta osaltani perheen blogilla. Mutta toki olen valmis myös vastaamaan siitä että olen tehnyt sen valinnan että näytän heidän kasvot. 🙂

   Kuten sä sanoitkin, niin some ja kuvat ovat nykyaikaa ja tämä 2010-luvun sukupolvi kasvaa siihen että kaikki on netissä, ihan eri tavalla kuin vaikka minä 90-luvulla. Siksi uskon että he myös suhtautuvat siihen eri tavalla kuin moni oman ikäiseni tai mua vanhempi tyyppi. Ainakin mun serkuilla jotka ovat nyt yläkouluikäisiä on ihan erilainen suhtautuminen nettiin tai netissä esillä olemiseen kuin vaikkapa sinulla, ja he ovat myös näkyneet mun blogissa aina ajoittain ihan sieltä vuodesta 2011 asti kun olivat vielä pieniä, eikä se ainakaan tässä yläkouluiässä tunnu haittaavan. 🙂 Otantani on toki todella pieni, mutta kyllä sama ilmapiiri tuntuu olevan nuorisolla ihan yleisestikin.

 5. Janzu sanoo:

  Kyllä on kauniita ja rentoja kuvia. Sinusta huokuu onnellisuus ja olet todella kaunis. Harmittaa ettei itse kummastakaan raskaudesta ole juuri kuvia muuta kun itse peilin kautta otettuja, mutta olokin oli kaikkea muuta kuin hehkeä. Nyt jos vielä joskus kolmas saadaan niin varmasti haluan paljon kauniita kuvia muistoksi.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihan uskomattoman paljon <3 🙂 Mä ajattelin kans että tämän kolmannen raskauden haluan oikeasti ikuistaa kun harmitti jo ettei kahdesta ekasta ollut muuta kuin sellaisia perus mahakuvia ja just peilikuvia 😀

 6. Laura sanoo:

  Moikka! Vielä kyselen niiden kynttilänjalkojen perään, et vastannut mulle edellisen postauksen kommenteissa :’D en tiedä menikö vaan sulla ohi. Mut upealta näytät! Omat raskausajan valokuvat on tärkeät mulle, samoin newborn-kuvat <3

 7. Anscu sanoo:

  Kiitos vastauksesta Iina. Näinpä se varmaan on, se on nykyaikaa. Mä olen vähä vanhanaikainen (en halua olla edes facessa, pidän yhteyttä läheisiini oikeastaan vain joko näkemällä, soittamalla tai whatsupilla). Sehän se on tärkeintä, että itse seisoo valintojensa takana ja jokainen vanhempi varmasti suojelee lapsiaan parhaalla mahdollisella omalla tavalla. Kiitos asiallisesta vastaamisesta ja hyvää loppuraskautta! 🙂 Ja onnea uuteen kotiin! 🙂

  • Kiia sanoo:

   Vähän henkeä pidätellen olen minäkin joitakin kuvia katsonut ja tekstejä lukenut…huh! Mutta täytyy toivoa, ettei avoimuus käänny vastaan ja esim. vähäpukeiset kuvat päädy millekään sivuille, joille ei pitäisi tms. Netti ja julkisuus ovat arvaamattomia, oli vanhan- tai nykyaikainen. Rauhallista joulunodotusta.

   • Iina Hyttinen sanoo:

    Eipä se mitään jos kuvat päätyy jonnekin sivustolle minne ei pitäisi, muuta kuin että on tekijänoikeusrikkomus käyttää toisten kuvia ilman lupaa. Mä en ole koskaan täällä kertonut tai näyttänyt mitään sellaista mitä en voisi kertoa vaikka töissä pomolle tai vaikka mun isovanhemmille, mutta toki osa meistä on sulkeutuneempia ja osa avoimempia. Itse olen tosi avoin tyyppi, ja ajattelen sen niin että jos joku ei voi hyväksyä mua sellaisena kuin olen niin ei mun kannata hänen kanssa olla tekemisissäkään. 🙂 Toki netin arvaamattomuus on aina hyvä pitää mielessä, ja pitää huoli siitä että ei koskaan ylitä omia rajojaan! 🙂 Rauhallista joulunodotusta sinnekin! 🙂

 8. Heidi sanoo:

  Hei! Älyttömän upeita ja kauniita kuvia.. ❤️ ei voi muuta sanoa et wau. ❤️

 9. Ihan mielettömän kauniita kuvia. Kävin vilkaisemassa niitä myös Emilian blogissa ja aivan tajuttoman kauniita. Kyllä vain raskaana oleva nainen on erityisen kaunis.
  Me otettiin musta raskauskuvia ja kyllä se oli sen arvoista. Nyt minulla on kauniita kuvia ajasta, jolloin tunsin vartaloni kaikkein omimmaksi ja kauneimmaksi.

 10. Heidi sanoo:

  Ihania kuvia, varsinkin noi ruutupaitakuvat 🙂 Mun ystävä otti pari viikkoa sitten minusta ja miehestä parit raskauskuvat ja niistä tuli ihanat muistot <3

 11. Marjukka sanoo:

  Olet todella kaunis, ihanan pitkät jalat ja ja kasvojen mallisi on todella erikoisen upea. Meidän pienellä kansalla toisenlaiset fyysiset piirteet tuppaavat olemaan yleisempiä. 🙂 Mielestäni raskaus ei edes näytä vaikuttaneen näihin asioihin.

  Lisäksi vähän oudompi kysymys. Mutta noin yleisellä tasolla, miksi raskauskuvissa pitää olla mahdollisimman vähissä vaatteissa? Siis myös muissa kuin juuri näissä sun raskaudesta otetuissa kuvissa. Mun mielestä vain esim. mahan jättäminen paljaaksi tai tietyllä tavalla leikatut vaatteet korostaisivat raskautta aivan eri tavalla. 🙂 Onko tämä vain jokin trendi, mitä en vain hiffaa?

 12. Veera sanoo:

  Niin kauniita ja herkkiä kuvia! Taitava kuvaaja ja upea Sinä <3

 13. Krista sanoo:

  Pakko sanoa näin muutaman viikon raskaudessa sua jäljessä. Mä oon niin kade tolle sun masulle. Se on niin ihana en malta odottaa että itselle tulee kans ISO maha, toisaalta en todellakaan odota niitä muita ei niin ihania selkäkipuja yms. Oon lukenut sun blogia nyt jonkun aikaa ennen kun pieni #2 ilmoitti tulostaan ja nyt viikolla 25+2 oon niin samaistunut kaikkeen mitä oot kirjoittanut, muutosta ja muustakin.

 14. Nora sanoo:

  Miten muistelisin että olit viime raskaudessa jossain kuvauksissa missä sulla oli kaunis sininen mekko ja olit jossain sängyllä? ihmettelin siis tota, etteikö olisi koskaan otettu raskauskuvia.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Joo olin kyllä kuvauksissa, mutta ei ollut raskauskuvaus vaan olin mallina mun ystävän valokuvausprojektia varten ja olisin ollut vaikka en olisikaan ollut raskaana! 😀 Eli ihan vaan raskauden ikuistamista varten pidettyä kuvausta ei ole ollut koskaan. 🙂

 15. Anscu sanoo:

  No tuo Kiian kommentti oli just se, mitä tarkoitin itsekin, että voiko siihen luottaa, ettei kuvia käytettäisi joskus sellaisilla sivustoilla, joilla ei niiden haluaisi olevan. Että miten luotettavaa on se tekijänsuojalaki, jos ei vaikka itse tai kukaan tuttu niitä bongais ja vois sanoa, että sun kuvat ovat väärällä sivustolla, tee valitus. Anteeksi skeptisyyteni, itsekin pidän itseeni aika avoimena tyyppinä, mutta olen myös suojelunhaluinen ja myös realistinen. Mutta en halua olla pessimistinen. Kyllä mäkin avoimuutta kannatan, mutta tässä ei mielestäni oo siitä kyse, vaan siitä, miten varma voit olla ettei kuvat koskaan leviäisi väärille sivuille :/
  No, tässä oli mun sanottavani, sulla on hyvä blogi ja vaikutat tosi mukavalta tyypiltä. Pointtini ehkä on, että kyllä me lukijat ja varmasti yhteistyökumppanitkin sun blogia luettas ja oltas kiinnostuneita, vaikka kuvia ei niin paljon oiskaan.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Siis se mitä mä taas mietin on että miten se vahingoittaa mun elämää että mun kuvat on ”väärällä sivulla”, jos en edes tiedä siitä? Jos taas tiedän siitä niin silloin voin varmaan tehdä asialle jotain! 😀 Mikä on se konkreettinen uhka, jos kuvat joutuu väärälle sivustolle? Tätä mä oon miettinyt pääni puhki tässä monta vuotta, että mikä on se iso paha mitä jotkut pelkää. Varsinkin, koska nimenomaan julkaisen vain sellaisia kuvia mitä itse haluan julkaista, eikä musta ole olemassa kuvia joita joku ei saisi nähdä. Mun kuvilla on joskus tehty feikkiprofiileja joillekin sivustoille, ja eihän se hauskaa ole (tai no joskus vähän), mutta ei siinä sen kummempaa kuin että ilmiantaa ne ja ihmettelee miksi joku on niin urpo että tekee feikkiprofiilin… Mutta kiitos, kiva kuulla että tykkäät, oli kuvia tai ei <3 🙂 Mä oon tosi visuaalinen ja tykkään laittaa paljon kuvia, ja näin teen jatkossakin. 🙂

 16. Anscu sanoo:

  Kiitos kommenteistasi! Kyllä tämä nyt selvensi, että me ajatellaan vissiin vaan eri tavalla tästä :S mä vaan nään vaikka mitä uhkia, jos mun tai mun lasten kuvat ajautuisi väärille sivuille minun tietämättä. Olenko ylivarovainen, vissiin joo. Tää nyt varmasti on vain ajattelu eroavaisuus. Ymmärrän kyllä ton että olet visuaalisesta ajatteleva ja tykkäät laittaa kuvia nettiin. Ja hän blogia kirjoitatkin ♡
  Mun puolesta tämä on loppuun käsitelty aihe, molemmat varmasti ymmärrettiin toistemme pointit ja asioistahan voi ja saa olla eri mieltä. Enkä halua tod tällä nyt arvostella jne, tää nyt vaan on varmasti mielipide/persoonallisuus ero.
  Hyvää joulun odotusta sulle ja sun perheelle ja kiitos hyvästä blogista♡

  • Kiia sanoo:

   Ei kai sitä tarvi anteeksi pyytää, jos näkemys on eri 🙂 SAA kai olla eri mieltä ja ajatusten vaihtoahan kai tämä on eikä mitään yhden ainoan oikean loppupisteen hakemista – koska ei sellaista ole. Ihmisiä pelottavat/arveluttavat eri asiat, ja esim. alastomuuteen suhtaudutaan tosi eri tavoin.

   Itse työskentelen toimialalla, jossa ei tulisi kuuloonkaan ja olisi myös silkkaa hölmöyttä, jos minusta olisi netissä yhtään missään vähäpukeisia kuvia. Onneksi ei ole sellaiseen (sponsorien tms.) myötä ole painettakaan enkä itsekään näe tarpeelliseksi itseäni esitellä. Mutta joo, toimialat ovat erilaisia.

   Tekijänoikeudet ovat mielestäni asia sinänsä, mutta ikävämpää on, jos kuvia käytetään irti alkuperäisestä kontekstistaan, esim. ns. viattomia kuvia on seksifantasiasivuilla tms.

   Eri asia on myös, mikä häiritsee itseä ja mikä on soveliasta ja/tai mahdollista esim. oman työnantajan näkökulmasta. Toimialoissa on eroa; joillakin toimialoilla on selvä peli, että edes yksityishenkilönä ei esiinnytä paljastavasti tms. Näin se vain on, ja tämä on yksi syy, miksi erityisesti nuorten, asiantuntijatöihin tähtäävien naisten on hyvä harkita, millaisia kuvia itsestään julkaisevat ja millaista julkisuuskuvaa rakentavat.

 17. Anscu sanoo:

  Ja tuossa välissä on tarkoitus lukea: Hyvin sä blogia kirjoitat! ♡ eikä jotain ja hän blogia kirjoitatkin!… ennakoiva syöttö teki tepposet <:)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.