Kesän käytetyin asu

25.06.2017

Mä suosin vaatteissa yleensä kovin yksinkertaisia ratkaisuja arjessa. Sellaisia vaatteita ja asusteita joissa on helppo liikkua, helppo imettää ja joita on helppo kerrostaa tämän ah-niin-ailahtelevan sään mukaan. Siksipä mun lempi-kesävaatteisiin on jo monen monta vuotta kuuluneet monikäyttöiset farkkushortsit. Tänä kesänä mä ajattelin jo että koko kesä menee ilman farkkushortseja kun vanhat lempparit puristi niin paljon, mutta satuin sitten löytämään Cubuksesta aivan ihanat shortsit jotka tuntuivat vieläpä hyvältä jalassa ja istuivatkin ihan kiitettävän hyvin.

Mä olen monta vuotta jo tykännyt collegepaidoista, ja vaikka hupparit onkin se tän kevään juttu enemmän, on collegepaidat vaan mun ikuisia arkilemppareita. Niitä on niin helppo yhdistellä ja ne toimivat asussa kuin asussa. Mun kaikista lempparein college-väri on perus vaaleanharmaa, ja sitä multa löytyy niin yksivärisenä röyhelöisenä, printtikuvioisena kuin vajaamittaisenakin. Farkkushortsien kaverina tämä vajaamittainen college on kiva, niin sortsien lahkeita jää kunnolla näkyviin eikä näytä siltä että päällä olisi vain college, eikä sortseja ollenkaan.

Koska mulla tulee helposti migreeni, olen joutunut ottamaan aurinkolasien lisäksi vakiovarusteeksi myös lippalakin aina aurinkoisella säällä. Näitä kuvatessa oli tietenkin ihan pilvistä, mutta silloin kun aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta on mulla melkein aina lippalakki päässä, ja jos ei ole niin sitten toivon että olisi. Tämä hauska ”nukkuva” vaaleanpunainen lippis on mun suosikki, kun se on niin hassu ja söpö. Aina välillä vaihdellaan lasten kanssa lippiksiä. Kotona mulla on toki muitakin hattuja joita voin sitten käyttää, esimerkiksi lierihattu voisi olla aika kiva monessakin asussa, ja sekin suojaa hyvin auringolta mun herkkiksiä silmiä.

Tämä asuhan on tosi perus, joku saattaa miettiä miksi edes esittelen näin tavallista asua. Mutta tämä asu on ihan Iina kesällä, se kuvastaa mua ja mun tyyliä paremmin kuin yksikään tarkkaan harkittu ja näyttävä viritelmä. Jos mun pitää kiskaista minuutissa jotkut vaatteet päälle kaapista, mä kiskaisen juuri nämä, alle vaan joku perustoppi ja imetysrintsikat ja avot! Mun mielestä on hyvä että mulla on tällaisia luottoasuja jotka ei petä koskaan ja joita ei tarvitse sen kummemmin ihmetellä. Asua saa muokattua myös kivasti sään mukaan, viileämmällä lisää vain lyhytvartiset sukat ja nahkatakin, kuumalla alle bikinit ja college pois.

Lippis H&M / College H&M / Arskat Dior / Shortsit Cubus / Kengät Puma / Laukku Rebecca Minkoff / Kello Daniel Wellington (saatu) / Rannekoru Daniel Wellington (saatu)

Mikä on teidän kesäunivormu?


9 Responses to “Kesän käytetyin asu”

 1. Erika sanoo:

  Hui kauhistus, ei tänä kesänä oo vielä ollu tommoselle asulle käyttöä 😀 Ite en oo ees kaivanu shortseja vielä esille, perusasu on ollu trikoot, huppari ja lenkkarit, käytännöllisyys eellä siis, kun päivään kuuluu niin salia, koiralenkityksiä, lajitreeniä ja pihatöitä. Juhannuksena mulla oli sentään farkut!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Aijaa, missä kylmässä sä asut kun mä oon kulkenut shortseissa niin Helsingissä kuin Oulussakin jo monen monta kertaa! 😀 Oulussakin oli porukkaa uimassa viime viikolla ja on ollut melkein hellettäkin monena päivänä, nyt toki taas vähän viileämpää mutta ei se mitään 🙂 Mä oon haudannut pitkät farkut jo kaappiin, elän kovasti toivossa että pian ois ihan oikea helle 😀

 2. Nimetön sanoo:

  Ihmettelin samaa kuin nimimerkki Erika. Miten ihmeessä tarkenet? 😀
  Pääkaupunkiseudulla asun, mutta vielä kertaakaan en ole tarennut pitkistä housuista luopua. Yhtenä päivänä mulla oli mekko, mutta silloinkin sukkahousut alla. 😀
  Taidan tosin olla aika vilukissa muutenkin.

 3. PiPa sanoo:

  Hei, mä luovun sukista huhtikuussa ja laitan sukat joulukuussa:)))
  Muut vetimet on fiiliksen mukaan:))))))) esmes: jos oot kovin lämminverinen, mikä ettei, kuljet asusteissa jotka toisissa ”herättää närää”, ihmetystä ymymym..:))))) jokainen taaplaa tyylillään:)

 4. Nimk sanoo:

  Tosi kaunis. Sopivan rento ja silti tyylikäs 🙂 mun kesän vakiovaruste on ehdottomasti maximekko. Kaapista löytyy niin trikoisia rentoja kuin hienompaan tilaisuuteenkin sopivia kaikissa eri väreissä ja kuvioissa 😀

 5. xx sanoo:

  Ihme palelijoita täällä, kyllä mä ainakin oon koko kesäkuun jo hikoillut shortseissa ja topeissa. Pari kertaa on ollut farkut jalassa jos oon ollut (viileinä päivinä) liikkellä aikaisin aamulla tai myöhään illalla.

  Fiilaan lippispakkoa, mullakin tulee auringossa oleskeltua illalla kamala päänsärky. Hatun lisäksi vissiin sekin auttaa jos pitää hiukset auki niskan peittona, siis silloin kun on sen verran viileää että viitsii pitää pitkiä hiuksia auki. 😀

 6. Ihana asu:) Itse en olekaan vielä shortseja käyttänyt

 7. Elisabeth sanoo:

  Itse rakastan mekkoja yli kaiken, joten kesällä pyrin käyttämään mahdollisimman paljon mekkoja. Maksimekot ovat suosikkejani, koska niitä voi asusteilla stailata hienoiksi tai rennoiksi.
  Toinen asukokonaisuus, josta tykkään kovasti on jumpsuitit ja playsuitit, eli kesähaalarit 🙂

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 8. Eeva sanoo:

  Ihanan rento asu! Mä asun Oulussa ja en kertaakaan oo vielä käyttänyt shortseja, vaikka olisi varmaan jo pystynyt Haluan eka itseruskettavat laittaa, ennenku paljastan mun koivet En oo muuten varma näkyykö nämä hymiöt oikein.. Vai pelkkinä kysymysmerkkeinä.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.