Cybex Cloud Q Plus Turvakaukalo kokemuksia

16.12.2016
Kaupallinen yhteistyö: AT-Lastenturva

Vihdoinkin on aika ottaa lähempään tarkasteluun meidän tulevan vauvan tarvikkeita ja aloittaa Vauvan varusteet -postaussarja! On tätä odotettukin jo aika kauan, olen ihan innoissani kaikesta, vaikka isoimmat jutut on vasta tulossa. Mutta aloitetaan nyt tästä turvakaukalosta, ja isofix-telakasta joihin ollaan päädytty pitkällisen harkinnan tuloksena ja joihin ollaan todella tyytyväisiä. Meidän valinta on tällä kertaa Cybex Cloud Q Plus Turvakaukalo & Base Q-fix isofix-telakka. 

Turvakaukalo on mun mielestä pienestä koostaan huolimatta varmaan se kaikkein tärkein varustehankinta silloin jos on oma auto paljon käytössä. Me liikutaan todella paljon autolla, joten vauva tulee viettämään kaukalossa aikaa, välillä pitkiäkin aikoja kun ajellaan Oulu-Helsinki-väliä ja saattaa olla että nyt reissuja tulee tiheämmin kun Otolla on vauvan kanssa kotona ollessa myös vapaata ja pystytään sinne lähtemään. Kaukalon piti siis turvallisuuden lisäksi olla mahdollisimman ergonominen vauvalle, sellainen jossa hänen hengitystiensä pysyvät aina vapaana eikä pää pääse painumaan rinnalle.

Ensimmäisen kerran kyselin turvakaukaloista meidän odotusryhmässä ja täällä blogissa, ja teidänkin suositusten perusteella ihastuin sitten tähän Cybexin Cloud Q Plus -kaukaloon* ja siihen kuuluvaan Base Q-fix isofix-jalustaan. Muistatteko vielä mun syyskuisen lukijaillan A-T Lastenturvassa? Silloin Otto tutustui meidän naisten lukijailtaillessa A-T Lastenturvan Personal Shopper -Lauran kanssa eri turvakaukaloihin, ja illan päätteeksi ilmoitti että joo, Cloud Q tulee meille eikä hän hyväksy mitään muuta. Ja nyt kerron miksi.

Cybex on pitkän kokemuksen kautta kehittänyt turvakaukaloitaan huippulaatuisiksi, ja Cybex Cloud Q Plus on kirjaimellisesti uusinta ja parasta mitä turvakaukalomarkkinoilta löytyy. Sen lisäksi että se on saanut Autoliiton testeissä turvallisuudesta erinomaiset arvosanat, siinä on sellainen ominaisuus jota ei muista huipputurvallisista kaukaloista löydy: sen saa melkein täyteen makuuasentoon silloin kun ei olla autossa. Eli esimerkiksi vaunujen travel systemiin kiinnitettynä kaukalo toimii vauvalle vaunukoppana missä on hyvä ja turvallinen jatkaa unia, eikä vauvan selkä rasitu sen enempää kuin normaalistikaan vaunuissa.

Istuinkulmaa on helppo säätää takana olevasta napista yhdellä kädellä, ottamatta vauvaa ollenkaan pois kainalosta. Säätö menee pehmeästi turvakaukaloasennosta makuuasentoon. Näin turvakaukalon kanssa voi lähteä vaikka pidemmällekin ostos- tai kahvilareissulle ilman että tarvitsee murehtia vauvan huonosta asennosta. Kaukalo on myös tosi alas asti halutessa tulevan XXL-kuomun ansiosta hyvin suojaisa. Siellä vauva ole siinä kaikille valoille ja muille alttiina vaan ihan yhtä suojassa kuin vaunuissakin olisi.

Istuinkorkeuden säätönappulan lisäksi kaukalon takaosasta löytyy kaksi hopeista muutakin pömpeliä joita ensin ihmettelin. Nämä kaksi ovat teleskooppiset lineaariset sivutörmäyssuojat, jotka voidaan säätää yksilöllisesti. Sivutörmäyssuojien tarkoitus on se, että ikkunan ja oven puoleinen sivutörmäyssuoja vedetään ulos ja jos tulee kolari, sen aiheuttamat voimat suunnataan erittäin varhaisessa vaiheessa auton oven ja ikkunan puolella ulosvedettyä suojatankoa pitkin turvakaukalon runkoon. Turvakaukalon rungon rakenne ja materiaalit suuntaavat pois ja vaimentavat lapseen kohdistuvia rasituksia.

Cybex Cloud Q:n suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomiota vauvan asennon ergonomisuuteen myös silloin kun kaukalo on autossa kiinni ja pystyasennossa. Se sai autoliiton testissä istuinmukavuudesta parhaat arvosanat. Se ei ole mikään ihme, koska kaukalosta löytyy 11-asentoinen korkeussäädettävä pääntuki, jota säädettäessä myös istuinkulma säätyy automaattisesti. Se on pyritty pitämään mahdollisimman loivana, jotta vauvan niska ei retkahda ja jotta pää ei pääse painumaan nukkuessakaan rinnalle. Säätöjen ansiosta turvakaukalo kasvaa lapsen mukana. Näin lapsella on aina omaan kokoonsa kaikkein paras istuinasento.

Cloud Q on tyylikäs ulkomuodoltaan, ja mä ihastuin erityisesti tuohon Manhattan Grey -väriin. Me valittiin kaukalo meleeratuilla Plus-kankailla jotka ovat tosi kauniit ja laadukkaat. Saatavilla on myös comfort-kangasmallisto ja platinum-kangasmallisto ja monen monta eri väriä. Juuri nyt valikoima on kaikkein runsaimmillaan kun tarjolla on vielä tämän vuoden kankaita, ja ensi vuoden kankaatkin ovat jo myynnissä.

Base Q-fix isofix-telakan kanssa väärin asennus on käytännössä mahdotonta, ja kaukalo on tosi helppo aina vaan napsauttaa autoon paikoilleen. Olen tosi onnellinen että ostettiin tuo telakka turvakaukalolle kaveriksi, se lisää turvallisuutta ja on ihan ehdoton. Ainoat miinukset joita kaukalo on testeissä saanut ovat kallis hinta ja painavuus.

Painavuuskaan ei kuitenkaan ainakaan meillä haittaa, sillä mulla ei ole edes ajokorttia eli en tule luultavasti ikinä liikkumaan autolla ilman että on kantoapua lasten ja kaukalon kanssa. Lisäksi kaukalon saa tosiaan myös kätevästi napsautettua rattaiden travel systemiin eli vaihtoehtoisesti sen voi myös kärrätä autolle eikä tarvitse kantaa ollenkaan. Cloud Q sopii suoraan Cybexin omiin rattaisiin ja vaunuihin, ja adaptereiden kanssa monen muunkin valmistajan vaunuihin.

Ollaan tehty syksyn aikana useampi reissu A-T Lastenturvaan, ja siellä on aina yhtä rentoa ja helppoa asioida, ja lapset viihtyvät hyvin kun heille on oma leikkipaikka. Meille A-T Lastenturvan Personal Shopper Laura oli korvaamaton apu kaukalon valinnassa ja testaamisessa. Hän auttoi meitä hiffaamaan oikean kiinnitystekniikan jo myymälässä ja näytti kaikki erilaiset säädöt ja kertoi eri mallien eroista.

A-T Lastenturvan Suomessa ainutlaatuinen Personal Shopper -palvelu on tosi kätevä. Sillä saa varmistettua itselleen yksilöllistä palvelua kaikessa rauhassa ja ilman lisäkustannuksia, täysin itselle sopivaan aikaan. Mua ei ainakaan varsinkaan näin loppuraskaudessa kiinnosta yhtään odotella ja vaappua ylimääräisiä liikkeissä. Ohanaa että pääsee suoraan asiaan ja varsinkin jos jo alusta asti käy samalla personal shopperilla niin on tuttua ja turvallista ja kehtaa esittää vaikka mitä kysymyksiäkin eri lastentarvikkeista.

Oman ajan Personal Shopperille voi varata sähköpostilla suoraan, Lauralle esimerkiksi laura.ruokolainen@lastenturva.fi ja muiden shoppereiden yhteystiedot ja lisätietoa palvelusta löydät A-T Lastenturvan sivuilta. Joulukuun loppuun mennessä ajan Lauralle tai muille Personal Shoppereille varanneille 300€ ostoksesta 30€ lahjakortti AT-Lastenturvaan sekä yllätyslahja!

Turvakaukalo saatu bloginäkyvyyttä vastaan A-T Lastenturvasta.*

Millaisia turvakaukaloita teiltä löytyy? Millä perustein olette valinneet oman kaukalonne?


No Responses to “Cybex Cloud Q Plus Turvakaukalo kokemuksia”

 1. Johanna sanoo:

  Ompa mahtava kaukalo! Vähän eriä mitä ennen vanhaan… 😀

 2. Tiks sanoo:

  Hei!
  Kiitos vauvahankintapostauksista! Mukava lukea toisten kokemuksia ja ajatuksia tavarapaljouden keskellä. Muutenkin on ollut ilo seurata jokaista raskauttasi! 🙂

  Pienestä kuvateknisestä asiasta haluaisin vihjaista. Kun näitä tuotekuvia on ollut nyt erityisen paljon, on kuvissa aika usein itselläni pistänyt silmään tarkennus. Olen ymmärtänyt, että kuvaat järjestelmäkameralla tai ainakin puolijärjestelmällä. Kuvaustyyliisi selvästi kuuluu erittäin valoisat kuvat ja ymmärrettävästi, jotta saa erittäin valoisia kuvia, täytyy sisätiloissa suomen valaistuksessa hyödyntää mahdollisimman suurta aukkoa, ellei käytä jalustaa. Aukkoa pienentämällä (siis sitä lukua suurentamalla) saisit kuitenkin kuviin laajempaa syväterävyysaluetta, eli tuotekuvissasi olisi koko kuvattava tuote tarkka. Syväterävyysalueeseen vaikuttaa myös polttoväli, polttovälin kasvaessa, kapenee syväterävyysalue. Tietenkin ajoittain ihan kuvan visuaalisessa mielessä haetaankin hyvin kapeaa syväterävyyttä, mutta joskus näissä tuote-esittelykuvissa asia pistää silmään. Ei tähän varmasti kaikki kiinnitä lainkaan huomiota, itse olen tällainen kuvien katselija. Ehkä nämä asiat ovatkin jo tuttuja, mutta jos eivät ole, niin ajattelin vain pienenä vinkkinä kertoa.

  Muuta kiitos siis siitä, että olet kaikki nämä vuodet jaksanut blogia pitää! Sitä on ollut ilo seurata!

 3. Iina sanoo:

  Ton kaukalon mäkin olisin ostanut mutta tuli markkinoille just kun oltiin jo hankittu Cybexin Aton Q. Ihana väri! Meillä oli ruskea.
  Ja oon kyllä samaa mieltä A-T lastenturvasta. Joka kerta olen saanut asiantuntevaa, asiakaslähtöistä ja iloista palvelua. Eikä ole väkisin tuputettu vaan myyjä on myös rohkeasti sanonut että ehkä tämä ei ole paras ratkaisu ja ehdottanut jotain muuta. Myymälä on myös ihanan avara ja valoisa. Ja kaikki tavarat on kauniisti esillä. Ja mikä parasta-paljon parkkitilaa!!!
  Oikein mukavaa odotusta-loppusuora häämöttää 😉

 4. Sara sanoo:

  Tämän hetken vertailuista en tiedä miten on sijoittunut, mutta Kiddy Evolution kaukalossa myös tuo ominaisuus että saa makaavaan asentoon silloin kun ei ole kytkettynä autoon. Teilläkin taisi olla Kiddyn kaukalo Zeldalle? Vai muistankohan aivan väärin 😀

 5. Nypon sanoo:

  Hyvä valinta! Meillä ollut nyt käytössä muutaman kuukauden tämä sama kaukalo ja olen erittäin tyytyväinen. Säädöt on helpot, makuuasento loistava( meillä liikutaan myös erittäin paljon autolla ja melkein aina mukana vain rattaiden runko johon tämän saa kiinni). Meillä ollut aikaisemmin useita eri merkkejä näissä kaukaloissa ja tämä on toiminnoiltaan ehdottomasti paras. Ainoa miinus on tuo paino, mutta loistavat ominaisuudet peittävät sen :). Mielenkiinnolla odotan jatkoa tälle postaussarjalle!

 6. Laura sanoo:

  Meillä on turvakaukalo vielä mietinnässä, saatais kyllä joku brion kaukalo käytettynä. Meillä ehdoton kriteeri on, et kaukalo ei saa painaa liikaa, koska asutaan hissittömän talon kolmannessa kerroksessa. Vauva syntyy huhtikuussa, ni meil on vielä vähän aikaa ettiä hyvät vaunut ja sopiva kaukalo 🙂

 7. Nimetön sanoo:

  Vasta joku aika sitten pidit turvaistuin valintojanne niin henkilökohtaisina ettet halunnut kertoa mitkä istuimet ostitte tytöille vaikka sitä paljon kyseltiin 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Aivan oikeassa olet! 🙂 Silloin kun me ostettiin tyttöjen turvakaukalot olin juuri lukenut useammasta blogista, miten turvaistuinvalinnoista syntyi hirveä kohu ja rutina (merkistä ja mallista riippumatta) ja ajattelin että pääsen itse helpommalla kun en ota koko asiaa esille blogissa tai muuallakaan. Mukavaa huomata että vajaassa kahdessa vuodessa ilmapiiri on muuttunut ja ei ollut virhe esitellä turvakaukaloa tällä kertaa 🙂

 8. Kiddy-fani sanoo:

  Muistanko väärin vai olikos sulla aikoinaan Kiddyn kaukalo ainakin testissä ellei omana asti? Senhän saa myös makuuasentoon ja itseasiassa uusimman mallin jopa ajon aikana. Osaatko verrata Kiddy-kokemusta ja nyt tätä Cybexia?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.