Kuivan talvi-ihon pelastus

02.11.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Medisoftin kanssa.

Kuiva ja halkeileva iho talvella

Heti kun lämpötilat laskevat alle +5 asteeseen, alkavat mun kädet kuivumaan ja halkeilemaan. Siihen ei ollenkaan auta se, että pienen vauvan kanssa käsiä tulee pestyä oikeastaan koko ajan: vaippaa vaihtaessa, ruokaa laittaessa ja tarjoillessa, sekä tietenkin siivotessa. Voisin väittää että vauvan myötä käsienpesun määrä ainakin mulla on tuplaantunut, tai jopa triplaantunut, eli jo entuudestaan herkästi kuivuva käsien iho on joutunut koetukselle. Ajoittain sormivälit ovat olleet niin kuivia, että vilkuttaessa halkeavat verinaarmuille.

Käsien ihon kuivuus on vielä siitä haastavaa, että sen hoitamisen pitäisi olla mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Käsiä tarvitsee koko ajan, eikä mulla ainakaan ole aikaa odotella tumput suorana että käsirasva kuivuu. Hoito on kuitenkin pakollista, sillä kuiva, haavautunut ja kosteutta kaipaava iho imee enemmän bakteereja itseensä, kuin terve ja pehmeä iho. Varsinkin näin talven flunssa-aikaan on ekstratärkeää huolehtia ihon kunnosta, jotta ikävät pöpöt pysyvät loitolla, ja talvesta voi nauttia lumiukkoa rakentaen, eikä peiton alla kuumeillen.

Testissä iholle ihanteellisen PH:n tuotteet

Saatiin testiin koko perheelle Medisoftin uusi päivittäistavarakaupoista löytyvä tuotesarja, johon kuuluvat uudet Hoitava Pesuneste, Hoitava Vartalovoide ja Hoitava Käsivoide, sekä vanha tuttu Käsihuuhde. Vuonna 1967 perustettu kotimainen Medisoft on aiemmin tunnettu lähinnä medikaalisesta osaamisestaan, sekä käsihuuhteista. Tänä syksynä Medisoft laajeni myös näihin miedosti hajustettuihin ihonhoitotuotteisiin, joissa kaikissa on iholle ihanteellinen PH 5.5. Mieto hajuste on todellakin ollut mieto, ei ole käynyt mun nenään ollenkaan, ja tuoksu on tuntunut lähinnä sen hetken kun käsiä pesee tai ihoa rasvaa. Se on hyvä, sillä näin tuotteet sopivat melko monelle herkemmällekin.

Hoitava Pesuneste ei sisällä saippuaa, vaan se pesee hellästi ja samalla hoitaa ihoa glyseriinin avulla ja suojaa ihoa betaiinilla. Se sopii sekä kasvoille, että vartalolle, ja voi sillä pestä kädetkin. Sillä lähtivät lasten halloween -kasvomaalaukset hyvin pois, ja pumppupullosta on helppoa annostella sopiva määrä.

Kokemukset Medisoft -tuotteista

Hoitava Käsivoide on nimensä mukaisesti hoitava, ja auttaa halkeileviin kohtiin nopeasti. Siitä huolimatta voide onneksi on nopeasti kuivuvaa, joten ei tarvitse odotella että milloinkohan se kuivuu, vaan voi jatkaa touhuja heti levittämisen jälkeen. Tämä on jäänyt mulla päivittäiseen käyttöön, tai no, suunnilleen tunnittaiseen: käytän sitä yhtä usein kun pesen käsiäkin.

Hoitava Vartalovoide on ollut myös mukava perustuote, joka kosteuttaa kivasti ja kuivuu myös melko nopeasti. Erityisesti meidän perheen mies on tykännyt siitä, hän kun ei yleensä nauti ihon kosteuttamisesta juuri siksi kun inhoaa sitä rasvaista tunnetta.

Tuotteet ovat hinnaltaan edullisia ja löytyvät ihan perus ruokakaupoista. Lisää tietoa tuotteista, ainesosista ja PH-arvon merkityksestä löytyy Medisoftin sivuilta, käykää kurkkimassa!

LUKIJAKILPAILU:

Miten sinä hoidat ihoasi talven kylmyydessä? Vastaa ja voita Medisoft -tuotepaketti! Kilpailussa arvotaan yhteensä kaksi tuotepakettia, jotka sisältävät kaikki kolme tuotetta (arvo yhteensä n. 17€). Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Arvonta-aikaa on 9.11. asti. Onnea kisaan!

Mukavaa päivää kaikille!


162 Responses to “Kuivan talvi-ihon pelastus”

 1. Veera sanoo:

  Hyvä perusrasvaus monta kertaa päivässä ja pesu hellävaraisella saippualla :)

 2. Krista sanoo:

  Kuorimalla ja rasvaamalla päivittäin.

 3. Laura sanoo:

  Minunkin kädet halkeilevat, jos ei ole kesä. Siivoaminen on kamalinta maailmassa, koska se sattuu. Käsi- ja jalkavarret hilseilevät, päänahka on täynnä ihottumaa ja kasvoistaan ei itseään peilistä tunnista. Ainoa apu ovat jatkuvat kortisonikuurit mahdollisimman lyhyillä tauoilla.

 4. Jenz sanoo:

  Käytätkö näitä nyt rinnakkain Lv:n hajusteettomien (joista yhteistyöpostaus vastikään?) vai onko tämä parempaa kuin Lv:n hajusteeton?Kummastakin esittelit mm. juuri kosteusvoidetta käsille.

  Itse hoitoalan töissä ja kädet kärsivät useista pesuista sekä käsidesin käytöstä. Nyt työpaikalla vaihdettiin lv:n käsidesiin mikä myös hoitaa ihoa mutta vielä en eroa entiseen huomaa :/

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Käytän kyllä! :) En koe että kumpikaan olisi toista parempi välttämättä, molemmat on tosi kivoja tuotteita! Ja näiden kahden lisäksi on vielä monta muutakin tosi kivaa tuotetta joilla käsiä ja muutakin ihoa voi hoitaa, maailma on kosmetiikkaa pullollaan. Mä saan melkein joka viikko, välillä useamman kerran viikossa, eri kosmetiikkatuotteita testiin, mutta murto-osa niistä päätyy tänne blogiin asti. :)

 5. Iina sanoo:

  Oi vitsi, todellakin joku luottotuote talveen olis ehdottomasti löydettävä. Kuvailusi kuulosti tutulta, omat kädet (ja myös parin lapsen ) on kuivat kuin korput. Todella hoitava, mutta nopeasti kuivuva käsirasva olisi unelma. Tulisi näin ollen käytettyä useammin päivässä!

 6. Jessica sanoo:

  Rasvaan perusvoiteella aina kun muistan ja ehdin :)

 7. Riina sanoo:

  Käytän yleensä apteekin perusvoiteita. Ihoni ei kestä hajustettuja rasvoja ja kuivuu helposti joten arvonnassa mukana! :)

 8. Minttu-Maaria sanoo:

  Yritän suojata ihon kylmyydeltä parhaani mukaan ja rasvaan säännöllisesti tarpeeksei paksulla tuotteella. Myös kuoriminen on tärkeää!

 9. H sanoo:

  Mukana arvonnassa! Mulla myös kädet tosi huonona juurikin pienen taaperon pepun yms pesusta :)

 10. jasmin sanoo:

  Ehdottomasti tärkeintä omalla kohdallani on muistaa juoda tarpeeksi vettä! Myös kalaöljykapselit tulevat rutiineihin syksyisin. Varsinkin kasvojen ihoa uskaltaa pestä aika harvoin, mutta eipä ole pahemmin tullut meikattuakaan kun on kotona vauvan kanssa.

 11. Satuj sanoo:

  Koko vartalon rasvaus päivittäin heti suihkun jälkeen ihon ollessa vielä kostea jolloin voide imeytyy hyvin ihoon :)

 12. H sanoo:

  Niin ja hoitona rasvaus miedolla voiteella, ehdoton ei voimakkaille hajuille! Pitäisi vaan muistaa rasvata useammin :)

 13. Jenna sanoo:

  Kuorimalla silloin tällöin ja rasvaan päivittäin. Käsiä tarvitsee rasvata usean kerran päivässä. Ihon kuntoon vaikuttaa positiivisesti myös se että käytän vartalonpesuun kosteuttavaa käsintehtyä palasaippuaa enkä nestemäistä.

 14. Toikkuu sanoo:

  Täytyy myöntää että hyvin usein talvi-ihon hoitaminen jää taka-alalle. Päiväkodissa työskentelevänä varhaiskasvattajana tulee myös käsiä pestyä hurja määrä päivässä. Joskus tulee kotona rasvattua käsiä silloin tällöin, mutta useinkaan ei jaksa odottaa rasvan imeytymistä.

 15. Mervi P sanoo:

  Rasvaan joka kerta suihkun jälkeen ihoni. Käytäntalvisin hiukan ravitsevampaa ja rasvaisempaa voidetta iholle. Ihoni on hiukan atooppiseen tapuvainen ja talvella se hiukan korostuu. Myös säännöllinen kuoriminen on hyväksi sekä vartalolle,käsille,että myös kasvoille. Ravintola-alalla kädet on kovilla ja säännöllisesti pakko varsinkin talvisin rasvata.

 16. Julia sanoo:

  Useasti ihoa rasvailemalla:)

 17. Ida sanoo:

  Melko huonosti, mutta yritän muistaa rasvailla. Juurikin nyt kädet niin kuivat että iho verillä. Näitä pitäisi todellakin koittaa!

 18. S sanoo:

  Mulla aina talvella iho kuivuu tosi kuivaksi, ihoa hoidan niin että vartalon ja kasvot kuorin suihkussa n. 1-2 kertaa viikossa ja vartalon rasvaan paksulla rasvalla ja kasvoille mulla on hyvä rasva päiväksi ja yön ajaksi paksumpi rasva. Myös huulet mulla kuivuu talviaikaan rutikuiviksi ja oon löytänyt apteekista Hurraw! moon balm huulirasvan, joka pitää huulet pehmeinä pitkään :)

 19. MR sanoo:

  Mullakin kädet halkeilee talvella. Pitää olla koko ajan rasvaamassa ja ulkona ei voi olla ilman hanskoja hetkeäkään.

 20. Nekku sanoo:

  Sama täällä, käsiä joutuu pesemään jatkuvasti ja heti ensimmäisillä pakkasilla kädet kuivuvat. Hoitona perusrasvalla rasvaus useasti päivässä. Näihin uutuuksiin pitääkin tutustua!

 21. Sara sanoo:

  Mulla kuivuu kanssa tosi pahasti kädet heti kun ilma viilenee. Koetan rasvata käsiä mahdollisimman useasti ja pahimpina aikoina käytän myös puuvilla käsineitä apuna. Näitä tuotteita kokeilisin mielellään!

 22. Rosa sanoo:

  Minullakin on todella kuivat ja jopa verinaarmuille halkeilevat kädet, joten jatkuva kosteuttaminen on ainoa apu!

 23. Salla sanoo:

  Yritän pitkin päivää muistaa rasvailla käsiä ja illalla kun menee nukkumaan niin viimeistään kunnon kerros perusrasvaa :) Pieni lapsi, kylmyys ja tarkka hygienia kuivattaa!

 24. Je sanoo:

  Vähän huonosti on ihoa tullut hoidettua. Kasvoja rasvailen ja kuorin satunnaisesti kyllä, mutta muuten ihoa ei tule rasvattua. En edes taida omistaa perusvoidetta. Töissä tarvisi käsiä rasvata, mutta ei sille kiireessä usein jää aikaa.

 25. Annuska sanoo:

  Rasvaus, rasvaus ja rasvaus – siinäpä se :)

 26. Tuula sanoo:

  Kädet ovat koetuksella näin syksy ja talviaikaan. Ammattini on vielä lasten parissa, eli käsiä pestään. Kiva olisi testailla uusia tuotteita.

 27. Noora sanoo:

  Peseminen ja paljon rasvaa, kun iho kuivuu todella paljon

 28. Laura sanoo:

  Täällä myös vauvan kanssa käsiä tulee pestyä useammin nykyään ja käsien iho on välillä sen mukainen. Oonkin etsinyt hyvää käsirasvaa, joka imeytyisi nopeasti! Tällä hetkellä rasvaaminen keskittyy lähinnä iltaan, kun vauva on nukkumassa ja ei haittaa odotella sen paksun rasvakerroksen imeytymistä :D

 29. Riikka sanoo:

  Erityisesti kädet ja kasvot tarvitsevat talvella hoitamista. Käteni kuivuvat ja halkeilevat talvella, levitän niihin yöksi paksua hoitavaa voidetta. Ilman sitä käteni eivät pärjää talvea. Ja kasvot pintakuivuu helposti talvella, siihen auttaa hellävarainen kuorinta ja hyvä kosteuttava/hoitava voide. Näillä ihoni selviää pahimmasta kuivuudesta talven ajan. :)

 30. Maija Vääriskoski sanoo:

  Pahasti kuivuneille, ahkeran käsipesun ja pakkasen piiskaamille käsille teen tämän: Bepanthen-kerros ja puuvillakäsineet yöksi :) Aamulla kädet ovat pehmoiset.

 31. minävain sanoo:

  Oon joku himokäsienpesijä nii mullaki varsinki talvet on vähemmän mukavaa käsien osalta, mut kohtuullisesti siitä selviää, ku laittaa rasvaa käsiin aina kun vaan on mahollista. Päivällä kosteuttavampaa käsivoidetta joku imeytyy nopeasti, ja yöksi laitan sitte rasvaisempaa käsirasvaa, niin ei oo niin kuivat kädet aamulla. :)

 32. Miih sanoo:

  Mulla on kädet kuivat ympäri vuoden. Niihin ei auta kuin rasvaiset voiteet. Laitan Novalania (oisko se Orionin ehkä) niin usein päivässä kun muistan ☺

 33. Tiina sanoo:

  Rasvaaminen, rasvaaminen ja ilmakylpy.

 34. janina sanoo:

  Kuivaamalla kädet huolellisesti pesun jälkeen ja rasvaamalla usein.

 35. Mariii sanoo:

  Kosteusrasva on kovassa käytössä..inhoan kylmiä ilmoja, koska iho kuivuu:(

 36. Kirsi sanoo:

  Rasvaamalla ihoa perusvoiteilla ja käyttämällä mietoja pesuaineita.

 37. Sanna sanoo:

  Naamioiden ja kuorintavoiteiden käyttö, jonka jälkeen hyvä perusrasvaus. Kuivimmille ihoalueille pitää käyttää jotain tehovoiteita.

 38. Memmu sanoo:

  Kädet kuivuu ellei kunnolla hoida päivittäin. Olisi ihana kokeilla uusia rasvoja jotka sopivat koko perheelle.

 39. maria sanoo:

  Ahkeraa käsien rasvausta aina käsien pesun jälkeen. Itselläkin iho kuivuu heti kun lämpötilat ulkona laskee.

 40. Johanna sanoo:

  Kunnon rasvaus ja hellävaraiset tuotteet.

 41. Susanna sanoo:

  Talven tullen mulla kuivuu välittömästi kädet ja huulet. Niitä pyrin rasvaamaan mahdollisimman aktiivisesti hoitavilla rasvoilla :)

 42. Ella sanoo:

  Rasvaan kädet joka päivä, jotta ne eivät pääse kuivumaan helposti.

 43. Olga sanoo:

  Sama ongelma täällä, että ilmojen kylmetessä kädet alkaa olemaan niin kuivia että lohkeilee iho. Tän lisäks talvisin kasvojen ja koko kropan iho kuivuu huomattavasti..
  Kuivaa ihoa hoidan käsissä perus käsirasvalla, kasvoille on käytössä kosteuttava päivävoide ja kroppaan kans oma rasva Rasvaan ihon aina pesun jälkeen. ☺

 44. Jasmina sanoo:

  Voitelen käsiä ja vartalon ihoa talvella tosi usein!

 45. tt3 sanoo:

  Rasvaamalla hyvin. :)

 46. Jonna sanoo:

  Yritän rasvata mahdollisimman usein :)

 47. Miikku sanoo:

  Rasvaamalla ahkerasti

 48. Yotimix sanoo:

  Ihoni hoito on mahdollisimman hellävaraista. Suihkussa saippuoin kasvojen ja hiusten lisäksi vain kainalot. Suihkun jälkeen rasvaan kasvot sekä käsivarret (etenkin taipeet) päivittäin. Viikottain koko kehon.
  Käsisaippua, jota tosiaan saa käyttää usein pienen lapsen kanssa, on hellävarainen. Mahdollisimman yksinkertainen, ei edes hajusteita sisältävä tuote.
  Näillä minä atoopikko pääsen ilman kutinoita tai välttäen punoitusta raajoissa.

 49. Anu sanoo:

  Pesen myös käsiä todella paljon ja sen kyllä huomaa käsien kunnosta. Ainut käsisaippua, jota voin tällä hetkellä käyttää on LV:n. Olisin halunnut testata tuota Medisoftin käsisaippuaa, mutta hinta oli mielestäni niin kallis (300 ml/yli 5€), että en raaskinut ostaa. Onhan tuo LV:kin huomattavasti arvokkaampaa (300 ml/n. 3€) kuin perussaippuat ja sitä kun kuluu useampi pullo viikossa. Hellävaraisen saippua lisäksi käsienrasvaus on ehdotonta.

 50. Niina sanoo:

  Rasvaan mahdollisiman usein!

 51. T sanoo:

  Rasvaamalla päivittäin. Heti kun ilmassa on hitunenkin talven tuoksua niin kasvojen iho kuivuu ja ärsyyntyy eikä oikein mikään tunnu auttavan siihen :( Joka vuosi sama juttu ja vieläkään en ole löytänyt jotain mikä auttaisi hyvin.

 52. Laura sanoo:

  Pahan atopian takia hoidan ihoani päivittäin rasvaamalla huolellisesti lähestulkoon koko kropan. Välillä on pakko turvautua kortisonikuureihin kun mikään muu ei enää auta.

 53. Elise H. sanoo:

  Minullakin kädet ovat syksyllä ja talvella kovilla. Varsinkin näin flunssa-aikaan tulee käsiä pestyä ahkerasti, ja rasvaa joutuu laittamaan useasti päivän mittaan. Onneksi kasvojen ja kropan ihossa ei tapahdu kovin suurta muutosta talven tullen. Olisi kiva päästä kokeilemaan näitä tuotteita, pullotkin ovat minusta kivan näköisiä :)

 54. Annak sanoo:

  Hyvä rasvaus paksulla voiteella iltaisin ja tarpeen mukaan ja saippualla pesen vain jos on tarve.

 55. Johanna sanoo:

  Mulla kuivuu ködet töissä, käsihuuhdetta/hiostavia hanskoja/jatkuvaa pesemistä. Aina kun muistan/ehdin, yritän rasvata työpaikan tarjoamilla käsirasvoilla. Oon muuteski atoopikko, erityisesti mulla kuivuu, kutisee ja hilseilee jalat. Mustien farkkujen sisäpuolelta sen hilseilyn määrän näkee… Suihkussa käytän mahdollisimman mietoa saippuaa. Rasvaan pahasti kuivettuneita ja kutisevia kohtia kortisonilla, loppu menee perusvoiteella.

 56. Laura sanoo:

  Lotraan rasvoilla, seerumeilla ja öljyillä:D

 57. Susanna s sanoo:

  Perusrasvaan kasvot päivittäin ja samalla kun lapsen rasvaa niin itse tulee kädet myös rasvattua

 58. Inka sanoo:

  Rasvaan usean kerran päivässä perusvoiteella. Kädet kuivuu ja halkeilee aina talvella.

 59. Hannele sanoo:

  Rasvaus hellävaraisella saippualla ja rasvalla :)

 60. tiiu sanoo:

  rasvaamalla. itsellänikin on kuivaiho ja varsinkin kädet ovat koetuksella talvisin. Keittiötyö jatkuvalla veden läträämisellä ja käsien pesulla ei ainakaam auta asiaa.

 61. Kaisa sanoo:

  Mullakin käsien iho on koetuksella käsien tiheän pesun takia. Tai no, pahin kuivattaja on varmasti kylmyys se, että lasten kanssa ulkoillessa on pakko välillä ottaa hanskat pois.

 62. SallaM sanoo:

  Hyvä kosteutus aina suihkun jälkeen ja käsien rasvaus tarvittaessa.

 63. Emminkemmi sanoo:

  Hoidan ihoa rasvaamalla päivittäin,naaman ja vartolon.Käsiä rasvaan useasti päivässä kun kuivuvat talvella todella nopeasti.Kerran viikossa kuorin naamani kuorinta aineella.

 64. Jenna sanoo:

  Perusvoiteella, erilaisilla öljyillä ja bebanthenilla päivittäin.

 65. K sanoo:

  Raspaamalla, kuorimalla ja rasvaamalla, rasvaamalla, rasvaamalla!
  Jokainen syksy alkaa aina uusien voiteiden ostolla, koska kesäisin ihoni on niin hyvässä kunnossa ettei rasvaa tarvitse. Ja aina sen uuden rasvan oston muistaa liian myöhään – yleinsä kun on tullut saunasta ensimmäisenä pakkaspäivänä ja kuiva iho kutisee niiiiiiiiiiin paljon että sitä ei saa helpotettua kuin rasvaamalla :-D

 66. Laura sanoo:

  Rasvaus monta kertaa päivässä. Lähihoitajan työssä käsiä tulee pestyä monta kertaa päivässä joten kädet kuivuu väkisinkin…

 67. Sanna sanoo:

  Vähän liian huonosti kyllä hoidan.. Useammin pitäisi käsiäkin rasvailla, vauvaperheessä täälläkin tulee tosiaan pestyä käsiä usein.

 68. PS sanoo:

  Kädet erityisesti ovat kuivat ja ryppyiset. Käytän hoitavaa käsivoidetta, sillä on pakko. Hoidan myös kasvojen ja vartalon ihoa hoitavilla pesunesteillä ja voiteilla. Talvi on ankaraa aikaa iholle. Apua tarvitaan.

 69. Jeanette sanoo:

  Rasvaan kehon joka pesun jälkeen ja kädet monta kertaa päivässä.

 70. Maja sanoo:

  Jokailtainen koko kropan rasvaus.
  Ja mahdollisimman lyhyt suihku, ei ole yhtään niin kutiseva iho kuin pitkän lämpimän rentoutussuihkun jälkeen.

  Juuri viikko sitten mietin, että haluaisin jonkun hoitavan/kosteuttavan käsisaippuan meille! Täytyy hakea tätä :)

 71. Jii sanoo:

  Rasvaamalla. Mullakin (heti kun vähänkään on pakkasta) kädet kuivuu, huulet on koko ajan kuivat ja rohtuneet ja iho muutenkin kuivuu ja kutisee. Eli rasvausta, rasvausta… Huuliin ei mulla tehoa muu kuin Bepanthen, mutta kädet ja muu kroppa kaipaa vaan säännöllistä rasvausta.

 72. Hanna sanoo:

  Kädet pysyvät kohtuukunnossa talvella hyvällä rasvalla, kunhan muistaa tehdä sen säännöllisesti. Meidän perheessä miehen iho reagoi vielä voimakkaammin kylmään, joten tämä tuoteperhe ehdottomasti kiinnostaa!

 73. Saija sanoo:

  Mulla ongelmakohtana on erityisesti kädet, jotka kuivuvat tosi pahasti aina talven tullessa. Joten käsirasva on ehdoton!

 74. Päivi sanoo:

  Illalla käsille reilu rasvaus ja puuvillahanskat päälle niin saa imeytyä rasva rauhassa.

 75. Saana sanoo:

  Rasvaamalla, pahimpina aikoina kortisonilla.

 76. m sanoo:

  Oon todella huono rasvaamaan mun kuivaa ihoa. Tuntuu ettei mikään rasva kuivu niin nopeasti että olisi sellaiseen aikaa. Yritän kuitenkin kerran viikossa rasvata koko vartalon (liian harvoin, tiedän :D ). Käsiä sentään tulee vähän useammin rasvattua.

 77. JenniiI sanoo:

  Mulla myös kädet kuivuu heti kun tulee kylmät ilmat ja joudun rasvaamaan käsiä monta kertaa päivässä :)

 78. ABC sanoo:

  Mulla on kuiva iho läpi vuoden kalkkisen veden takia. Pelastus tähän on sebamedin suihkuöljy ja ihan tavallinen perusvoide. Ihon kuorin perusvoiteen ja sokerin sekoituksella, toimii eikä mene viemäriin mitään ylimääräisiä aineita! Nuo tuotteet voisi kyllä ottaa testiin, taisin prismasta kyseisiä purkkeja eilen bongatakin!

 79. Airiina sanoo:

  Rasvaamalla, en oikeastaan muuten.

 80. Henna sanoo:

  Nyt alkaa kädet olla kuivat, käsittelen paljon paperia ja seteleitä töissä joten pieniä määriä rasvaa laitan töitten ulkopuolella.

 81. Pee sanoo:

  En muuten kun pesen ja laitan rasvaa jos kuivat.

 82. Appa sanoo:

  Käyn hoidattamassa samalla kun jalatkin aina joskus, lakataan kynnetkin.

 83. Justiina sanoo:

  Päivittäin rasvaamalla ja silloin tällöin kuorimalla

 84. Linnea sanoo:

  Kuivan ihon omaavana paljon rasvausta! Suihkun jälkeen ei voi kuvitellakkaan, ettei rasvaisi naamaa ja vartaloa. Ja nuo kädet on myös ongelmana ilmojen kylmetessä.

 85. Tiia sanoo:

  Mulla sekä lapsella atooppinen iho ja aina kun säät paljon muuttuu, niin ihokin oireilee.
  Käsiä kun joutuu paljon pesemää, niin kädet kuivuu tosi paljon ja halkeilee. Rasvata joutuu monta kertaa päivässä ja hyvää rasvaa ettiessä on tullu jo monet testattua.

 86. Roosa sanoo:

  Kosteutan hyvin :)

 87. Elva sanoo:

  Perusrasvalla rasvailen aina suihkun jälkeen kun muistaa ja jaksaa :D

 88. Veera sanoo:

  Puhdistus ja rasvaus aamuin illoin sekä kosteuttava kasvonaamio kerran viikossa :)

 89. Riikka sanoo:

  Rasvata täytyy paljon ja käsiä pestä töissäkin päiväkodissa.

 90. Anne sanoo:

  Laitan perusvoidetta suihkun jälkeen koko vartalolle, ja kasvoille ja käsiin myös useammin päivän aikana. Joskus ihon ollessa tosi kuiva ja kutiseva teen kunnon hoidon laittamalla kookosöljyä koko vartalolle ja annan vähän aikaa vaikuttaa ennen kuin pesen öljyn pois.

 91. Heta sanoo:

  Kuorimalla ihoa ja rasvaamalla ahkerasti. Kädet kuivuvat silti aina inhottavasti talvella, joten olisi ihana löytää siihen tarkoitukseen joku luottotuote.

 92. Essi sanoo:

  Rasvaamalla ihoa hellävaraisilla rasvoilla.

 93. Pajulintu sanoo:

  Kasvoihin käytän talvella yövoidetta, koska se on rasvaisempaa kuin päivävoide. Käsien ihoa rasvaan monta kertaa joka päivä.

 94. IraS sanoo:

  Vartalon rasvaus aina suihkun jälkeen, kun iho on oikein korppuna rasvaan ainakin käsivarsia myös suihkujen välillä. Ja se suihkuvesihän on mahdollisimman viileää, kuuma suihku rasittaa ihoa enemmän. Pesuainekin on mahdollisimman mieto ja hajusteeton.
  Kasvojen iholle vaihtuu talviajaksi tuhdimpi voide. Kädet ovat kuivat vuodenajasta riippumatta, niitä rasvailen huolella aina käsienpesun jälkeen eli monta kertaa päivässä. Varsinkin sormenpäät tuppaavat halkeilemaan, ensiapuna niihin on Bepanthen-voide.

 95. Hanna-Maija sanoo:

  Suihkun jälkeen koko vartalon rasvaus. Käsinpesun jälkeen käsien rasvaus muutamia kertoja päivässä. Kun ehtii ja muistaa… Rutikuivalle iholle nämä tuotteet voisivat olla pelastus!

 96. Enni sanoo:

  Pesu herkänihon ja lasten pesuaineella ja rasvaus iltaisin koko keholle. Lisäksi aamulla kasvoille ja käsiin ja huuliin silloin tällöin kun siltä tuntuu päivän aikana.

 97. Helka sanoo:

  Rasvaan ihoa päivittäin, mutta silti iho kuivuu. Käsiä ”joutuu” pesemään usein, joten varsinkin sormenpäät ovat jatkuvasti haavoilla.

 98. Minna sanoo:

  Minulla on myös todella kuiva iho ja näin talvella varsinkin. Täytyy kyllä tunnustaa, että olen todella huono rasvaamaan, tai oikeastaan en koskaan muista sitä.. Kesällä lomamatkalla läträän aurinkorasvojen ja after sunien kanssa, mutta talvella muistan rasvata vasta kun tilanne on jo huono.. Ehkä oikeilla rasvoilla ja paremmalla rutiinilla saisi rasvauksen joka päiväiseksi!

 99. Soikku sanoo:

  Talvella tulee rasvailtua käsiä useammin, mutta muuten mulla on kiitettävän hyvä iho, ettei juurikaan rasvailla tartte. Käytössä on lv:n pesunesteet, käsidesi ja rasvat..

 100. Maiju sanoo:

  Selvästi huomaan, että ihoa tulee rasvata tavallista enemmän talviaikaan. Tarpeeksi rasvainen perusvoide on ihan parasta!

 101. Laura sanoo:

  päivittäinen kosteusvoiteen käyttö :)

 102. T sanoo:

  Rasvaamalla päivittäin

 103. Laura sanoo:

  Rasvaan käsiä tarpeeksi hoitavalla ja kosteuttavalla käsivoiteella. Myös kasvoja hoidan hyvällä kasvovoiteella. Perusvoiteella hoidan ihon täsmäkohtia, jotka kaipaavat kosteutusta. Ihana palkinto!

 104. Hetukka sanoo:

  Syksyn tullessa itsekin on ollut pakko opetella rasvaamaan kädet pesujen jälkeen. Työn puolesta joudun pesemään käsiä paljon, joten iho kuivuu. Käsirasvan käyttö tulee pakolliseksi varsinkin siinä vaiheessa kun käsidesin käyttö ei onnistu kamalan kirvelyn takia. Mutta ihon kosteuttamisesta tulee oma pieni rituaalinsa pesujen jälkeen näin syksyn tullessa. :)

 105. Loviisa sanoo:

  Suihkun jälkeen rasvaan ainakin kasvot, ja käsi- sekä huulirasvaa tarvitsen useamminkin päivässä.

 106. M sanoo:

  Suojaan kasvot kylmältä tarvittaessa sekä vältän liikaa pesua. Puolivuotiaan vauvan äitinä tulee myös usein käsiä pestyä pitkin päivää, käsivoide on tässä ehdoton! Tuotepaketti kuulosti lupaavalta, olisi ihana päästä kokeilemaan :)

 107. Petra sanoo:

  Pesen ja rasvaan vain kasvot aamuin illoin.

 108. Anile sanoo:

  Hoitotyössä joudun pesemään käsiä useitä kymmeniä kertoja päivässä ja lisäksi käyttämään desinfiointi aineita joten kädet ovat kovalla koetuksella, varsinkin talviaikaan. Rasvaus aina kun mahdollista. Suihku haalealla vedellä ja koko kropan rasvaus vielä kostealle iholle jokaisen suihkussa käynnin jälkeen, auttaa jonkinverran. Mukana siis arvonnassa, uusia tuotteita olisi kiva saada kokeiluun.

 109. pikkuvauvan äiti sanoo:

  Sama ongelma itselläkin. Etenkin rystyset kovilla, myöhemmin kovilla pakkasilla (ja nyt vauvan kanssa )sormenpäät! Hoidan ihoa rasvaisilla perusvoiteilla, mm. Ceridal lipolotionilla, ja välttämällä ns. turhaa pesua. Myös käsineiden käyttö jatkuvasti ulkona ollessa vähentää ihon kuivumista. Medisoftin tuotteista ainoastaan käsidesi on aiemmin tuttu, muut täysin uusia! Näitä olisi kiva kokeilla.

 110. Laveli sanoo:

  Joka talvi tulee epätoivoisesti kokeiltua uusia tehokosteuttavia naamarasvoja ja seerumeja kuivan ihon pelastukseksi. Yhtään luottotuotetta ei kuitenkaan ole vielä löytynyt.

 111. Elina sanoo:

  Olen samanlainen kuin Otto tuossa, että VIHAAN sitä rasvaista tunnetta, joka miltei kaikista käsi- ja vartalovoiteista iholle jää. Niinpä keskityn ennen kaikkea ihon kuivumisen ehkäisemiseen. Otan hanskat käyttöön heti ilmojen vähääkään viiletessä ja pidän ne visusti kädessä ulkoillessa enkä esim. näpertele kännykkää kuin pakon edessä. Joskus kuitenkin kädet pääsevät kuivumaan ja pienet halkeilevat haavat ne vasta kipeitä onkin. Silloin täytyy sitten sietää sitä rasvaamista…

 112. Jk sanoo:

  Suihkun jälkeen käytän vartalovoidetta. Kasvoille käytän talvella paksumpaa yövoidetta. Käsiä rasvaan illalla ja päivällä.

 113. nelli sanoo:

  Rasvaus, rasvaus ja vielä kerran rasvaus. Mukana:)

 114. Danilla sanoo:

  Kasvoille käytän Madaran sos-naamiota sekä Nokkosvoidetta.
  Vartaloa hoidan talvisin kuorimalla säännöllisesti Flown vadelma scrubilla ja rasvannut olen kuivuudesta riippuen joko ihan perus Aqualanilla tai Madaran Nokkos bodyvoiteella molemmat kosteuttavat hyvin mutta nokkosesta olen tykännyt enemmän kun se ei jätä samanlaista rasvaista tunnetta kuin Aqualan :)

 115. Satu sanoo:

  Kuorin ihoa kerran viikossa ja kosteutan useamman kerran viikossa. Käsiä rasvaan melkein päivittäin. Käsistä huomee heti, jos vähänkin liikkuu ulkona ilman hanskoja.

 116. Maria sanoo:

  Niin kuin monessa muussakin, ehkäisy on myös paras hoitokeino. :D Ehdottomat suosikit: lämpimät lapaset aina ulkona, huolellinen käsien kuivaus ja rasvauksen toteuttaminen niin, että kädet eivät ole kosteat ulos mennessä.

 117. Anu sanoo:

  Ihon peseminen miedoilla ja kevyillä pesuaineilla, sekä säännöllinen rasvaaminen ovat oman ihonhoidon kulmakiviä. Pyrin pesemään meikit kasvoilta iltaisin, jotta kasvojen iho säilyisi mahdollisimman hyvänä. Talvisin rasvauksen merkitys vain korostuu. Rasvaus on ehkä väärä sana, pidän enemmän tosiaan kevyistä ja hyvin imeytyvistä voiteista!

 118. Jenni sanoo:

  Pesen ja rasvaan monta kertaa päivässä kädet.

 119. Maiju sanoo:

  Rasvaaminen joka päivä! Käsien pesu ja käsidesin laitto monta monta kertaa päivässä kuivattaa kyllä käsiä aikalailla…

 120. J sanoo:

  Rasvailen ihoa ahkerasti.

 121. Noppa sanoo:

  Käsirasvalla lutrailen monta kertaa päivässä. Välillä ohuempaa käyttäen ja välillä paksumpaa esim. sheavoita sisältävää :) ja tumput ehdottomasti ulkoillessa oltava käsissä!

 122. E sanoo:

  Rasvaan hajusteettomalla perusrasvalla

 123. Nekku sanoo:

  Pyrin rasvaamaan ihoa apteekista saatavilla voiteilla. Suihkussa käytän Nivean in shover voidetta, joka antaa hyvän pohjan muille voiteille. Yritän myös välttää liiallista desifiointiaineen käyttöä ja pyrin suojaamaan ihoa ulkoillessa. :)

 124. Saana sanoo:

  Talvisin pyrin rasvaamaan käsiä tehokkaasti. Jokailtasena rutiinina rasvaan myös jalat ennen nukkumaan menoa :)

 125. Bambi sanoo:

  Sama ongelma. Pakko aina ennen nukkumaanmenoa rasvata kädet. Pitäis kokeilla tuota merkkiä. Jos auttaa myös jalkoihin :)

 126. 6tytönäiti sanoo:

  Yritän muistaa rasvata ahkerasti :)

 127. Katja sanoo:

  Käytän nyt Bodyshopin tuotteita mutta olisi kiva päästä kokeilemaan jotain uutta myös! Itsellänikin kädet kuivuvat kaikista eniten.

 128. Julia sanoo:

  Rasvaan koko kropan päivittäin päästä varpaisiin. Kasvoille iltaisin myös kasvovettä ja seerumia tehokosteuttamaan. Kuorinta pari kertaa viikossa vähintään.

 129. Liisukka sanoo:

  Apteekin perusvoiteet ovat ihonhoitoni perusta.

 130. Rea sanoo:

  Olisi ihana voittaa paketti, koska en ole vielä löytänyt rasvaa johon olisin oikeasti tyytyväinen. Tahdon juuri kuvailemiasi asioita kuten nopea kuivuminen ja mieto hajuste. Hoitavaa pesunestettä en ole ikinä kokeillu. Tällä hetkellä rutiineihin kuuluu rasvaus, mutta luotto rasva puuttuu! Tässä voisi olla se.

 131. Maria sanoo:

  Rasvaan ihon monta kertaa päivässä! :)

 132. Hanna sanoo:

  Kuivat kädet niin tuttua! Tämän syksyn/alkutalven uutena ilmiönä myös kuivat jalat. Rasvaillut oon apteekin perusvoiteella ja käsiä lisäksi jollain muulla rasvalla, esim. Erioil Aisti -käsirasvalla, mutta toimi vain hetkellisesti.. Nyt olis kiva koittaa jotain muuta, ja lisäks toi pumppupullo olis kätevä! :-)

 133. A sanoo:

  Yritän rasvata mahdollisimman paljon.

 134. Elina sanoo:

  Rasvaamalla ihoa perusvoiteilla.

 135. milja sanoo:

  yritän rasvailla käsiä jo ennaltaehkäisevästi, koska ne kuivuvat kuitenkin taas kun ilmat viilenee. hyvä rasva olisi kyllä hakusessa, sillä useimmat rasvat kirvelee ikävästi, jos kädet on oikein kuivat.

 136. Maire- sanoo:

  Rasvaus ja kuorinta olisi ne tärkeimmät. Valitettavasti kahden pienen lapsen kanssa kumpaankaan ei jää paljon aikaa. Tuloksena koppurat ja paljon (!!) oikeaa ikäänsä vanhemmalta näyttävät kädet.

 137. avaruuskenguru sanoo:

  Hoidan talvi-ihoani niin tuhdimmalla kasvo-, vartalo kuin käsivoiteellakin. Voitin kesällä Puutalo-Kristan arvonnassa LV-tuotepaketin ja olen suorastaan rakastunut merkin hajusteettomaan, hoitavaan ja herkälle iholle sopivaan olemukseen. Herkälle iholle suunnatut ja hajusteettomat / miedosti hajustetut tuotteet ovat tulleet vieläkin lähemmäksi sydäntäni sen jälkeen, kun muutama viikko sitten sain virolaisen luonnonkosmetiikkamerkin vahvasti hajustetusta seerumista välitöntä sairaalahoitoa vaativan allergisen reaktion. Hajusteiden määrästä ei siis todellakaan vauhkota turhaan. Olispa kiva päästä kokeilemaan toistakin kotimaista ihonhoitomerkkiä. Kiitos Iina ihanasta blogista. :)

 138. klaara sanoo:

  Kasvojani ja kaulaani puhdistan ja kosteutan aamuin illoin. Vartaloa pitäisi rasvata useammin kuin sitä teen. Käsiäni rasvaan useita kertoja päivässä.

 139. Jenni sanoo:

  Käsiä rasvaan päivittäin, jopa useamman kerran, vartaloa yritän muistaa rasvata suihkun jälkeen…

 140. Llaraa sanoo:

  Pesemällä ja rasvaamalla aamulla ja illalla, yöksi paksumpi rasva ja kerran viikossa kuorinta. :)

 141. siiri sanoo:

  Pesu aamuisin ja suihkussa, rasvaus pesun jälkeen. Silloin tällöin kuorinta ja naamio.

 142. Mamma11 sanoo:

  Jatkuva rasvaaminen ja tuntuu ettei sekään auta…..jotkut apteekin rasvaiset rasvat on ihan ok muuten mutta jättää ihon lähmäiseksi ja varsinkin kasvot rasvaiseksi olisi kiva päästä testaamaan näitä!

 143. M.L. sanoo:

  Kosteutan kasvojen, vartalon, käsien ja jalkojen ihon aina pesun jälkeen.

 144. Sanni sanoo:

  Aamuin illoin pesemällä ja rasvaamalla. :)

 145. iituliina sanoo:

  Riittävän rasvaisella voiteella vartalolle ja öljyllä kasvoille. Ja ehdottomasti säännöllisesti, eikä vasta silloin, kun iho jo halkeilee, kiristää ja kutiaa.

 146. Jutta sanoo:

  Rasvaamalla :)

 147. sofia sanoo:

  Perusvoiteella rasvailen useasti.

 148. Kipsuli sanoo:

  Erityisesti kuiviin kyynärpäihin, kantapäihin ja jalkoihin yleisestikin laitan yöksi sheavoita.

 149. Tanja sanoo:

  Hoitotyössä kädet joutuu koville pesujen ja käsidesin sekä hanskojen käytön vuoksi. Perusvoiteet on kovassa käytössä ja työkavereiden kanssa tuodaan testiin aina uudenlaisia voiteita.

  Kasvojen ja huulten kuivuus etenkin talvisin on ongelma ja etenkin huulirasvaa kuluu hurjat määrät.

 150. Salkkunen sanoo:

  Yritän rasvailla ihoa aina kun muistan, talvessa ikävintä on kyllä ihon kuivuminen…

 151. pauliina sanoo:

  kuivaihoisena keskityn ihon kosteuttamiseen entistäkin paremmin kylmään vuoden aikaan. lisään öljyjen käyttöä ihonhoidossa ulkoisesti ja sisäisesti.

 152. mirdie sanoo:

  Atoopikko hoitaa ihoa vuoden ympäri, talvisin säännöllinen rasvaaminen on toki entistäkin tärkeämpää. :)

 153. Heidi sanoo:

  Joudun pesemään käsiäni töissä paljon, joten rasvaan kädet hyvin aina kun kuivuvat :)

 154. Heta sanoo:

  Pitäisi muistaa rasvata useammin suihkun jälkeen, kädet tule onneksi rasvattua samalla kun rasvaan taaperon jalkoja, jotka näin talven tullen meinaavat kuivua.

 155. jjh sanoo:

  Heissan! Kun ilmat viilenee ja ensimmäiset pakkaskelit tulevat, reiteni ja jalkani menevät ihan koppuralle. Tähän olen tykännyt käyttää Bio Oilia joka auttaa hyvin ihon kuivuuteen :)

 156. Essi sanoo:

  Käsiä erilaisilla käsirasvoilla ja välillä hajusteettomilla perusrasvoilla. Liian huonosti kylläkin . :( Kasvot perusvoiteella aamuin illoin.

 157. RE sanoo:

  Rasvaan käsiä ja kasvoja perusvoiteella ja koitan välttää kylmää tuulta ja pakkasta pukeutumalla lämpimästi

 158. AR sanoo:

  Kuorimalla ja rasvaamalla tai käyttämällä vartaloöljyjä.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.