Ensimmäisen adventin viisi kivaa

28.11.2016

Vietettiin eilen jo ensimmäistä adventtia, ihanaa! Aamulla lapset muistivat muistuttaa että tänään sitten sytytetään kynttilä ja laskivat että enää neljä yötä niin saa avata joulukalenterin ensimmäisen luukun. He ovat aivan joulutäpinöissään ja koko meidän viikonloppu oli täynnä pientä jouluista puuhastelua. Ihanaa kun lumi ja aurinko ovat tulleet takaisin ja on oikeasti talvinen meininki. Ajattelin toteuttaa tämän postauksen vähän eri tavalla kuin viikonloppukuulumiset yleensä, ja listasin viisi kivaa juttua eilisestä ensimmäisestä adventista! Tässä ne tulevat:

1. Yhteinen runsas aamupala. Sanoinkin silloin isänpäivän aikaan että runsaan aamupalan nauttiminen on niin kivaa että sitä pitäisi tehdä vähintään kerran viikossa. Ja nyt ollaan sen jälkeen tehtykin niin. Sunnuntai tuntuu jotenkin kivemmalta ja juhlavammalta ja merkityksellisemmältä, kun sen aloitttaa yhteisellä hitaalla aamiaishetkellä. Ollaan kokeiltu vähän eri aineksilla joka sunnuntai, mutta tänä sunnuntaina laitettiin pekonia ja munakokkelia kun Otto oli ollut edellisiltana työpaikan vuosijuhlissa ja tuhdimpi ruoka tuntui hyvältä idealta. Musta on ihanaa kokata yhdessä Oton kanssa, oli se sitten aamupala tai kolmen ruokalajin illallinen.

2. Lasten kanssa höpöttely. Heillä on niin loistavia ajatuksia ja se ajatusten määrä mikä sieltä pienestä pääkopasta pulppuaa on aivan häkellyttävää. Tuntuu että heidän ajatukset kulkevat ihan tuhatta ja sataa ja siinä ajassa kun itse ehtii ajatella että ottaisiko aamiaisen kanssa mehua vai kahvia, lapsi ehtii jo ajatella kolmeakymmentä eri asiaa ja esittää ainakin kahdeksan kysymystä niistä. Välillä se on uuvuttavaakin mutta yleensä hauskaa ja mieltä avartavaa. Saa itsekin uusia näkökulmia.

3. DIY-jutut. Koko viikonlopun ajan olen askarrellut mobilea vauvalle ja siinä samalla antanut esikoisen ommella jämäpaloista itse juttuja. Kyllähän mä itsekin mummon kanssa ompelin viisivuotiaana mutta en jotenkin silti ennen tätä ollut tajunnut että 5v osaa hyvin jo ommella kun vaan antaa siihen mahdollisuuden. Niinpä annoin siis neulan, huopaa ja lankaa neidille käteen ja vähän aikaa mun touhuja katseltuaan hän ompeli itse lumiukon. Sille pitää kiinnittää vielä hattu, nenä ja napit ja silmät ja suu, mutta muuten se on ihan valmis. Eikä neiti kertaakaan pistänyt neulalla sormeen. Ihanaa yhteistä askartelua!

4. Adventtikynttilät. Meillä ei aikaisemmin ole ollut varsinaisia adventtikynttilöitä vaan ihan pelkkiä random-kynttilöitä mitä ollaan satunnaisesti poltettu tai sitten ei. Nyt kun oli ihan adventtia varten tarkoitetut kynttiläkupit niin se ihan sama asia, kynttilän sytyttäminen, tuntui vaan jotenkin vielä ihanammalta ja siinä oli lapsillekin juhlan tuntua. Pienet asiat <3

5. Pikkuruiset ostokset pikkuriikkiselle tyypille. Black Fridayn ostokset ja samaan aikaan postiin tulleet pari tilausta piristivät perjantaina. Mä näytän isompia juttuja myöhemmin kunnolla, mutta tässä muutama ostos. Name Itin eettisesti tuotettu villahaalari joka on ihanan kaunis ja pehmeä ja lämmin, Lindexin luomupuuvillainen sirkusyökkäri ja ihanat värikkäät sukat, sekä Papulta ennakkotilatut ensimmäisen Nappikaupunki-malliston värissä valmistetut patch-leggingssit. Nuo leggarit lähtevät sairaalakassiin mukaan, ne on vaan niin ihanat että en kestä!

Vaatekuvassa näkyy muutamia pilviä joita olen mobilea varten tehnyt, ja kunhan olen ommellut vielä yhden keltaisen tähden valmiiksi on aika liittää kaikki osat yhteen. Kyllä se taitaa onnistua jopa paremmin kuin uskoinkaan, eli pian esittelen mobileprojektia täälläkin.

Ihanaa maanantaita kaikille, toivottavasti teilläkin oli rakkaudentäyteinen ja ihana eka adventti <3 


No Responses to “Ensimmäisen adventin viisi kivaa”

 1. Vilmu sanoo:

  Sulla kun on kokemusta noista olympuksen kameroista niin kysyisin ihan muutamaa asiaa. 🙂 Suosittelisitko sitä pen e-pl7 kameraa alottelijalle? Ja kumpi objektiivi on parempi sellaseen ihan yleiseen käyttöön, 25mm vain 42mm? Ja vielä viimeseksi, sun OMD E-M10 kamerassa ei siis ollut kääntyvää näyttöä, koetko että se olis tarpeellinen? Kiitos ihan hirveesti jos viitsit vastata näihin!! 🙂

  Ja jottei ihan aiheen yli mee niin toi haalari on aivan supersöpö!! Ja sä ja tytöt ja otto ja kaikli ootte niin symppiksiä etten kestä, oot mun ihan lempparibloggaaja ja ehkä vähän esikuvakin, haha!

 2. Vilmu sanoo:

  Ainiim ja vielä edelliseen kommenttiin liittyen, onko sulla mitään kokemuksia olympus pen e-pl5 kamerasta?:)

 3. Salla sanoo:

  Aivan ihana tuo haalari!! Ootko ostanut/tilannut sen mistä? :))

 4. Venla sanoo:

  Super kiva postaus taas!! Vähän kaikkea mun lemppareita: vauvajuttuja, joulua ja tyttöjä… 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.