Helppoa shoppailua Kauppakeskus Sellossa

03.04.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kauppakeskus Sellon kanssa.

Tällä hetkellä shoppailu koko perheen kesken ei ole välttämättä suosikkipuuha numero ykkönen, sillä vauva on vielä tosi pieni ja isommatkaan eivät jaksa loputtomiin juosta kaupoissa. Sanotaanko vaikka niin että sellainen rauhallinen useamman tunnin shoppailurupeama ihanissa pikku kivijalkaputiikeissa on haave jossakin hamassa tulevaisuudessa. Näin kevätaikaan kolmen pienen lapsen vanhemmalle ostosten tekeminen on kuitenkin yleensä pakollista jossain määrin, sillä ainakin meillä oli tarvetta sekä uusille välikausikamppeille että viime viikonloppuisten kastejuhlien järjestämiseen.

Niinpä suuntasimme auton kohti Kauppakeskus Selloa, ihan koko perhe. Tällä hetkellä suosimme ostosten tekemiseen ehdottomasti kauppakeskuksia, koska ne ovat vaan niin helppoja lasten kanssa. Sello ei ole meille se kaikkein lähin kauppakeskus kotia ajatellen, mutta meillä asuu paljon perhettä ja ystäviä Espoon suunnalla, joten Sello on tullut sitä kautta tutuksi. Se on ihan matkan varrella jos sinne päin muutenkin ajelee.

Kauppakeskus Sello on lasten kanssa helppo shoppailukohde, sillä ahdistavat paksut ulkovaatteet voi jättää autoon ja auton saa kätevästi ilmaiseksi suoraan Sellon parkkiin. Kun me kurvattiin Selloon, napsautettiin vaan vauvan kaukalo kiinni rattaisiin ja vauvakin jatkoi sisävaatteissaan päiväunia heti shoppailun alkajaisiksi. Parkkihallista pääsi rattaiden kanssa kätevästi hissillä suoraan kauppakeskuksen keskiöön.

Sellossa on mun mielestä helppo liikkua rattaiden kanssa, sillä kaikkiin kerroksiin pääsee sellaisia liukuliuskoja pitkin (eikä ole liukuportaita, joista ei saa mennä rattailla). Eli kaikki asiakkaat on samalla viivalla ja kulku esteetöntä, eikä rattailla tai pyörätuolilla liikkujan tarvitse etsiskellä hissejä ties mistä.  Tämä on todella iso plussa, enpä tiedä onko missään muussa PK-seudun kauppakeskuksessa näin vaunuystävällistä ja esteetöntä.

Yksi käytävä Sellossa on omistettu kokonaan lapsiperheiden liikkeille kuten Polarn O. Pyret, Jesper Junior ja Skidi, ja samalta käytävältä löytyy kätevästi myös lasten leikkipaikka. Kun vauva vielä nukkui, mä kävin käytävän liikkeitä läpi vaunujen kanssa samalla kun Otto hengaili lasten kanssa leikkipaikalla. Leikkipaikalta löytyi mm. kaksi liukumäkeä ja meidän tytöt eivät millään olisi halunneet tulla sieltä pois.

Lapsiperhekäytävän päädystä löytyi lastenhoitohuone jossa oli myös nojatuoleja imetystä varten. Sen verran ehkä toivoisin että lastenhoitohuoneeseen lisättäisiin muutama nojatuoli, sillä tokalla kerralla kun menin sinne imettämään olivat kaksi äitiä lapsineen ja rattaineen varanneet kaikki nojatuolit ja itse imetin seisallaan hoitohuoneen ulkopuolella. Huoneeseen johtaa tyhjä leveä käytävä jossa ei ole mitään sen kummempaa niin hoitohuonettahan voisi vaikka laajentaa sinne, vink vink! Ei se mitään että lapset istuvat tuolilla jos on istumatilaa kaikille halukkaille, mutta Sellon kokoisessa kauppakeskuksessa saattaa helposti olla yhtäaikaa liikkeellä useampi kuin neljä äitiä joilla on tarvetta vauvan syöttämiselle yhtäaikaa.

Sellossa on kaikki mun lempparikaupat saman katon alla, joten se on siksikin mukava kohde. Sieltä löytyvät Cubus, Stadium ja Lindex, ja paljon myös kivoja persoonallisia pienempiä liikkeitä. Ylimmässä kerroksessa on myös iso lastentarvikeliike josta me käytiin etsimässä vauvalle tuttia. Shoppailun lisäksi kauppakeskuksesta löytyvät kattavasti myös hypermarketit, kampaamopalvelut, pankit ja muut juoksevien asioiden palvelut.

Löydettiin ostosreissulla lapsille juuri se mitä pitikin: kivat välikausipipot Lindexiltä, tuubihuivit Stadiumista ja hyvät vedenpitävät välikausihanskat Jesper Juniorista. Vauvalle ostin myös muutaman uuden vaatteen kun hän kasvaa niin vauhdilla. Otto osti uudet ulkoiluvarusteet itselleen tulevaa vanhempainvapaata silmällä pitäen, ja mä löysin vielä Emotionista Nyxin meikinkiinnityssuihkeen, uuden irtopuuterin ja mattahuulilakan.

Meillä oli tarkoitus mennä vielä Sellossa syömään koko perhe sillä siellä on myös todella kattava ravintolatarjonta ja jokaiselle varmasti jotain. Vauva kuitenkin alkoi olla sen verran väsynyt eikä enää nukkunut siitä huolimatta kovin hyvin, niin me napattiinkin noutoruokaa mukaan ja huristeltiin kotiin syömään, kelpo ratkaisu sekin. Kerettiin me sentään Oton kanssa juoda herkulliset Caramel Lattet jotka ostettiin Starbucksista heti reissun alkajaisiksi.

Ensi kerralla kun mennään Selloon voitaisiin hyvin kokeilla myös Sellon ylimmästä kerroksesta löytyvää lapsiparkkia, jonne isommat lapset voi jättää leikkimään siksi aikaa kun itse menee esimerkiksi hoitamaan ”tylsiä” aikuisten asioita joiden hoitamisesta lapset eivät niin nauti (kuten vaikka pankkiasioita). Lapsiparkissa lapsilla on ohjaaja ja leikkikavereita ja paljon kivaa tekemistä, ja itse saa keskittyä sitten niihin asioihin sen sijaan että viihdyttää lapsia siinä sivussa.

Meillä oli oikein kiva ostoslauantai Kauppakeskus Sellossa. Vauvan kanssa on aina vähän arpapeliä kun lähtee jonnekin, että kuinka hyvin vauva viihtyy ja millainen reissusta tulee, mutta ostoskeskukset on ehdottomasti sellaisia matalan kynnyksen paikkoja vierailla pienenkin tyypin kanssa kun kaikki palvelut ovat saman katon alla ja lastenhoitohuone löytyy taatusti. Suosittelen Kauppakeskus Selloa ehdottomasti!

Yhteistyössä Kauppakeskus Sello.

Tykkäättekö te shoppailla kauppakeskuksissa lasten kanssa? Millainen on teidän mielestä kiva ostosreissu jos lapset ovat mukana?


23 Responses to “Helppoa shoppailua Kauppakeskus Sellossa”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Tulkaa tsekkaamaan myös iso omena. 20.4 on uuden lastenpuolen avajaiset tulee nää perus lastentarvikekaupat, mutta myös ilmainen leikkipaikka. Isompi kuin sellon lastenkäytävällä ja uudet lastenhoitotilat.

 2. Avatar .. sanoo:

  kävitte näköjään sembaloiden aikaan, itse välttelen kauppakeskuksia noiden aleriehojen aikaan ja varmaan rattaiden kanssa liikkuvalle perheelle jossa on vielä rintaruokittava vauvakin olisi kivempaa käydä silloin kun ei ole hirveä ruuhka… vinkki vastaisuuden varalle.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Meillä ei ollut oikein vaihtoehtoa kun oli niin tiukat aikataulut ennen kastejuhlaa! :D Mutta onneksi Sellossa mahtui ihan hyvin liikkumaan vaikka ihmisiä oli paljon :)

 3. Avatar Katri Uusitalo sanoo:

  Sello oli reilut kaksi vuotta meidän lähin kauppakeskus ja siellä tuli käytyä viikottain Ekaa kertaa meän tyttö kävi siellä kahen viikon ikäsenä Edelleen käyään suunnilleen kerran kuussa Sellossa vaikka asutaanki lähenpänä Isoa omenaa! Selloon ite kaipailisin isompaa ja suojatumpaa leikkipaikkaa lapsille, semmosta siis johon vanhemmatki pääsee mukaan

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Sello on kyllä kiva ja sinne lähtee mielellään vähän kauempaakin :) Mut joo ehkä joku leikkihuonekin voisi olla kiva! :)

 4. Avatar Riina sanoo:

  hih, ooks kirjottanu tän ennen ristiäisiä kun kutsut Novaa vaan vauvana? Pisti hellyyttävällä tavalla silmään :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Hahah oon joo! :D En uskaltanut kirjoittaa nimeä mihinkään ennen kuin se oli julkistettu! :D

 5. Avatar Anna sanoo:

  Hei, mitkä välikausihanskat ostit tytöille? Itekin pitäis ostaa lapsille just vedenpitävät hanskat, nii olis mukava tietää mitä suosittelisit :)

  Ihanaa kevättä teidän perheelle!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Heippa! Mä ostin Jesper Juniorista Jonathanin vk-hanskat, meillä on ollut niitä monena vuonna ja ikinä ei oo kastunut sormet! Ne on ollu tosi laadukkaita ja kestäneet pesua ja kulutusta. Ihanaa kevättä sinnekin! :)

 6. Avatar maiju sanoo:

  Okei, ehkä vähän asiaton, mutta luin tuosta mukikuvasta ohi scrollattuani, että ekassa mukissa luki ”liha :)” ja sitten mietin hetken, että mikä maku ”otto” on.. ai kamala XD

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaahha :D Hei tää Liha olikin uus, yleensä kaikki ei-suomalaiset jotka lähettää mulle esim. sähköpostia kirjoittaa aina Lina :D Otto on maukas maku<3 :D:D:D

 7. Avatar AD sanoo:

  Harrastatko ikinä mitään muuta kuin shoppailua?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No en kutsuisi shoppailua harrastukseksi ollenkaan! :) Tällä hetkellä elämä yrittäjänä ja kolmen lapsen äitinä on sen verta toiminnan täyteistä että ehdin harrastaa vain vaunulenkkeilyä, mutta ehkäpä sitten kun Oton vanhempainvapaa alkaa mä ehdin aloittaa toteuttamaan muitakin harrastushaaveitani :)

 8. Avatar Johku sanoo:

  Onko toi hoitohuone missä kerroksessa siis ja onko siellä esim mikroa jossa voi lämmittää vauvalle korvikemaitoa? :o Vai pelkkä huone jossa penkkejä :(

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   On siellä mikro ja lavuaarit ja hoitopöydät ja vessa ja kaikki :) se on siinä lasten käytävällä missä leikkipaikkakin :)

  • Avatar Myy sanoo:

   Tärkeä kysymys, koska kaikki äidit eivät todellakaan imetä vauvojaan. :)

   • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

    Ihan totta :) Ja kyllähän imettävienkin äitien vauvat syövät sitten vanhempana kiinteää ruokaa ja mieluusti varmaan lämmitettynä ;) ajattelin että käyttämäni sana ”hoitohuone” kertoo jo millainen huone on kyseessä, mutta olisin voinut olla selkeämpi. :)

 9. Avatar Westend Mum sanoo:

  Tuo esteetön vaunuilla liikkuminen on tosi tärkeää, mutta harmiksi monessa kauppakeskuksissa tehty todella hankalaksi. Tosiaan nuo koko kauppakeskuksen kattavat liuskaliukuportaat saavat kiitosta täältäkin!
  http://westendmum.fi

  • Avatar Nimetön sanoo:

   Liukuportaisiin ei dais mennä rattaiden kanssa. Ne pienet ohjetarrat kantsii tsekata. Pyörät ei lukkiudu samalla tavalla kun ostokärryjen ja vaarana kärryjen vieriminen.

 10. Avatar Anniina sanoo:

  Nuo liukukiskot tai mitä lie ovatkaan, eivät kyllä todellakaan oo pyörätuolin käyttäjälle helppoja, koska ilman apua niistä ei voi mennä. Pitäs olla aikamoiset muskelit että jaksais pidellä pyörätuolin paikallaan tuossa. Mut onneks useimmissa kauppakeskuksissa on hissit lisänä, niihin vaan voi olla ruuhkaa. Mulla pisti kans silmään, että puhuit Novasta vauvana tässä :) Kivaa kevättä teille!

  • Avatar Saara sanoo:

   Jarrut päälle? Mutta toisaalta ensisijainen vaihtoehto vaunujen ja pyörätuolien kanssa liikkuville ovat juuri ne hissit. Enpä tiedä yhtään kauppakeskusta pk-seudulla, jossa ei hissiä olisi :)

   • Avatar Saara sanoo:

    Niin ja Iina, tosi törkeää että jouduit imettämään seisaaltaan muiden äitien varattua tavaroineen kaikki tuolit :( joitakin varten pitäisi ilmeisesti pystyttää kyltti että anna tilaa muille kun eivät sitä itse tajua >: (

 11. Avatar Hirvonen sanoo:

  Itse tykätään myös perheen kanssa käydä kauppakeskuksissa ostoksilla jos on vähänkin enemmän hankittavaa. Erityisesti just tykkään tosta, että on kaikki kaupat samassa ja lapsille leikkitila. Erityisesti miellyttää jos keskuksesssa on hyvät infonäytöt ja wc-tilat.

Kommentoi