Uusi selkeämpi ulkoasu

10.04.2017

Olen kypsytellyt ajatusta blogin uudesta lookista jo pidemmän aikaa, ja viikonlopun aikana mä vihdoin lähdin rakentamaan sellaista ulkoasua joka tuntuu musta juuri nyt hyvältä. Mun blogissa on aina ollut melko näyttäviä bannereita, ja vaikka ne ovat toisaalta hauskoja niin pikkuhiljaa, kenties iän myötä, mä oon alkanut kaivata sellaista rauhallisempaa ilmettä. Selkeyttä ja helppoa pohjaa kaikenlaisille postauskuville. Pitkän aikaa on jo tuntunut että sekasortoinen värioksennusbanneri (niin paljon kuin violettia tukkaa ja värejä rakastankin), riitelee kaikkien mahdollisten kuvien kanssa jollain tapaa.

Nyt blogin ilme antaa tilaa värikkäille kuville, eikä hyppää silmille niin voimakkaasti. Ehkä se on myös vähän aikuisempi, vaikka en itse välttämättä olekaan. Aikuisuudesta puheenollen, sen verran olen kasvanut tässä vuosien varrella, että blogin nimi tuntuu vuosi vuodelta vähemmän multa itseltäni. 19-vuotiaana se oli hauska läppä, mieleenpainuva hupilause jonka vaan nappasin biisin sanoista blogin nimeksi. Nykyään blogin nimi on suuri osa koko blogin brändiä, kenties sellainen osa jota voisin pikkuhiljaa jo häivyttää, niinkuin olen tässä pitkään tehnytkin. Somekanavissa olen kaikkialla nimellä @iinalaura, eipä tuota blogin nimeä mitenkään fiksusti saisi niihin lisättyäkään kun se on niin pitkä.

En aio luopua blogin nimestä edelleenkään kokonaan, koska se on iso osa mun blogia. Edelleen se kulkee mukana, mutta nyt se on ehkä vähän hillitympi. Se ei ole se ensimmäinen asia joka näkyy ja syöksyy silmille. Se on siinä edelleen niille jotka siitä tykkäävät, mutta se ei ehkä karkota pois niitä joista se on liian outo, huvittava tai hölmö. Tai en tiedä? Mitäpä minä tietäisin, teitä on siellä ruutujen takana kuukausittain melkein 100 000 uniikkia ihmistä joilla on kaikilla omanlaisensa maku, kaikkia ei varmasti voi miellyttää. Siksi päätin tehdä ulkoasun ja nimen kanssa juuri niin kuin musta itsestäni tuntuu, ja tältä musta just nyt tuntuu.

Joku kerkesikin jo kommentoimaan että uusi banneri on todella tylsä. Mulle se on tyhjä kangas, joka jättää tilaa luovuudelle joka päivä. Ja eiköhän mikä tahansa ole tylsä jos sitä usein katselee, ainakin itse aloin olla vanhaan kuvaan melko kyllästynyt.

Samalla tätä ulkoasun uudistusta tehdessäni tajusin että blogin 6v -synttärit lähestyvät jo kovaa vauhtia. Uskomatonta että tätä matkaa on takana jo pian niin pitkä aika! Ensi kuun alussa on varmasti luvassa jotain kivoja synttärijuttuja ja ehkä sellaista perinteistä vuosikatsausta että mihin nämä kuusi vuotta ovat blogiani (ja elämää siinä mukana) vieneet. Paljon on muuttunut siitä mistä lähdettiin, ja tämä muutos oli nyt sopiva etappi tähän väliin. Nyt tuntuu taas enemmän omalta itseltä.

Ihanaa maanantain jatkoa kaikille <3


33 Responses to “Uusi selkeämpi ulkoasu”

  1. Tiia sanoo:

    Aivan ihana mekko! Mistä mahtaa olla? 🙂

  2. Annukka sanoo:

    Vaihtelu virkistää ja itse ainakin pidän uudesta ulkoasusta todella paljon! 🙂 Mukavaa viikkoa teidän perheelle 🙂

  3. Annu. sanoo:

    Uusi ulkoasu on tosi kiva, ei ollenkaan tylsä (tai ehkä määki sitten oon vähän tylsä, kun tykkään nimenomaan simppelistä ja aika riisutusta haha)! Ja oikeastihan riittää, että se tuntuu sulle itselle kivalta 🙂 Mukavaa kevättä teidän perheelle!

  4. Heli sanoo:

    Musta blogisi nimi on aivan ihana, ja mulla on ainakin tapana puhua ”Voileipä-Iinasta” kun tästä blogista jollekin puhun! 😀 Haha. Pidän uudesta bannerista, tosi tyylikäs.

  5. Sanna sanoo:

    Huhhuh onpas nyt muutos, varsinkin kun on tottunut siihen, että banneri on suuri ja siitä näkee sinut ja blogin nimen suurena 😀 mutta kyllä tähänkin tottuu ja oot ihan oikeassa noissa sun perusteluissa, että miten yksinkertaisempi banneri antaa sitten muille kuville enemmän tilaa (vaikka se sun vanha banneri olikin _ihana_!!). Toi sivukuva on myös aivan ihana, ja sopii tosi hyvin nyt kun Novan myötä tämä blogi on entistä enemmän alkanut painottua juuri siihen perhepuoleen 🙂 Hyvä Iina ja But I’m a Human not a Sandwich! ♥

    Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  6. Minna sanoo:

    Teet juuri niin kuin susta parhaalta tuntuu! Minusta uusi ulkoasu on raikas ja kiva, ja ennenkaikkea selkeä!

  7. Nimk sanoo:

    Itse arvostan yksinkertaista tyylikkyyttä, ja vaikka edellinenkin oli upea väreissään, niin tykkään tästä vähintään yhtä paljon 🙂 mun mielestä kuvastaa myös ehkä enemmän sinua nyt, sikäli minkä kuvan olen tämän blogin kautta saanut. Rauhallista tyylikkyyttä, joka antaa tilaa elämän kaikille väreille 🙂

  8. mila sanoo:

    Uus ulkoasu on just tyylikäs ja sun näkönen! Pakko silti kommentoida tänne hauska tarina ku päivittäin sun blogia luen ja joskus luetutan miehelläkin, nii se on nimenny sun blogin lyhennyksenä ihmissämpyläks ja sillä nimellä varmaa sun blogista puhutaa vaikka jättäisitkin vanhan nimen taka-alalle! Ootte huippuperhe, ihanaa kevättä teille<3

  9. Maari sanoo:

    Mä ainakin tykkään nimestä, vaikka taidan olla 19-weenä enemmän sun kaltanen sillon kun mitä oot nyt Kavereille jotka seuraa blogeja ahkerasti tulee usein sanottua et ”sandwich-Iinalla on ihana sohva” tai ” sandwich-Iinallakin on tollanen paita ” erottaa sut joukosta, pelkkiä Iinoja on enemmänkin!

  10. Laura sanoo:

    Ihanan raikas banneri, tykkään 🙂

  11. Iinka sanoo:

    Uus banneri on kiva mutta nyt blogin nimi on niin pienellä, että mobiiliversiossa sitä ei näe lukea ollenkaan. Eli näyttää vähän hölmöltä niin pieni teksti.

    Mutta raikas muutos on 🙂 hyvää kevättä!

    • Riina sanoo:

      Mäkin twiikkaisin pikkasen mobiiliversiota koska nyt pienempä tekstiä ei tosiaan erota lukea lainkaan ja näyttä lähinnä roskalta bannerissa 😀 muuten tykkään kyl.

      • kevät! sanoo:

        Joo, sama virsi täällä. Ihanan raikas uusi ulkoasu (ja keväinen!), mutta tällä hetkellä mobiilissa toinen fontti on tosiaan niin pieni, että olisi parempi kokonaan ilman 🙂 Nyt näyttää tosiaan roskalta tms. Ja jouduin zoomata, kun halusin tietää mikä piiloviesti bannerissa on 😀

        • Iina Hyttinen sanoo:

          Mä katsoin vaan omalla puhelimella (Oneplus 3T) ja siinä on hullun iso näyttö ja näin sen tekstin ihan hyvin 😀 en ajatellut sen enempää suunnitteluvaiheessa että näyttöjäkin on erikokoisia, mutta hyvä pointti! 😀 täytyykin vielä miettiä. Kiitos paljon kauniista sanoista teille kaikille<3

  12. maiju sanoo:

    On kivan simppeli tää uus banneri 🙂 Katoinki vähän aika sitten, että varmaan pian päivität uuden, kun se vanha oli ollu jo niin kauan.
    Ja nimestä. Pidä se. Niinku sanoit niin se liittyy niin vahvasti suhun ja blogiin, ettei vaihtamalla parane. Mä ja kaveri puhutaan susta Patajahumaani -Iinana, kun ei jakseta kirjottaa pitkää nimeä eikä sukunimikään aina muistu :”)

  13. juulia sanoo:

    teitkö siis itse ton bannerin?

    nätti on noinkin, mutta itse olisin ehkä käyttänyt muutamaa eri pinkin sävyä tossa ”maalatussa” taustassa 🙂

  14. Nimetön sanoo:

    Itse tykkään blogeissa ja blogien nimissä yksinkertaisuudella, mutta poikkeuksena sääntöön sun blogin nimi on ihan huippu! Se on yksilöllinen ja erottuva, vaikka pituudestaan johtuen ehkä ei tosin kätevin nykyajan somepainotteiseen maailmaan. Blogin nimi on sopivalla tavalla hassutteleva, ihan niinkuin teidän perhekin;D

    • Anni sanoo:

      Tällä blogilla on todella mainio nimi minustakin. Se ei ole löllö, kuten ”Valkoista ja krokanttia” tai ”Unelmien kasvutaivas” ja sitä rataa.

      Myös vahvoilla suomiyrityksillä on vanhat nimensä. KONE. VALIO. PENTIK.

      BIHNS on loistava.

  15. Dublo sanoo:

    Ihanan raikas ulkoasu! Ja hyvä ettet nimeä lähde ainakaan kokonaan poistamaan, sillä kaikki tutut puhuu aina voileipä-iinasta tai sandwichista eikä siten ainakaan voi mennä sekaisin et kenestä henkilöstä puhutaan 🙂

  16. Nimetön sanoo:

    Uusi ulkoasu on trendikäs ja hieno, mutta miksi menet virran mukaan? Tykkään tyylistäsi justiinsa sen persoonallisuuden takia. Nyt tämä näyttää aivan samalta kun kaikki muutkin ja ”uusi” nimikin on tylsän trendikäs sama kuin muilla..

    Rakastan silti blogiasi ja olen seurannut alusta saakka kaikki nämä vuodet sinun ja teidän ihanaa elämää :3 ihanaa kevättä!

  17. Westend Mum sanoo:

    Uudistuminen on välttämätöntä tasaisin väliajoin. Hyvältä näyttää 🙂
    http://westendmum.fi

  18. V sanoo:

    Yks hyvä vaihtoehto uudeksi blogin nimeksi ois ”But I’m Iina”, sun blogi löytyy ainakin mulla aina googlettamalla vaan ”but” tai ”but i’m” ja siinä olisi tiettyä persoonallisuuttakin mukana. Tämä vain ajatuksena joka tuli mieleeni, ei sun pidä todellakaan blogin nimeä koskaan vaihtaa jos siltä tuntuu 🙂

    Kaikkea hyvää <3

  19. Heidi sanoo:

    Blogillasi on hyvä nimi ja entinen ja nykyinen banneri on mielestäni ihan yhtä hyviä 🙂

  20. Anniina sanoo:

    Tykkään uudesta banneristasi. Visuaalisesti hyvin suunniteltu ja tasapainoinen! Lisäks kiva, miten avasit ulkoasun muutokselle perustelua ”tarinaa” bannerin taakse 🙂

  21. Elli sanoo:

    Pakko kysyä Iina että mitä mieltä itse olet näistä ”ihmissämpylä” ja ”voileipä-Iina” kommenteista? Musta ne kuulostaa lähinnä halventavilta/loukkaavilta ja niin paljon kuin blogisi nimestä tykkäänkin niin tuollaiset lempinimet saisi itseni varmaan vaihtamaan blogin nimeä..Iina Laura on entiseen verrattuna aika tavallinen, mut sillä nimellä olet tullut somessa tutuksi joten esim.siihen vaihtaminen tuntuisi ainakin itsestäni luontevalta. Tämä siis JOS päädyt nimen joskus vaihtamaan, mikään pakkohan ei ole mut olet muistaakseni ennenkin sitä pohtinut 🙂 Ps.Ihana tuo kuva missä oot tyttöjen kanssa!

  22. Nimetön sanoo:

    Toi But I’m Iina… Oli aika hauska idea, minkä joku oli tossa ylempänä maininnut!

  23. Oona sanoo:

    Itse löysin blogisi ainoastaan nimesi vuoksi! Näin luokkkakaverini lukevan blogiasi ja tottakai oli pakko tarkistaa heti kotona, minkälainen blogi löytyy noin hauskan nimen takaa. Ja alusta asti olen lukenut päivittäin tätä ja tästä muodostui heti lempparini! Jatka samaan malliin, ihanaa kevättä Teille :)!

  24. Meeri sanoo:

    Mielestäni uusi ulkoasu on ihanan raikas ja sinun näköinen. Saatte postiviisuudellanne tänne ruudun toisellekin puolelle aina hyvän mielen, kiitos siitä!

  25. iinustii sanoo:

    Siinä vaiheessa kun alat tekemään blogisi suhteen päätöksiä vain lukijoita ajatellen tai miellyttääksesi, ei blogi enää näytä sulta, joten teet just niin kuin oikeaksi koet! 🙂 Toisaalta itse kanssa ajattelen, et outoudestaan huolimatta tai just sen vuoksi, blogin nimi on yks parhaimpia sillä ihan totta, meitä Iinoja löytyy enemmänkin ja jotenkin ite koen oman nimen blogin nimenä hirmu tylsänä… mä aina puhun susta Oton Iinana, koska törmäsin Oton blogiin aikoinaan ekana tai sitten oot se ”Tiaran ja Zeldan äiti” niin avokkikin tietää kenestä bloggaajasta on milloinkin kyse

  26. Heidi sanoo:

    Itse tykkään uudesta bannerista! Kivan simppeli, mutta kuitenkin tyylikäs ja sun näköinen. Sellaisen vinkin annan, että olisi kiva, jos laitat bannerin vielä pienemmässä koossa tähän postaukseen. Silloin jos joku myöhemmin lukee postausta, kun olet banneria jo uudestaan ehtinyt vaihtaa, niin näkee miten ulkoasu on muuttunut tässä ajassa 🙂

  27. Hetukka sanoo:

    Aivan mahtava ja raikas ulkoasu! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.