Mahtava lämmin päivä Vauhtipuistossa

27.06.2017

Käytiin viime viikolla meidän lemppari huvipuistossa, eli Oulun Vauhtipuistossa lasten ja mun tädin perheen kanssa. Meillä oli ihan super hauska päivä ja oltiinkin Vauhtipuistossa monen monta tuntia. Viime kesänäkin siellä käytiin mutta näin jälkeenpäin kun muistelen sitä niin muistan vaan jäätävän alkuraskauden pahoinvoinnin, ja penkillä istuskelun vesipullon kanssa. Onneksi tänä kesänä Nova oli ihan oikeasti mukana eikä minikokoisena mahassa aiheuttamassa pahoinvointia, hah!

Mäkin pääsin tällä kertaa laitteisiin ja oli niin hauskaa mennä lasten mukaan. Kyllä kävi ihan liikunnasta tuo pomppulinna-liukumäkeenkin kiipeäminen kun tikkaat sinne oli hurjan jyrkät ja piti yrittää pysyä lasten vauhdissa. Mutta maailman hauskinta ja mukavinta liikuntaa ehdottomasti, tätä voisi harrastaa vaikka joka päivä. Oulun Hietasaaressa sijaitseva Vauhtipuisto on siitä kiva että sieltä löytyy juuri meidän lasten ikäisille lapsille sopivaa puuhaa, ja siellä ei ole yhtään laitetta joka olisi liian haastava neljävuotiaalle, vaan hän pääsee kaikkialle mukaan. Yli 90cm mittaisille Vauhtipuistossa on hurjan paljon tekemistä, ja kyllä mun 7v kummipoikakin siellä viihtyi tosi hyvin vielä. Ja minä, mutta mä en hurjimpiin laitteisiin uskalla Lintsilläkään.

Käytiin myös ajamassa pienillä sähköautoilla, tai siis minäkin yritin, elämäni ensimmäistä kertaa istua jonkunlaisen auton rattiin. Nyt seuraa ehkä blogiurani noloin tunnustus: Mä en osannut ajaa sähköautoa siis ollenkaan. Siinä oli ratti, kaasu ja jarru ja mä sain vaan auton kolme kertaa ohjattua ulos radalta nurmikolle. Että joo, ehkä ihan hyvä että mulla ei ole sitä ajokorttia. Kaikki muut luulivat että meidän viisivuotias ohjasi autoa ja mä vain olin kaverina, mutta ehei minähän se. Mä voin kertoa että en mitenkään loista erityisesti myöskään ajopeleissä tai peliohjaimella liikkumisessa ylipäätään, menee vaan jotenkin niin yli hilseen. Onneksi pyöräily ja kävely sujuu vallan mainiosti, taidan pysytellä niissä ja antaa edelleenkin Oton ohjata meidän perhettä moottoriajoneuvoilla.

Oli siinä naurussa pitelemistä kaikilla kun selvisi että autoa ajoinkin minä, ja olen kyllä saanut siitä kuulla monen monta kertaa jälkeenpäin. Ehkä tästä tulee joku mukava kestoläppä josta saan kuulla hamaan tulevaisuuteen asti. No, ehkä mä kestän sen. Kaikkea ei tarvitse osata.

Meidän Oulun reissu lähestyy loppuaan, ja on kyllä ollut niin kiva olla täällä. Tänään ohjelmassa on Ainolan puistossa vierailua ja isovanhempien moikkailua. Isovanhempia ollaankin moikattu melkeen joka ikinen päivä tämän reissun aikana, ja heitä tulee jälleen ihan hirveä ikävä. Onneksi on puhelin ja voi aina soitella, ja nykyään vieläpä videopuheluitakin, niin muistisairas mummunikin näkee kasvoja eikä vain joudu ihmettelemään että kenen ääni puhelimesta kuuluu. Hän on kyllä niin rakas meille, ja viime vuosina ollaan surtu tätä sairautta hurjan paljon, mutta onneksi välillä saa nauttia vielä pienen hetken niistä pilkahduksista, kun mummu on oma itsensä. Ne pienet hetket on super tärkeitä.

Aurinkoista tiistaipäivää kaikille<3


13 Responses to “Mahtava lämmin päivä Vauhtipuistossa”

 1. Susanne sanoo:

  Ihana kuulla että Oulussa on tuollainen todellakin lapsiystävällinen puisto. Itselläni on 4v kummityttö, joka on sen verran vauhtiarka että Lintsi on vie tosi hurja. Mutta kun tuolla päin liikumme voisi Vauhtipuisto olla hyvä alku. 🙂 Ihanaa kesää teille. Odotan itse, että pääsisin pian viettämään vauva-aikaa itsekin. Olet ihan mahtava äiti ja toivon että minusta tulee (toivottavasti lähitulevaisuudessa) yhtä hyvä äiti mun lapsille kuin sinä olet omillesi. <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Vauhtipuisto on kyllä tosi kiva paikka! 🙂 Suosittelen ehdottomasti, siellä pienikin voi tuntea olevansa hurjapää ilman että tarvitsee tehdä mitään oikeasti liian jännää :DD <3 Kiitos hurjan paljon sun kauniista sanoista, tuli niin hyvä mieli <3 Ja aivan ihanaa kesää sinne!

 2. Maria sanoo:

  Sori että kommentoin täysin ohi aiheen, mutta oon just hankkimassa mattoa olohuoneeseen ja mietin missä värissä teillä on tuo Elloksenyt Tanger matto? En osaa valita kerman/tummanruskean ja valkoharmaan/harmaan väliltä

  • Maria sanoo:

   *siis Elloksen 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Silloin kun mä tilasin niin ei musta ees ollut muita kun tuo yksi vaihtoehto 😀 Ja se on siis kermanvärinen pohja ja tummanharmaat nuo kuviot :D!! Meillä kääntyy maton yksi kulma, mutta käännettiin se niin että se kääntyvä kulma on sohvan alla eikä tuossa mistä kokoajan kävellään. Ja nyt ei enää ole kääntynyt siis muut kulmat. Hintalaatusuhteeltaan ihan täydellinen matto ja ihanan pehmeä ja lämmin 🙂

 3. Julia sanoo:

  Eise ole yhtään noloa tunnustaa että ajoit sähköauton kolmesti ulos radalta:D ja niinku sanoit niin ei kaikkea voi osata eikä tarvikkaan. Mutta ilman muuta sinun kannattaa se ajokortti hommata joskus:) Autokoulussa osataan opettaa hyvin, eikä sielä lähdetä liikenteeseen ennenku auto pysyy hallinnassa.:D Kyllä minäkin kuule olen oppinut ajamaan sekä mopoa että autoa vaikka olenkin melkonen poropeukalo kaiken liikkuvan kanssa:D ja toki se oli aluksi minullekkin haastavaa. Mutta kyllä sitä kuule oppii!:)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Haha ihana, kiitos paljon tsemppikommentista! 😀 Ehkä mä joskus uskaltaudun ajokouluun, vaikka olen kyllä varma että opettajilla tulee pissat housuun naurusta kun ne tajuaa miten surkea mä olen ajoneuvojen kanssa 😀 Onneksi rakas esikoinen lupasi että ei koskaan naura mulle vaikka en osaa ajaa <3 :D:DD

 4. Nimetön sanoo:

  Eise ole yhtään noloa tunnustaa että ajoit sähköauton kolmesti ulos radalta:D ja niinku sanoit niin ei kaikkea voi osata eikä tarvikkaan. Mutta ilman muuta sinun kannattaa se ajokortti hommata joskus:) Autokoulussa osataan opettaa hyvin, eikä sielä lähdetä liikenteeseen ennenku auto pysyy hallinnassa.:D Kyllä minäkin kuule olen oppinut ajamaan sekä mopoa että autoa vaikka olenkin melkonen poropeukalo kaiken liikkuvan kanssa:D ja toki se oli aluksi minullekkin haastavaa. Mutta kyllä sitä kuule oppii!:D

 5. Inka sanoo:

  Pääseekö vauhtipuistossa myös 3-4 vuotiaat laitteisiin ja tarviko vanhemmalla olla lippua jos menitte kaveriksi laitteisiin? 🙂

 6. Maria sanoo:

  Ja matosta vielä, onko se alkanut teillä kääntymään kulmista niinkuin monet ovat valittaneet käyneen?

 7. Anomuumi sanoo:

  Tykkään sun blogista, mutta selkeät pilkkuvirheet häiritsee lukemista. Voisko joku esim oikolukea sun tekstit? Tai voisitko alkaa keskittyyn myös pillkuihin? Hetken päästä ne varmaan jo löytäisivät oikeat paikat. Oon huomannu, että kirjoitat välillä todella pitkiä lauseita ja juuri silloin pilkut on tärkeitä, koska muuten se koko lause voi olla erittäin vaikea ymmärtää. Ainakin jos on jotain lukihäiriön kaltaista.. Toivottavasti et ota pahalla tätä!

 8. Laura sanoo:

  Ollaan menossa heinäkuulla kalajoelle 5 päiväksi – onko sulla muita vinkkejä lapsiperheen lomatouhuihin tuolla Pohjois-Pohjanmaalla? 🙂

 9. Elina sanoo:

  Ihana tuo sähköauto-tunnustus. 😀 Mulla on vähän samanlaisia kokemuksia moottorikelkan kanssa talvella. Isäni kanssa lähdin ajamaan Rukalla kelkalla ensimmäistä kertaa, ja jotenkin onnistuin saamaan kelkan syvässä lumessa hetkessä täysin ympäri, siis ylösalaisin. Kelkka oli niin painava ettemme saaneet sitä itse käännettyä ympäri, vaan meidän piti hakea apua kelkan kääntämiseen. Pieni häpeän puna nousee poskille edelleen kun muistelen asiaa, ja siitä on kuitenkin yli kymmenen vuotta aikaa. Vaikka samaa mieltä olen: kaikkea ei tarvitse osata. Olen kuitenkin autoa ajanut melkein joka päivä 15 vuoden ajan, ilman yhtään kolaria tai ongelmaa.

  Mukavalta näytti Vauhtipuistopäivä, sähköautoista huolimatta. Tai ehkä juuri siksi.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.