Hyvinvointia vauvan vatsalle – Rela Drops

15.05.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Rela Dropsin kanssa.

Vauva-arkea on nyt takana ne kriittisimmät kolme kuukautta, jolloin vauvat ovat kaikkein itkuisimmillaan ja kärsivät eniten vatsavaivoista. Hassua sanoa näin, mutta siinä missä keskimmäisen kanssa odotin tuota kolmen kuukauden rajapyykin täyttymistä kuin kuuta nousevaa, nyt en ole sitä muuten edes huomannut kuin siitä että vauva kasvaa ja kehittyy. Itkuisuudesta tai masuvaivoista ei olla kärsitty kuin hetken rotavirusrokotteen jälkeen, tai joskus kovin satunnaisesti aivan ekoina viikkoina. Meidän vauva on tyytyväinen, hyvinvoiva ja iloinen, ja vatsa toimii hyvin.

Rakkaus omaa pientä vauvaa kohtaan on aivan järjettömän suurta, ja hänelle haluaa tarjota parhaan mahdollisen tien elämään alusta asti. Nova on meidän perheen silmäterä, ja itsekin vielä pienet isosiskot huolehtivat hänestä aivan ihanasti. Isosiskot kyselevät aina saavatko auttaa vaipanvaihdossa tai pukemisessa, tai viihdyttää vauvaa silloin kun hän on hereillä. Kahden vanhemman lapsen kasvun myötä on tajunnut sen miten hurjan lyhyt se vauva-aika on, eikä satunnaisista itkuista ole tullut otettua niin paljoa stressiä kun tietää että tämä vaihe on niin lyhyt.

Rokotuksen antamisen jälkeen otettiin käyttöön Relatipat, ja en tiedä oliko niiden ansiota vai sitten vatsan tottumista, mutta itkuisuus loppui parissa päivässä siitä kun alettiin antaa maitohappobakteeria vauvalle. Myös vatsavaivat menivät ohi, ja ollaan jatkettu maitohappobakteerin antamista senkin jälkeen. Tänään neiti saa tokan annoksen rotarokotetta, ja toivotaan että nyt maitohappobakteerin kanssa masuvaivoja ja itkuisuutta ei tulisikaan niin paljoa kuin viime kerralla.

Mä täysimetän Novaa ja imetyskin itsessään antaa hyvän vastustuskyvyn ja on parasta mahdollista ravintoa pienelle masulle, mutta maitohappobakteerin antamasta lisäsuojasta tuskin on ainakaan haittaa. Nova syntyi kaikkein pahimpaan flunssa- ja vatsatautiaikaan, ja saadaan olla kyllä hurjan kiitollisia siitä että pieni on toistaiseksi saanut ainakin olla terveenä. Isommat tytöt tuovat päiväkodista kotiin liudan pöpöjä joka päivä, vaikka käsiä pestäänkin, ja koen Relatippojen antaman lisävahvistuksen oikein hyvänä juttuna.

Meillä innokkaat isosiskot ovat juuri he jotka muistavat myös muistuttaa antamaan Rela Dropsit Novalle. He muistavat pilkuntarkkaan joka ikinen aamu ottaa omat D-vitamiininsa ja samalla muistuttavat äitiä ja isiä antamaan vauvallekin omat tipat ja ottamaan myös itse vitamiinit. Se on hyvä että he ovat pienestä asti tottuneet muistamaan vitamiinit, toivottavasti se tapa säilyy aikuisuuteen asti.

Rela Dropseilla on nyt uudistunut pakkaus josta on helppoa annostella tipat vauvan omaan lusikkaan (tai suoraan maitoon jos vauva syö pullosta). Tipat säilyvät avatussa pakkauksessa kolme kuukautta. Riittoisassa pakkauksessa on 50 viiden tipan annosta, eli siitä riittää pitkäksi aikaa. Nova on tykästynyt omiin tippoihinsa, ja vaikka hänelle ei pullo tai tutti kelpaa niin lusikkaa hän maistelee aivan innoissaan ja jää maiskuttelemaan tippoja joka kerta tyytyväisenä.

Vauva-arjen kiireitä helpottaakseen Rela Dropsista on ilmestynyt nyt myös uusi Rela Drops + D, joka yhdistää maitohappobakteerin ja D-vitamiinin samaan pulloon. Näin tulee samalla huolehdittua vauvalle vitamiinit ja masun hyvinvointi, eikä tarvitse muistaa kaksia tippoja päivittäin. Rela Dropsien sisältämä maitohappobakteeri on äidinmaidosta eristettyä Lactobacillus reuteri Protectis® -bakteeria, joka sopii luontaisesti ihmiselle.

Rela Drops + D sisältää myös hyvin imeytyvää D₃-vitamiinia, joka ylläpitää vahvaa vastustuskykyä, ja jota suositellaan annettavaksi kaikille vauvoille kaksiviikkoisesta alkaen. Monet kokevat että D-vitamiinista tulee mahavaivaa, ja siksi tämä onkin erityisen hyvä ratkaisu, koska maitohappobakteeri rauhoittaa vauvan vatsaa kun sinne tulee jotain uutta eli D-vitamiinia. Molempia Rela Dropseja, eli sekä pelkkää maitohappopakteeria että myös D-vitamiinin sisältävää Rela Dropsia, myydään apteekeissa ympäri Suomen.

Yhteistyössä Rela Drops.

Miten te huolehditte vauvan masun hyvinvoinnista? Oletteko kärsineet mahavaivoista tai toistuvista flunssista?


12 Responses to “Hyvinvointia vauvan vatsalle – Rela Drops”

 1. zirpale sanoo:

  Pakko sanoa, että jos on todella mahavaivainen vauva, eivät nämäkään välttämättä sovi. En muista oliko juuri Rela Drops, mutta jotain maitohappobakteeria annoin parin kuukauden ikäiselle vauvalleni. Monen todella itkuisen illan jälkeen vasta tajusin, että tipat ovatkin öljypohjaisia ja selkeästi syypää itkuun. Vanhemmille lapsilleni siis esim. D-tipat ovat sopineet vain vesiliukoisina, eivätkä ennen parin kuukauden ikää.

  Juuri mahavaivojen takia en ole koskaan kahden viikon iässä aloittanutkaan D-vitamiinia. Mielestäni neuvolassa pitäisi edes vähän varoittaa vanhempia, että ne voivat aiheuttaa masuvaivoja. Totta kai on tärkeää antaa vauvalle näitä vitamiineja, mutta kun ensimmäiset kuukaudet ovat muutenkin todella itkuisia (ainakin meillä), olen itse höllännyt tästä vähän.

  Mutta hyvä, etteivät aiheuta Novalle itkuja.! 🙂 Vauvan vastustuskykyä ei voi liikaa tukea ja nämä ovat minulla nyt ostoslistalla kun vauva on vanhempi ja syö jo enimmäkseen kiinteitä.

 2. Julia sanoo:

  Meidän vauvalla otettiin käyttöön juurikin nämä rela dropsit joissa on se d vitamiini mukana. Heti parin päivän päästä alkoi mahakivut (vaikka aloitettiin yhdestä tipasta ja pikkuhiljaa lisättiin annostus sinne viiteen). Mahakivut jatkuivat jonnekin kahden kuukauden ikään saakka, enkä tiedä oliko sattumaa, mutta kun vaihdettiin rela dropsista toiseen vitamiinimerkkiin (se oli myöskin öljypohjainen) mahakivut loppuivat kolmessa päivässä. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Heippa, hyvä että mahakivut kuitenkin loppuivat, on tosi rankkaa jos pienellä on paha olla. Relalta vastattiin vatsavaivoja koskien näin:

   ”Rela Tipat sisältää auringonkukkaöljyä, joka on todettu hyvin siedetyksi jopa kaikkein herkimmillä eli keskosilla. Monet vauvat ovat itkuisia ja vatsavaivaisia juuri tietyn ikäisinä, jolloin myös vitamiinitippojen käyttö on juuri aloitettu. Ehkä siitä syystä voi tuntua siltä, että mahakivut johtuvat öljystä. Rela Tippojen sisältämä L.reuteri -maitohappobakteeri on kattavasti tutkittu erityisesti vauvoilla. Se on ihmiselle luontainen bakteeri, joka on eristetty äidinmaidosta.

   Erityisesti Rela Tippojen kohdalla voimme kuitenkin todeta, että esimerkiksi tutkimusnäyttö koliikki-itkun vähentämiseen on erittäin vahva. Lisäksi tuotteella on saatu hyviä tutkimustuloksia toiminnallisten vatsakipujen vähentämisessä.

   Annostus on tutkittu suositellulla viiden tipan päiväannoksella, emmekä siksi voi taata, että vaikutukset tulisivat tätä pienemmillä annoksilla. Myös keskostutkimuksissa on käytetty kyseistä viiden tipan annosta. Yksi tapa annostukselle on toki tippojen annosteleminen vaikka kahdessa tai kolmessa erässä päivän mittaan. Tästä meillä ei ole kokemusta tai näyttöä, mutta ei siitä haittaakaan ole.”

 3. Jenni S. | big mamas home sanoo:

  Tämä oli todella hyvä yhteistyöpostaus. Pisteet siitä. Maitohappobakteerithan pitävät vatsan lisäksi, myös hyvää huolta suolistosta ja niinhän ne jotkut väittävät, että ihmisen terveys kumpuaa juurikin sieltä. Minä ainakin uskon tätä. Meillä vuoden ikäinen syö ihan säännölliseen maitohappobakteereja. Itseasiassa, olen itsekkin syönyt niitä nyt säännöllisesti kohta kolme vuotta ja kyllä ovat flunssat vähentyneet ihan tuntuvasti.

 4. TarjaL sanoo:

  Aurinkoisia päiviä!

  Meillä d-vitamiinit aiheutti mahavaivoja esikoisella..lopetin ja aloitin alusta. Jekovit ja relatipat yhtä aikaa..2 viikkoa annoin yhtä tippaa d-vit. ja sit lisäsin aina yhden tipan lisää ja taas totuttelin sitä 2 viikkoa ennen kuin lisäsin määrää.
  Ja toisen ja kolmannen lapsen kohdalla alusta asti menin näin hitaalla tahdilla ja ei tullut mahavaivoja kummallekaan.
  Suosittelen kokeilemaan!

 5. Maria sanoo:

  Meillä molemmat lapset syöneet juuri relan d-vitamiini/maitohappobakteeritippoja heti pariviikkoisesta aina sinne pari vuotiaaseen saakka. Nyt kun lapset ovat vanhempia, ottavat vitamiinit purkista. Mutta kiitos postauksesta, tämä oli hyvä muistutus maitohappobakteerien tärkeydestä ja voisi ottaa nekin taas säännölliseen käyttöön, nyt olleet käytössä lähinnä ulkomaanmatkoilla. Meillä ainakin tytöt olleet tosi terveitä aina, liekö sitten osuutta näillä, uskon ainakin niin 🙂

 6. mymmeli sanoo:

  meilläkin vauva söi näitä ensimmäsinä d-vitamiineinaan, hetki tästä huomasin että tulee huomattavasti edullisemmaksi ostaa probiootit jauheena erikseen sekä d-vitamiinit erikseen.

 7. Nannu sanoo:

  Itellä oli vauvana mahavaivoja niin piruksee, etten muuta tehny ku huusin.. Koliikki muistaakseni äiteen puheitte mukaan oli ja lopulta mun mahavaivoihin löyty syykin, maitoallergia. Ei sopinu äidinmaito, ei korvikkeet, ei soijamaitokaan käynyt, ei niin mikään. Allergia hävis kolmee ikävuotee mennessä ja lääkärit sanonu, että voi tulla takasi ”elämää mullistavas tilantees” eli murrosikä, raskaus tai vaihdevuodet. No murrosikä oli ja meni, lapsia en itselleni toivo, joten odotetaan vaihevuosia sitten. Että on se hyvä, että Novalla massu voi hyvin! 🙂

 8. Miih sanoo:

  Meilläkään vauva ei ole masuvaivoja itkeskellyt, mutta kakka oli pitkän vihreää mikä kertoo että ilmaa sielä oli. Kakka muuttui keltaiseksi kun ehkä viikon oli syönyt juuri näitä relan mhb+d hetki kokeiltiin pelkkää d:tå kun neuvolasta sai näytteen, mutta kakka muuttui taas vihreäksi ja vaihdettiin takaisin relaan. Edelleen (vauva 6kk)mennään vastaavilla mhb+d tosin edullisemmilla merkeillä, tuo relan puteli oli kyllä aika kätevä.. 🙂

 9. Marjo sanoo:

  Ei liity asiaan, mutta Nova on tosi suloinen tyllerö! Meillä kuukauden vanhempi poitsu 🙂
  Meille rela + d tipat sopineet aina myös isosiskolle 2 vee. Kokeilin jo d vitamiini tabletteja tytölle vaan ei kelvannut, otti ennemmin tippoja. Onhan nämä aika tyyriitä tippoja mutta mitäpä sitä ei lastensa eteen ostaisi.

 10. Nede sanoo:

  Koitin tuolta Relan sivuilta etsiä tietoa mutten ainakaan näin aamusilmillä löytänyt. Tiedätkö mistä tippojen D-vitamiini on peräisin? Muistankohan oikein että D3 on aina eläinperäistä. Ehkä tiedät mistä tähän saisi vastauksen? 🙂

 11. Juuli sanoo:

  Meilläkin käytetään rela dropseja. Lisäksi jekovit. Olen aloittanut hieman pienemmillä annoksilla, koska vauvalla on ilmavaivoja, jotka eivät juurikaan aiheuta itkua mutta kovaa ähinää kuitenkin. Toivon että ilmavaivat helpottavat pikkuhiljaa, vauva on kuitenkin vasta kuukauden ikäinen. <3

  Aiheesta toiseen, millaiset imetysliivit on noin "huomaamattomat"? Tuntuu että itse olen löytänyt vain sellaisia jotka todellakin paistaisivat rumasti tuollaisen ihanan topin alta ja olkaimista!

  Söpö teidän pikkuinen ja myös hänen isosiskot!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.