Arkiviikon kuulumisia

11.04.2017

Pakko nipistää itseäni että uskon sen todeksi, viimeinen arkiviikko tällaisena kuin arki on kevään ajan ollut, on käsillä juuri nyt. Ylihuomenna me lähdetään Ouluun ja meidän loppuvuosi voi alkaa. Ja se näyttää vapaalta ja siltä että voidaan tehdä ihan mitä vaan, ai että mä odotan sitä. Nyt tietty on Oulun reissu tulossa, ja lisäksi ostin meille Tukholman risteilyn heti Vapun jälkeen, niin mennään pyörähtämään pienesti siellä, mutta sitten meillä ei ole mitään mikä sitoisi meitä pakosti mihinkään. Koko vuosi on ihan avoinna, kaikki on mahdollista. Voidaan ottaa äkkilähtö jonnekin päivän varoitusajalla, tai voidaan ajaa autolla Ouluun vaikka kerran kuussa. Jotenkin ihan kreisi ajatus, mutta niin ihana.

Ei sitä kovin usein elämässä tule vastaan tällaisia mahdollisuuksia, mitä yrittäjyyden ja vanhempainvapaan yhdistäminen tällä hetkellä tarjoaa. Tämä on myös viimeinen vuosi kun on mahdollista olla oikeasti vapaa tekemään mitä vaan, sillä ensi vuonna esikoinen menee jo kouluun eikä sieltä olla niin vain pois, kun eskaristakin vapaata pitää jo erikseen anoa. Olen kyllä aika todella kiitollinen siitä miten asiat juuri nyt ovat, ja onnellinen siitä että Otto halusi käyttää tämän mahdollisuuden olla Novan kanssa kotona ja antaa mun tehdä täysillä mun hommia.

Olen onnekas kun mulla on työ joka tämän mahdollistaa, mä kun voin tehdä töitä missä vaan enkä ole sidottu kellonaikoihin, ja mulle jää paljon aikaa olla myös Oton ja lasten kanssa. Tullaan varmasti molemmat valottamaan ajatuksia tulevasta vuodesta (ja siitä miten sen toteuttaminen sujuu) vielä täällä enemmänkin, nyt oli vaan pakko päästää nämä virtuaaliset ilon kiljahdukset tähän ruudulle.

Novalla oli aivan loistava maanantai, hän nukkui kahdet pitkät kolmen tunnin päiväunet ja leikki oikein tyytyväisenä pitkiä pätkiä leikkimatolla. Viime yö sen sijaan sujui nyt monella heräilyllä ja tämä päivä on ollut myös kovin katkonainen unien osalta, pisimmät päiväunet olivat aamulla puoli tuntia. Olin aamulla niin väsynyt yllättävän heräilyn vuoksi että olisin voinut juoda kymmenen kuppia kahvia (join yhden) ja laittaa tulitikut pitämään silmiä auki.

Kenties se torstaina saatu rotarokote vaikuttaa vielä jonkin verran, mene ja tiedä. Onneksi imetyshormonit auttavat ja puolen tunnin koomailun jälkeen olin jo ihan suhteellisen pirteä. Ja onneksi Otto on niin ihana, että töistä tultuaan hän nappasi kaikki kolme tyttöä mukaansa ja lähti käymään heidän kanssaan postissa ja leikkipuistossa. Sillä aikaa mä sain tehtyä yhden työjutun loppuun jonka deadline puski päälle, sekä tämän postauksen. Vaikka nämä pari kuukautta molempien vanhempien työntekoa ja pikkuvauva-arkea yhdistellen ovat olleet välillä hieman rankkoja niin hyvin me ollaan selvitty kuitenkin. Todellakin tämä on ollut sen arvoista, että pian saadaan olla molemmat kotona ja vain toinen meistä työskentelee.

Kiitos muuten aivan hurjasti eiliseen ulkoasun muutos -postaukseen tulleesta palautteesta! Olen tosi otettu teidän kauniista sanoista, ja ihana kuulla että ymmärrätte hyvin mun ajatuksia muutoksesta. Mua jännitti hurjasti etukäteen koska tottakai muutos aina pelottaa, mutta nyt on hyvä fiilis. Jotenkin tuntuu paljon kivemmalta nyt taas miettiä postausten visuaalista ilmettä, kun ulkoasu on raikas ja uusi.

Ihanaa tiistai-iltaa kaikille <3


23 Responses to “Arkiviikon kuulumisia”

 1. Laura sanoo:

  En kestä miten söpö Nova on

 2. Santsu sanoo:

  Voi miten kaunis Nova on <3

 3. Milla sanoo:

  Vau, siis koko loppuvuosi vapaata teillä kaikilla siis? :D
  Meillä miehellä oli kolme viikkoa lomaa vauvan syntymän jälkeen, siihen se sitten jäi ja enempää ei saannut. Piti mennä töihin takaisin.
  Hitsi, olisin ollut onnellinen jos olisi saanut pitkän pitkän, todella pitkän loman :)

  • Tomaatti sanoo:

   Olisihan miehesi tietenkin voinut jäädä vanhempainvapaalle niin kuin Otto ilmeisesti jää :)

   • Nina sanoo:

    Oletettavasti tässä tapauksessa äiti olisi sitten joutunut palaamaan töihin. Aika harva äiti vielä 2-3kk ikäistä vauvaa pystyy tai haluaa jättää kotiin ja lähteä töihin, ainakaan jos imettää. Eiväthän kaikki meistä ole Iinan tapaan bloggaajia jotka voivat jatkaa työskentelyä normaalisti ja silti olla vauvan lähellä 24/7.

    • Saara sanoo:

     Kaikki voivat kuitenkin ruveta bloggaajiksi kuten Iina joten turha katkeroitua ;) eri asia sitten menestyykö blogi yhtä hyvin kuin tämä, kaikki eivät nimittäin jaksa työskennellä (vuosia) yhtä ahkerasti varsinkaan pienen vauvan kanssa! Että turha kadehtia sieltä hymiöiden takaa toisten ”lomaa” :)

     • Nina sanoo:

      Keneenköhän viittasit tuolla katkeroitumisella? Itse en ainakaan ole mitenkään katkera, en haluaisi bloggaajaksi enkä rupeaisi sellaiseksi vain jotta voisin työskennellä kotona. Itse ainakin vain vastasin edelliselle jonka mielestä ilmeisesti kaikissa perheissä isät sekä äidit voivat olla yhtäaikaa kotona pikkuvauva-aikana. Ei se ihan niin mene.

 4. Maria sanoo:

  Novasta on tullut yhtäkkiä vauvan näköinen, siis ei enää vastasyntyneen vaan ihan vauvan! :D Ihania kuvia <3

 5. Eveliina sanoo:

  Ihana toi koko loppuvuoden oleva loma! Nauttikaa siitä ihan täysillä olette sen ansainneet ja sitten kun Tiara menee kouluun niin sitten ei enää tosiaan niin vain lähetäkkään! Mutta mulla olisi yksi postausehdotus en tiiä onko tätä kysytty aijemmin, mutta voitko/haluatko laitaa Novan, Tiaran ja Zeldan vauva ajoista vertalukuvia , koska itse en näe Novassa ja tytöissä paljon samaa niin olisi hauskaa nähdä näyttävätkö kuvat vieretysten samalta. Ihana muuten tuo Novan nimi vaikka aluksi sitä vierastinkin, mutta sehän on ihan täydellinen teidän tyttärelle! Pakko muuten sanoa, että oon lukenut sun blogia jo monta vuotta vaikka oon ihan eri elämän tilanteessa jotenkin tää vaan tempaisee mukaansa.

 6. Laura sanoo:

  Apua miten Nova on kasvanut hetkessä, suloinen pikku prinsessa! Ei liity varsinaisesti postaukseen, mutta postaustoiveena ois turvaistuimista juttua tai lähinnä miten toimii kolmen kanssa? Mukavaa kevättä koko perheelle ❤

 7. PeePee sanoo:

  Kannattaa todella ottaa kaikki irti tästä mahdollisuudesta, että voi koko perheen voimin tehdä melkein mitä haluaa. Eskarin alkaessa koulun työ- ja loma-ajat säätelevät perheen elämää enemmän tai vähemmän yli kymmenen seuraavaa vuotta. Onneksi koulun ensimmäisillä luokilla onnistuu ylimääräisten vapaiden saaminen kohtuullisen vähällä lisätyöllä. Mitä vanhemmaksi koululaiset käyvät, sitä enemmän tulee kotona tehtäviä töitä, jos ovat ylimääräistä aikaa koulusta poissa. Hyvää kevään jatkoa teidän perheelle!

 8. Eveliina sanoo:

  On pakko tulla kommentoimaan miten ihana perhe teillä on :) vaikutatte juuri sellaisilta vanhemmilta, jollainen itse toivoisin tulevaisuudessa olevani :D ja ulkoasu on kivan selkeä! aimut mikä mietityttää on kännykällä postausten lukeminen. Olenko ainoa jolla teksti rivittyy näytön laajuuden mukaan, mutta kuvat ei tasaannu tekstin mukana? :)
  Ihanaa kevättä teille!!

 9. Linni sanoo:

  Sun blogi on niin ihana hyvän mielen blogi! Kaikki tekstit on aina niin positiivisia, että aina jää kiva fiilis. <3 :) Lisäksi pakko antaa plussaa tiheästä postaustahdista, koska melkein joka kerta kun tänne tulee niin on tullut uusi teksti. Mukavaa loppuvuotta teille, mahtavaa että pääsette toteuttamaan vapaampaa arkea!

 10. Alli sanoo:

  Tuli tosi onnellinen fiilis teidän puolesta, ihanaa että saatte viettää paljon aikaa perheen kanssa. Oon lukenut sun blogia jo tosi pitkään. Vaikka oon vasta 19 ja ihan eri elämäntilanteessa niin tykkään tosi paljon lukea postauksiasi, sillä niistä tulee aina hyvä mieli. Sun blogi piristää mun arkea ja oon myös sen avulla oppinut huomaamaan, että kannattaa keskittyä elämässään positiivisiin asioihin. Tsemppiä pikkuvauva-arkeen ja ihanaa kevättä koko perheelle! :) <3

 11. Westend Mum sanoo:

  Onpas hauska, että pystytte tuollaisen järjestämään. Kivaa yhdessäoloa :)
  http://westendmum.fi

 12. Johanna sanoo:

  Moikka Iina :-)
  Nova on niin super ihana!!! Mukavan näköinen on uusi ilme blogilla.
  Ihmettelinkin aiemmin, että kumma ettet ole vielä vaihtanut tyyliä blogin suhteen ;-)

 13. Lisbe sanoo:

  Kyllä sun elämä on yhtä ihkua ja parhautta! Yleensä tommosen ylimaalisen hehkutuksen takana on jotain aivan muuta.

  • Miikkulainen sanoo:

   Kuule Lisbe ! On ikävää että sulla ei mene hyvin mutta anna toisten ihmisten nauttia onnestaan. Jos olisit blogia seurannut pidempään, niin tietäisit että Iinan blogi on hyvän mielen blogi. Hän on myös sanonut että heillä on samalla tavalla normaalia lapsiperhe-elämää kuin muillakin, omine vastoinkäymisineen , mutta hän haluaa kirjoittaa positiivisista asioista. Jos haluat draamaa ja valitusta niin varmaan blogimaailmasta löytyy sullekin mieleinen blogi.

   • Lisbe sanoo:

    Eikö omassa blogissa kannata vastata omalla nimellä, kun tekaistua lukijaksi puolustautuakseen. ;)

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Annatkohan nyt hieman turhan suuren merkityksen omille sanoillesi? :D Ei, en ole vastannut kommenttiisi ennen tätä, en omalla nimellä enkä kenenkään toisenkaan, ihan vaan siksi kun en ole vastannut muillekaan kun en ole ehtinyt. Mutta jos nyt välttämättä haluat vastauksen niin multa meni sun kommentti myös vähän ohi? :D Tarkoitatko siis kommentillasi että oikeasti mua varmaan harmittaa tosi paljon että Otolla on mahdollisuus jäädä kotiin ja meillä matkustella ja viettää aikaa perheenä yhdessä ja tehdä kaikkea siistiä, mutta blogissa valehtelen että se on musta kivaa? :DD absurdia!

 14. Marianne sanoo:

  Ihana Nova<3 Meillä ainakin on vauvalle tullut oireita tuosta rotarokotteesta. N. Viikko rokotteesta on oireet ollut pahimmillaan ja kahdessa viikossa sitten oireet on poistunut kokonaan. Tsemppiä siis yöheräilyihin, uskoisin niiden johtuvan rokotteesta ja menevän pian ohi! Huippu juttu, että Otto voi olla noin pitkään kotona.

 15. Lilli sanoo:

  Ihana vauveli tämä teidän uusin tulokas! :) Taidettiin itseasiassa asua jokunen vuosi sitten (tai on siitä jo nyt yli 3v., aika menee niin nopeasti pienten lasten kanssa, mutta asutaan lähialueella edelleen) samassa talossakin, luulin tunnistavani sut joskus ulkona. Hienoa toi, että voitte molemmat olla kotona! Meillä nuorimmainen 10kk ja syksyllä varmaan sitten paluu työelämään edessä ja taas päikyn aloitus. Meilläkin sitten isi-ihminen jää kotiin ainakin kuudeksi viikoksi, kun itse palaan töihin, niin on lempeämpi aloitus pienelläkin. :) Piti kysyä, että mitkä Ginan farkut noi on? Näyttää niin ihanan pehmeiltä ja mukavilta!

 16. Anne sanoo:

  Mahtavaa lomaa teille! Loppuvuoden näkymät kuulostavat ihanilta :)

  Olen seurannut blogiasi Tiaran vauva-ajoilta lähtien, enemmän ja vähemmän aktiivisesti, koska odotin tuolloin esikoistamme.
  Täytyy tähän väliin sanoa, että olet kyllä kehittynyt tässä vuosien varrella ja blogin tunnelma on ihan huomattavasti aikuistunut ajan kuluessa. Tykkään todella blogisi positiivisesta luonteesta!

  Ja asiaan. Nyt olisi meilläkin loppu vuodesta taas perhekoko kasvamassa, kun kolmas lapsi on tuloillaan. Siispä mieleeni on tullut, kuten joku muukin tuossa kyseli, että miten teillä on järjestynyt lasten kuljetus autolla nyt kolmannen lapsen synnyttyä, kun kuulostatte kulkevan melko paljonkin täällä pohjoisessa päin? Millainen auto teillä on ja millaiset istuimet isommilla lapsilla on? Meillä kun on ihan perus farmari ja auton vaihto siis taitaa olla edessä, olen miettinyt jo kuumeisesti, tässä ensimmäinen kolmanneksen pian ohittuessa, minkälainen kokoonpano olisi toimiva. Onko ainoa vaihtoehto vaihtaa tila-autoon? Tämmöinen asia kiinnostaa tällä hetkellä, kun aiheesta et ole blogissasi mielestäni vielä sanallakaan kertonut? Ehkä juuri postausaiheeksikin sitä tässä ehdottelen ;)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.