Lapsiperheiden lempikohde – Ipanainen Helsingissä

17.06.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Ipanaisen kanssa.

Mua melkeinpä harmittaa että on pakko mainita tuo yhteistyö juuri tämän postauksen alussa, sillä tiedän että joku jättää ihan periaatteesta tämän siksi lukematta, vaikka ei kannattaisi. Haluaisin että jokaikinen lapsiperhe, joka asuu pääkaupunkiseudulla, tai menee koskaan edes käymään Helsingissä, saisi lukea tämän postauksen, tai kuulla jotakin muuta reittiä Ipanaisesta. Ipanaisesta, lapsiperheiden pyhiinvaelluskohteesta, matalan kynnyksen kohtauspaikasta ja siinä samalla myöskin täyden palvelun lastentarvikeliikkeestä ja kirpparista, joka sijaitsee Helsingin Hakaniemessä.

Mun ja Ipanaisen tarina alkaa jo vuosien takaa, sillä ensimmäinen arvonta jonka koskaan blogissani järjestin, oli juuri Ipanaisen kanssa. Arvoin Stonzit onnekkaalle lukijalleni, silloisen Ipanaisen nettikaupan valikoimasta. Siitä asti olemme tehneet menestyksekkäästi yhteistyötä, ja olen turvautunut Ipanaisen valikoimaan myös oma-aloitteisesti moneen otteeseen. Kuudessa vuodessa Ipanainen on kasvanut vähintään yhtä paljon kuin mun blogi, ja nykyään Ipanaiselta löytyy nettikaupan lisäksi tämä Hakaniemen mahtava liiketila-kurssipaikka-perhekahvila-kantovälineopastamo-leikkipaikka-kirppis-hybridi. Mahtava on tosin vähättelyä, enkä usko että saan tässä postauksessa edes kerrottua tarpeeksi siitä mitä kaikkea Ipanainen pitää sisällään.

Tuo megapitkä nimitys jota Ipanaisesta äsken käytin, kuvailee ehkä osittain sitä mitä Hakaniemestä voi löytää, mutta mun on pakko tehdä teille tällainen virtuaalinen mielikuvituskierros Ipanaiseen, jos se selventäisi vähän paremmin. Kun ovesta astuu sisään, on olo tervetullut: vastassa on iloisia kasvoja, paljon lastenvaunuja ja rattaita, vauvoja, taaperoita ja äitejä kahvikuppeineen kuhiseva keittiö, ja oikealla kaksi lastenhoitohuonetta joiden välistä löytyvät Ipanaisen säännöt. Säännöt, joissa EIn sijaan lukee mitä Ipanaisessa SAA tehdä.

Lastenhoitohuoneesta ja WC:stä löytyy ilmaisia vaippoja joka koossa, täydellinen juttu juuri meille – mun kaltaisille vanhemmille jotka ovat aina reissussa aivan minimivarustuksella ja joskus on vaippa liian vähän mukana. Keittiössä on aina ilmaista kahvia ja teetä vanhemmille, mikro jossa lämmittää liikkeestä ostettavissa olevia luomulastenruokia, ja sekä mukavia sohvia imetykseen että syöttötuoleja jo kiinteitä ruokaileville naperoille. Keittiöstä löytyy myös kirjahylly, mistä saa lainata itselleen luettavaa vasta lanseeratun Ipanaisen kiertävän kirjan merkeissä.

Keittiöstä katsoen vasemmalle lähteekin sitten itse myymälä, josta löytää kaikki vauva- ja lapsiperheiden luottomerkit. Babiatorsit suojaamaan auringolta, Oogaan ja Ezpz:n huippuhauskat lasten astiat, Kurtisin vaunuverhot, Choomeen uudelleentäytettävät smoothiepussit ja paljon muuta. Elodie Detailsin ihania asusteita, DonebyDeerin supersöpöjä nokkamukeja ja ruokalappuja ja vaikka Pukyn potkupyörät vähän isommille palleroille. Jos täältä ei löydy lahjaa vauvalle niin ei sitten mistään.

Kassan välittömästä läheisyydestä löytyy myös varmasti kivijalkaliikkeiden laajin kantovälinevalikoima, missä on sekä Tulan että ByKayn kantoreppuja, myös ihanaa Tula free-to-growta joka meiltäkin löytyy. Kantoreppujen lisäksi löytyy laaja valikoima kantoliinoja ja kantovälineasusteita, sekä esimerkiksi kantotakkeja ja kantopaneeleja takkeihin. Myymälässä kantovälineitä voi sovitella oman lapsen kanssa, tai sitten oikean vauvan painoisen nuken kanssa, aina paikalla olevien kantovälineohjaajien kanssa. Tänne voi myös tulla, jos omistaa jo kantovälineen mutta tarvitsee opastusta sen käytössä.

Oikealta perältä, myymälän ja kirpparin keskiöstä löytyy aivan ihana leikkipaikka lapsille, pienille ja isommille. Siellä voi leikkiä kauppaa, kahvilaa ja mitä ikinä mieleen juolahtaakaan. Leikkipaikkaa ympäröi matala reunus, ja lapsi on helppo viedä siihen siksi aikaa kun itse katselee leikkipaikan ympärillä olevia hyllyjä. Näin vanhempi saa hetken rauhallista shoppailuaikaa kuitenkin niin että pystyy samalla kokoajan näkemään lapsensa.

Ipanaisen kirppari on täynnä herkkuja vaatteita ja asusteita, sekä leluja ja tarvikkeita. Juuri saapuneet tuotteet on laitettu omaan rekkiinsä ja ne on helppo löytää siitä. Mä ostin Ipanaisen kirpparilta mm. Novalle ihanan Papun mekon.

Vaikka tämä valikoima on itsessään jo ihan huikea, sanoisin että Ipanaisessa parasta on sen tunnelma. Siellä jokainen voi tuntea olevansa tervetullut, ja siellä on helppo löytää samassa elämäntilanteessa olevaa seuraa ja vertaistukea. Se on sellainen paikka johon uskaltaa mennä ihan pienenkin vauvan kanssa, ja missä taatusti ei kukaan katso pahasti jos taapero hermostuu ja heittäytyy ihan spagetiksi. Ipanaisessa saa myötätuntoisen katseen ja kupin kahvia.

Paikalla käy ihan yhtä lailla äitejä kuin isiäkin, nuorempia ja vanhempia, ja Ipanaisen säännöissä erikseen mainitaan että saa olla ostamatta mitään. Mä rohkaisen kaikkia vanhempia tai tulevia vanhempia, miksei mummuja, pappoja ja kummejakin piipahtamaan Ipanaisessa yhdessä lapsen kanssa tai yksin. Se on niin paljon enemmän kuin myymälä, se on loistava matalan kynnyksen kohtaamispaikka jossa kukaan ei tuomitse, vaan tukee, auttaa, ilahduttaa ja arvostaa.

Ipanainen sijaitsee aivan Hakaniemen torin ja metroaseman läheisyydessä, osoitteessa Siltasaarenkatu 2, ja sinne pääsee todella helposti mistä päin Helsinkiä tahansa. Kävellen tai sporalla, metrolla tai bussilla, autollekin löytyy parkkipaikkoja kadulta.

Kunhan me kotiudutaan täältä Oulusta, mennään Ipanaiseen käymään. Lapset ovat kyselleet milloin pääsevät sinne taas leikkimään, ja mua himottavat kirppiksen mahtavat löydöt, herkullinen kahvi, ja vesikantoliina jollaisen ajattelin käydä ostamassa kesän uintireissuja helpottamaan.

Ihanaa lauantaita kaikille <3


21 Responses to “Lapsiperheiden lempikohde – Ipanainen Helsingissä”

 1. Joonuu sanoo:

  olenkin miettiny et tuolla ois varmaan kiva käydä ja nyt kyllä sain vahvituksen et sinne on mentävä! tosiaan kun vasta vuoden asunu pkseudulla niin ei edes tiedä vielä läheskään mitä kaikkea ihanaa täällä on. sun blogista on kyllä aiemminkin saanu kivasti vinkkejä missä kaikkialla käydä.
  Ihanaa kesää muuten koko perheelle.
  onko ollut ajatuksissa järjestää kesän aikana lukijatapaamista? viimeksi oli tosi onnistunut ilta

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Suosittelen kyllä täydestä sydämestäni, varsinkin kun tuolla käyminen ei maksa yhtään mitään niin jos ei vaikka sitten oliskaan oma juttu niin siinä ei häviä mitään 😀 Mutta en voi kuvitella että joku vanhempi EI viihtyisi tuolla, niin kivaa siellä on! 🙂 Ja voi kiitos aivan ihanaa kuulla vielä jälkeenpäinkin että oli onnistunut ilta, mullakin oli kyllä superkivaa! Olisi mahtavaa pitää joku lukijailta, mutta tällä kertaa voisi olla ehkä vielä rennommissa merkeissä, vaikka joku piknik jossain puistossa ja kaikki halukkaat saisi tulla paikalle eikä mitään nimilistaa tai tarkkaa ohjelmaa! 🙂 Ihanaa kesää sinne ja kiitos ideasta, pitääpä kehitellä tätä! 🙂

 2. Milla sanoo:

  Vitsi näyttää ihanalle. Pitää käydä tuolla kun tulee käyntiä Helsinkiin

 3. Ninni sanoo:

  Kiitos tosi paljon tästä vinkistä!Sattui kyllä just sopivaan saumaan kun ollaan huomenna tulossa taas Helsinkiin lomalle.

 4. Sara sanoo:

  Aivan ihanalta paikalta kuulostaa! Jos ikinäkoskaan oon hkissä päinkään tuon meidän pikkumiehen kanssa nii ihan ehdottomasti pitää päästä tuonne

 5. ReeLee sanoo:

  Oon käyny kerran ipanaisessa kun olin siellä päin kesällä, ja odotukset oli kovat mutta pettymys suurempi! Hyvä että myyjät tervehti ja olivat tosi kylmän/kaukaisen oloisia. En nyt heti lähtis uudestaan, ellen tietäis että siellä on jotain mitä on pakko saada..
  Mutta kiva kun joku tykkää 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No voi että, onkohan sattunut joku huono päivä tms? :/ Itse olen aina saanut tosi hyvää palvelua, sekä käydessäni Ipanaisessa bloggaajana, että ihan muutenkin silloin kun ei ole ollut tuttuja myyjiä paikalla. Ja aina kun olen käynyt on paikka ollut tupaten täynnä mukavia vanhempia ja iloista puheensorinaa. Toki ymmärrän että ensivaikutelmalla on suuri merkitys, mutta itse yleensä annan toisenkin mahdollisuuden, koska kenelläpä ei joskus olisi huono hetki. 🙂

   • Pihvi sanoo:

    Huono päivä ei mun mielestä oikeuta huonoa palvelua asiakaspalvelijalta. Asiakaspalvelijalla voi itsellään olla huono päivä mutta se ei saa vaikuttaa työntekoon ja kanssakäymiseen asiakkaan kanssa.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Olen samaa mieltä ja ideaalitilanteessahan se näin aina onkin, mutta toistan: kenelläpä ei joskus olisi huono hetki? Jos myyjät ovat kuitenkin tervehtineet yms niinkuin tuossa kirjoitettiin. niin se ei ehkä vastaa sitä tunnelmaa jota tuossa omassa postauksessani kuvailen, mutta en nyt sanoisi huonoksi asiakaspalveluksikaan. Perus kohtelias pitää asiakaspalvelijan aina olla huonosta hetkestä huolimatta, eikä tuossa kommentissa kyllä sanottukaan että ei olisi oltu. 🙂

    • S sanoo:

     Kävin Ipanaisen ständillä lastenmessuilla nyt keväällä ja kävin tiedustelemassa erästä tuotetta myyjältä. Myyjä oli mielestäni minulle tyly ja en kokenut kanssakäymistä hänen kanssaan kovin välittömäksi. Ehkä annan toisen mahdollisuuden, ehkä en. Fakta on kuitenkin se, että huono päivä tai mikä tahansa syy se ikinä onkin, ei oikeuta huonoon asiakaspalveluun. 🙁

  • Anu Mäkinen sanoo:

   Voi kurjuus ReeLee! Onpa tylsää, että sulla on käynyt näin meillä, olen todella pahoillani. Vaikea jälkikäteen todeta, onko meillä ollut tyypeillä myymälässä jotenkin vaikea hetki töiden kannalta, jotain muuta mielen päällä tai muuten vaan kuu ja tähdet väärässä asennossa. Uusi myymälä vaati meiltä aluksi paljon kaikenlaista uuden oppimista ja olimme alkuun vähän pihalla kaikki muuton jälkeen. Voin kuitenkin vakuuttaa, että meillä on oikeasti maailman ihanimmat ja sydämellisimmät tyypit töissä, jotka eivät taatusti jätä ketään tarkoituksella tervehtimättä tai ole kenellekään kylmiä. Toivon kovasti, että annat meille vielä joskus toisen tilaisuuden osoittaa, että ollaan aikas kivoja tyyppejä ja asiakaspalvelussakin melko huippuja. <3

   Terkuin Anu Ipanaiselta

 6. sini sanoo:

  Kuulostaa mahtavalta paikalta mutta ei mielestäni vastaa todellisuutta yhtään. Vuokrasin kantorepun ipanaiselta ja työntekijät oli tosi tympeitä ja jouduinkin odottelemaan n. 15min että keneltäkään edes liikeni aikaa ohjata sen käytössä. Tila on lisäksi älyttömän ahdas, ei puhettakaan että keittiöön olisi mahtunut istumaan ja vauvaa syöttämään. Kirppis oli molemmilla kerroilla kun tuolla kävin täynnä kulunutta tavaraa. Ehkä jopa huonoin lastenvaatekirppis missä olen käynyt. Mutta juu tälläinen kokemus täältä 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tosi ikävää kyllä kuulla, Ipanaiselta varmasti vastataan teidän palautteisiin. Itse en oo koskaan kokenut tällaisia tuntemuksia siellä asioidessani ja oon tosi hämmästynyt näistä kommenteista.

  • Anu Mäkinen sanoo:

   Hei Sini!

   Olen todella pahoillani, että olet kokenut palvelumme kurjaksi. Meillä on myymälässä aina useampi myyjä paikalla, mutta kaikilla henkilöstöstämme ei ole ihan vielä kantovälineohjaajan koulutusta (tammikuussa 2018 tämä asia korjaantuu). Kantamisen opastus on aika vaativaa hommaa ja vaatii tietoa monesta asiasta. Tärkeintä meille on aina asiakkaidemme turvallisuuden huomioiminen, siksi opastamme pääsääntöisesti vain yhtä asiakasta kerrallaan. Tästä syystä opastukseen on lähes aina jonkun verran jonoa, vartin jonotusaika on varsin tyypillinen odotusaika opastukseen. Kantovälineopastuksen kysyntä on todella suuri, teemmehän tätä täysin maksutta ja opastamme myös asiakkaiden omien kantovälineiden käytössä. Opastustilanteet voivat toisinaan olla aika haastavia ja niiden kestoa on ennakkoon vaikea tietää. Olemme kovasti yrittäneet keksiä tähän erilaisia ratkaisuja ja olemmekin ihan hiljattain ottaneet käyttöön jonotusjärjestelmän opastukseen. Tarkoitus on myös lisätä kurssitarjontaa ja tarjota ehkä mahdollisuus ajanvarauksella tapahtuvaan opastukseen. Tarjoamme myös maksutta asiakkaillemme teet ja kahvit asiakaskeittiössämme, joita voi nauttia odotellessa. Koko myymälämme on suunniteltu asiakkaiden ehdoilla, jotta odotusaika sujuisi mahdollisimman jouhevasti. Keittiön ahtauteen liittyvä kommenttisi sai minut pohtimaan, olisiko kyseessä ollut vanha myymälämme, joka oli reilusti nykyistä pienempi? Nykyisessä isommassa myymälässämme Siltasaarenkadulla meillä on mielestäni aika kivan kokoinen keittiö, mistä löytyy sohva, ruokapöytä, tuoleja ja 4 syöttötuolia. 🙂

   Kirpparillamme tavara vaihtuu tiuhaan ja vaikka karsimmekin myynnistä pois kaikkein huonokuntoisimmat vaatteet, myytävän tavaran taso toki vaihtelee aina sen viikon myyjien tarjonnan mukaisesti. Parhaat löydöt kirppariltamme tekee yleensä heti aamusta, kun avaamme ovet. Meillä kirpparin valikoima uudistuu muuten ihan valtavan nopeaa tahtia. Hinnoittelemme myyntiin jopa 5-7 uuden myyjän tavarat päivittäin ja kuukausittain kirppariltamme ostetaan noin 7000-9000 kappaletta tavaroita. Mutta uskon kyllä, että jos on sattunut jonain harvinaisen huonona päivänä kirpparille, on tarjonta voinut olla pettymys. Tällaisia päiviä valitettavasti toisinaan sattuu :/ Juuri nyt uudistammekin asiakkaidemme toiveiden mukaisesti kirpparin myyntijaksoja ja yksi toive nimenomaan olisi saada mahdollisimman paljon hyvälaatuista vaatetta myyntiin.

   Oikein ihanaa kesää sinulle ja kiitos vielä palautteestasi. Näiden kommenttien lukeminen on meille todella tärkeää, jotta voimme kehittää systeemiämme aina vaan paremmaksi. Olemme uudessa myymälässämme kehittyneet jo aivan hurjan paljon maaliskuun alun jälkeen, mutta aina on tietenkin varaa parantaa! <3

 7. Mimmi sanoo:

  Itselläkin jäi huono fiilis Ipanaisella käydessä viime Suomen reissulla, juurikin kylmän oloisia myyjiä/asiakaspalvelijoita kun kysyin suosituksia. Liekö jotakin tekemistä huonolla päivällä tai sitten sillä että muu perheeni ei puhunut suomea.

  • Anu sanoo:

   Hei Mimmi!

   Haluan välittää sinullekin vilpittömät pahoitteluni kokemuksesi johdosta. Avasimme uuden myymälämme maaliskuun alussa ja olemme joutuneet monia käytännön asioita opettelemaan uudelleen ja etsimään toimivat toimintatavat uusissa tiloissa. Olemme kovasti nähneet vaivaa asiakaspalvelun parantamisen suhteen tässä viime kuukausina ja uskoisin, että tällä hetkellä meillä on homma jo huomattavasti paremmin hanskassa 🙂 Meillä käy päivittäin paljon kansainvälisiä asiakkaita ja myyjämme ovat kielitaitoisia, joten palvemme todella mielellämme ihan kaikkia maailman kansalaisia.

   Kiitos, kun laitoit tämän palautteen. Meille on todella tärkeää kehittyä aina vaan paremmaksi palvelussa ja siksi onkin tärkeää kuulla myös niistä ei niin onnistuneista asiakaskokemuksista. <3

   Terkuin
   Anu Ipanaiselta

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.