Vauvan kanssa veneilemässä ensimmäistä kertaa

20.07.2017

Otsikko on oikeastaan hieman vähättelevä: koko meidän perheen naisväki veneili tällä viikolla ihka ensimmäistä kertaa. Kokemus oli mahtava, ja jäi tosi positiiviset fiilikset tästä ekasta kerrasta. Onneksi meillä on mahdollisuus veneillä myös tulevaisuudessa, sillä se oli ihan huippuhauskaa ja tykättiin kaikki. Uskon että kokemus oli positiivinen koska ei jännitetty turhaan. Juteltiin tyttöjenkin kanssa tarkasti etukäteen mitä veneily pitää sisällään, miten veneessä saa liikkua ja esim. että veneessä voi kuulua koviakin ääniä, se saattaa aavistuksen pomppia, ja vähän voi roiskua vettä.

Minä ja tytöt puettiin eka kertaa elämässämme pelastusliivit päälle, ja suunnattiin moottoriveneellä Oton ja Oton perheen kanssa n. 40min venematkan päähän Mathildedaliin viettämään iltapäivää. Mathildedalista tulossa vielä ihan oma postauksensa, se oli todella uskomattoman ihana paikka. Mutta joo, siis tämä itse veneily: vauvan kanssa se toimi samalla tavalla kuin autolla ajaminen, eli Nova nukahti heti kun moottori käynnistyi. Hän nukkui kummatkin matkat ihan täysillä, hurina oli kova ja vene keinui sopivan unettavasti. Novalla oli omat söpöt pelastusliivit joissa hän viihtyi vallan mainiosti pienet arskat ja pipo päässään.

Me istuttiin Novan kanssa tuulilasin taakse nojatuoliin, missä ei tuullut yhtään ja roiskui kaikkein vähiten vettä. Paluumatkalla Otto istui samalla paikalla Novan kanssa, ja mä pääsin testaamaan takapenkkiä Zeldan kanssa. Esikoinen istui molemmat matkat veneen keulassa tätinsä kanssa, ja hurjapäänä oli aivan fiiliksissä vaikka välillä venettä pomputti ja vettä roiskui. Siellä hän kikatteli ja matkusti kuin vanha tekijä. Ei kuulemma yhtään pelottanut mutta oli sopivasti jännää. Myöskään nelivuotiasta ei kuulemma pelottanut yhtään, hänkin oli innoissaan siellä takapenkillä, ja heti kun palattiin venereissulta, hän kysyi koska mennään uudestaan.

Ilma oli sopivan lämmin eikä tuulta ollut liikaa, joten aika tasaista kyytiä me saatiin onneksi mennä. Oli niin kivaa tuntea se vauhti ja nähdä Suomea ihan eri perspektiivistä kuin yleensä. Saaristomeri on todella kaunis, ja meren rannoilla oli mitä kauniimpia maisemia.

Mä oon vieläkin ihan fiiliksissä venereissusta, ja toivon että päästään pian uudestaan! Onhan siinä ihan eri fiilis matkustaa moottoriveneellä kuin autolla, tai pyörällä. Ja jotenkin niin siistiä päästä kokemaan tällaisia isoja ekoja kertoja vielä tällä iällä. Mua ei ollenkaan haittaa että en ollut ennen veneillyt, enkä koe jääneeni mistään paitsi. Vaan enemmänkin musta on ihan megasiistiä että sain kokea jotain ihan uutta juuri nyt. Se on aina virkistävää ja avaa ihan uusia maailmoja, kun kokeilee jotain mitä ei ennen ole tehnyt.

Ehkä vielä joku kerta mä opettelen itse ajamaan venettä, jos oikein hurjaksi ryhdyn, niin kivaa se nimittäin oli.

Tykkäättekö te veneillä? Oletteko olleet vauvan kanssa veneilemässä?


7 Responses to “Vauvan kanssa veneilemässä ensimmäistä kertaa”

 1. Minnis sanoo:

  Meillä on ollut oma purjevene ihan mun vauvavuosista asti. Aina lapsena veneiltiin Hankoon ja oltiin muutaman viikon reissuja veneellä. Ainoa muistikuva näistä reissuista on se, että vanhemmat sisarukseni sai olla veneen keulassa ja mä katkerana katsoin että mäki haluun. Mulla taas oli lähes poikkeuksetta merisairautta ja oksensin lähes koko matkat aina 😀 välillä mentiin isäni ja kaverini kanssa keskelle merta, pysähdyttiin keskelle, ankkuri pohjaan ja siitä veneestä sitten aina hypeltiin uimaan mereen ! Se oli niin kivaa <3nyt en ole vuosiin käynyt purjehtimassa missään enkä jotenki oikein välitä, koska pelkään pahoinvointia 😀 vanhempani sen sijaan kesäsin lähes joka viikonloppu melkein asuu veneessä ja veneilee aina tosi paljon. Isäni vieläkin kilpailee veneellä ja katsellaan välillä kaivarissa vene kilpailuja 🙂 veneemme nimi on vielä TANTTA 😀 !

 2. Siiri sanoo:

  Onko oton perhe kieltänyt kuvien julkaisun, kun heitä ei ikinä näy?

 3. Maija sanoo:

  Just tänään pääsin esikoisen kanssa veneilemään, esikoinen vesillä ekaa kertaa ja nautti! Puolivuotias pikkusisko jäi rannalle, kun sopivia liivejä ei ollut. Ensi kesänä päästään koko perhe sitten vesille. Jos lähet itse ajamaan, kannattaa olla GPS mukana, nimittäin yllättävän vaikea voi olla löytää takaisin, kun ekoja kertoja lähtee itsekseen.
  Ihan älyttömän söpö teidän Nova noissa releissä! ❤️

 4. Milla sanoo:

  Itse olen veneillyt pienestä pitäen, tuntuu itselle oudolle kun jotkut ei ole koskaan ollut merellä 😀
  Meillä on myös lapset totutettu pienestä pitäen mereen ja veneilyyn. Muistaakseni kun tytöt oli 2kk ikäisiä niin aloitettiin veneily, paitsi silloin kun kaksi tyttöä on syntynyt talvella niin ei päästy tietenkään 🙂
  Omistamme kaksi venettä ja koko perheen kesä harrastus on kyllä veneily ja saaristossa käyminen, uiminen ja saarten tutkiminen yms 🙂
  On se vaan parasta.

  Tänäänkin lähdetään majakka saarelle retkelle eväiden kanssa 🙂

  Toivottavasti pääsette useammin veneilemään 🙂

 5. Erika sanoo:

  Heippa! Kun tuommoinen pieni vauva on pelastusliiveissä, sidotaanko hänet esimerkiksi aikuiseen vai onko hän ihan ”irtonaisena.” Typerä kysymys, mutta mä vaan mietiin, että jos vene vaikka kaatuisi ja kääntyisi ihan ympäri, eihän vauva osaisi itse pyrkiä pois veneen alta… Tokihan hän sylissä kulkee, mutta mitä jos ote lipeää? Toisaalta, onhan se kiinnisitominenkin riski, koska mitä jos aikuinen jää jumiin jonnekin? Silloinhan vauvakin jää. Miten tämä siis käytännössä menee, tai siis miten te teitte? Ihan ylisöpö Nova kuitenkin liiveissään, onko noita ihan totta noin pienille

  Mites teidän punkkisuoja, kun saaristossa liikutte? Oletteko ottaneet rokotuksia? Onko lapset rokotettu? Entä Nova, onko noin pienille mitään suojia mahdollista käyttää (muuta kuin vaatteet)? Onko näkynyt punkkeja?

  • T sanoo:

   En ainakaan suosittele vauvan sitomista vanhempaan. Tuon kokoluokan vene millä Iina oli veneilemässä ei ihan tuosta vain keikahda kumoon, eli ei ole tarvetta osata uida pois veneen alta.
   Pääsääntöisesti pelastusliivit ovat sekä lapsilla että aikuisilla sitä varten, jos sattuisivat putoamaan veneestä veteen.
   Ja jos tulee onnettomuus, niin se on todennäköisesti karille ajo (tai huonossa tapauksessa törmääminen toiseen veneeseen), mutta silloinkaan se veneen alta pois uiminen ei ole tärkein asia, vaan ne liivit, jotka pitävät sinut ja vauvasi pinnalla vaikka taju menisi (nämä kunnon pelastusliivit kääntävät ihmisen pää ylöspäin).

   Ja pelastusliivejä löytyy ihan kaiken kokoisille, olisihan se hassua lopettaa vaikka mökkeily kokonaan vauvan takia. Ja monet mökit sijaitsevat saaressa.

   Veneily on tosi kivaa, erityisesti hyvällä säällä. Kunhan muistaa turvallisuuden ja kaikille liivit 🙂

 6. Erika sanoo:

  Joo ihan mielenkiinnosta kysyinkin, miten suositus on. En tarkoittanut, ettei vauvan kanssa saisi veneillä 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.